- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
paltom
tag
válasz Malibutomi #8645 üzenetére
Hol írjàk hogy 4 nap múlva jönnek ki az amd kàrtyàk? 4 nap múlva bemutató lesz és valamikor novemberben jönnek a kàrtyàk, legalàbbis én úgy tudom, de lehet én értelmezem rosszul.
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
MPowerPH
félisten
Ha mar itt vannak a tesztek, es tenyleg nagyot utnek, akkor sokan vissza fogjak mondani az NV rendelesuket, es inkabb megveszik az AMD -t, ha abbol lesz kello mennyisegu keszlet, es nem kell ra honapokat varni.
Ez az arakra is jo hatassal lesz, es a varakozasi idok is csokkennek. Sokan mar most nem birjak, es a varolistan azert lepdelnek elore az emberek, mert mindenki mondja vissza az elorendelest.Don't Tread On Me
-
tetris
tag
válasz MPowerPH #8608 üzenetére
Volt Seasonicom, a venti benne elkezdett kerepelni, garanciális ügyintézés több hét és valami egyedi méretű darab volt, amit sehol nem tudtam volna venni, hogy magamnak kicseréljem...
Arról váltotttam erre a Corsairre, iCUE amúgy is telepítve volt/van a billentyűzet miatt (K70).Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Az megvan, hogy a Seasonic a top-top?! Az, hogy a venti elkezdett kerepelni, lol. Nekem meg 2db AXi doglott meg, az egyik 7 ev utan, a masik 1 honap utan(az vitte az egyik D5 pumpamat) Arrol nem is beszelve, hogy 5-6 ev utan sorra doglenek meg az AXi -k. En kb. egy tucatot garanciaztattam a mai napig, mert akkoriban azt mondtak, hogy ez a csucs tap, es mindenkinek azt szereltem be a gepebe. Most meg mindenkinek adja meg magat.
A mostani Corsairodban is egyedi meretu venti van, just saying.bulikavagyok: Pedig Te is megfizetted a scalper adot.... Az okos meg elorendelt, es sporolt 150k -t. Sok ember most is csak 300-320k -t fizetett a kartyajaert. Az okosabbak. Pedig nem egy nehez dolog kulfoldi webshopban megnyomni a pre -order gombot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz MPowerPH #8656 üzenetére
Én 400k-ért vettem egy OC-s Strix-et, áruld már el kérlek, h tudtam volna 150k-t spórolni ezen? Áfacsalás nem játszik!
Ja! És ha bajom lenne a kártyával nem kellene a külföldre postázásával bajlódnom, csak átsétálnék vele a 200 méterre lévő PlayIT Store-ba.Szerk.: amúgy én bármilyen "adót" szívesen megfizetek, ha az az előnyömre válik. De igazad van, várhattam volna további 2-3 hónapot, és megvehettem volna 50 ezerrel olcsóbban is. Talán. De a várakozást inkább meghagyom az "okosoknak".
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz bulikavagyok #8657 üzenetére
Akkor keverlek valakivel, sry. En ugyan azt mondjuk atszamolva 347k -ert vettem, nem vartam 2-3 honapot,, de meg egyet sem.
Annyi meg belefer, Ipon sem adta volna olcsobban. Bar Ipon is inkabb egy scalper, mint shop.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ForRedGlory
félisten
-
nagyúr
válasz MPowerPH #8658 üzenetére
OK, elfogadom! Ipon 500-ért adná ezt a kártyát. Annyit nekem sem ért volna, de abszolút megértem ha van olyan, akinek igen. Nem mindenkinek tétel 1-2 százezer forint (sőt, ettől sokkal több sem). Elég nagy jövedelmi különbségek vannak ebben az országban, teljesen felesleges arról vitatkozni, h kinek mennyit ér egy ilyen kártya, ki mennyit fog bukni rajta, és ki meddig vár a vásárlással. Ismeretlenül lehülyézni egy "türelmetlen" embert meg durva illetlenség szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ForRedGlory #8660 üzenetére
Alapvetően mindenki arra költi a pénzét amire akarja, mindegy hogy apué vagy ő kereste stb. lényegtelen.
De attól még kreténség -
MPowerPH
félisten
válasz ForRedGlory #8660 üzenetére
Nem varok semmit. Csak a kialakult helyzet miatt nem csak a scalperek a hibasak, hanem azok is, akik megveszik toluk.
bulikavagyok: Ez teny. Valakinek heti, valakinek havi, valakinek tobb havi fizuja egy ilyen kartya. De mindenki megveszi, akinek kell, meg az is, aki nem engedheti meg maganak. De Te meg otthoni viszonyokhoz merten realis aron jutottal a kartyahoz, szoval no offence. Irtam, kevertelek valakivel.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Black_Sheep
tag
válasz MPowerPH #8658 üzenetére
Engedjük már el ezt a "hülyék vagytok a felár miatt" dolgot, ha kérhetem.
Egyszerűen az én időm többet ér, mint az a 40k felár, amit kifizettem. Nem kell vadászni a kártyákat, frissítgetni a webshopok oldalát, idegeskedni azon, hogy a kosárba sikerült berakni, mégis lecsúszok róla, stb... Azt az időt inkább családra/munkára/játékra szánom, és nekem megér ennyit. Ez nem önigazolási próbálkozás, hanem tény. -
Segal
veterán
válasz bulikavagyok #8657 üzenetére
Elfutsz a kártyával fizetés előtt a boltból. Az nem áfacsalás
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
-
Laja333
őstag
válasz Black_Sheep #8664 üzenetére
Úgy beszéltek róla, mintha a nagyinak vadásznátok inzulinra egy apokalipszis közepén. (Vagy USA-ban most)
-
warcat
veterán
válasz Black_Sheep #8664 üzenetére
Nem 40k-ról van szó hanem (jó esetben) 140k-ról, ami a termék árának a fele.
Megemlítem újra, hogy még magyar ÁFÁval is kijönne 280k-ból egy Asus TUF 3080.Nagyon nem ennyik lettek itt kifizetve , és senki sem csesztette aki a legelején 31x-ért rendelt, az a normál újdonság adót perkálta.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
PitLee
őstag
válasz abridabri #8642 üzenetére
Itt a PH-n is van nem egy cikk
Pl link
Ugye a RayTracing nem az Nvidia szülötte ezzel gondolom tisztában vagy.
A DirectX Raytracing (DXR) a Microsoft kreálmánya, amit odadobott a kártyásoknak, hogy próbálgassák.
Így két megoldás született, elvileg az AMD megoldását támogatja a Microsoft."Az NVIDIA megoldása abból a szempontból előnyös, hogy külön hardverelem végzi a munkát, így az nem terheli a multiprocesszorok általános feldolgozóit, viszont maga a folyamat nem programozható. Az AMD esetében pont ennek az ellentéte érvényesül, mivel az általános feldolgozókon fut a bejárás, ami ezekre nézve extra terhelés, cserébe az egész futószalaglépcső programozhatóvá vált. "
-
nagyúr
Az a baj, hogy idehaza 260K alatt (nettó) nincs is semmilyen kártya listázva sem egyik nagykerben sem. Szóval sehogy nem is lesz nem hogy 280 de még 300 bruttó sem.
260 000 x 1,27 áfa x 1,05 kisker árrés = és meg is kaptad, hogy 350K alatt nem is igazán lehetséges megvenni. Addig amíg ez nagyker szinten nem változik addig esélytelen, hogy itthon MSRP közelében legyen az ár. Ez utóbbiba meg ne is menjünk bele, mert aki kicsit is kompetens az IT világában, annak tudnia kell, hogy soha sem volt itthon semmi MSRP árban.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
Nem a jelenlegi helyzetről beszélgettünk, hanem arról ,ahogy eljutottunk ide, és abban erősen közrejátszottak akik eszement felárakat perkáltak.
Ők persze nézhetik úgy, hogy például a kényelmet fizették meg (bár max önigazolásként 50% felár esetén) én meg fenntartom, hogy nézhetem úgy, hogy gyakorlatilag kifizették az órabérét azoknak, akik akkor és azóta üzletszerűen hajtják fel a kártyákat eladásra normál vevők helyett.
EA: It's in the crate!
-
KRoy19
őstag
"Addig amíg ez nagyker szinten nem változik addig esélytelen, hogy itthon MSRP közelében legyen az ár. Ez utóbbiba meg ne is menjünk bele, mert aki kicsit is kompetens az IT világában, annak tudnia kell, hogy soha sem volt itthon semmi MSRP árban."
A 30-as széria bejelentése előtt (és még most is) a 700 dollár-os 2080 super-ek 260-320K-ért mentek verziótól függően.
Ilyen árak lennének a reálisak egy 3080-ért és ilyen árakat szeretne látni mindenki.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én is szeretnék sok mindent de attól, hogy szeretnék valamit, még nem feltétlen lesz úgy sajnos, épp ezért sem hiszem, hogy normalizálódjanak az árak, pláne úgy, hogy jön a "blekfrájdéj" és az ünnepek. Ilyenkor amúgy is extrán elviszik azt is amit máskor nem.
Persze értem én amit mondasz.
Kövezzetek meg, de szerintem nem lesz érdemi változás addig amíg nem megy TSMC-re a gyártás. Ebből kb februárban lehetne leghamarabb érzékelni valamit, de talán később is.
Véleményem szerint NV kicsit elengedte már a 3080/3090-et és már a 3070-re koncentrál, elkerülve azt, hogy lincshangulat legyen. Mert ha megismétlődik az ami most van, az igen kellemetlen lenne részükről, mivel akkor dőlhetne az az elmélet is, hogy a GDDR6X miatt nincs elegendő 3080/3090.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez utóbbiba meg ne is menjünk bele, mert aki kicsit is kompetens az IT világában, annak tudnia kell, hogy soha sem volt itthon semmi MSRP árban.
Erre milliónyi ellenpélda van. Nem maradt ki olyasmi, hogy a megjelenés környékén?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Segal
veterán
Azok több mint 1 éve piacon vannak. Tehát lehet hogy lesznek ennyiért 3080-ak, de nagyon nem most.
Azt márcsak nagyon halkan jegyzem meg hogy a forintunk is napról napra jobban gyúrja ki magát. Ja mégsem...
Januárra én max olyan 320 körüli árakat tudok a gyengébb kártyákra elképzelni az erősebbekre meg 340-360 közöttieket.
Aztán persze ahogy elkezdnek majd porosodni a polcokon mert úgy megcsökken az érdeklődés rájuk, akkor persze csökkenthetik majd az árukat hogy növeljék a vásárlási kedvet.
Viszont januárban nagyon távol leeszünk még az érdeklődés hiányától..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
muxi-muxi
senior tag
Harmadik hete várok a saját VGA-mra (Caseking), így felmerül bennem a költői kérdés:
Van olyan ember a topicban, aki a korai RRP (ajánlott fogyasztói ár) alapján rendelt kártyát és már meg is kapta? (Itt konkrétan arra gondolok h belépő 3080-asok 800 euro, tuningolt kártyák - ROG AORUS, GamingX)Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Malibutomi
nagyúr
A fo problema hogy sokan megveszik msrpX1.5-2.0 aron a kartyakat emiatt gyakorlatilag kezd oda fajulni a dolog hogy az emberek kezdik elfogadni hogy szinte normalis dolog megvenni valamit 1.5X aron mert kell.
Nem, nem normalis. Ha nem lenne aki megveszi ennyiert akkor nem is probalnak ennyiert adni.
-
nagyúr
válasz Malibutomi #8679 üzenetére
Ha a kenyér holnap 300 helyett 500 lenne akkor is megvennéd, bár ugyanúgy botrány lenne, és lázadnának az emberek, de akkor is megvennék mert "kell". Persze most mondhatod azt erre, hogy igen mert a kenyér élelmiszer a vga meg nem, és azt nem muszáj megvenni. De ilyen szempontból a kenyeret se kéne, mert kenyér nélkül is lehetne élni, ehetnél mást.
Ennek ellenére akkor is lennének rengetegen akik megvennék a kenyeret.Na ugyan ez van a VGA-val is. Tisztában vannak vele, hogy a kártya is túlárazott, de előbb-utóbb beletörődnek az emberek, hogy ha akarnak ilyen kártyát birtokolni akkor megveszik msrp+xy áron is.
-
keIdor
titán
QqNem tudnak bánni az emberek a pénzzel. Az, hogy van, nem jelenti, hogy szórni is kell meggondolatlanul. Sokan ezt teszik és még meg van magyarázva, hogy az 1100€ (400k) reális.
Egy frászt.Shkiz0: Nem ugyanaz akkor sem. Láttam van, aki 2080Ti-ről jött.
Semmi nem indokolja, hogy +10%-ért ilyen felárat fizessen bárki, +100-150 ezreket. Ezt úgy hívják, hogy a legújabb dolgok iránti függőség. Birtoklási függőség. Mert ez az. Mellé még: hiába van rá pénze, ez simán az édtelmetlen szórás kategória, sajnálom, ha ezzel megbántok valakit, de csak ez az igazság, akár belátja akár nem.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
torma1981
veterán
Ha ennyi eszük van vegyék. De már egyre kevesebben vannak. Ja és nem csak itt Mo-ban nézik madárnak az embert. Rajtam tuti nem fognak 10++200k plusz hasznot lehúzni. Akinek ennyi van feleslegesen, az szórja csak el. De utána ne sírjon mennyit bukott stb rajta.
Malibutomi #8679
Pontosan. Sokan pont ezt írják. Akkor vegyék meg ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Igen de ha az lenne kiirva a boltra jogy kenyer 300 de mikor bemesz 500-at kernenek erte akkor ragyujtanak a boltot a tulajra.
A kartya ara 700$...de a boltok 1000$ felett adjak.
Lartad pl az 1500$-os 3090-et 1millioert iponnal?!?!Masreszt a kenyer szukseges a videokartya nem letszukseglet
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Malibutomi #8683 üzenetére
Ha 500 lenne a kenyér keresne az ember alternatívát. Sütne, mást enne helyette stb. Marhára nem lehetetlen kihagyni az étrendből. Pl a VGA nem ilyen. Egy szál kolbászt tegyek be a proci mellé?
-
MPowerPH
félisten
Teljes mertekben egyet ertek Veled. Ez nem irigyseg... Ez nem guny azon emberek fele. Csak velemeny. Es reszben miattuk nem normalizalodnak az arak, igy akik tenyleg ilyet szerettek volna, es az MSRP arat meg kitudtak volna nyogni, de mar a mesterkelt emelt ar nem fer bele a budzsebe, azok hoppon maradtak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
KRoy19
őstag
Így van.
Én is símán megtehetém, hogy megvegyem 400k-ért a 3080-at, de én elvből nem teszem, mivel nem annyi a reális ára és rajtam bizony nem fogja megszedni magát egyik mohó nagyker sem.
Szeretnék egy ASUS Tuf-ot, de 310k-nál többet nem fogok adni érte akkor sem, ha fél évet kell rá várnom.Bevallom kicsit dühös vagyok azokra akik kifizetik ezeket a durva felárakat, mivel miattuk nem normalizálódnak az árak.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Malibutomi #8685 üzenetére
Ha most van esze az AMD-nek nagyot tud kaszálni, és nagyot oda vágni az Nvidiának. Az Nvidia nagyon elcseszte most. Ha nem kapja össze magát nagyon sok ember átpártolni az AMD-hez.
-
Albigator
őstag
Megint nagyon sok a flame.
Sajnos.
-
Locutus
veterán
-
nagyúr
válasz Malibutomi #8683 üzenetére
Persze láttam, de CHS-be is van készleten 2 blower 3090 700+ nettóért
-
kevike576
senior tag
válasz Laja333 #8691 üzenetére
Rengetegen csalódtak nvidia-ban ezmiatt a botrányos kapkodós launch miatt. Az AMD ha nem hülye ezt most kőkeményen kihasználhatja egy jó termékkel(ami most adott) értékelhető stock-al és árral. Még mindig több nv fan lesz mint amd , de sokan át fognak térni...popcorn bekészítve
-
lo_jo
senior tag
válasz kevike576 #8695 üzenetére
"Az AMD ha nem hülye"
Ez nem így megy, az nv sem hülyeségből csinál hiányt. Az nv-nak is az az érdeke, hogy a termékét megvegyék minnél többen, nekik sem jó ez a helyzet. Az AMD "ellen" szól, hogy épp el kell látni 2 konzolt is chipekkel, ahonnan a Sonytól olyan hírek jöttek, hogy nem lesz annyi a rajtra, mint amennyit terveztek. Aki nem rendelte elő márciusban, hanem megvárta a múltkori hivatalos ár bejelentést, azok mind azt az infot kapták, hogy majd jövőre. Ismerve az ipari és kereskedelmi sztenderd megoldásokat, az AMD akár épp kötbért is fizethet a Sonynak, mert nem sikerült elég chipet szállítani. Kár találgatni és popcornozni, mert ott is hasonló helyzet lóg a levegőben. -
torma1981
veterán
Akkor mit csesztek el? A memória gyártók mire fogják a hiányt, a chip gyártók mire fogják a hiányt? Mert ez már egy vicc. Lenne kereslet, de ők nem tudták, hogy gyártani kell vagy mi? Nem szóltak nekik? Elég érdekes lenne. Folyamatosan megy a sírás, de senki nem vállalja a helyzetet.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
keIdor
titán
Nem az AMD gyárt, miért fizetne kötbért? Ők a fejlesztést, a terméket adják. RDNA2 és Zen2. Egyben egy SoC-ben.
Aki gyárt, az a TSMC.Az nVidia bemutathatta volna most is az Ampere-t, egy héttel az AMD előtt meg "launch". Most sincs megvehető termék, de kicsit több embert ki tudnának most egyből szolgálni, mint 09.17-én.
Minek mutatták be előre, hova siettek? Sosem fog kiderülni, szerintem a PS5 és Xbox SX-től félnek, mai napig fáj nekik, hogy csak a PC Gaming (kivéve Nintendo) van nekik és nem szállítanak konzolba hardvert. Azért volt ez az időzítés, ne csak a Sony, MS-ről beszéljenek.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest