- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Shkiz0
Annyit az egyelőre nem létező 3080Ti-ért gondoltam még pár hete.
Lehet inkább eladom az Apex és i9 kombót. Most jön ki az sajnos, hogy ezen a lapon nincs az iGPU-nak VRM rész sem. (se HDMI vagy egyéb kimenet) Szóval ennél inaktív, nem lehet használni. Sose gondoltam volna, hogy kelleni fog, hát most azért kéne...
Egy hónapja csak porfogónak van.
Majd ha rendeződnek az árak, akkor visszatérek 5800X-el vagy rakéta tóval. Ennek sajnos így semmi értelme. Mármint megtartani...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #101651 üzenetére
Vegyel bele egy GT710/730-ast, ne sz@rozz.
Ha nagyon meresz akarsz lenni, akkor probalj meg lecsapni egy atmeneti 2060-ra.Ha meg a lapot+cpu-t is eladod akkor ulsz le igazan a padlora a ket szek kozott.
Csak nezd meg milyen arak vannak/lesznek, kesz katasztrofa az egesz[ Szerkesztve ]
...
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #101652 üzenetére
Amúgy is “el kéne” adni amíg garis.
Utána én már csak egy hét próbagarival szoktam adni mindent, amivel még soha nem volt visszaélés, de ki tudja, hogy én is meddig vagyok ilyen szerencsés, hogy csak értelmes embert fogok ki.
Példa, eltelt egy hónap: a 1080Ti-t is egy hét próbagarival adtam el. Ha most rádöglene a gyerekre, akkor bukna 150 ezret. Ha pont abban az egy hétben halna meg, akkor én buktam volna ennyit.
Meg lehet ölni úgy is kártyát, hogy ne legyen nyoma.
Még sosem éltek vissza ilyennel, csak én fázom ettől...
Ezért szeretek mindent még garin belül eladni. Ha bármi meghal, az üzlethez menjen, érted.
Ne hozzám.Az árak egy dolog, a nagyobb baj a készlet. Ha lett volna úgy 3080 ahogy eddig bármi, hogy felmész és megrendeled, 48 óra és kézhez kapod, már vettem volna.
Rocket Lake meg 5800X-et azért lehet majd így venni szerintem.
De mondom, amíg ilyen árak vannak, valazeg hagyom a PC-t a fenébe. Ha lesz VGA, megveszem a többit. Táp, ház, memória marad, AiO szintén.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kvarc #101659 üzenetére
ha visszanezel en is probaltam nyugtatni mindenkit, hogy ne vegyen senki 1200 euroert 3080at, mert orulet, par honap es normalizalodni fog minden. aztan kiesett a kapacitas negyede az ETH verseny kozepen.
jelenleg tenyleg semmit nem szabad venni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
keIdor
titán
válasz proci985 #101661 üzenetére
Ezt benéztük sokan.
Én nem gondoltam volna, hogy ez a bányászat még visszatér. Azért sokan befürödtek vele múltkor.
Most is rizikós. Eleve több millióval kell beszállni, de eleve nehéz kártyát találni, nem hogy többet.Bár most eladni könnyű lesz őket, az biztos. A kereslet őrült magas.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #101662 üzenetére
igen.
jo, 3080 topikban ket honapja ami ment nem volt normalis, emiatt gondoltam ugy, hogy bizonyos pillanatokban nyugalom es kiszamithatosag kell, a kvazi kollektiv pszichozis nem megoldas.
korabbiak alapjan teljesen biztos voltam benne, hogy ez egy normal start lesz, es nem ismetlodhet meg a Vega64, amikor eloszor nem volt kartya, aztan a banyaszok felvasaroltak az osszeset. tevedtem.
-
keIdor
titán
válasz proci985 #101663 üzenetére
Kiváncsi leszek hol lesz a vége.
Egy darabig megtartja mindenki a régi hardverét, de biztos lesznek, akik ilyen árak mellett inkább tényleg kiszállnak és keresnek mást.Ejj, ha most a Sonynak lenne 50 millió konzolja legyártva...
Adhatná 700€-ért is, mind elmenne és akkora PC réteget elszívna, hogy az nem igaz szerintem. Még úgy is kifejezetten olcsó lenne a gép. A frusztrált ember meg áttérne.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
AsakuraDave
őstag
válasz proci985 #101663 üzenetére
A mostani helyzetet lehet a bányászatra fogni de elötte az első pár darab kártya ami volt MSRP ár körül és az utána érkezők amiken min. volt +100k még nagyon nem a crypto miatt volt, COVID és a logisztikai díjak. Logisztikába dolgozok brutál árak vannak.. Ami persze csak a magas árakra ad okot a készletre nem. 3080Ti egy urban legend lesz örökké szerintem.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Puma K
nagyúr
VGA BIOS csere mennyire veszélyes?
Nézegetem a BIOS-okat és látok különbséget RTX 2060 esetén:
Asus Turbo ----------------------------- Asus Dual ------------------------------ EVGA XC Ultra
Board power limit ------------------- Board power limit ------------------- Board power limit
Target: 160.0 W ------------------------ Target: 170.0 W ------------------------ Target: 190.0 W
Limit: 192.0 W --------------------------- Limit: 204.0 W --------------------------- Limit: 217.0 W
Adj. Range: -22%, +20% ---------- Adj. Range: -26%, +20% ---------- Adj. Range: -34%, +14%Mindegyik kártyán 1db 8pin-es tápcsatlakozó van.
Az Asus kártyára rámenne az EVGA VBIOS?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
proci985
MODERÁTOR
válasz AsakuraDave #101665 üzenetére
persze, az elso kartyaknal egyszeruen hiany (keresleti piac) volt.
meglatjuk, igazabol en is tudnek mit kezdeni meg +100% tempoval.
Puma K: NEM. a bios tobbek kozott a fizikai aramkoroki implementaciotol is fugg, szoval ha megprobalod raflashelni azzal jo esellyel brickeled a kartyat.
[ Szerkesztve ]
-
kvarc
tag
Én a bányász lázat azért nem értem mert, ha a bányászok nyúlják le az összeset hol vannak az AMD kártyák? Azok nem a legjobbak bányászni.
Én szeptember-be éreztem ezt megnyugvó árakat, és nem is értettem miért jó várni. -
Puma K
nagyúr
válasz proci985 #101667 üzenetére
Igen azt tudom ezért említettem külön hogy azonos a tápcsatlakozója. De az áramkör maximum ránézésre mondható meg a PCB-NYÁK alapján...?
Egy papírnehezékre most nincs szükségem
Ráakadtam erre: How-To Flash RTX Video Card BIOS To A Different Series
Itt egy referencia Nvidia kártyára húzza rá az EVGA VBIOS-t.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz keIdor #101662 üzenetére
Anno mikor én hangoztattam, hogy nem hiszem hogy árcsökkenés jön, sőt drágulást vizionálok, akkor volt akitől privátban megkaptam, hogy csak azért mondom, hogy riogassam az embereket, és ezáltal vásárlásra ösztönözzem őket, hogy vigyék a termékeimet
Aztán úgy néz ki nem neki lett igaza, hanem nekem. De azért durva. Konkrétan nulla készletek vannak a nagykerekbe. GT710-730 meg ilyen fosok vannak csak amik épp arra jók, hogy adjanak képet, vagy akinek kell multimonitor, de teljesítmény nem kell vele. E felett semmi nincs. Ha érkezik is szerintem a sláger kártyák amik jók bányába 20-30-as packokban fognak elmenni. (1660/Ti, 570/580 8G, stb stb)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
snecy20
nagyúr
Sziasztok tanács kellene mert szerintem valami nincs rendben. Adott egy Asus P8P67-es alaplap ddr3 1600mhz 16giga rammal és egy I5 2400 as cpuval. Alapjáraton a proci 14-15 fokos 100%os kihasználásnál AIDA program teszt max 25 26 fokig ment fel ezt nem probléma? Válaszotok elöre is köszönöm
Hogy mik vannak...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #101656 üzenetére
En nem adnek el semmit foleg most csak mert meg garis X/Y ideig, inkabb hasznalnam.
Bar ha raddoglik garancia ido utan akkor nyilvan az nagy szivfajdalom lesz, de miert tenne?
Meg ha 90 fokon jarattad volna 2-3, evig azt mondanam oke, menjen, bar az meg a vevovel szemben lenne gonoszsagViszont ha nagyon fejleszteni akarsz akkor meg mindig jobb ajanlat egy zsivanyabb B550+5800X, igy mar a DDR4 es az AM4 vegenel is van meg egy utolso Zen3+ ami talan jon, ezzel szemben Intel biztos nem fog semmit kiadni ami jo az LGA1200-hoz csak azt az egyetlen vizforrallot (Kettle-Lake) ami most jon es ennyi.
[ Szerkesztve ]
...
-
snecy20
nagyúr
Most lehet jó áron eladni a 2080ti-t [link]
Abszolút nem zavartatja magát az iránt, hogy 460-ért már kacsa adóval együtt is simán vesz az ember 3080-at.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ffodi
veterán
válasz Puma K #101666 üzenetére
Ugyan azon típuson belül maradva (pl. 2060) cserélgethetsz BIOS-t, de egyedi módosításra nincs lehetőség.
Ami általánosságban előfordulhat, hogy egyes kimenetek nem fognak működni vagy elcsesződik a ventivezérlés (vagy a nem létező tápbemenetről nem tud felvenni semmit). Legrosszabb esetben nem ad majd képet a kártya, ekkor szerencsés esetben safe modban (driverek betöltés nélkül) vissza tudod flashelni az erdetit, szerencsétlen esetben pedig kell majd egy másik vga az említett művelethez (vagy dual BIOS esetén a másik BIOS). A brickeléshez tehetség kell, nem hallottam még ilyenről es nem is tapasztaltam még ilyet (ettől még biztosan létezik), hogy emiatt tönkremenne egy vga (mert full corrupt tartalmakat ignorálni szokták a boot alatt és egyfajta failsafe módban indulnak, másrészt szélsőséges esetben a flash chip kiforrasztásával és programozásával menthetőek ezek is).
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
PitLee
őstag
Ki kell találni valami új üzleti profilt a kereskedéseknek,
pl a hozzájuk beérkező csilióHUFos kártyákból csinálnak bányász rigeket és bányásznak velük x vagy xx hónapot, majd ezt a hasznot levonják az árából és a '20 decemberi bejelentett áron értékesítik a megrendelőknek.
Mivel a sor valószínűleg "kicsi" volna ezért a megrendelők az előrébb jutás érdekében játszhatnának, "The Running Man"-t -
nagyúr
-
ScomComputer
veterán
Kikerült egy pár darab 6800 az alzán...pár perc után már az aprón....még nincs ár.... [link]
Én azt bírtam anno mikor fizikailag nem is volt nála a vga, csak elutaltál neki pl.50e forintot és adta kódot az alzás átvételhez...tudomásom szerint 4 ember volt ilyen akiket fel is jelentettek valósan,mondjuk azóta nem látom őket hirdetni,szóval lehet tűnnek még el emberek majd az apróról...[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz ScomComputer #101686 üzenetére
Én azt bírtam anno mikor fizikailag nem is volt nála a vga, csak elutaltál neki pl.50e forintot és adta kódot az alzás átvételhez...tudomásom szerint 4 ember volt ilyen akiket fel is jelentettek valósan
ÁFA-nem ÁFA részét leszámítva, ez nem szabályos?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
la_cc
addikt
válasz ScomComputer #101688 üzenetére
Épp ezért nem "szabályos". Amúgy mért lehetne ezért feljelenteni valakit?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
PitLee
őstag
válasz la_cc #101689 üzenetére
Csak tippelek, azért mert kereskedik vele, de nem fizet a bevétele után járulékot ?
Az más ha megveszed, használod, nem vált be és eladod, vagy csak kihasználva a hiány keresletet és esetleg a protekciódat, veszed és bolti ár plusz haszonnal eladod már vagy a tizediket. -
PitLee
őstag
A tiszta az volna ha gyártótól magánszemély is tudna vásárolni, max 1db-ot,
megfelelő biztosítások, (előleg , személyazonosság ellenőrzése, hamis rendelések kiszórása ...ect.), határidő beállítás (1, 2, 3, x hónap után törlik a rendelést és visszautalják a manit ) és akkor a kari, majd érkezne a kapacitás függvényében. -
ScomComputer
veterán
Jó ez a free B.FrontII. csak tolni nem lehet...
[kép] -
-=RelakS=-
veterán
válasz ScomComputer #101693 üzenetére
kitiltottak?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #101693 üzenetére
Ugy latom akkor ujra fel kell rakni mert most megint van jatekos
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #101697 üzenetére
Akkor raerek vele, ugyis van meg mit csinalni CP2077-ben
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
ScomComputer
veterán
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #101699 üzenetére
Nálam ez a top3 erősen a várt játékok között.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest