- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeckardCain
senior tag
válasz ScomComputer #94250 üzenetére
MSI-ket kerestem Asus-t meg se mertem nézni.
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #94250 üzenetére
Ez nagyon retró... Zöld nyák, DVI+DSUB...
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
No mégis lesz....
MSI adds ZEN3 support to Series 400 Chipsets..... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ScomComputer #94253 üzenetére
Persze, hogy lesz..max. a Renoir nem kap zöld utat, a normál CPUk menni fognak.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DeckardCain #94249 üzenetére
B450 fölé, ill. X570 alá kell pozícionálják, ill. nem kell félteni őket, az érkező procik is drágábbak lesznek.. hülyék lennének nem kihasználni a lépéselőnyt. Szép dolog a market share, de ha darabszámban nem tudnak annyit hozni, az árakkal fogják növelni a bevételt.
-
ÁdiBá
veterán
Most az AMD nél várható új lapkészlet is, vagy az X570 essel elvan az ember?
X570 ami engem igazán zavar az pl az hogy az M2 ből 1 db raknak rá az ASUS lapoknál.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz snecy20 #94258 üzenetére
Most nézem, elég sok helyen elirták, mert több helyen 1 db M2 irnak, az ASUS oldalán meg kettő darabot...
Lesz X670? Akkor várok... nyáron szeretnék vásárolni egy új gépet.
Van már elképzelés.
Laphoz akarok majd monoblokkokat is berendelni, új ramokat, mindent.
i9 esem megmarad, mellé épitem az új AMD gépemet, mig összenem áll teljesen.
Nézegettem az LGA1200 de nem gyözött meg...Új Válasz 2020-05-28 11:12:47 (#94260) snecy20
Néztem én is, több kereskedő irta el.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
snecy20
nagyúr
Én egyébként ha vennék X570-et, az újra valamilyen MSI lenne.
A meglévőn brutál hűvös a VRM még Prime-olás alatt is, na meg a másik, hogy akár 0 RPM-re lekorlátozott chipset-ventivel is csak ~55 fok a PCH. Mert ugye sokaknak aggálya volt az a mini venti.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ÁdiBá
veterán
válasz snecy20 #94264 üzenetére
Nem, nem érzem sehol kevésnek csak már megvan 3 éve.
16 mag már érdekelhet... Intelnél nincs megfelelő opció.
Threadripper azzal az a bajom hogy nagyon drágák a procik hozzá... 500 ezer ft fölött kezdődik egy 3970XNem tudom mikor érkezik az új AMD új lapokkal, de komolyan agyalok...
Ramokból is ilyen 4400-4800Mhz néztem ki hozzájuk.Vizem is készen van, csak blokkot kell cserélnem, azt kalap kabát...
3080Ti nem szeretném a 7900X hajtani
Na, félre téve a tréfát, tényleg váltáson agyalok.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
-
DeckardCain
senior tag
Érdekes pletyka.
DigiTimes: AMD Ryzen 4000 on 5nm+?
Lehet nem véletlenül, jönnek a 3xxx XT procik nyáron.
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #94274 üzenetére
Nekem gyanús, hogy a refresh miatt idén már nem kell várni a Vermeer-t.
Shkiz0: Már a DDR4-nek kemény felára volt X99-nél mikor kijött, vártam direkt egy évet vele.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
DeckardCain
senior tag
válasz keIdor #94275 üzenetére
Nem lehet, hogy ez miatt bőven lesz kapacitás 5nm-en?
Huawei hits back at US as TSMC cuts off chip orders
Kiderül majd.
-
snecy20
nagyúr
Az pofon lenne az Intelnek, hogy egy 14nm-es procijukra rögtön 5nm lenne a válasz.
-
Devid_81
félisten
Ezert jon a refresh, az meg lehet mar 7nm+ on jon.
AMD nem sz@rral gurigazik ha fejlesztesrol van szo ugy latszik, ezek kepesek menet kozben node-ot valtani, de lefele, nem am felfele mint Intel
Valoszinuleg lesz akkor mindenbol refresh ami best buy termek, csak most eloszor elkezdik gyors egy 12/8/6 magosnal, aztan ki tudja kesobb meg johet a 16 magos refesh is, a 3950X eleve kesobb jott ki, ellenfele sincs, nem kell kapkodni vele...
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #94279 üzenetére
Kozben kapott egy update-et a cikk.
Azt mondja a nagy Lisa, hogy altalaban notebook procikknal megy a node csokkentes eloszor, mert azokat konnyebb gyartani vagymi, de nem cafolta es nem is tett hozza a Zen3-hoz, inkabb a Zen4-rol akart beszelni...
Jol megy a meg ki sem adott cucc mar unalmas, inkabb az egyik ujabb akkor mar...
-
stratova
veterán
válasz ScomComputer #94281 üzenetére
Ezt feltehetően AMDnél is tudják és emiatt van elvileg a csőben többek között 3600XT.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #94281 üzenetére
Teny, hogy a 6 es 8 magosok szerintem teljesen jok, sott a 10 magossal se lenne nagy baj, csak oda mar kell a jobbbfele alaplap a VRM miatt.
Viszont cserelni 9xxx szeriarol ugy, hogy alaplapot vesz az ember... nah ott jon a kerdes...tutira akarom en ezt?!
Minden valtozatlan 6xxx/7xxx ota, csak mindig 2 maggal tobbet tobbet loknek hozza.
Nem mondom, hogy nem jo meg mindig, mert latszik meg mindig gamer kiralyok, igaz csak par FPS-el de akkor is, de nah, azert mar illett volna valami ujat is villantaniuk, annyi penz van ott mint a f*s es itt allnak meg mindig ahol most......
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #94285 üzenetére
Nekem mindig is jobban húzott a szívem az intelhez,persze volt és van ryzen is...
Szinte minden cuccom eladtam az 10. széria miatt,most (igaz tudod,mert beszéltük pü-ben) egy R5 3600+ vega56 van,el vagyok ezzel is,mert beteg voltam 1 hónapig megint és szinte be se volt kapcsolva...nagyon szerettem volna egy 10.gen intelt....de a torkom elszorul ilyen árak láttán... [link]
Egyelőre várok...[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #94286 üzenetére
Hát nem jobb volt míg 4 magon voltunk (4790K-6700K-7700K) ?! Kijött a Proci ára ennek a feléből.
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #94286 üzenetére
Oh nem is tudtam, hogy ujra beteg voltal
Tudom, teged is hajt a kivancsisag, engem is...de szerecsnere annyit koltottem mostanaban a hazra, hogy gepre mar nem maradt...
-
ÁdiBá
veterán
Nekem talán PhenomII volt utoljára az AMD től valami 9xx széria... nem most volt.
ÁdiBá
-
keIdor
titán
Vermeer után is lesz még processzor AM4-be.
Jövőre érkezik az utolsó processzor a Socket AM4-es foglalatba
Meg lehet várni a DDR5-öt, de akinek most kell gép az nyugodtan vegyen valamit, mert legalább 2 év még.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #94293 üzenetére
Oke draga lesz az DDR5, de nem artana mar 16magos procinal, sott akar lejjebb sem.
Nyilvan brutal ara lesz a DDR5-nek eleinte, de sajnos mindig ez van.
Plusz az elso DDR5-ok lehet nem lesznek borzalmasan gyorsak az addig felzarkozo DDR4-ek mellett.
Ugyan nem sok minden tamogatja, de 4000MHz kornyeken, lassan 5000 mar vannak DDR4 ramok.
Emlekszem anno DDR2-rol 3 vagy 3-rol 4 re valtas se valtotta meg a vilagot elso korben, itt is gondolom majd megeri megvarni az elso evet DDR5 nelkul mire kijonnek a gyorsabb jobb es talan nem aranyaru modulok.
Aztan lehet tevedek most is[ Szerkesztve ]
...
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #94290 üzenetére
Jah sajnos,ez még a márciusi folytatása,mert akkor minden elmaradt a vírus miatt,most is egy maszek dokit sikerült szerezni,és már megvan mi a gond...rekeszizomsérv,a gyomromból egy zöld diónyi darab fenn van a melkasomban,ez okozza a hetekig tartó gyomorfájdalmat,ami néha elviselhetetlen és nem tudsz enni,én 2 hónap alatt 10 kilót fogytam....ezt műteni kell előbb utóbb....
Ha tudd valaki valami tanácsot,van olyan akinek hasonló baja van, azt nagyon szívesen veszem,és köszönöm előre is nagyon-nagyon......
Bocsánat,hogy leírtam,ne haragudjatok rám.... -
DeckardCain
senior tag
válasz Devid_81 #94294 üzenetére
Érdekes lesz. Akinek most jelenleg 8/9. gen Intel van, vagy 3000-es ryzen az elvileg kivárhatja a ddr5-ot. A szimpla 6 magos 8/9600k kérdéses az új konzol gen miatt.
Az milyen jól járt aki egy z370el vett 8700k-t még mielőtt megugrottak az árak. 2017 végén jelent meg, akkor horror áron ment. De már 2018 tavaszán elég jó áron mentek. 4 évet simán ki lehet vele húzni. Ha csak játék van.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #94294 üzenetére
Igen, DDR2-533-al kezdtek régen, aztán DDR3-1333 ha jól emlékszem, majd DDR4-2666.
Lehetett kapni kicsit erősebbeket is, csak dupla vagy tripla áron.
Nekem meg DDR-400, DDR2-1200, DDR3-2400 után sosem volt sürgős a váltás.
A DDR3-2400 kit a mai napig megvan, mert nem adtam el.
A DDR4-5000 környékét szerintem már nem könnyű stabilizálni, jobb IMC sem árt hozzá.IO-t szerintem nagyon feszelni kell már hozzá, talán az SA-t is, mert akkor már Uncore-t sem árt emelni hozzá, én már ilyen 1,4V-okat nem adnék egyiknek sem. Az már alapfeszhez képest +40%.
Szerk.: AMD-nél meg ugye 3600 vagy 3733 fölé nem érdemes menni, máshogy működik.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
válasz DeckardCain #94297 üzenetére
Olyannyira ki lehet várni a DDR5-öt, hogy még annak is csak a második generációjába érdemes becsatlakozni szvsz.
-
Devid_81
félisten
válasz DeckardCain #94297 üzenetére
En kerlek Z370 lapomat vettem £229-ert boltbol,
8700k £265 bontatlan dobozos ebayrol
9700k £313 bontatlan dobozos ebayrol
9900k £375 bontatlan dobozos ebayrol.Nem vilagmegvalto arak, de az osszeset akkor vettem amikor meg epp az volt az aktualisan elerheto.
Egyedul a 9900K jott a legkesobb kiadashoz kepest mert az tavaly Juniusi darab, akkorra mar boven kinn voltak ezek egy ideje....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest