Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Devid_81

    nagyúr

    válasz ProNoob #7789 üzenetére

    Takarits le a geprol mindent, ami a VGA-t allitgatja, majd vegul rakj fel egy MSI Afterburnert.
    Dobj fel egy tesztprogramot, lehetoleg olyat ami gyorsan indul mint pl Unigine Valley
    MSI Afterburnerrel iratsd ki a kepernyore az orajelet es a GPU homersekletet mindenkeppen, meg meg amit szeretnel, a tobbit radbizom.
    Induljon a teszt es nezd meg mikor szal el, pontosan melyik lepcsonel.
    Ha megvagy vele "biztosra" akkor MSI Afterburnerben CTRL+F es freq/voltage curve-el allitsd at magadnak manualisan a gorbet.
    A lenyeg, hogy amikor a kartya ledropol az instabil frekire, ott allits a gorben es minimum egyel nagyobb feszultseg ertek mellett kapja ugyan az a frekvenciat, majd mentes, es teszt ujra.
    Ha meg mindig baj van, akkor meg allits a gorben egyet.
    Nekem ez oldotta meg a gondom, hirtelen a semmibol lett a gepem full instabil. :W

    Nem ertettem miert, majd leszukitettem eloszor VGA-ra a dolgot, RMA-ban kaptam egy masik VGA-t ami szinten ezt csinalta (meg rosszabb is volt), es onnan aztan jott a tippeles, tap, lap, proci, ramok minden.
    Mivel vegigprobaltam regebbi driverekkel is, igy annyit tudok mondani, hogy valami az ujabb windows frissitesekkel jott be ami mindent szetcsesz (max 1, 1.5 honapos windows updatekkel jott/johetett valami ami teljesen szetcseszett minden addig stabilnak hitt tuningot) :U

    Nalad ha bebug mode-ban is csinalta a VGA a fagyasokat az fura, de nem kell megijedni, ugyanis nekem a stabilnak hitt CPU tuningom sem volt mar stabil, avagy azt is ujra kellett csinaljam a legelso lepestol.
    Javaslom neked is a procit/ramot mindent alapon hagyni teszt idejere, es csak koncentralj a VGA-ra eloszor.

    ...

Új hozzászólás Aktív témák