Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newmoonlight

    senior tag

    válasz Luissimo #11211 üzenetére

    Apropó "végtelenül unszipatikus szereplőgárda"...

    Az Ozark castingosa is kitett magáért.

    1. Apa (Jason Bateman): Vígjátékokra istenáldotta, tökéletes karakter, de hogy egy dörzsölt "pénzmosó" legyen, meg véreskezű gengszterek partnere és/vagy riválisa, uggggyanmár...
    2. Feleség (Laura Linney): Tésztaképű, jellegtelen háziasszony. (Nőként értelmezhetetlen.) Tizenkettő egy tucat. Statisztaszerepre so-so. (Az arcára van fagyva egy rá jellemző, tipikus "uppsz, kicsit beszartam, ugye nem vette észre senki?"-mosoly.) Még, hogy mossa a pénzt ezerrel, meg hogy egy hidegvérű, ravasz stratégiai játékos a bűn világában, a maffiózók, és az FBI meg csak szaladgálnak körbe-körbe, meg a fejüket vakargatják, pfff...
    3. Fiuk (Skylar Gaertner): Tizenéves, ágybavizelős, a paplan alatt Hustler-re hokizó, minden alap nélkül nagyarcú takony, aki egyszer csak úgy dönt, hogy "nnnna, apu/anyu figyuzzka, akkor innentől pénzmosásból fogok megélni, nem viccelek, tényleg, ja és anyu csinálsz egy kakaót?", meg suli után, délután kettő és negyed három közt, csak úgy összerittyent egy "PÉNZMOSÓ PROGRAMOT". :DDDDD
    4. Lányuk (Sofia Hublitz): Lóarcú nulla.
    5. Ruth (Julia Garner): Égnek álló hajú, rángatódzó szájú, hisztis, üvöltöző, trágár, idegbeteg (valószínűleg mindig menstruál), primitív redneck. Még a mentőben is rugdosnám. A szinkronhangját is. (Rágugliztam: Andruskó Marcella.) A max.6 általánosával nyilván ő is született PÉNZMOSÓ, meg kaszinó-üzemeltető, meg főnök, meg stratéga, meg gengszter/zsaru-kijátszó, meg atomfizikus, meg minden, ami ránézésre teljesen irreális. Valós kvalitásai alapján a kamionsoron kellene alkalmi franciaórákba bonyolódnia.
    6. Wyatt (Charlie Tahan): Hát b+, ilyen papucs szájjal hogy a faxban lehet életben maradni? Egyáltalán, hogyan tud táplálkozni? (A szilárd étel kipotyog a szájából, a normál szívószál lötyög benne. Esetleg egy 2 collos slagon keresztül szopdossa ki egy vödörből a zabkását.) Végtelenül unszimpatikus. Arra már meg sem rezzenek, hogy tizenéves karakterként szerelemre gyúl a nyugdíjas Darlene-nel, aki hipp-hopp ezt viszonozza is ofkórsz, aztán közös jövőről, családról, meg bébikről delirálnak. (Amíg meg nem halnak hálistennek.) Ennél a pontnál már a forgatókönyvíró is vinnyoghatott a röhögéstől.
    7. Darlene (Lisa Emery): Nyugdíjaskorú (iskolázatlan, lepcses szájú, ronda) nagymama, aki nem befőtteket rak el, hanem drogot állít elő, gengszterhálózatot üzemeltet, rendőröket tart kézben, riválisakat irt, plusz Wyatt-tel (lásd fent) az elhagyhatatlan romantikus szálat -mint az egész szereplőgárdában erre legalkalmasabbak- jelenítik meg.
    8. Maya, az FBI-ügynök (Jessica Frances Dukes): Annyira jellegtelen, sótlan karakter, hogy gyakorlatilag bármilyen szerepre alkalmas, kivéve egyet, az Ozark-ban általa alakított kőkemény FBI-ügynököt. (Jut eszembe, mostanában nem nagyon láttam olyan amerikai filmet, amelyben ne egy nég... izé afroamerikai nő alakított volna FBI-os, CIA-s, vagy rendőrségi nyomozót, ill. főnököt.)
    9. Roy Petty (Jason Butler Harney): Már nem emlékszem, hogy az ő karakterének dramaturgiailag volt-e egy hangyafasznyi értelme, mármint azon kívül, hogy ő személyesítette meg a Netflix-alkotásokban elhagyhatatlan homoszexuális szálat.
    10. Three Langmore (Carson Holmes): Lövésem nincs, hogy ez is ki a tökömnek a kije volt a sorozatban (mély nyomokat hagyhatott bennem az alakítása), az IMDB-n nézegetem a szereplőgárdát, ő is fel van tüntetve, tehát gondolom, nem csak a rendezőnek hordta a Starbucks-ból a lattékat. (Esetleg mással melegítette fel.) Tényleg nem szarral gurigázott a castingos. Tenyérbemászó, vörös hajú, szeplős, soha nem bocsátom meg az anyukájának, hogy nem élt a magzatelhajtás lehetőségével. Ideteszem a fotóját, gyönyörködjetek benne:

    “Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

Új hozzászólás Aktív témák