- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
Egyébként szerencsére az új monitorok már gsync + freesync plecsnivel jönnek egyszerre, az nvidia túlárazott 'saját' vrr modulja végre eltűnik (száműzik az ultimate hdr 1000 térbe, majd kivezetik pár év múlva). Gondoljatok bele, hogy mennyire bizarre, hogy már monitort is a sz@ros VGA-hoz kellett illeszteni pár évig PC felhasználóként! A farok csóválta a kutyát. Ha az ember elvakult zöld, akkor is egyszerű belátni, hogy ez nem jó nekünk.
Tudom, hogy ez egy szakmai fórum és az itt ténykedő embereknek más a mérce, de az AMD az elmúlt 10 évben is labdába rúgott, csak teljesen elengedték a high-endet. Ami egyébként még mindig csak kevesek kiváltsága, az átlag gémer kívánsága nem a 3090 most sem, de még nem is a 3080, hanem a 3070. Ott kezdődik a mainstream piac és ezt az AMD játszva hozta, csak folyamatosan sikerült befürödniük a marketinggel, a fals ígéreteikkel vagy épp a fölöslegesen felkazánosított fogyasztásokkal.
Ha tippelnem kellene, akkor most sem a high end miatt dörzsölik a tenyerüket, hanem azért mert mind a 2 nextgen konzolba ők gyártanak. Ha emellett még hoznak valamit a 3080 szintjére (+-5%), akkor röhögve le fogják tojni, hogy az nvidia mit bohóckodik a 3090-el.
-
válasz csibuka85 #8247 üzenetére
azert az a sosem eleg eros....nemreg még procifronton is "sosem" volt, aztan most pislog az intel hogy mi tortenik. mint ahogy gpu fronton is kicsit elsiettek a rajtot + ki van facsarva minden kartya, nem hiszem hogy veletlen lenne.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, mert FreeSync-re van kalibrálva. Attól, hogy utólag beleraknak egy meghajtóba egy támogatást, még nem tudja az NV azt a több évnyi munkát belerakni a monitorba, amit az AMD csinált a gyártókkal. Szabvány ide vagy oda, ehhez ott kell lenni a kijelzőt tervezésénél.
Nem volt véletlen, hogy az 503 tesztelt monitorból csak 28-at sikerült átmenni a kezdeti tesztjeiken. [link] - azóta az 503 kijelző egy része már átment, mert azt csinálják, hogy driverből próbálják hozzáigazítani az implementációikat az alapvetően FreeSync-re írt firmware-ekhez. Ezek a kijelzők sose láttam GeForce hardvert, nem várható el, hogy működjenek velük. Azt kell nézni, hogy az NV az egyes kijelzőket utólag kezeli a meghajtóból, mivel az AMD-re szabott firmware módosítására nem számíthatnak. De számos kijelzőnél akármit csinálnak, ez a feladat lehetetlen.
Igazából én eleve csak azt ajánlom, hogy 2019 vége óta kiadott G-Sync Compatible kijelzőt vegyen valaki, mert az már látott GeForce-ot a teszten.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
GAbre
veterán
válasz Locutus #8237 üzenetére
Igazából én főleg mint előrendelő értettem.
Várni fogunk kb fél évet(remélem túlzással) mire megkapjuk.Akkor már lehet inkább megérte(érné) volna megvárni az újat,több rammal,átdolgozott,kevesebb fogyasztású kártyát.(nekem ez a része is szimpatikusan hangzik pl).Avatar
-
-=RelakS=-
veterán
válasz csibuka85 #8247 üzenetére
Pedig a GeForce FX idejében az nVidiát röhögték körbe, és az ATI volt a menő. Szerintem volt azóta is pár jó kártyájuk. Ha nem is sebességben, de képminőségben jobbak voltak.
Pl nVidiánál az anizotropikus szűrőben még mindig felismerhető volt a virágminta, mikor az ATI/AMD kártyák már rég szögfüggetlenek voltak.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
FearFmRadio
tag
Freesync monitorom van ,,, viszong Gsync-es Oled tv-m,,,
most ilyenkor mit érdemes venni ? Amd v Geforce ? valahol olvastam hogy a Geforce az támogatja a freesync-et is ? viszont az amd az pedig nem ? ha ez igaz akkor gondolom egyértelmű hogy Geforce a nyerő.- Ha 1x sikerül végre venni 3080-at .. monitorom 3840x1600 a felbontás ,, viszont az Oled az 3840x2160 (4k)... ha mind2 eszközön akarom nézni a játékot ,,, akkor jól sejtem hogy 3840x1600-ba fogja kivetíteni a tv-re ? vagy automatikusan oda már 4k-ba vetiti és a monitoron 3840x1600 viszont akkor már a 4k-s teljesitményt veszi igénybe a VGA ? viszont a monitor 21:9 képarányú ...
Dlss : szemmel látható a külömbség 4k és fullhd dlss között ?
Dlss az jol értem hogy "felskálláza igy ugy tünik mintha 4k-lenne de közbe mégse " ? -
Zorel
senior tag
válasz -=RelakS=- #8258 üzenetére
Bizony. Az milyen jó kis időszak volt. Ha jól emlékszem akkor volt az amikor az ATI 9500-t lehetett moddolni 9700-re vagy valami ilyesmi.
-
Locutus
veterán
GN is tesztelte az FTW3 Ultrát: [link]
A verdict: The TUF cooler remains superior. (azonos Watt, és dBA mellett - ráadásul az FTW3 Ultra lényegesen többe kerülNE ha kapható lenne)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
válasz FearFmRadio #8259 üzenetére
"...valahol olvastam hogy a Geforce az támogatja a freesync-et is ? viszont az amd az pedig nem ?" - nekem FreeSync-es monitorom van ami támogatja a G-sync-et is (specifikáció alapján nem!). Hibátlan, semmilyen anomáliát nem tapasztaltam. Szval érdemes rákeresni a monitorodra, hátha az is támogatja. És ha igen, szerintem bátran vehetsz Nvidia kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
HelloTwinky
csendes tag
Sziasztok, nemrég sikerült szert tennem egy Palit RTX3080 Gamingpro-ra. A kérdés az mert eddig nem nagyon foglalkoztam vele, hogy a többi referenciakártya ami felvesz ilyen 450 Wattokat az fps-en az mennyire látszik a Palit 350W-jához képest? Megérné esetleg egy más fajta Bios? Vagy az már nagyon fűtené a kártyát?
Köszi,
"Vezetéknév" Ákos
-
Rison77
senior tag
válasz HelloTwinky #8263 üzenetére
Körülbelül semennyire. Ha megnézed a fentebb linkelt evga tesztet, ott is kiemelik, hogy játék teszteket nem is csinált,mert gyakorlatilag olyan minimális az eltérés az AIB kártyák között, hogy semmi értelme vesződni ilyenekkel.
-
törölt tag
válasz HelloTwinky #8263 üzenetére
A mostani driverek mellett, ahogy írták .
-
törölt tag
válasz edward2 #8266 üzenetére
Az nvidia kezdte el szoftveresen támogatni a freesync monitorokat!
Samsung 49" chg90 - Nvidia / FreeSync Test
Ezen a videón jól látszik mennyit ér a gsync (pendulum test). Ez a monitor is freesync, de az nvidia is támogatja mint gsync![ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
válasz #15779328 #8267 üzenetére
Itt egyedül annyi lehet a 'megoldás' ha az AMD 6000 széria annyira erős, hogy egy gsynces monitorodon mindig tud 144+ FPS-t nyújtani és akkor értelmét veszti kb a sync.
#8268Laja333
Egy példát tudnál írni? Vagy most miről van szó? Mármint freesynces monitorokról beszélsz ami gsync compatible nem?[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz edward2 #8269 üzenetére
A G-Sync Compatible egy külön hitelesítési rendszer, mert az AMD a FreeSync-et csak a saját hardvereire minősíti. Ergo egy FreeSync-re minősített kijelző esetében azért van esély arra, hogy a G-Sync Compatible ellenére is lesz egy rakás bug GeForce-szal. Ezért az NVIDIA minősíti ezeket a saját rendszerére is.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Laja333
őstag
válasz edward2 #8269 üzenetére
Itt válogathatsz
Nem tudom, hogy teljes-e a lista, valószínűleg nem.
Az én G7-emen konkrétan egy G-Sync logo van bal alul, de Freesync Premiummal használom.Én majd azt a VGA-t veszem, ami jobb lesz (és kapható ). Nem azt, amihez monitorom van. Elég gáz lenne, ha nem így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz Laja333 #8268 üzenetére
Nem mindenki most vette ám a gsync-es monitorát és ha egyébként nincs vele semmi problémája, hülye lenne bárki is lecserélni csak emiatt. Az én monitorom is csak gsync-es és amikor vásároltam akkor még nagyon nagyon gyerekcipőben járt ez a hibrid megoldás. Akkor még csak olyan volt, hogy vagy gsnyc, vagy freesync.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Laja333 #8271 üzenetére
Nem teljes a lentebb linkelt chg90 sincs rajta, meg van benne elírás is, a G9 hivatalos gsync, ami támogatja az adaptivesync-et, végülis ugyan az.
#8272 Sputnyik123
" akinek csak G-synces az meg is érdemli..."
Lehet úgy érti, hogy nem válthatsz amd-re.![ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
veterán
Tyukodi Norbert itt vagy? Csak szólok hogy nyertél a PCX játékon egy MSI Ventus 3080-at. Szerintem kimondhatjuk hogy ő jutott eddig hozzá legolcsóbban.
Ha PH-s akkor kifejezetten gratula hozzá.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
nagyúr
-
veterán
-
tag
Kis tapasztalat: Asus Rog Strix 3090-el olyan hibába ütköztem, hogy alapból teljesen jól működik, kicsit OC-zva is 2000 mhz felé is stabil, azonban pl. ha elindítok egy streamet gpu encode beállítással akkor azonnal crashel a játék.
Ez a már híres kondenzátoros hibának tudható be? Elméletileg a Strix kártyákat nem érinti a dolog pedig. Valaki esetleg tapasztalt hasonlót bármilyen 30-as kártyával? Remélem, hogy csak szoftveres javítást kívàn.
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
Laja333
őstag
válasz DextyPremium #8282 üzenetére
Az új driverrel elvileg a első verziós kondis kártyáknál sem kellene ilyennek előfordulni.
-
nagyúr
Szerintem fixen szar a kártya.
Dobd ki jobban jársz. (majd azért közöld melyik kukába, kösziii )Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
worxland
addikt
Úgy néz ki, elfogytak a palimadarak, *Pon-on most már jó egy-két órája van kint Eagle 489 690-ért.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
proci985
MODERÁTOR
ez nekem drivernek tunik.
ha OBSsel streamelsz azzal en az elozo verzional hasonlo problemakba futottam egy quadron.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
nagyúr
Ahogy látom jön 26-án 2db 3090 GV-N3090TURBO-24GD potom 733K nettóárt
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
Nem értem Gigabyte-ot miért teríti a gagyi kártyáit miközben az extra szériákat is elvinnék mint a cukrot.
Spanyol boltból (pccomponentes) egész nap rendelhető volt a Ventus 3090 1564 euróért ha valaki nem bírna magával. Érkezés november második hete és elvileg csak a megerősítetten érkező példányokat adják el (Triokat elvitték egyből).
EA: It's in the crate!
-
tag
válasz Laja333 #8283 üzenetére
Ennek nem kéne annak lennie elvileg. Az Új driver alatt pontosan melyiket érted egyébként? Nekem a 456.71 van Geforce Game Ready van fenn, ezt írja a legfrissebbnek jelenleg.
#8286 proci985 Streamlabs OBS. Sok tapasztalatról nem tudok beszámolni az a baj, mert szökőévente egyszer indítom el, de azt is csak valamelyik haveromnak, így nem tudom, hogy vajon 30-as széria specifikus-e ez most.
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz DextyPremium #8291 üzenetére
Próbáld meg az OBS Studio-t. Hasonló a Streamlabs OBS-hez (mintha csak testvérek lennének), de nekem valahogy jobban kézre áll.
Persze, az NVENC az ugyanaz mindkét esetben, szóval lehet, hogy ettől ugyanúgy fejre áll a játék.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DextyPremium #8291 üzenetére
OBS studio allt nalam fejre a hw encodingtol, igaz ez meg egy Maxwell Quadroval sikerult. AMDvel ilyen bajom nem volt, de ez lehet amiatt is, mert a Quadro egy win7es laptopon van, az AMD meg egy win10es desktopon.
utobbi honapokban en eleg sokat hasznaltam. szoval szerintem egesz biztosan szoftveres a problema, es nem a kartyaddal van a problema.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Rison77
senior tag
Az 1 hónapos leet.hu-s előrendelésekről kapott már valaki valami infót? Vagy tudott náluk érdeklődni, és válaszra is méltatták?
-
tag
válasz -=RelakS=- #8293 üzenetére
Nem streamelek, így nekem kimerül abban szökőévente, hogy elindítom és kész, szóval sok funkcióra nincs szükségem, de köszönöm az ajánlást.
#8295 proci985 1080 TI-t használtam korábban, azzal nem volt ilyen problémám, bár utoljára szerintem másfél hónapja próbálhattam. Remélem, hogy igazad lesz, és egy frissítés megoldja.
-
hadogabi1
senior tag
Foramax elérhető 3090 - 700k. [link] -
El is vitték[ Szerkesztve ]
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest