Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • the dealer

    tag

    Sziasztok!

    Most már több mint másfél hónapja szívok az i7-es konfigom megépítésével. Ez idő alatt 3-4 napot volt csak működőképes a gépem, ez azzal fejeződött be hogy meghalt az Asrock Z77 Extreme 4 alaplapom.
    Ez előtt a gépem előtt s755-ös gépekből csináltam 15-20 darabot, szóval valamennyi lövésem van a dologhoz.

    Ma kaptam meg az új cserélt alaplapomat, ami másfél hete meghalt.
    Közbe vettem egy új tápot (XFX 650W Pro Series) és a régit eladtam (Chieftec 500W).
    Ez a Chieftec táp miután eladtam (elvittem az üzletfelemhez beszerelni és ott működött, annyira legalábbis, hogy elindult vele a gép ), egy napra rá meghalt a gépében aminek jóval kevesebb volt a fogyasztása mint az enyémnek. Állítása szerint ez a táp vághatta gallyra az Asrock lapomat.

    Most este össze is szereltem a gépet. Viszont nem ad képet, de más rondaságokat csinál.
    Előző Asrock lapom amikor meghalt, se a Chieftec se az XFX táppal nem csinált semmit, még a ventik se pörögtek fel.

    Most az új cserélt Asrock lappal annyi történik, hogy pörög a venti és a két digites kijelző a lapon végig "00"-át mutat. Így megy kb. 10 másodpercig, majd újraindul és elkezd a tápom fütyülni. Ezt követően kikapcsolom és még mindig fütyül a táp egy 20 másodpercig, még akkor is ha kihúzom a tápkábelt.
    Ha rákötöm a tápomat a tápteszteremre, akkor az azt mutatja, hogy minden csatlakozója jó (legalábbis a fők amiket kipróbáltam ma: 24pin, 2X4pin, és a 4 darab 6pines csati). Amikor a tápteszterről vagy kihúzom vagy kikapcsolom a tápot, még percekig sípolt úgy, hogy még a tápkábelt is kihúztam. :F

    Ami még új és nem volt nálam tesztelve, tehát nem tudom működőképes-e az a ramom; GeIL Leggera 2X8GB 1600MHz. Viszont nem hinném, hogy ezzel lenne gond, mert szerintem azt a két digites kijelző jelezné valami számmal, hogy velük van a gond.

    Amikkel próbálkoztam:
    -kiszedtem a gépházból az összeépített gépet és a szokásos földrajzatlaszomon összeszereltem és azon helyzetem működés alá. (Így már millió működőképes konfigot építettem.)
    -a prolimatec megahalems procihűtőm helyett visszaszereltem a stock intel hűtőt.
    -megpróbáltam egy memória modullal elindítani a gépet, úgy hogy az utolsó slotba tettem.
    -kiszedtem az Asus HD6870 VGA-mat és az alaplap DVI portjára kötöttem rá a monitoromat.

    Ahogy összeépítem a gépet:
    -rádugom a 24pines ATX csatit a lapra.
    -rádugom a 2X4pines tápcsatikat a lapra.
    -rádugom 2X6pines csatikat a VGA-ra.
    Itt kicsit bizonytalan vagyok, mert négy csati van, két darab 6 tűs és két darab 6+2 tűs.
    Próbáltam a két hat tűset rádugni a VGA-ra (amikből csak az egyikre van ráírva furcsa mód, hogy PCI-E) és próbáltam a két 6+2-es csatit is rákötni a videókarira.

    Észrevétel:
    Az előző lapnál addig a 3-4 napig míg működőképes volt, ha nem csal az emlékezetem a két digites kijelzőn csomó karakter végigfutott. A mostaninál végig csak "00"-át mutat.

    Remélem tudtok segíteni, mert ez hihetetlen, hogy lassan két hónap alatt, nem tudok egy működőképes konfigot összerakni.
    :R :R :R

    Real life is just a hobby.

Új hozzászólás Aktív témák