Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • keIdor

    titán

    válasz proci985 #74293 üzenetére

    Otthon meg nincs tavasz, sok sok éve. Ilyen 0 fok körüli telek vannak, hó alig.
    Minden évben van 1-2 hét kemény mínusz, mikor éppen keletről, Oroszország felől betör a hideg, aztán egy hét tavasz, 15 körüli fokokkal, majd hirtelen emelkedni kezd, 30 fok környékén stagnál egy hónapig, aztán 3-4 hónap tartós 40 fok, főleg Duna-Tisza köze meg Tiszántúlon.
    Júliusra már ilyen szokott lenni a fű, kiszáradt, mert minden nyáron aszály van. Elindulsz nyugatra, Sankt Pöltentől már zöld a fű, bármelyik hónapban és sokkal erősebbek onnantól a hidegfrontok is.
    Most biztos sokkal kellemesebb a 27-30 fok, mint a 10 Skandináviában, de nézd meg mi lesz 2 hónap múlva...

    Örülök, hogy nem ott élek már, sajnos ez a medencék átka, nyugatról és északról zárt, délről meg szabad az út az afrikai melegnek. 100-200 méter "magasan" meg nagyon jól be is tud szorulni ez a levegő.
    Elvagyok én a 40 fokban, csak csinálni ne kelljen semmit, de az meg tavasz közepétől ősz közepéig nem megy.:) Tengerparton, pálmafák tövében még jó is, csak hát az az Alföld közepén nincs.

    Tegnap beszéltem ismerőssel, délre néző, kilencedik emeleti paneljában már lassan nappal nehéz megmaradni.:) El is hiszem, de még csak május eleje van.

    [ Szerkesztve ]

    ¡GLORIA A LAS PLAGAS!

Új hozzászólás Aktív témák