-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Anno 1070-nel teszteltem sokat:
900mV/925mV és felette én nem tapasztaltam érdemleges fogyasztáscsökkenést. Pár fokot biztos lehet nyerni, de fogyasztáscsökkenés marginális.
Tehát, ha csak 900mV/925mV-ig megy le valaki, akkor nem láttam sok értelmét undervoltolni. Pár wattot lehet spórolni és kész. Konnektoros fogyasztásmérővel teszteltem, ahogy bobalazs is.
Undervolt értelme igazán ott kezdődik, ahova bobalazs belőtte, 850mV vagy még lentebb. Esetleg még talán-talán 875mV, de még az se hozott érdemleges fogyasztáscsökkenést csökkenést a tapasztalatom szerint, hiszen ekkor is fel tud boostolni 1900 környékére és hát a fesz mellett a freki is erősen befolyásolja a fogyasztást és hatékonyságot.Ezért kérdeztem a 850mV-hoz tartozó frekit balazstol, mert túl alacsonynak tartom. vagy ha 1620MHz elég, akkor bőven még lehetne lentebb ereszteni a feszültséget.
A mostani példám, hogy nézzek egy 1620MHz közeli értéket.
Az 060-am egyik profilja, 1560MHz-t tud 725mV-on, stabilan. Kicsit gyengébb volt a 1070-em, de nagyon hasonló görbét tudott.
De én könnyen vagyok, mert így is fut 120fps-sel minden játék, amivel játszom.De az a profilt használom:
Talán csak akkor válik igazán beszédessé az eredmény, ha figyelembe veszitek az 54% TDP-t. Hogy igazán alig marad el a gyári 1900MHz körüli max boost értéktől. És mutatok egy 3DMark TimeSpy eredményt: [link]
Kb. 15%-kal alacsonyabb 3D teljesítmény, majdnem fele akkora TDP-ből, amit a fogyasztásmérő vissza is igazol.
Ilyen és hasonló arányok simán realizálhatóak a GTX 10 sorozatnál, bárki másnál is.
Csak ezért bátorkodtam szólni...Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest