Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz -conrad- #25236 üzenetére

    Az időzítés is rossz volt, mert mire megjött a switch, a másik kettő már rég letarolta a piacot és sok országban még egy konzol megvásárlása is anyagi teher, tehát nem fognak többet is venni.

    Emellett tévére kötött desktop konzolként bűn rossz az ár/érték aránya:
    A PS4 után 4 évvel jelent meg és dokkolva ahhoz képest kb. fele teljesítményű, de drágább.
    A PS4 Pro után 1 évvel jelent meg és a negyede teljesítményű majdnem egyforma árán.
    Az XBOX ONE X-el egy időben jelent meg, kicsivel olcsóbban, de hatod annyi teljesítménnyel.

    Jelenleg PS4 Pro, XBOX One X áron adják, de pl. lehet kapni féláron XBOX One S-t, amitől szintén gyengébb.Szóval desktop konzolnak csak tényleg azok veszik, akiknek fontosak a Nintendo saját játékai, ami itthon nagyon kicsi metszete a piacnak.

    Hordozható és 2 in 1 konzolként viszont teljesen egyedül van a piacon. Ez az ami eladja. Ezért is ezt a feature-t erősítették a Switch Lite-al.

    Szerintem a Sony egy meg nem támadási szerződést kötött velük, akár csak szóban. Nem mennek be a másik területére. A Sony lemondott a handheld piacról. Lehetne ez kamu is, de nem hiszem hogy az, mert jobban jártak eddig is a korai beharangozással, vagyis hogy a piac rá tudjon készülni, sőt tűkön ülve várja a következő konzoljukat. Szóval ha terveznének Switch lite szerű konzolt, beharangoznák azt is legalább egy évvel korábban. Anyagilag sem áll túl jól a Sony, hogy két terméket is indítson és most a PS5 jön nekik jövő november környékére. Talán utána 2-3 évvel váltanak stratégiát, ha jön egy új CEO.

    Az MS meg eddig csak a Sony-t utánozta. Láthatóan ők a felhős, stream megoldásokban gondolkodnak. Biztos lesz egy PS5 elleni megoldásuk és talán kicsit később egy One S all digital utód, felhős alapon.

    Máshol szerintem komolyabban reklámozták a Switch-et. Mi nem vagyunk komoly piac nekik.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák