- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pist@bácsi
őstag
válasz DeathAdder #34698 üzenetére
Rog Strix 1070Ti-n is 1x 8pin csati van. Ha szénné húzom akkor sincs +10fps különbség, egyszerűen nem éri meg. Hozzáteszem, hogy régebbi játékokkal tolom, de 80% tdp limittel is szinte ugyanazt tudja fps-ben, viszont sokkal hűvösebb. A tuning ezeknél leginkább plusz hőt és fogyasztást hoz minimális teljesítmény többlet mellett, persze szintetikus tesztekben jól mutat.
Én is a prémium hűtés híve vagyok, de úgy látom nem éri meg a felárat. Onnan már nincs messze az eggyel erősebb kártya gyengébb hűtéssel, ami még visszafogott tdp mellett is simán veri a gyengébbet. -
törölt tag
válasz Pist@bácsi #34701 üzenetére
Pont a legjobb példát emlegettük fel. GTX 1070 az idő múltával egyre jobban leszakadozott az élbolytól. Ott már az erős tuningnak egyre kevesebb értelmét látom. FullHD/60Hz a legtöbb játékban úgyis megvan, de nagyobb felbontásokra vagy a 100-165Hz képfrissitésre nem érdemes túlhúzni azt a videókártyát. Akkor már el kell engedni, és feljebb váltani a GTX 1080-ra vagy RTX 2070-re. GTX 1070 Ti videókártyák között a jó OC-s, és tuningos példányokat közelebb lehet hozni a GTX 1080-hoz, hogy a FullHD/144Hz (WQHD/60Hz) folyamatosan tartható legyen. Egy ideig érdemes volt a GTX 1070 Ti videókártyákat választani, de most már inkább a GTX 1070 vagy a GTX 1080 között érdemesebb dönteni. A monitor tudása alapján elég könnyű egy döntés, főleg ha még WQHD felbontású gamer monitorhoz is kell a videókártya. A gyorsabb kártya egy ideig még kiszolgálja a friss játékokat. Némelyik 2019-ben érkező PC játék már FullHD felbontásban is többet kér, mint jópár 2-4 éves nagynevű játék. Nehogy a kivánt teljesitményszint alá fussunk még időnek előtte...
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz #00137984 #34700 üzenetére
+ Gab.68
Köszi srácok Tehát a gyengébb hűtésűek valószínűleg hardveresen is gyengébben vannak összerakva, és nem csak a hűtés más rajtuk, ezt nem tudtam agyalok még rajta, imádtam az evga ftw-t, de jó ajánlat jött rá és én hülye eladtam, meg igazából alig használtam, akkor is csak régebbi játékokra.. de néha azért hiányzik
Igen, valóban, ezeket a kártyákat már nemigen van értelme tuningolni, mert jól felboostolnak, de azért én mindig kitoltam a határokig, ártani nem ártok vele, akkor meg minek hagyjak benne. Tudom ez az én hülyeségem, értelme tényleg nincs sok.
Nem igazán pattanok a pirosakért, de a freesync monitor miatt lehet megpróbálok egy olyat.
(tudom új nv driver van, de többen panaszkodtak szellemképes anomáliákra freesync monitor esetén)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34703 üzenetére
FreeSync képesség csak a gyengébb teljesitményű videókártyák támasza. Variálható képfrissités lesz majd a jővő. Jelenleg viszont az Nvidia G-Sync a legjobb megoldás. Szerintem viszont a gyorsabb GTX videókártyáknak még ezekre sem feltétlenül van szüksége. Jó monitort kell választani a gyors VGA mellé. Alacsony bemeneti késleltetés (Low Input Lag) és a jó gyors válaszidő (Response Time), legalább 100Hz képfrissités esetén sima képmozgást látható a monitor képernyőn. A driverben a Vsync beállitást adaptivra kell állitani. Ehez szerintem egy GTX 1070 Ti videókártya OC órajelekkel elég, még csak tovább tuningolni sem kell. A legtöbb 1-2 éves játékban a 100Hz képfrissités megvan, de néhol a játék és a driver visszavált 60Hz képfrissitésre. Ezért még állitgatni sem kell a monitort vagy a drivert, mert ezt a két értéket automatikusan érzékelik és észrevétlenül alkalmazza a hardver és a játék. A variálható képfrissités ehez további lépcsőket fog hozzátenni és a hardver képességei és terhelése (hőmérséklete és az órajele alapján) ad hozzá további képfrissitési értékeket. AMD és Nvidia videókártyák esetén is müködni fog, de a visszamenőleges támogatás elég kétséges. Pascal vagy a régebbi VGA-k esetén szerintem nem minden videókártya képes ezt hardveresen támogatni.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz #00137984 #34704 üzenetére
FreeSync képesség csak a gyengébb teljesitményű videókártyák támasza. - ez nagyon leegyszerűsített állítás, és ennél sokkal több a jelentősége.
Leginkább azért mert a játék és/vagy driver problémák (pölö nem megfelelő optimalizálás) miatt nem mindig tökéletes, sima a játékmenet noha az a hw alapján elvárható lenne. Ezt FreeSync / G-Sync 99%-ban megold ahelyett, hogy több tízezres felárral vennél erősebb VGA-t ami anélkül lehet képes rá.
De nem csak egy magasabb kategóriájú, kvázi drágább VGA teljesítményével lesz játszható ua. a játék a FreeSync / G-Sync-nek köszönhetően, hanem adott esetben ua. a VGA magasabb felbontásban (pölö 4K) teszi lehetővé a sima játékmenetet.
Ami fontos még, hogy a végeredmény szempontjából nincs lényeges különbség a FreeSync és a G-Sync között ellenben utóbbi csak tetemes felárral érhető el.
A jó (és megfelelő típusú!) monitorválasztással egyetértek, mivel a FreeSync monitorok esetén nem olyan egységesek a az Adaptív Sync működési paraméterei (működési frekvencia, bementi késleltetés) mint G-Sync esetében. Én állítom, hogy utóbbi 10 év egyik legnagyobb előrelépése ez amit balgaság ki nem használni. -
törölt tag
válasz szasanyi #34705 üzenetére
GTX 1070-et cseréltem le, hogy a monitor tudását teljesen ki tudjam aknázni. Ez a plusz költség mehetett volna a G-Sync képes monitornak, de akkor sem lettem volna előrébb. Most a GTX 1070 Ti és ez a monitor képes együtt egy olyan jó megjelenitésre, miközben a plusz teljesitményről sem kellett ezért lemondanom. Ha egyszer majd a Samsung monitorok is megkapják a FreeSync támogatást a DP bemenetre vagy legalább a HDMI-re, meglehet akkor sem nyújtana jobb látványt a megjelenités. Ez a technika most ennyit tud, nekem ez elég 2020-ig. Ha továbblépek, akkor egy PS5 Pro és a 4K kijelző fog csak érdekelni... FreeSync vagy G-Sync kérdés akkor már nem lesz téma.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz #00137984 #34704 üzenetére
Nekem csak 2560x1080 van (LG 34UC79G), 1070-el pl. Witcher is nekem a maximálisan élvezhető 70+ fps-el futott, ami úgy gondolom single játék esetén messze jó (multival meg egyáltalán nem élek).
Simának nagyon sima volt, de a gond az volt hogy 144 hz-es a monitor és bizony volt screen tearing, amit több játéknál is tapasztaltam.
Én nem értek hozzá, de a parasztlogikám szerint ha pl. 1080-al 100 fps-em lett volna, akkor ugyanúgy töredezett volna a kép 144 hz-en.Ezért nem bánnám ha a monitor képfrissítés le tudna lassítani a képkockák szintjéhez vagy ez, vagy valami mostrum ami izomból tudja a 144 fpst-t mindenhol de igazából nagyon keveset játszok, ezért nem akarok 2-300 ezres kártyát azért tenni a gépbe, hogy rohamos léptékkel veszítse az értékét.
Ezért agyalok kicsit egy 1070 szintű amd-n is, mert sajna freesynces a monitorom[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz DeathAdder #34707 üzenetére
34UC79G
Ezzel tudod az új gsyncet használni
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
DeathAdder
veterán
válasz enginev3.0 #34708 üzenetére
Igen, de benéztem a topikjába és van aki szellemképre hivatkozik. Nálad nincsenek ilyen tapasztalatok?
-
enginev3.0
félisten
válasz DeathAdder #34709 üzenetére
Nálam hibátlan
Volt gond, de végül sikerült beállítani és már tök szép smooth
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34707 üzenetére
LG 34UC79G monitor menüben nem állitható a Refresh Rate? Nálam a Samsung monitornál a 60/100/120/144Hz képfrissités választható ki (a 75Hz-et még azért elbirtam volna). Nem tudom érdemes nálam a 144Hz-et megcélozni, mert ehez a GTX 1070 Ti teljesitménye a friss játékokban már nem elég jó. Gyorsabb VGA mellé meg talán a konfigom lesz kevés. Azért a 100Hz és a 120Hz között nem látható akkora lényegi eltérés, mert a 144Hz képfrissitésnél látok a megjelenitésben egy picike előnyt. Most ez megfelelően egyenletes és kellemesebb a szemnek, mint a FullHD/60Hz. Azért elhiszem, hogy valakinek a 240Hz képfrissités is lényeges szempont, vagy a 4K felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz #00137984 #34711 üzenetére
Monitor menüben nem, driverben tudom, de sokkal fakóbb, csúnyább lesz a kép ha lejjebb viszem a képfrissítést.
Kizártnak tartom hogy létezzen olyan kártya ami konzisztensen mindenhol minden körülmény között tudná a 144 fps-t még fullhd-ben is. Elég egy optimalizálatlan játék és annyi. Van olyan 4 éves játék ami 30 fps-el ment gtx 1070-el fullhd-ben.
De ez nem is célom kíváncsi vagyok az adaptiv sync milyen a gyakorlatban, sajna nem volt alkalmam megtapasztalni már néhány hete adtam el a 1070-et és aztán jött a driver...
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Nekem csak 1060am van 144hzre
De nekem minden szuper
Bár én csak pubgt játszok meg csgotA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34712 üzenetére
Nálam ez csak a felbontás csökkentése miatt történik. Képfrissitésre a kép élessége és a szinek nem romlanak le, ahogyan 144Hz-nél sem látom a filmeket jobbnak mint 100Hz-en. Nyilván a hardver más, de azért a képfrissités beállitását kár volt az LG-nek korlátozni.
-
szasanyi
félisten
válasz #00137984 #34706 üzenetére
Az a baj,hogy két olyan eszközt vont párhuzamba amiknél annyi a közös, hogy mind2 fontos - csak más szempontból.
És a lényeg amit írtam: NEM kell drága G-Sync hanem az olcsóbb de ugyan jó FreeSync is jó már. De ez monitor, ahol a képminőség és a felbontás a legfontosabb és ha ez meg van, akkor lehet olcsóbb és/vagy kisebb teljesítményű VGA-val játszani kifogástalanul (adott esetben még jobban mint a régi monitor + új VGA esetén).
Továbbá a monitor az amit az ember hosszabb távon használ, így arra inkább érdemes többet kiadni mint egy VGA-ra.
Ha egyszer majd a Samsung monitorok is megkapják a FreeSync támogatást... - ez kétszeresen sem értem. Egyrészt miért pont Samsung, de ha ezen túllépünk akkor sem mert abból is van már jó sok ami ennek megfelel.
Next Gen konzolok esetén az XBOX tuti, a PS valszeg támogatni fogja a FreeSync technológiát melynek kedvező hatásait ismeretesek (pont ezért) szóval bizony, hogy téma lehet az![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szasanyi #34715 üzenetére
GTX 1070 Ti és a Samsung monitor még nem alkalmas a FreeSync-re. A videókártya névleges teljesitménye érdekel, mert az a fontos amit a játékban nyújt. Ha valaki igy akar takarékos gamer PC-t összerakni, hogy a monitor képessége alá picikét gyengébb gépet állit össze, akkor nagy meglepetés érheti. 3-4 hónap alatt nagyot avulhat a VGA, ezért érdemesebb úgy választani hardvereket, hogy tartalékot is hagyjunk a gépben. Régen még csak az i5 4690K procira és a GTX 1070-re volt elég pénzem, ezért a GTX 1070 Ti videókártyához már az i7 4790K procit választottam, de nagyon felfelé fejlesztenem már nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vagyis visszatértem a kiindulási pontra. FreeSync vagy a G-Sync képes egy picikét hozzásegiteni a kivánt képfrissitéshez, de azért mégsem erre kell játszani. Legyen elég nyers erő a gamer PC-ben, aztán amikor ez kezd kifújni, akkor fordulhatunk a képfrissitések állitása és az órajelek emelése felé. Egy idő után egyik sem javit a helyzeten és ekkor nézhetünk új hardverek után. Variálható képfrissités majd egy picit máshogyan közeliti meg a témát, mert ez a játékban érezhető terhelések és a fogyasztás finomhangolására lehet még hasznos funkció. Szerintem inkább ezt vezethették volna be már jóval előbb.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz #00137984 #34716 üzenetére
Mintha két malomban őrölnénk...
Én nem mondtam, hogy alul kell tervezni a VGA-t, ráadásul el szintén szubjektív szempont szerint megy: vagyis ki mivel játszik, mit és mennyi időre tervez ami szinte mindenkinél más lehet és egyénileg dönti el (és persze a buxája alapján mivel az is elég lényeges szempont).
GTX 1070 Ti és a Samsung monitor még nem alkalmas a FreeSync-re. - ez egy újabb, finoman szólva is érdekes kijelentés. Ez nem igaz, hiszem a VGA képes FreeSync-re és a Samsung több monitortípusa is.
De ha nem erre gondoltál akkor próbálj már meg érthetőbben fogalmazni, mert ez így zagyvaság. -
törölt tag
válasz szasanyi #34718 üzenetére
Akkor valamit félreolvastam. Az olvasatomban ha a monitor FreeSync és G-Sync képességét kihasználod, akkor nem kell a drágább VGA-ra költened. Vagyis ezek mellé a GTX 1070 megfelelő VGA, amig ezek nélkül GTX 1070 Ti vagy GTX 1080 kell. Szerintem igy gondoltam és egyre gondoltunk... GTX 1070 Ti a legfrissebb driverben kezeli a FreeSync monitorokat DP bemeneten keresztül. [link] Nálam ez nem müködik, viszont ettől függetlenül a FreeSync-et ki tudom választani, csak a driverben nem történik semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz #00137984 #34719 üzenetére
Itt van a mészáros kutyája elásva...ha nem jól mondod nem jól értem! Te konkrétan a saját monitorodról beszéltél nem általában a Samsungról, ugye így van?
De akkor nálad van vmi gond mert a 1070Ti kártyával biztosan megy a FreeSync és ha a monitorod is FreeSync képes (gondolom, mert ha nem az akkor nyilván nem megy és próbálkozni is fölösleges) akkor vagy beállítási probléma lesz vagy azon kevés pechesek közé tartozol akiknél pont nem (előfordul ilyen). -
törölt tag
válasz szasanyi #34720 üzenetére
Pedig szerintem ezt néhol még ki is emeltem, de azért a közös nevező után mindenre fény derült. Ezen a Samsung monitoron több FreeSync beállitás van. OFF, Standard Engine és Ultimate Engine. Egyik módban sem müködik, [link] ezért most igy jól jártam, hogy inkább a gyorsabbra fejlesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szasanyi #34720 üzenetére
Ezzel felhivtuk a figyelmet egy időszerű témára. Nehogy majd valaki a legfrissebb driverekben elérhető FreeSync támogatásra hagyatkozzon, mert ez meglehet olyan lesz mint a jó tuningolás lehetősége. Az egyik hardveren jobban müködik, de másoknál kevésbé. Nálam ez még sajnos sehogyan sem, de legalább a gamer gépem teljesitménye most még nem ezen függ a játékokban.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz #00137984 #34721 üzenetére
Esetleg egy pontos típust írhatnál, nálam pl. Samsung C24FG70-el és MSI 1070 Gaming X-el hibátlan, egyelőre Standard engine-el, de innentől az Ultimate is csak idő (és driver) kérdése szvsz.
A driver telepítésekor viszont kiválasztottam, hogy minden előzményt radírozzon, erre is érdemes figyelni, illetve telepítéskor már a monitoron a Freesync be volt kapcsolva, így driverben is automatikusan be volt kapcsolva minden telepítés végére, semmihez nem kellett nyúlni.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy MSI 1070 Gaming X-em van, es nagyon kedvezo aron vettem egy ASUS Strix 1070 Ti-t. Neztem teszteket es hogy erdemes-e megtartani (en magam nem szereltem be). Par jatekban volt +3-4 FPS, nehanyban +10, nehanyban pedig valamiert az 1070 produkalt tobb FPS-t. Az a kerdesem, hogy az 1070 es 1070 Ti piaci arait nezve erdemes-e Ti-t tartani a gepben? Biztosit-e akkora elonyt, hogy tudok emelni a jatekok grafikajan vagy ami eddig peldaul gyakran beesett 60 FPS ala egy-egy helyszinen (pl. Odyssey a varosokban) ezzel nem esne?
1080p@60Hz-en jatszok.
Koszi a velemenyeket.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
kalozhun100
őstag
Paztázott már valaki ujra 1080at? PL. Zotac amp extremet? Milyen pasztát használtatok? Garivesztéssel jár?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Puma K
nagyúr
válasz kalozhun100 #34725 üzenetére
A "Paztázott" miatt már ugrott a garancia és +20°C-al meg is ugrott a GPU hőmérséklete
Arctic MX 4 is bőven megteszi.
A Zotac kártyákat lehet bontani, de ha biztosra akarsz menni, akkor felmész a gyártó weboldalára és megnézed mit írnak ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
törölt tag
Samsung LS25HG50FQUXEN [link] Viszont telepités közben még nem volt átállitva a monitor FreeSync-re. Elméletileg automatikusan detektálja a driver, ha a DP kimenetére FreeSync monitor kerül. Standard Engine beállitás akkor az esélyesebb. Még egy probálkozást ez nekem megér...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz laychi #34729 üzenetére
Bekapcsoltam a FreeSync-et a monitor menüjében (Standard Engine). Nem történt semmi változás a driverben. Gépújrainditás után a monitor beállitása visszaállt alaphelyzetbe, és a FreeSync "OFF" beállitás aktiválodott. Nálam valamiért ez nem müködik, ezért inkább ennyiben hagyom.
-
törölt tag
A driverben annyi változás történt, hogy megjelent a 119/120Hz képfrissités és 120Hz-re állt át a monitor frissitése. A driver Vsync beállitását "BE" és "Adaptiv" módban is megnéztem. Monitor DP bemenete "PC" helyzetben volt (PC és AV választható), és a DP 1.2↑ helyzetben van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az Nvidia driver a VRAM videómemória frissitését addig nem tartja szükségesnek, amig még több memóriaterületre nincs szüksége. Ha feltelitődik a 8GB VRAM, akkor a teljesitményveszteség elkerülhetetlenül bekövetkezik, mert a törlés és az újraírás több időt vesz igénybe. Van már olyan játék, ahol a 8GB VRAM teljesen kifúthat, és akkor visszaesik az FPS a játékban. 16GB VRAM videómemóriával érkezik több új videókártya.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz laychi #34740 üzenetére
Valami nem kerek ezzel a "teszt" programmal.
A programot futtatva a 11264 MB VRAM-ból csak 9216 MB-ot foglal:
A Windows 10 nálam jelenleg a megnyitott-használat programokkal 536 MB-ot eszik egymagában így a teljes VRAM használat a szóban forgó programmal és a Windows-al együtt csak 9752 MB.
Fórumtárs is mért és nála sem jó a program: [link 1], [link 2]
Nem kell ezzel a programmal foglalkozni.
Akit érdekel a VRAM használat-sebesség téma az inkább engedjen a VGA-ra egy 3DMark-Unigine Superposition-ot ablakban és nézze úgy GPU-Z/HWiNFO-ban az értékeket.
Ha valami rendellenességbe fut az ember akkor kell utána járni, hogy mi a gond.
De ameddig nincs ilyen addig használni kell a gépet és élvezni a teljesítményt amit nyújt.[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
válasz Puma K #34741 üzenetére
Érdekes, nálam látta mindet. Látom nálad sem, meg Laychi-nak sem, meg Raymond-nak sem. Talán még egy rendszergazdaként futtatást lehetne próbálni?
Nálam gpu-z 360MB memhasználatot mutat alapból, a teszt ideje alatt meg 8100 körül, egészen a program bezárásáig.
Win7.[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Bjørgersson
félisten
válasz nullpoint #34743 üzenetére
Rendszergazdaként is csak 6784 MB-ig jut nálam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nullpoint
őstag
válasz Bjørgersson #34744 üzenetére
Fura. Gpu-z mit mutat teszt közben?
-
Bjørgersson
félisten
válasz nullpoint #34745 üzenetére
Felugrik maxra az órajel arra a pár másodpercre amíg kiírja azt az X sort, aztán vissza.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nullpoint
őstag
válasz Bjørgersson #34746 üzenetére
Nem órajel, hanem memória tekintetében mit mutat.
-
Bjørgersson
félisten
válasz nullpoint #34747 üzenetére
7531 MB-ig megy a használat, utána vissza az éppen aktuálisra.
-
nullpoint
őstag
válasz Bjørgersson #34748 üzenetére
Akkor eddig csak nálam mért rendesen.
Lehet win10-zel nem működik jól.
Mindegy ,valami turpisság biztos van a dologban. Ettől függetlenül csak használjuk tovább az eszközt és kész.kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Puma K
nagyúr
válasz nullpoint #34743 üzenetére
Már Windows Vista (2009.) óta úgy csinálom, hogy amint fent van a Windows Vista/7/10 és előttem a szűz asztal, már nyitom meg a cmd-t administrator/rendszergazdaként majd írom is be hogy:
net user administrator /active:yes
vagy
net user rendszergazda /active:yes
Ha ez megvan lépek is át az előzőleg létrehozott fiókba majd törlöm az alól az elsőre feleslegesen-kényszerből létrehozottat.
Ettől kedve nem kell az egyéb limitáló tényezőkkel foglalkoznom amiket a mezei fiókokkal lehet tapasztalni.
Mindezek után kezdem el a driver-eket és a programokat felpakolni a gépre. Ameddig nincs meg a rendszergazdai fiók addig nem telepítek semmit, mert úgy is letörlődik az ideiglenes fiókkal együtt.A gépet újraindítva ugyan azt tapasztalom mint korábban avagy semmi változás.
Egy ilyen szeszélyesen működő programra nem mondanám egyértelműen, hogy megmutatta azt a valósnak vélt turpisságot miszerint ismét trükközött volna az Nvidia a VRAM-al.
A korábban általam említett benchmark programokat kell futtatni és úgy nézni mi is a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest