- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #93397 üzenetére
ha van egy kis idod, wikin osszeszedtek az osszes hoaxot a temaban.
legjobb, hogy a virus egyszerre egy kinai es egy amerikai biofegyver.
btw, ha meg van idod jatszani, pandemic ajanlott. kb egyszemelyes tablas jatek, de nagyon jo, a fake news scenariojukon meg rohogtem volna, ha par orbitalis baromsag nem lenne tulzottan ismeros es a covid-19 kapcsan nem lenne tulzottan is hasonlo a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #93404 üzenetére
hat viccen kivul valahol a vilagmeretu osszeeskuves is bejott, szoval mi mas, mint a gyikemberek.
dolog egyebkent durva, a pizzagate agymenesbe par hete belefutottam meg mindig a 9gagen es senki nem kuldte el az arcot alapbol a a fenebe, hogy dehalt kiszallt a rendorseg miutan egy alusisakos berontott a helyre automata fegyverrel. aztan persze a bot/cyber/human botnet eppen par hete feleledt.
ami erdekes lehet, hogy mi lesz, ha a riskgroupba tartozo Putyin tenyleg elkapta a covid-19et, mert biztosan erintkezett fertozottekkel.
-
keIdor
titán
válasz proci985 #93406 üzenetére
Valamelyik topikba valaki egyszer beírta, hogy az amerikaiak terjesztették el, csak annyit kérdeztem tőle, hogy a bubópestist meg a spanyolnáthát kik terjesztették el?
Mai napig nincs rá válasz. Evolúció, én ebben hiszek.
Illetve az ok, amiért megjelent a túlnépesedés miatt egyszerűen mindent szorítunk ki a természetes élőhelyéről. Minden állat érintett, minden kontinensen, kivétel Antarktisz, egyelőre... már a denevér is az emberek közelében él, mert kénytelen. Nem kellett, hogy ember megegye, egy másik állat is elkaphatta, amit utána az ember falt fel, vagy nyersen még feldolgozás alatt állatról emberre került a SARS-CoV-2 vírus és kialakult az emberről-emberre fertőző fajta. Elméletben amúgy lehetne enni mindent, ha azt 160°C felett jól megsütöd, bár denevérhez nem volna gusztusom utána sem.Tanulság: be kell fejezni az állatok kiszorítását a továbbiakban, sőt, területeket kell visszaadnunk nekik. A Bolsonaronak is innen üzenném, hogy a továbbiakban el a kezekkel az Amazonastól. (úgyis leszarja...)
A gazdag országoknak csak egy picit kéne visszavenni az igényekből. Sajnos kétlem, hogy ha ez elmúlt akkor bármit is tanulna az emberiség ebből, a kapitalizmus erősebb marad.
Pedig mindenki össze tehetné a két kezét, hogy nem egy MERS-CoV-2 jött, mert ott az első 30%-al szedte áldozatait. Bármikor összedobhat a természet egy olyan fajtát, amivel megszabadulhat az emberek nagyrészétől...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ScomComputer
veterán
Hali..mi a helyzet,hogy vagytok?
No tegnap feltörték a Rockstar accomat,igaz már vagy 2 hónapja nem léptem be,jött egy email,hogy megakarják változtatni az email címet,még szerencse,mert így visszatudtam állítani,de a csákó már mindent átállított,sőt már barátai is voltak,valami orosz 1991-s születésű gyerek,a nick nevet is átírta így sajnos ez marad 1 évig,mert ugye évente csak egyszer írható át,bár írtam a supportnak,hogy írják vissza,de még nem jött válasz....egyet nem értek,hogy tudták ezt megcsinálni mivel a jelszó az nem egyszerű,és hosszú is,meg többféle írásjelet is tartalmaz.... -
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #93410 üzenetére
"a jelszó az nem egyszerű,és hosszú is,meg többféle írásjelet is tartalmaz"
Hasznalod ugyanazt mashol is? Mert lehet onnan. Nezd meg itt: [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #93412 üzenetére
A linken egy szolgaltatas van ami osszegyujti a sok hack adatot es megnezhetetd hogy a mail cimed vagy account-ot valamelyikben benne van vagy nincs.
Ha tobb helyen ugyanazt a jelszavat hasznalod akkor aranylag mindegy hogy mennyire bonyolult, mert eleg egyszer ellopni valamelyik szolgaltatastol es a tobbinel is be tudnak lepni a fiokodba.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
TTomax
félisten
Ez a srác egy zseni... YT! [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz snecy20 #93417 üzenetére
Ez vagy 4-5számból van...ez nem egy előadó munkája,és ha nem vetted észre,na az a művészet.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
félisten
Laptop Core i9-10980HK CPU has a power allowance of 135 Watts
Ki nem szarja le...laptop hutesek erre lettek kitalalva
Meg vagy 2 elcseszett generacionyi probalkozas aztan Intel eleri a 250W TDP-t laptopoknal 14nm++++++ -on
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #93421 üzenetére
Probalkoznak a hulyesegekkel (nagyobb Ghz szamok papiron) mert nincs mas. Mar eddig is rohej volt a "fejlodes". Teljesen mindegy hogy mennyi a max orajel papiron a sima nem-OC mainstream 6 magos mobil i7-nel, ugyanannyi a realis orajel ugyanabban a gepben. Mindegy hogy 8750H, 9750H vagy epp majd ez az uj 10750H.
Peldaul a 8750H az 2.2Ghz/4.1Ghz a 9750H pedig 2.6Ghz/4.5Ghz de ha megnezed a lapos teszteket mindegyik gep valahol 3.6 es 3.9 kozott teljesit attol fuggoen milyen jol sikerult a hutes. Gyartotol es modelltol fuggetlenul ez van minden normalis meretu (ergo nem Tatra 850 kategoria meretben) 14-es vagy 15-os gepben. Ugyanez lesz majd a 10750H-val is.
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #93422 üzenetére
Ezek jah, marketing bullshit semmi mas.
Egyszeruen nem lehet huteni mar ezeket annyira egy laptopban, hogy ertelmes orajelet tudjon tartani tovabb mint par masodperc.
Viszont egy ilyen tudasu procit beraknek asztaliba vizzel hutve, ha lehetne persze.
Ki tudja lehet 250Watt mellett menne a 5.3GHz all core (ketlem)Jelenleg legnagyobb baj, hogy az AMD-s laposok ritkak mint a feher hollo a piacon.
Biztos nem az Intel vette meg a gyartokat kilora most sem...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #93421 üzenetére
45Wos TDP osztaly.
btw, 135W, kb ennyit fogyasztott a q6600am megrantva 3.2re amit jol le is bencheltem, egy kilos Thermalright IFX14 + IFX10 bordaval. azaz kb ezt tudja egy Noctua D15 is. egy darab Swif2vel kb 65-70 fok korul voltak a magok, es akkor ez itt egy nyitott borda volt, az asztalon. ok, realisabb ventikiepitessel 50 fokon megfogtam a procit, de a 2xTY140 1300rpmen az asztali gepnel mar annyira hangos, hogy bench OC kivetelevel nagyon senki nem hasznalja aki kiad 100 eurot csak a CPU leghutesere.
laptopba persze befer a szep ipari blower (290X referencia valaki?) meg egy kilonyi heatpipe, de azert annyira nem kene. meg ugye heat density, egy 8mmes cso kb 75Wig jo, szoval meg abbol is ketto kene, hogy epp eleg legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #93423 üzenetére
Nem vette meg oket, csak eddig nemigen volt versenykepes termeke az AMD-nek. Tavaly ugy nezett ki a Ryzen 7 3750H jo lesz csak sajnos nem lett az. Nem segitett hogy az egyetlen gyarto aki igazan belefekudt az Asus volt mert a szerencsetlen TUF sorozatba raktak. A HP Omen is csak mutatoba volt, a teljesitmeny pedig nem volt ott, egy rakat jateknal az atlag FPS ott volt ezekkel ahol az Inteles gepenkel (ugyanazzal a GPU-val) a minimum.
Most majd jon par 4000-es sorozat ami nagyon jol nez ki. Persze nem mindenkitol mert sok gyartonal gyakorlatilag a nullarol kell kezdeni mig az Intel-es cuccokkal csak upgrade-elik minmalisan a letezo termekeket, de legelabb lesznek gepek amik jo eredmenyeket hoznak a tesztekben es igy lesz lassan kereslet az AMD-s jatekos notikra is. Csak ez eltart egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #93426 üzenetére
en uzleti vonalon remenykedek lesz mozgas.
mobil i7 vonalon ilyen teljesen abszurd dolgok voltak meg 2 eve is uzleti kategoriaban, ld 2/4es kiepites. 15"os normal uzleti vonalon (HPjeink vannak) szinten 2/4, ahhoz, hogy legyen negy fizikai mag (pl VMet futtatni ez eleg kritikus), ahhoz mobile workstation kellett, az meg toltovel meg periferiaval egyutt nalam kb 6-8 kilos laptophatizsakot jelentett.
ja meg vegre 4/8asok az i5ok is.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
-
Devid_81
félisten
Egyik Angliaban elo ismerosom venni akart az este egy Oculus Quest-et, mert akkor tudna virtualisan tenniszezni, plusz par jatek ami legalabb mozgatja is az embert.
Sehol nem lehet kapni, par b@rom arulja ebay-en nevetseges osszegekert, de azonkivul sehol az egesz szigeten egyetlen darab...wtf?!
De TomsHardware szerint megvettek a fel vilagot az emberek a karantenra.Kivancsi vagyok ra meddig birjak az emberek anyagilag ezt, hitelkartya/kp mindent lenullaznak most sokan es az sem biztos, hogy kellenek majd vissza a munkahelyukre...
...
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #93432 üzenetére
Hat jah, ovatosan kell.
De ezt sokan nem fogjak fel, ugy vannak vele ha mar otthon ragadtak legalabb legyen valami jo is benne es kell a fun.
Majd kb 2-3 honap mulva amikor a korhazak picit felszabadulnak akkor megindulnak a psychology osztalyokra tomegesen, nincstelenseg, kilatastalansag stb ez mind kihozza az emberbol a legrosszabbat sajnosSokan abba sem gondolnak bele, hogy ha tenyleg kapnak az allamtol penzt ezt a leallast atveszelni akkor annak milyen ara lesz, hanyszor kell azt meg visszafizetni es hogy...
...
-
Devid_81
félisten
-
Raymond
félisten
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #93434 üzenetére
Mindenki azt csinál, amit akar.
Ha van miből, akkor vegye meg, csak maradjon tartalék, igazából ez a lényeg.
Arra is gondolni kell, hogy mi lesz 6 hónap múlva.Az a baj, hogy drágák ezek a headsetek. 300€-ért érezném reálisnak, de látom a Valve Indexnél ez pl csak a két controller ára, nem gyenge... Steamen.
Maga a pakk majdnem 1100€. Ezt most túl nagy kiadásnak vélem szvsz. Akinek van 50.000€ a bankba, az vegye.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #93436 üzenetére
Erdekes amugy, ennyire korlatos lenne gyartan nagyobb mennyisegben, vagy ennyire bestbuy cucc lenne ezzel a standalone megoldassal es tokmindegy mennyire ment a gyartas padlogazon az is keves volt?
Szerk: Keldorpapa88, fingom sincs ez mennyire jo, de ez most akcios es van is belole, de nem standalone cucc.
Majd a szakik megmondjak, hogy er-e 2 fillert vagy sem
Bar ez sem €300, viszont legalabb nem annyira draga mint volt.[ Szerkesztve ]
...
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #93438 üzenetére
Szerintem nem gyártottak amúgy sokat ezekből. HL: Alyx miatt kifogytak a raktárak.
Nem tömegcucc, ahhoz drága. Amiből sokat gyártottak az a PSVR headset, mert ott nagyobb tömegnek elérhető maga a konzol és a headset is, az árak miatt.Szerk.: Én ha vennék olyat vennék, ami a legújabb és legjobb felbontást adja. Controller is fontos, nekem ránézésre a Valve Index válna be, csak ahogy írtam is, ott a fullos pakk 1100€, maga a headset azt hiszem 700€ magába, controllerek 300€. Ez az első generációs Vive? Mert azt kipróbáltam régen. Nem rossz, de nem kéne. Ha vennék akkor Index lenne szerintem, de igazából az összeset ki kéne próbáljam és utána tudnék véleményt mondani.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #93431 üzenetére
VR tobb okbol szivas. eleve az Indexet az Alyx premier miatt felvasaroltak, aztan amikor kifogyott, szepen lassan minden mast is. Kina leallt, minden csuszik. erre jott a kijarasi tilalom es hogy az emberek rajottek, hogy je, VR.
nezd meg a tomshwt:
- asztali / laptop (nincs otthon rendes munkaeszkoz, telefon a celra nem jo)
- dokkolo (mert rajon, hogy a munkahelyi laptop kijelzoje nem az igazi
- bill / eger / headset / kamera / monitor: amikor rajon, hogy kene, mert a laptop nem az igazikerdes, hogy ebbol mennyi a ceges.
ja igen, en is egy honapja amikor bejelentettek a home officet beultem a kocsiba es levezettem kb 300kmet a legkozelebbi polcon levo projektorert ami megfelelt nekem, mondjuk az a dontes akkor ott mar negy honapja ert bennem es csak ido kerdese volt. meg ugy is megerte, hogy kellemes 10 fokban es napsutesben indultam, aztan persze a helytol 50kmre hovihar volt
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
cyberkind
félisten
-
keIdor
titán
Ez mi komoly: [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
Hü de durva... [link]
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok egy rövid kérdésem lenne: egy havernak raknék össze gépet,szerintetek megéri e a felárat a 3600X a 3600-hoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest