- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightGT
senior tag
válasz Bjørgersson #35393 üzenetére
Ingyen? Mert valaki félárazik, miközben néhány hónapja kint az 1070 teljesítmény 1060 árban?
Ugyanezt most 100ért kapod újan...1660Ti legalapabbat (ami a dual megfelelője) 90ért...
Hopp, itt a GamingX 1660Ti, az egyik legkomolyabb kivitel még a 2060ból is, és 3 megbízható boltból is 93.000 forint...tájékozódni kell...
Garivesztéshez pedig nem tudok hozzászólni...ha van gari gyanúsan melegedős vga-kra, akkor a visszaküldés is opció. De mintha több olyat is olvastam volna, különféle darabokról, hogy egy hónap szervíz után az illető visszakapta, hogy ezzel minden rendben...és akkor ebből kéne használtat venni 70ért? Kérem...
Speed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz wolf033 #35392 üzenetére
De, SZAR a hűtése. Pont. Milliószor le lett itt írva, hogy asus dual nem ajánlott. Kicsivel feljebb ott a bontós videó, nézd meg.
Még a vram-on sincs semmi...nem kéne erőltetni őket, hogy megfelelő. Nem az. Ami megfelelő, az a Palit / Gainward 2 ventis, ott kezdődik.
Szerencsére az új generációban már kevesebb az ilyen crap edition...bár ott meg az egy ventizés megy
[ Szerkesztve ]
-
-
-
AllTheBest
őstag
Játék szerintem nem a legjobb oc tesztelésre, nálam a 3dmark jött be a legjobban, volt olyan oc amivel pl a superposition vígan végiment, de pl néhány játéknál már gondot okozott, a 3dmark ami nálam mindig bevált az ilyenre.
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
DraVIDA
csendes tag
válasz Bjørgersson #35398 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
nyozo
aktív tag
válasz AllTheBest #35406 üzenetére
Köszi, akkor tesztelem azzal
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
-
NightGT
senior tag
Én MSI Kombustor-al szoktam beállítani, ha max stabilt próbálok. Effektíve az egy Furmark, kicsit több funckióval. Van neki egy hasznos "artifact scanner" nevű funkciója...kis hibák után keres, és az még azelőtt jelez, hogy fagyna minden (általában).
Superposition-t szerintem amúgy nehezebb megakasztani a stresszek átlagánál...Furmark leginkább fogyasztás melegedés, az koppig hajta. 3dmark Firestrike/Timespy itt is bevált. Elvileg a pro verziókban ezen tesztek extrém verziói még stresszesebbek...
Hogy játék is legyen: Ace Combat 7, unreal engine 4-es, PS4 portolt game. Fut mint a rakéta, fps limit kikapcsolva pláne. Bár skálázás kitolható 200% (így 8k-n renderel), akkor már kicsit kevesebb fps van. Jobban power limit koppon volt 180 skálázással, (hwinfo szerint) mint a Furmark...és futott is szépen (ahhoz képest). Bár a későbbi küldik lesznek csak grafikailag sűrűek. PS4en 30 fps-t tud itt-ott, PC-n 1070Ti stock-al a 144 az megvan. Persze emelt skálázás nélkül, map és helyzet függően 50-85% GPU-val
Őőő...hát, a minden stressz alatt stabil oc-m az az AC7 alatt eldobta magát, vissza kellett venni
Ventik fordulatán meg emelni...részemről ezt ajánlani tudom. (Ha szereted az arcade stílust)Speed is the only truly modern sensation
-
Manapság a 8gb ram nem kellene már? Értem h gyors kártya de nekem pl a 970->1070 váltáskor ez szempont volt.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
fanti
addikt
válasz Televan74 #35415 üzenetére
Igazad van! Elnéztem alaposan.
Akkor ezek szerint az nVidia jó nagy pácban lehet.
Nem fogynak az RTX-ek feleolyan jól sem mint ahogy gondolták.Szerintem ezzel akarják most valamelyest visszahozni az elúszott RTX árbevételt.
Mivel nVidia, nem áll távol tőlük az a stratégia, hogy elkezdik a GTX10XX sorozat konkuráló versenyzőit (1070,1070Ti) driverből lassítani....mindig 3-4%-ot havonta...hogy rábírják a tulajokat a 1660Ti-re való cserére....nem lepne meg az nVidiától....
-
NightGT
senior tag
Részben, mert kevésbé fogytak a nagyobb RTX-ek a vártnál...sokminden játszik itt. USD/EUR, EUR/HUF, magyar kisker árképzés.
Driver lassítás sokszor lett sok helyen tesztelve, eddig valid módszerek alapján bizonyíték nincs rá...inkább az újabb architektúrák előnyeiről, az arra való optimalizálásról lehetne szó, amikor a régiek (viszonylagos) lassulásáról beszélünk. Úgy általában. Konkrét GTX belassulásról eddig relatíve se tudunk.
@bitpork:
Metro Exodusban láttam 1080p-n az ultra FELETTI beállításokkal 4.5 giga vram használatot...1440p-be lehet, hogy kevés lesz a 6 giga vram. De oda ultra/extreme-ezni a 2060 GPU is kevés lesz addigra? Jó kérdés, etéren konkrét tesztre hirtelen nem emlékszem, de azthiszem akadnak. Anélkül találgatás. Kérdés, hogy a 2060/1660Ti-n a 6 giga Vram-ból mennyi az, ami a feltüntetett GDDR6 sebességgel elérhető...van erre is vmi bench...
@wolf033:
Némi tapasztalat akad...no meg a fórum olvasása. GTX Dual nem ajánlott, GTX Armor sem az igazi. Alap Gigabyte SEM. Újabb Armorok (RTX, 1660) jók. Komoly PC? Miről beszélünk? Full cover víz, 8+ heatpipe lég, peltier elem? Chiller? Ajánlott gyáriakról volt szó, árak függvényében...
Kolléga amit likelt Asus Dual 1070 70 rongyért, mellette GamingX special edition másfél év garival 80k-ban ott figyelt...Strixek szintén. Egyebek: Palit, Gainward, EVGA-k 70-80 között. Nem szabad. Az említett 1660Ti árak mellett? Egyiket se.
Tudod miért van nálunk új cuccon is 130% ár a némethez képest? Használton meg 150? Mert megvesszük, mert nincs információnk. Mert itt még az a mentalitás, hogy hűűű, ez milyen extra cucc, milyen jó deal ááám...mint a 80as években. Ne. Gyengét, drágán, mert csóri az ember, fejben...no.
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz bitpork #35416 üzenetére
Szerintem Fhd-hoz még éppen elég a 6 giga, 1440p-nél már kevés tud lenni a 6 giga. Forza horizon 4 fhd ultran 5,8giga körül eszik, apex legends 7 giga körül eszik 1440p ultran
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
Bjørgersson
félisten
válasz NightGT #35418 üzenetére
Kezd most már unalmas lenni. A bányászoknál reklamálj, ne nálunk.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
NightGT
senior tag
válasz Bjørgersson #35421 üzenetére
Reklamáció? Kérjük az operátor jelentkezéséig tartsa a kagylót, és maradjon vonalban...
-
mihione
őstag
válasz milszab #35420 üzenetére
Nalam a gtx 1080-nal alaphoz kepest a tuning +10-12 fpst hoz heaven extrme beallitas mellett azoknal a jeleneteknel ahol leginkabb izzad a kari.Amugy talan ez a legjobb modja is a tuning belovesere mert egybol latod meddig ad pluszt a memoria emeles es honnan esik vissza.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Vásároltam használtan egy garanciás Asus Dual-gtx1070-O8G videókártyát. Jövőhéten valamelyik nap fog megérkezni, tulaj szerint hibátlan és nem bányász kártya volt, hanem egy irodában használták tervező programokra stb.. hogy kell tesztelni, hogy minden rendben van-e a kártyával ?
Előre is köszi !
-
Lacko32
tag
válasz Maxell014 #35424 üzenetére
Ki miben hisz, abban üdvözül. Szokta tartani a mondás.
3dmark, Superposition, igazából mást nem tudsz csinálni. Meg játszol vele, aztán MSI AB-vel nézed a hőfokokat, az órajeleket, ilyesmik.
Ha merőben nagy fps dropokat tapasztalsz, vagy (nézel teszteket, videókat, benchmarkokat) nem úgy teljesit, ahogy "kellene", akkor legariztatod, vagy visszabizniszeled
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Nemo1001
aktív tag
játszik itt valaki a world of warcraft-al 1070TI-vel? nekem raidben nagyon rosszak az fps-ek akadozik a kép rendesen minden low beállitáson.mit lehetne tenni hogy jobb legyen 980Ti volt avval jobb volt a játék.
[ Szerkesztve ]
-
Lacko32
tag
válasz Nemo1001 #35427 üzenetére
Miután kicserélted a kártyát újraraktad a géped?
Minden driver naprakész, Windows updatek fent vannak, stb..?Illetve GeForce Experiencbe nézd meg optimalizálta-e a játékot magának, lehet a képernyőskálát eltolta magának.
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
danika0670
tag
Sziasztok kollégák!
Elolvastam a kollega tesztjét és cikkét a 1070-esekről viszont azért kikérném a véleményeiteket.
Választani szeretnék pár 1070-es között...
Strix 1070, MSI Gaming szériás 1070, Palit Super Jetstream 1070 ( ez elég szimpatikus), Zotac AMP Extreme 1070...
Nehéz döntés hátha ti megbillentitek azt a bizonyos "mérleget". Melyiket lenne a legérdemesebb választanom (használt piaci termékekről beszélek garanciával Giga eszembe se jutott, Asus Strixtől félek megnézvén a Guru 3d-s tesztet is ugyebár.). Thermaltake Core V21 házba lenne rakva tehát azért a szellőzés adott. Hiányzik az MSI GTX 970-em halksága...Most egy Sapphire Tri-X R9 290-em van..és hát azért ennek van bőséggel hangja..ideiglenes kártyának vettem...alig várom hogy szabaduljak tőle .
Köszi a válaszokat előre is nektek és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
06hetven701O656
-
Bjørgersson
félisten
válasz danika0670 #35432 üzenetére
MSI Gaming, kar ezen tovabb agyalni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Lidl
senior tag
Vagy ha nem találsz MSI Gaming-et, akkor még tudom ajánlani a Gainward Phoenix / Palit Gamerock kiadásokat is.
Nekem Gainward Phoenix GS-em volt 1070-ből. Terhelés alatt is alig volt hangja.Lidl
-
veterán
1070 SJS és most 1080 Gamerock után az SJS-re szavazok
-
NightGT
senior tag
És ezek közül, amelyik jobb helyről (pormentes, milyen konfigból, értelmes korábbi tulaj, stb) jön. Meg minél több/biztosabb garival
-
Dtomka
veterán
Zotac AMP Extreme 1070 - Halk és hűvös. A köv kártyám is Zotac lesz
-
senzaj
senior tag
Szia!
Nekem 1070 strix van..egyelőre semmi baja, negatív dolgot nem tudok mondani, csendes és hűvös..
-
senzaj
senior tag
válasz danika0670 #35439 üzenetére
Képzeld tudok olvasni, nem vagyok retardált, csak megosztottam a tapasztalataimat, mivel benne volt a listádban lehetőségként a Strix. Ha mégis erre esne a választásod, akkor sem csalódnál, de akkor vedd úgy, hogy nem írtam semmit.
-
danika0670
tag
válasz senzaj #35440 üzenetére
Miért háborogsz? Jézusom egy szóval sem mondtam hogy retardált vagy nem is ismerlek, hogy venném a bátorságot, hogy minősítselek mint embert. Nyugodj meg a Strix hűtése lehet, hogy tök halk de az összeszerelés minősége nem a legmegfelelőbb, de ettől függetlenül természetesen jó kártya és én nem kötök bele egyáltalán mert mindenki azt vesz amit ő akar nyílvánvalóan. A felsoroltak közül voltam kiváncsi arra, hogy mi a legoptimálisabb és megkaptam a választ. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek köztük neked is természetesen!
06hetven701O656
-
NightGT
senior tag
válasz danika0670 #35439 üzenetére
Guru3d 1070 tesztre ránézve nem látom a problémát...
-
Lacko32
tag
válasz NightGT #35442 üzenetére
Ha választanom kéne, gondolkodás nélkül Asus. Emesi max a macska alá hogy ne fázzon éjszaka
-
TigerDzsó
tag
válasz Bjørgersson #35433 üzenetére
+1 az MSI-re
-
mihione
őstag
Az msi hutese nemileg halkabb az tuti,viszont a gyari ventiprofil elegge elcseszett azt erdemes atszabni.Volt msi gtx 970-em most meg asus 1080.Nekem ez a piaci sarkanyos design mar a kezdetek ota irritalo volt,asus szerintem sokkal szebb karikat csinal (most mar az rtx msik se olyan rosszak).Szerintem egyik kartyaval se lonel melle,inkabb az a kerdes melyik design tetszik,illetve az asusnak picit magasabb venti fordulat kell azonos hofok tartasahoz mint az msinek,nemtudom ez nalad mennyire szempont.Ami meg nekem plusz volt az a dupla hdmi kimenet az asusnal.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
sqpp
őstag
Most nem mindegy ki melyik hűtést használja? Van akinek ez, van akinek az.. Ház függő is, meg sok minden, hogy mennyire meleg. Az meg hogy hangos, vagy épp halk, kinek milyen a füle.
Döntse el maga mindenki mit akar, akár vélemények, akár tetszés szerint.
-
Bjørgersson
félisten
Kerdes volt, hogy ki melyiket ajanlja...
-
Lacko32
tag
válasz Bjørgersson #35449 üzenetére
Jogos.
Mellesleg ez a "ki mit ajánl" dolog lópikulát nem ér. Leirod a véleményed, belinkelsz egy tesztet, akkor megkapod a magadét. Ha A-t mondasz, akkor a B-t támogatók megesznek, és ez érvényes oda-vissza is.
Vegyen az illető olyat, amilyet akar. A paletta széles, választani lehet, pénz kérdése az egész.
Mellesleg érdemes megnézni a használtpiacot, már csak az árak és márkák alakulása szerint is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest