Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz GeryFlash #27268 üzenetére

    Te azt írtad hogy az nvidia vissza fogott vackot árult ez egy tudatlan trollkodás,semmi más.

    Tesla azt kapta amit kért és nvidia maximumot adta egy univerzális rendszerből amit rajtuk kívül használ a Volvo, Ford , Toyota stb és más területen is hazsnálják... Nem kértek soha Nvidiától speciális Célhardvert speciális cél szoftverrel a Teslákhoz mert Musk egy nagy mágus, aki az innováció mögé rejtette azt hogy a Tesla évekig egy nagy bukás volt és ott spóroltak ahol tudtak ez meg is látszik a gyártott autóik minőségén.
    A Teslába azért tudtak rakni 144 TOPS teljesítményű hardvert mert egy célhardver és a célzott számítási kapacitást saját utasításkészlettel hozták ki, kidobálták a számukra felesleges ficsőröket és kapott egy mátrixszorzásra kialakított grafikai műveltetekre nem alkalmas GPu-t ami megkapta a cég saját ML rendszerét és a maradék helyre betömtek egy neuronháló gyorsítót, tehát egy totálisan erre kialakított célhardver, direkt a teslához fejlesztve.
    Pontosan ezért gyorsabb most a Turingnál 20x az új Ampere, az A100 a gépi tanulásban mert az egész hardvert annak rendelték alá miközben általános számítási feladatokban 30 % -t lépett csak előre.... De ezt minden akkor cikk leírta világosan.
    Az Orin továbbra is egy általános SOC marad ami több területen bevethető és eladható sok egyéb funkciót is tud amit a Tesla SOC nem . Tesla 75 watt 144 TOPS , Orin 45 watt 200 TOPS lesz . ... szóval lesz hova fejleszteniük muskéknak mert a konkurencia ezt dobálja majd bele az érkező autóiba jövőre és elég gáz lesz ha egy Corolla alázza nagy Teslát.( számomra már most is)

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák