Hirdetés

  • Problémák a Samsung 3 nm-es node-jával

    ph Egyelőre elég gyenge, 20 százalék alatti a kihozatal a koreai cégnél, ezt szeretnék októberig 60%-ra növelni.

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • Papírvékony külsővel várható a Magic V3

    ma A Honor a 9,9 milliméteres elődnél is vékonyabb lesz csukva és nyilván még vékonyabb nyitva.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gV #18489 üzenetére

    Ez bonyolultabb. Egyszerűnek tűnik, hiszen elvben csak többet kell ajánlani például az AMD-nél, és a TSMC rögtön nem nekik adja a kezdeti gyártósorok egy részét. De a 7 nm-es node, különösen az első körös fejlesztés elég drága. A waferárakat a TSMC nagyon durván méri, vagyis alig van olyan cég, amelyik ki tudja gazdálkodni ezeket. Nem véletlen, hogy több gyártó csak a második körben megy 7 nm-re, mert akkor olcsóbb lesz a wafer. Ha mondjuk az AMD csak GPU-kat gyártana a TSMC-nél, akkor ők is maradtak volna 12-16 nm-en, mert egyszerűen nem lehetne optimálisan kigazdálkodni a VGA-piacból, de mivel gyártan fognak ott CPU-kat is, a szerverbe, ahol egy termék átlagos eladási ára 3000-4000 dollár lesz, hát így már mindjárt más.
    Szóval persze jó lenne a 7 nm-es node, de ezeket a döntéseket úgy kell meghozni, hogy legyen jó vaskos profit a terméken, ami megfelel a befektetői igényeknek, így pedig már hajlik a mutató a 12 nm felé. A vásárló pedig nem mindent fizet meg. Ez nem szerverpiac, ahol a CPU-ra bemondod a 3000-4000 dollárt és megveszik, mert kell a teljesítmény, hiszen az egészre egy üzleti modell épül a megrendelőnél. A GPU-k esetében a lapkák zöme végfelhasználói szintre készül.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák