Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Lirion

    addikt

    válasz Cs.Orsolya #19192 üzenetére

    Nah így alvás előtt még erre reagálok.

    "Eredeti értelemben a nőbe a család az iskoláztatással, a szépségápolással, a ruhatárral, a kézimunkai, a művészeti és a zenei oktatással, a házvezetéssel, a gazdaságvezetéssel, és egyéb kiműveléssel fektetett nagyon sokat"
    Nem különösebben érdekel, hogy régen mi volt, nem 50 évvel ezelőtti társadalomban élünk. Ez a női szerep már kihalt jó pár éve, évtizede. Régen egy nőnek nem volt lényegében saját tulajdona, vagyona, keresete, jóhogy mindent a férfi fizetett. Ma meg mi van? Egyenjogúság, saját kereset, karrier, lakás, kocsi, akármi. A szépségápolás, ruhatár megvan a férfiaknál is, gazdaságvezetést és egyéb hasonló tudományokat mindkét nem akkor nem tanul, ha nem akar, a maradék pedig készségtárgy az általános iskolában.

    Ha vki elvárja, hogy a találkozókon a srác fizessen, rendben, de akkor ne emlegessen egyenjogúságot, főleg ne, ha mosogatni meg takarítani kell majd.

    "Ha egy nő/lány erőlteti, hogy ő fizet, akkor félti egy részről a saját függetlenségét, fél attól, hogy kurvának nézik, fél attól, hogy rásütik majd, hogy csak kihasználja a pasit"
    Egyetértek, de ezek egyáltalán nem alaptalan félelmek. Pont azért, mert megváltozott a társadalom és mások lettek az elvárások.
    Aki meg csak barátkozni akar és elvárja a fiútól, hogy fizessen, az egy pofátlan bunkó paraszt.

    Na jóccakát!

Aktív témák