Hirdetés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na kezdenek a nagykerekben feltűnni a Z590 lapok. Picit kellemes csalódás, mert ennél többre számítottam, bár ennyiért korábban már APEX volt.
ASUS s1200 ROG MAXIMUS XIII HERO 179 990
De ahogy elnézem kb egy kategóriát "csúsztunk" megint lefelé. Gyakorlatilag az előző Z490 csúcs lap árából most az 1 tierrel lentebbit kapjuk ha ebből indulok ki:
ASUS s1200 ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI 116 990
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Devid_81
félisten
válasz Erdei88 #102252 üzenetére
Nalam is korvonalozodik rendesen.
Bar nagyon elvagyok csabulva egy 6900XT fele, de nincs az az isten, hogy en +20FPS-ert fizessek +£500-ot.
Megnezem a kovetkezo VGA generacio mennyiert lesz, lesz-e vagy csak megint papiron elerheto stb es majd dontok.
Ez ami most megy a piacon az borzalmas, ekkora penzeket nem er meg a hobby.Felolem az osszes gyarto mondhat barmit, hogy mi milyen draga, akkor is csak azt tudom mondani a mostani felsokategorias VGA-k arabol kettot lehetett venni 2 generacioval ezelott ugyancsak felsokategoriabol.
...
-
Erdei88
veterán
válasz ÁdiBá #102255 üzenetére
Igen szokatlanok az AMD árai, de ahogy sejteni lehetett, ahogy beérik az Intel-t vagy az NV-t, ugyanúgy fogni a ceruza.
Most már , hogy árat csökkentett az Intel, a 10700K és 10850K egy nagyon jó választás az 5600X és 5800X-el szemben. Viszonyt ugye az alaplapokról sem érdemes megfeletkezni, ami azért jóval drágább az Intelnél.
-
ScomComputer
veterán
Sírok..wazze.. [link]
-
keIdor
titán
Beszereztem egy AirPods Pro-t, ár alatt valamivel. De még így se volt olcsó azért...
Ez brutál, hogy szól. Veri az összes eddigi vezetékes füleseimet... pedig abból is volt több komoly már.
Futás mellé kiváló lesz, elég stabil is a füleimben eddig.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
No ezt is érdemes végighallgatni/nézni... [link]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
Ilyet vegyetek... [link]
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #102260 üzenetére
~850.000ft a postaköltség.
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #102260 üzenetére
Lehet kicsit túl sok lett így péntekre a cuccli.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
CJ4567
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz Devid_81 #102253 üzenetére
Folos... Tegnap ment el UK eBayen egy 6800XT £850 -ert, ha jol remlik. Ebben a sz@r helyzetben best buy option ilyet kifogni.
Erdekes az angol piac. NV kartyakbol hiany van, ami van, az is durvan emelt aron megy egy EU -s eladashoz kepest. Mig AMD kartyabol van dogivel, es olcsobb, mint EU -ban.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti with 12GB memory to launch in April?
Mint egy falat kenyer
A regi Ti-k 11GB-osak voltak ez meg kemeny 12GB lesz, micsoda elorelepes...
-
Devid_81
félisten
válasz MPowerPH #102264 üzenetére
Itt lehet venni AMD kartyat, nVidiat megjelenes ota nem...
Illetve de, neha meg Amazonra is felkerul 1-1 brutalis aron.
Ebay meg tele van, azokat az arat inkabb hagyjuk.Es az altalanos arakat elnezve nem is ertem mit vergodnek az emberek az nVidia kartyakkal, mert a 3080 kerul annyiba lassan mint a 6900XT.
Tenyleg ilyen marha nagy a markahuseg?
Vagy abban az 5 jatekban amivel lassan senki nem jatszik a Ray Tracing sebesseg?Meg talan megertem azt akinek G-Sync monitorja van...de egy jo AMD vga deal eseten ugy b@cnam ki a G-Sync monitorom csak ugy repulne es jonne a helyere egy olcso es jo freesnyc-es
De nem vagyunk egyformak ez van...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #102267 üzenetére
VGA driver szinten teljesen stabil a helyzet, legalabbis ahogy en latom.
viszont en egysegsugaru user vagyok, elso nap jellemzoen max evente egy AAAs jatekkal jatszok es kb 6 eve szinte folyamatosan vizen vagyok.
nem kell tole tartani.
altalaban idonkent van amikor ujragondoljak a feluletet, amikor attertek tileokra ott konkretan mondjuk eleg sokaig anyaztam, hogy ez biztosan nem volt rendesen UX tesztelve.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
...
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #102271 üzenetére
Annyira nem is ertem en ezt az egeszet.
A laptopok eleve dragak, a VGA-k szinten.
Ez a banyaszas az uj gazdagok sportja?
Mert amikor regebben valaki megvett 5-6 db RX 580-ast banyaszni arra azt mondtam oke, $200/db.
De most ket db 3080-as kerul $2000-be, de inkabb tobb...es ezekbol vesznek tizen darabokat.
Ilyen sok embernel all otthon ennyi sok penz amit beakar fektetni, hogy megtobb legyen?
Vagy akar most majd veszik az $1500-2000-es laposokat tizesevel mert 10 perc alatt egy kave arat kitermelik?...
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #102272 üzenetére
Én azon képedtem el, hogy még idehaza magyarhonban is sokan üzik ezt az ''ipart'', pedig állítólag az EU-ban mi vagyunk digitálisan a legbutábbak. Bányászni viszont van eszünk. És már nem az 5*200€-os kategóriában utaznak, hanem 10-20.000€-k állnak benne a vasban, van akinek meg ugye egy vagy két nagyságrenddel ennél is több.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #102265 üzenetére
Egyébként lehet, hogy a 384bit-ből fakadó nagyobb sávszélességből többet fogunk profitálni, mint egy esetleges 20GB vramból.
Ma szerintem 12-14GB-nál többet játékkal sehogy sem töltesz meg. A 14GB-ot is 5120x2880-ban láttam csak másnál. Annyin meg úgysem játszunk egyelőre, nem tartunk ott. Nagyon beesik az fps már.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
-
keIdor
titán
válasz AsakuraDave #102278 üzenetére
Különben meg mivel semmit sem kapni csak msrp x 2, addig felesleges is új kártyákról beszélni...
Itt egy szavazás, 23e szavazattal, az emberek 3/4-ét most sem tudják kiszolgálni.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz keIdor #102279 üzenetére
Nem baj jövőre úgy is jobb lesz a helyzet most ne vegyen még senki semmit!
PH banda beszavazna ide az jönne le, hogy mindenkinek van 3080 meg 6800-asa sőt van akinek mindkettő[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ScomComputer
veterán
Kitt..hol vagy ?
[link] -
ScomComputer
veterán
Na bazz....lassan itt a valódi cyberpunk.... [link]
-
ScomComputer
veterán
A fiúk a bányában "dógoznak"
[link] -
PitLee
őstag
válasz ScomComputer #102284 üzenetére
Amatőrök
Eleve egy vízerőműbe kell építeni a "bányát"
Bitriver -
keIdor
titán
-
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #102287 üzenetére
Ha az lesz, amit a másik topikban jósolt a fórumtárs, hogy maradnak az árak, sőt a next gen még drágul, akkor nem sok.
Ilyen árak mellett simán kinyírják a PC gaminget.
Azért nyírják ki, mert a 1660-tól a 3060Ti-ig, ahol a legtöbben vásárolnak is duplázódtak, triplázódtak az árak. Aki árérzékeny, az nem fog 3080 msrp körül vásárolni.
Arról is voltak már hírek, hogy dolgoznak azon, hogy CPU-n is lehessen bányászni, az azt jelentené, hogy simán jönne a több száz ezres, akár milliós 5900X, 5950X és társai, hiány mellett természetesen. 5600X 400k.Amellett, hogy sok játéknak egyébként nincs "hasznos" értelme (de van, én így tanultam meg angolul, annak idején, 15-20 éve így tettem alapfokút is, a középhez kellett azért külön tanár, plusz az RTS is szerintem kifejezetten jó, mert gondolkozni kényszerít, stratégiázni kell, hogy nyerj, kár hogy ezek lassan kihalnak. Még valami, sok játéknak jobb, erősebb története van, mint egy filmnek, szerintem ez sem elhanyagolható. A multis lövöldének nincs sok hasznos eleme, szerintem csak azokra igaz.) a bányászat sokkal károsabb, egyrészt szerintem sokkal hamarabb termel sokkal több e-hulladékot, tehát hosszú távon környezetszennyező hatása nagyobb. Sokkal hamarabb eléred a hardver, a kondik élettartamát. Üzemidő+hőmérséklet.
Illetve az áram is csak megy, azaz energiapazarlás.
Az, hogy az ember napi 2-3 órára leül játszani, az ennek csak a töredéke. Tizede, huszada kb/nap.
Illetve kell is kikapcsolódni, különben megőrülsz.A helyzettől függetlenül is kibaszott károsnak tartom ezt a bányászatot. Valaki rohadt sok pénzt keres vele, a többség csak sz*p miatta.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #102288 üzenetére
"Azért nyírják ki, mert a 1660-tól a 3060Ti-ig, ahol a legtöbben vásárolnak is duplázódtak, triplázódtak az árak."
Pontosan, valamelyik masik topic-ban ment a hulye kardoskodas hogy AMD vagy NV-bol lehet tobbet kapni per pillanat es az 1660S-re terelodott a szo. Valaki azt mondta ezekbol van akarmennyi es mivel par hete meg az volt a helyzet hogy egyaltalan nem volt igy megneztem. Igen kaphato [link] de a 15 modellbol 11 az 350-400EUR kozott van ami mar eleve tul sok (200-230EUR voltak osszel) meg ha azt a 420, 438 es 454EUR-ert kaphato tobbi nem is szamitom. Ezn kivul nagyobb valasztek mar cak a 3070-bol van 829EUR indulo aron [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
PitLee
őstag
Akkor lesz az igazi ha valami hóm offiszos embör unalmában ír valami frankó mining progit a konzolokra is.
Majd ez eszkalálódik és a fölös szerver parkokkal is elkezdenek bányászni ez miatt a net is csak betárcsázós szinten lesz, és persze visszatérünk a vezetékes telefonra, mert az okos telokon is bányászás fog folyni
Sőt még a Tesla a garázsban is bányászni fog . . . meg az okos óra is ... -
ScomComputer
veterán
Van akit nem érdekel a bányászat.... [link]
-
PeTeR_33
tag
Véleményem szerint a gamerek nagyon nagy része kétféle képpen gondolkodik.
1,Nagyon nagyon jó áron felszámolja a PC konfigot és nyergel át konzolra2,Még időben viszonylag normális áron szerzett be VGA-t.Vagy pedig a jelenlegi konfigjával próbálja átvészelni ezt a bányász mizériát.
Hasonló helyzetben vagyok mint te.Jobban mondva én éppen időben tudtam venni jó áron 3070et.
De összességében meg tudnám fizetni a 3090et is.
De egyre kevésbé akarok kifizetni több száz ezer forintot csak azért,hogy játszak.
Az azért nonszensz,hogy Full HD 60FPS hez egy 600.000ft os PC-t kell fenntartanom....Abban bízom,hogy ennek a bányász láznak egyszer vége lesz.És akkor az NV és az AMD feldughatja magának jó mélyen a kártyáit...
[ Szerkesztve ]
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
keIdor
titán
válasz PeTeR_33 #102293 üzenetére
Én nem figyeltem egyáltalán erre a bányászatra, sem az árfolyamra, így be is néztem.
Az elsőt megúsztam, az egész hiszti előtt vettem pont a 1080Ti-t.
Aztán idővel utánanéztem és látom, hogy sub 300 dollár helyett most 1600-1700 dolláron van az ETH, ezért csinálják megint az emberek ezt.
Kellemetlen, de így jártam, nem érdekel a bányászat így nem is figyeltem rá.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PitLee #102285 üzenetére
10 eve ha jol tudom datacenter szinten ugy volt szokas szamolni, hogy kb a fogyasztasra meg egyszer rajott aramfelvetelre a hutes.
ez meg bonyolodik akkor, ha lokalisan van nagy hoterheles, GPU clustereknek altalaban masfajta hutes kellett pont emiatt.
a vizeromu ugye jo, mert ott azert eleg nagy homennyiseget lehet eltuntetni hamar. egyebkent nem annyira ordogtol valo, van ra pelda Europaban, hogy a helyi uszodaval hutik a datacentert.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Erdei88
veterán
válasz ScomComputer #102295 üzenetére
Tele van itt mindenki!
-
VTom
veterán
válasz PeTeR_33 #102293 üzenetére
Bírom, mikor ilyeneket írtok, hogy megpróbálja átvészelni a jelenlegi konfigjával El sem tudom képzelni, milyen borzalmakat élnek át, akik nem tudják megvenni a legújabb vga-kat. Mintha egy új generáció kiadásával kukázni kellene az előzőt.. Kb. 2 beállítást lejjebb kell kapcsolni az új játékokban, és már át is lehet vészelni.
Mindenki úgy sír a 600-800 ezres vga árak miatt, mintha muszáj lenne megvenni.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Kupon kunyeráló
- Külpolitika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest