- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pengwin
addikt
válasz TTomax #86099 üzenetére
4K 60fps... na de milyen képminőséggel?
Mert amit Keldor papa linkelt az egyáltalán nem meggyőző, mi több, inkább eltántorító.Meg szerintem azért a többségnek nem kerül annyiba a gép építés és fejlesztés, mint amire itt a fórumon gondoltok. A többség nem a csúcskategóriából épít gépet, és csak 3-4-5 évente (vagy még ritkábban) fejleszt. Úgy meg hirtelen sokkal emészthetőbb a PC gaming költsége.
És a mutatott képminőségnél jobb játékélményt fog nyújtani egy normális 1080p-s PC-s beállítás is. Ahhoz meg nem kell még 1000$-os vas sem. Ellenben még 25$-os havidíjjal is kifizetsz 40 hónap alatt 1000$-t úgy, hogy a mellé még kell eszköz amin játszol, na meg egy megjelenítő. És nincs egy multifunkciós hardvered, csak valami kvarcjáték, a játékra költött pénzedért pedig nem kaptál semmit, csak egy szolgáltatást, amiből nem marad semmi, amint nem fizetsz tovább.Ez szerintem tényleg inkább a mobilos játékosokról akar lehúzni egy adag pénzt: ők egyébként is sokkal inkább hajlandóak folyamatosan pénzt adni játékokra, minden jel szerint...
Szerintem ez is, mint minden végfelhasználóknak szánt X as a service leginkább a cégek malmára hajtja a vizet: folyamatos bevétel, könnyebben ellenőrizhető és fenntartható rendszerek, 100%-ban kiszolgáltatott felhasználók. Felhasználói szempontból meg minden ilyen jellegű szolgáltatás kompromisszumokkal jár a hagyományos megfelelőjéhez képest, mindemellett nem feltétlenül olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #86106 üzenetére
Az hogy lehet?Há megvót nem? DiV1 le sincs tölte,meg se nyitottam kb vagy fél év... a gearem tuti kuka...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
válasz TTomax #86107 üzenetére
Nem,nem vettem meg.
Annyit nem ér a játék.
Majd ha értelmes ára lesz. Addigra talán rendbe is rakják a játékot.Gyerekek mondták,hogy majd megkapom a Div2-t az Xbox mellé,de még azt sem vettem meg.
Pedig itt figyel a b@szó tv már megint.
Ezt is letakartam,hogy nem porosodjon.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #86108 üzenetére
Helyes,igen jó gondolkodás,több ilyen kellene... Én is csak kuponnal vettem meg 30fontért...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Jhon Wickböl lesz 3? Kicsit túltolják már ezt is... [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TTomax #86109 üzenetére
Jó az a játék csak még nincs kész.
Már nem is tudom hol olvastam a fórumon...
Vki írta,hogy régen kész játékokat kaptunk.
Nem volt early acces,meg alfa béta céta teszt.
Csak simán kaptunk egy játékot ami használható volt.John Wick nálam nagy király,eleve a szinészt nagyon bírom.
Mátrix trilógiát fél évente megnézem.---
TS szeró megy még ?
---
Amúgy a FC New Dawn-al játszom amikor van időm.
Nekem bejön.
Akcióban 18fontért vettem a deluxe-t.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
TTomax
félisten
válasz akoska07 #86111 üzenetére
TS szerver meghalt sajnos... de nincs is már értelme bérelni amikor 5 perc altt csinálsz discordot..
-
Raymond
félisten
válasz TTomax #86110 üzenetére
Szerintem ez is jol nez ki. Ritka az a sorozat amibol mindharom resz jo, de egyelore ugy nez ki hogy ennel sikerult.
Egyebkent a Netflix-es Love, Death & Robots antologia technikailag egyertelmuen legszinvonalasabb resze a "The Secret War" lett es Digic Pictures alkotas
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #86115 üzenetére
love death and robots zsenialis.
nekem eddig a harmadanal a Beyond the Aquila Rift a kedvencem, de a Myazakiba hajlo good hunting es a Shapeshifters is remek. a the witness kb korai project IGI.
imadom ahogy a trailerben industrial gabber megy, ahogy fel meri vallalni a szexet es az eroszakot ugy, ahogy Hollywood kb az Elemi oszton ota mar nem, es imadom, hogy olyan, mintha egy novellaskotetet olvasnek.
a reviewek egy resze szerint ez a tokeletes millenial edgelord sorozat, de valoszinuleg nekik a dead leaves nem mond sokat.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #86116 üzenetére
Nekem is nagyon bejott. Az eredeti (IMDB-n is szereplo) sorrendben mutatta, de egyebkent mindegy mert kulonallo mind. A par darab klasszikus CGI reszben mondegyik nagyon jo volt de mindegyikben volt valami apro "uncanny valley" problema - szemek, arcmimika vagy a karakter animacio. A kivetel az utolso The Secret War ami gyakorlatilag flawless. Az es a The Witness a ket top nalam. Az elso mert sikerul a tobbiekkel ellentetben problemamentesen megcsinalni a masodik pedig a stilusert. Az a realisztikus es concept art kinezet kevereke nagyon otletes es nagyon jo a kivitelezes is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #86117 üzenetére
witness nekem mondjuk az extra es az akira kevereke volt vizualitasban, a felhokarcolok abrazolasa szvsz egyertelmu homage az akira elott.
viszont az egesz kb olyan volt, mint king novellaskoteteit olvasni. csontkollekcio (bag of bones), nightmarmares and dreamscapes... foleg az aqualia rift volt tokeletes a megbizhatatlan narrativajaval.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Én ezért is írtam, hogy casual réteg a cél, reálisan nézve. Én eleve felhő szkeptikus vagyok... a 4K/60 itt csak egy szám, bitráta mennyi lesz? Havidíj mennyi lesz? Aki néha játszik annak jó lesz, de akinél kicsit is hobbi ez az marad hardveren egy darabig. Én biztos...
Sony nincs veszélyben az exklúzívjai miatt, a Microsoft szintén felhőt fogja nyomni, náluk ez lesz az utolsó Xbox generáció szerintem, 5-10 év azt azok is mennek teljesen szerintem is cloudra, de akkor már legalább nem lesz gyerekcipőben ez is.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
A Googlenek az a lényeges, hogy a lehető legtöbb helyen a lehető legtöbb reklámot eléd pakolja. Ez a Stadia is remek felület lesz erre. Mobilon meg a monitor/TV-re tervezett UI csodálatos lesz, irányításról nem is beszélve. Ez a része akkora parasztvakítás szerintem, mint ide Santiago de Chile... meg ne feledjétek, hogy nyugat EU-ban gyenge sok helyen az internet, USA-ban meg főleg. 5G meg még sehol egyelőre. Input lag is egyelőre magas ahhoz képest, hogy papíron 60fps.
Jó... gyerekcipő meg valahol el kell kezdeni persze, de ez maximum gyenge notebook felhasználóknak lesz érdekes egy darabig. Meg azoknak, akik évente néhányszor játszanak.Hányszor hallottam már azt, hogy eljött a felhő ideje... se a Sonynak a Gaikai, se az nV-nek a GeForce Now nem jött be. Googlenak is hiába van pénze, a Google+ is meghalt a Facebook mellett.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #86126 üzenetére
Egy 18 eves sofor reggel 5-kor egy rosszul bemert balkanyar es egy kerti seta utan beparkolt a nappaliba. Nem lett baja neki es a hazlakoknak se mert ok ekkor a haloban aludtak. Gondolom a sofor meg a kormany mogott
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #86118 üzenetére
A Witness engem a Ghost in the Shell-re emlekeztetett kinezetben. A varos es a hazak inkabb arra hajaztak. Az Aquila majdnem tokeletes volt, ott az arcokkal nem stimmelt minden 100%-ra. A legjobb arcmimika a Helping Hand-ben volt szerintem. Osszessegeben (ami a hibamentesseget illeti) talan a Lucky 13 van a masodik helyen a Secret War utan.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #86128 üzenetére
az Aquilanal szerintem szandekosan tultak tul az animacio tokeletesseget .
igen, Witness elegge Project IGI volt.
secret war es lucky 13 is nagyon jo. a fish night is. igazabol belegondolva nagyon nem volt olyan, ami ne tetszett volna.
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A késleltetés az olyan Xbox One szinten van, de ugye a konzol eléggé védve van az exkluzív tartalom miatt.
Persze megvan a rendszer előnye, és nyilván fog elcsábítani embereket, de elég sok mobil gamer van ahhoz, hogy ebből megéljen. Emellett a Microsoft és Sony exkluzívok így sem lesznek elérhetők rajta. Mondjuk gondolom lesznek majd Google exkluzívok.
Na most a PC eleve kezd beállni az újabb hardverárakkal a szűkölő piacra. Bőven lesznek, akiket a Google nem fog tudni meggyőzni. Az összes játékosbázishoz képest pedig a hardcore emberek száma mindig is elenyésző volt, ez nem változik most sem.
Annyit tudni, hogy AMD GPU van benne. A CPU-ra annyira általános szöveget adtak meg, hogy bármi lehet. De gondolom azért csinálták így, mert ők is cserélgetik majd, hiszen jönnek a 7 nm-es CPU-k, amelyek fenntarthatóság szintjén sokkal kedvezőbbek a mai hardvereknél. Tulajdonképpen a Stadia egyetlen gyártóközpontú hardvere a GPU, hiszen a Google már mondta a GDC-n, hogy nagyrészt ők írják hozzá a drivert is, ezzel gyakorlatilag az AMD szoftveres stackjére korlátozzák magukat, hiszen hardvert egyszerű cserélni, de nulláról elkezdeni újraírni a szoftvereket már nehéz. CPU-ból csak az x86/AMD64 és az AVX2 az igény. Ezt le tudja fedni az Intel és az AMD is. Ráadásul mindkét gyártó CPU-i támogatják a PCI-SIG SR-IOV-t, ami a Stadia egyik fontos alapja.
Nem aludták be, csak lassabban fejlesztettek. De az Intel ugye az év elején behúzta a Tencentet. Nekik építenek majd cloud megoldást. Az AMD azért húzta be a Google-t, mert igazából senki más nem ad ma hardveres virtualizációt. A Microsoft sem volt nehéz célpont az AMD-nek, mert ők az Xbox miatt eleve eléggé meg voltak kötve. Az NVIDIA pedig pont a GDC-n jelentette be, hogy elkezdi árulni a GeForce Now-t a telekommunikációs cégeknek. Jó persze árban és szolgáltatásban esélyük sem lesz a nagyok ellen, de az NV-nek az a lényeg, hogy tudjon végre valamit kezdeni a felhőjével, ha már ennyi pénzt beleraktak, és ez is egy irány.
Az igazán izgalmas kérdés az Amazon. Ők a Tencenthez hasonlóan kellően későn jönnek ahhoz, hogy ne csak az AMD legyen opció, hanem az Intel is. Az NV a Griddel valószínűleg a nagyok számára nem nyerő, mivel kritikus igénynek számít a PCI-SIG SR-IOV támogatása.(#86121) Keldor papa: Persze, lehet akár ingyenes csomag is, amiben nézel reklámokat a játék közben. Ezernyi üzleti modell van.
Na most azt tudni kell, hogy a legtöbb felhő azért döglött meg, mert fenntarthatatlan volt maga a rendszer. Nem igazán a késleltetés volt a probléma, mert előfizetőket mindenki szerzett dögivel, többet is mint amire volt kapacitás. Utóbbi viszont kritikus pont. A GeForce Now is azért nem bővül az NV részéről, mert a Grid működése miatt borzasztóan drága fenntartani. Tehát ha mondjuk építenek még világszinten három-négy központot, akkor azzal csak a pénzt fogják égetni. Nem véletlen, hogy inkább eladják a technológiát a telekommunikációs cégeknek, hogy ők viseljék ezt a kockázatot. Kis területen jól belőhető a felhasználók igénye, és megfelelő adatközpontot lehet építeni rá, ami már nyereségesen tud működni. Nagy területen viszont ez sokkal nehezebb, tehát egy nem jól megtervezett adatközpont nagyon könnyen lesz veszteséges. Emiatt volt kritikus szempont a Stadia esetében a PCI-SIG SR-IOV, mert erre építve lehet ezt az egészet nyereségessé tenni a felhasználói igényektől függetlenül. Innentől kezdve nem azt kell számolgatni, hogy lenne előfizető dögivel, de fosok, hogy az amúgy is hajszálon függő nyereség egy új adatközponttal veszteségbe csúszik, hanem egyszerűen a userek alá kell tolni az erőforrást.
A kihasználtság itt nagyon kritikus szempont. A GDC-n voltak olyan infók, hogy a Stadia 90% fölött tud működni mindig, ami egészen hatékony, belegondolva abba, hogy a többi ilyen rendszer tipikus kihasználtsága az 50%-ot se éri el. Az üzemeltetés szintjén ez majdnem mindegy, de az már nem az, hogy az adatközpontot annyi user tartja csak el, amennyi GPU van benne, vagy sokkal több. Ez gyakorlatilag a veszteség és a nyereség közötti különbség.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ÁdiBá
veterán
Lehúzott minket az nvidia...de piszkosul
Nekem egyedül az fura, honnan veszik ezeket az adatokat, hogy 50% Pascalt használ...
Interneten már azt is figyelik ki milyen PC-vel rendelkezik?[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
VTom
veterán
Ez egy semmitmondó kimutatás.
Az első 8 hétről beszélnek a launch után fél évvel? Mi történt a maradék időben? Megérkeztek a pascalok a boltokba?Nem tudom ezt melyik befektető kajálja be, ez inkább a sajtónak készült szerintem.
Mondjuk az biztos, hogy Téged rendesen lehúzott az nvidia.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #86138 üzenetére
viccen kivul ez a valaha legtovabb megtartott GPU setupom. a masodik helyezett 94-98 kozott az 4megas S3 trio volt, es ott ertelemszeruleg nem en vettem a cuccokat.
anno 3 evre terveztem es ugy szamoltam, hogy 18 korul egy 250-350eur/kartya koruli dupla gpus setupra le tudom valtani legalabb +100% teljesitmenyert. (azert csak harom mert tobb mar spam lenne, de kepzeld ide a tobbit)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #26681856 #86135 üzenetére
[link] - mi is megírtuk. Ez arról szól, hogy a nagyhalak (Microsoft, Google, Tencent) nem vitték el a technológiát, így rámentek a kishalakra.
A GeForce Now továbbra is három adatközpontból áll, és ezeket az NVIDIA nem bővíti. Megtehették volna, hogy nem adják el a technológiát a telekommunikációs cégeknek, de inkább átadják nekik, és saját részről addig bővítették, ahogy ma létezik.
Ugye az a problémájuk, hogy a Microsoft, a Tencent, és a Google is fenntartható megoldásban gondolkodik, mert ahhoz, hogy ez működjön hosszabb távon nem tudnak olyan hardvereket kiépíteni, ahol egy pasziánsz típusú játékhoz is kötelező egy teljes GeForce RTX 2080-at kiosztani. Egyszerűen nem takarékos.
A VDI megoldások ugyan egységesen a VSPTGA-k, csak van köztük különbség. A fő eltérés konyhanyelven annyi, hogy ha egy számítás eredménye egy stream, akkor azt nagyságrendileg befolyásolja, hogy a hardver következetes-e a teljesítmény szempontjából.
AZ NV Gridje úgy működik, hogy tegyük fel van 8 felhasználó, akit ráraknak egy GPU-ra a szerveren belül, és tegyük fel azt is, hogy a folyamatos eredményhez is elég annak a GPU-nak az ereje. Az NV-nél az történik, hogy egy felhasználó megkapja egy fix időkeretre a GPU-t, és gyakorlatilag a kliensoldali kérelmek váltogatják egymást, vagyis időosztásban jár a GPU. Ehhez függetlenítve van a multimédiás blokk, vagyis ha egy kliensoldali kérelem igényli, akkor aszinkron módon megkapja. A gond ezzel a rendszerrel az, hogy bizonyos funkciókra vonatkozóan exkluzív hardverhasználati kérelem van a kliens felől, és rögtön levág mindenkit a hardverről, amíg a rendszer a kérelmet végre nem hajtja. Ezzel pedig a maradék hét felhasználó szopik mint a torkosborz, mert addig nincs új képkocka, amíg a kérelem végre nincs hajtva. Emiatt vannak úgy felépítve a GeForce Now szerverek, hogy a nagy GPU-k mellé még van egy rakás kicsi is a rendszerben, mert a nem következetes teljesítmény miatt jobb, ha a pasziánsz típusú játékokat nem egy GeForce RTX 2080 kapja meg, hanem egy GridK1, és az négyet elbír ezekből, hiszen négy külön GPU van rajta. Ez adja majd a rendszer hatékonyságát, csak kurva nehéz arra tervezni, hogy egy kiépített szervernek milyen lesz a terhelése, mert ilyen rendszernél előre el kell dönteni, hogy teszem azt kezel 400 játékost, és abból 250 GPU lightos játékokra van, míg 150 combos terhelésre. Ha mondjuk egy délután mindenki combos játékot futtat, akkor hiába van 400 GPU-d, csak 150-et tudsz befogni, mert a maradék 250 túl gyenge a kérelmekhez. De ez csak egy példa, a lényeg, hogy itt eléggé sokat számít az igényfelmérés.Az AMD megoldása teljesen másképp működik. Ott van egy GPU, és nem időosztásban kapja meg a kérelem a hardvert, hanem particionálásban. Teszem befut három olyan kérelem, amely a beépített GPU-t 20-20-50%-ra terhelné, akkor az MxGPU leparticionálja úgy, hogy megkapja a felét a nagyobbik kérelem, míg a maradék felet még megfelezi, és mehetnek a két kisebb kérelemnek. Ilyen formában a partíciók teljesítménye teljesen következetes, egymás memóriájához, erőforrásaihoz, gyorsítótáraihoz nem nyúlnak, olyan mintha három különálló GPU-d lenne. Ez az elsődleges oka, amiért a Google ezt választotta, mert nem kell azon filózni, hogy mi lesz egy szerver kihasználása. Ha egy kérelem csak egy GPU 25%-át igényli, akkor meg tudják csinálni azt, hogy csak a hardver részegységeinek a 25%-át osztják ki, a maradék 75% pedig várja a további kérelmeket. Lényegesen több felhasználót is ki lehet szolgálni egy szerverből, mint amennyi GPU-t építenek bele, és az se számít, hogy mi a kérelem igénye, mert leparticionálod olyanra a hardvert, amit igényel a kérelem. Ha tehát van 400 GPU-d egy központban, akkor legrosszabb esetben 400 felhasználót tud kiszolgálni, de ha mindenki pasziánsz típusú játékot futtat, akkor egy központ elbír 6400 játékossal is. És az már a költségeknél nem mindegy, hogy egy központot maximum 400 előfizető tart el, vagy akár 6400.
Valószínűleg a Google gondolt még olyanokra is, mint a több GPU-s lehetőség. Ezt ugyan bármelyik VSPTGA megoldás meg tudja oldani, de borzasztóan megnehezíti a működést az, hogy szerverszinten befogsz mondjuk hét GPU-t egy komplexebb szimulációjú programra, és ezek közül hat dolgozik mondjuk a folyadékszimuláción, míg egy a leképezésen. A különálló memóriákat a program oldalán kell menedzselni, hiszen mind a hat, szimulációt futtató GPU eredményeit el kell juttatni a leképezést számoló egy GPU-hoz, hogy legyen képkocka időre. És itt nem feltétlenül az összeköttetés távolsága a probléma, hanem az, hogy ezt menedzseld le szoftveresen. A Stadia esetében erre nincs szükség, a hardver magától megcsinálja, van erre egy külön mód, ami gyakorlatilag lehetővé teszi a programnak azt, hogy maximum 512 TB-nyi tartalommal dolgozzon, és a befogott GPU-k memóriájában mindig ott lesz a szükséges adat, szoftveres varázslat nem kell hozzá. Emiatt tudott a Google bemutatni olyan folyadékszimulációt, amit az UL Bnechmark csinált nekik. A GeForce Now is képes lenne egyébként rá, csak olyan eszméletlenül körülményes szoftveresen kezelni a menedzselési problémákat, hogy belefogni se érdemes egy ilyen projektbe. De mondjuk ilyeneken valószínűleg a telekommunikációs cégek nem is gondolkodnak, mert a Google-lel ellentétben nem lesznek külön stúdióik, nem lesznek exkluzív holmijaik, kb. addig érdekli ez a dolog őket, hogy a GeForce Now rendszerét ki tudják építeni, átemeljék a szoftveres hátteret, és akkor arra képesek lesznek, amire az NVIDIA. Most az egy másik kérdés, hogy majd meg kell egyezni a kiadókkal, de ez inkább üzleti, mint technikai döntés. Emiatt a telekommunikációs cégeknek sokkal jobban megéri megvenni készen a GeForce Now-t, mint saját rendszer kiépíteni. Utóbbi nagyobb kockázat, amit még akkor sem feltétlenül érdemes bevállalni, ha az üzemeltetés sokkal kedvezőbb lehetne. Ellenben a GeForce Now-ban nincs nagy kockázat. Ha nem válik be, akkor lelövik és szétszedik, vagy felhasználják az adatközpontot másra. Az NV-nek is kedvezőbb ez, mert ha nem megy, akkor sem ők vállalták a kockázatot, hanem valaki más, ha meg működik, akkor ők adták el nekik a hardvert.
A Google viszonylag nagy kockázatot vállal, hiszen ők tényleg globálisan csinálnák ezt, és ugye 7500-nál is több peremhálózati node-ba építik bele a hardvereket, tehát ez egyrészt nagy kiadás már alapból, beleszámolva a bővíthetőséget, amire nyilván szükség lesz, ha 8K120Hz a hosszabb távú target. Emellett a saját tartalom miatt nekik még szoftveresen is költséges lesz az egész. Így ők teljesen más dimenzióban dolgoznak, mint mondjuk a Softbank vagy az LG U+.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #86143 üzenetére
"AMD: nyáron hozzuk a Zen 2 processzorokat!"
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #86143 üzenetére
Nem hinnem, hogy ez valos
Ha nagyon kovetni akarnanak valami "megszokott" datumot akkor Aprilis 3 heteben kiadnak a Zen 2@7nm-ert, de egyre tobb hir szolt arrol, hogy ez nem valosul meg, es egyre inkabb a Computex lesz elkepzelheto mint hivatalos release.
Az, hogy ennyire szetvalogatjak a 8 magost (1CCX+I/O) a tobb magostol eppen elkepzelheto, lehet, hogy AM4-en meg dolgozniuk kell a 2CCX+I/O finomitasokon es/vagy intel X-Y CPU release-re varnak es arra idozitenek azzal a bizonyos 12-16 magossal...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #26681856 #86142 üzenetére
Egyik megoldás sem életképtelen. A lényeg a fenntarthatóság, mert azok a szerverek akkor is működnek, ha kevés játékos fizeti a működési költségüket. A Google-t elsődlegesen ez vezette az AMD felé, mert az NV megoldása csak nagyon magas felhasználó oldali költségek mellett fenntartható. Az AMD megoldása fenntartható alacsony befizetési költségek mellett is, mert egy GPU-ra reálisan nem csak egy felhasználót rakhatsz, ez hatalmas különbség. Persze gondolom a Google a technológiai előnyt is kiértékelte, szeverszinten óriási haszna van a HBCC-nek, de elsődlegesen nem ez dönthetett, hanem a kompatibilitás az SR-IOV-vel, illetve az ebből eredő fenntarthatósági modell.
És itt nem csak a Google-ről van szó. A Tencent is egy hatalmas cég, és ők sem az NV-t választották, hanem például az Intelt. Ezen a területen nem nagyon fogsz olyan nagy céget látni, aki nem a fenntartható AMD és Intel megoldásokat választja. A Google-nek is egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy használjuk a node-okba eleve beépített NV hardvereket, de nyereséget akarnak termelni, így inkább vettek Radeon Prókat.
Az NV olyan irányba megy, ahova eladható a GeForce Now. A Google-t, a Tencentet, a Microsoftot úgy sem fogják meggyőzni róla, hogy az ő hardverük kell nekik, mert kisebb a belépési költség. Ezeket a nagy cégeket ez nem érdekli, mert a hosszabb távú nyereséget nézik, amiben az NV megoldása fényévekre van az AMD-től, és az Intel SR-IOV-s ígért hardverétől. De mondjuk nálunk is van a T-Home. Készítenek egy T-Gaming termékcsaládot, vesznek egy 1000 GPU-s rendszert, és 1000 felhasználónak el tudják adni az előfizetést. Arra írhatnak havi 30 ezer forint korlátlan hozzáférést, vagy lehet órákban is mérni, teszem azt 500 forint per óra. Így azért ki lehet gazdálkodni a GeForce Now költségeit is. Csak ez az ár miatt ugyanúgy nem tudja támadni a tömegeket, ahogy az eddigi felhős megoldások sem.(#86143) scomcomputer: Computexen jönnek. Nem március és nem is december.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nem akarok genyo lenni...inkabb nem mondok semmit erre
...
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #86148 üzenetére
Lattam valaszod
Fogalmam sincs szegeny pa'ra honnan "informalodik"De van jatekos barati koromben is olyan aki pl szentul allitja, hogy az AMD 7nm az azert atb@cas mert 12nm amugy...es ezert sem lesz jo egyetlen 7nm-es cucc sem.
Az a baj, hogy vannak a makacs es a tanithato fajtak, haver a makacs fajta, inkabb bele se megyek egy szoharcba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest