Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75501312

    törölt tag

    válasz kmarci25 #7496 üzenetére

    Azért, mert a gyakorlat nem ez, illetve amit te feltételezel, az a ritka kivétel. :DDD

    Filmeknél az a gyakorlat, hogy moziba kerülés után átlag 3-4 hónappal jön a lemez, és előtte 2-3 héttel már lehet streamelni valahol (ha a gyártó és a stúdió is úgy akarja). De ez is attól függ, ki a gyártó és melyik platformra engedélyezi. Mert Disney filmeket nem fogsz lemez előtt látni NF-en tutira, max 1-2-3 év után.

    Sorozatoknál 99%-ban a gyártó stúdiónak kizárólagos joga van a vetítésre, hiszen ebből él, kell a nézettség, az éri meg ha a saját sorozata csak náluk elérhető egy jó darabig. Arról nem is beszélve, hogy a 40-42 perces részek alatt 3 reklámblokk van, amivel fedezi a gyártási költségeket.
    Amikor lement az évad (és esetleg az első körös ismétlés is) akkor általában már jön a lemez, de a streaming még mindig kérdéses, hiszen elesne további bevételtől, ha máshol is nézhetnék (kivéve csatorna saját oldala / streaming platformja).

    Aztán van a kivétel, amit te is írsz, hiszen mondjuk a Rick & Morty legutóbbi évada a vetítés utáni 3. napon elérhető volt, az előtte lévő évad meg a leadása után 2-3 héttel.
    Míg a The 100 legalább 3 évaddal le van maradva. Míg a Harry Potter meg 20 év után érkezett meg ide.

    És akkor vannak az olyan csatornák / streamerek / sorozatok, amikre azt mondják, hogy akkora húzónév, hogy kell azonnal, hogy megjelenjen máshol is. Lásd HBO stream vagy NF néha aktuális kínálata más forrásból, ami nem saját gyártás és kifizetik érte a sok pénzt.

    Szóval ahogy írtad, nem tudjuk a pontos választ, de van egy gyakorlat, amihez nagyjából lehet igazodni. Vagy lehet írni a NF-nek és megkérdezni mikor tervezik. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák