- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz stefyY #15450 üzenetére
Jézus...M-Tech táp.
Azt tudom javasolni, hogy minél előbb cseréld le azt a tápot, mert nagyon nem megbízható, veszélyes. Szerintem a táp lesz a gond.Rosszabb esetben alaplap hiba.
Legalább egy próba erejéig kérjél kölcsön egy jó tápot és nézd meg azzal is a VGA-t.[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Üdv! Van egy 478 as gépem. Összeraktam de nem jó. Nem ad képet Már volt benne 4db ram. Ram nélkül is próbáltam. A speaker nem szól. Volt vga csere és cmos reset is. Akkor az alaplap lenne halott?
-
teddyb33r
csendes tag
Szervusztok szakik!
Néhány hete villám csapott be a szomszédhoz, és azóta az egyik itthoni számítógép nem volt hajlandó elindulni (power gomb megnyomása után a ledek világítottak, de a ventrik nem pörögtek fel). Az alaplap: Asrock G31M-S (s775, ddr2, integrált vga)
Szokásos szétszerelés, portalanítás, kifújás, cmos reset megvolt, eredmény semmi, a gép nem kapcsolt be.
A RAM (2gb kingmax DDR2 800mhz), a merevlemez és a táp (350W FSP) vidáman üzemelnek egy másik gépben, tápot kipróbáltam egy harmadikban, ott is rendesen megy.
A ház indítókábele másik alaplappal működik.
Rákötöttem az alaplapra egy másik gépet hajtó Chieftec tápot, azzal sem indult.
Egyedül a processzort (s775 core2duo e4400) nem tudtam tesztelni, nincs a közelemben 775-ös lap.Arra jutottam, hogy vagy a deszka, vagy a cpu, esetleg mindkettő gallyra ment. Beszereztem hát kezdésnek egy másik, hasonló és biztosan működő alaplapot (asrock G31M-GS), beszereltem ugyanazt a procit, rákötöttem az FSP tápot, ramot bele, és indítás.
2 mp-re felpörögtek a ventik, aztán leálltak, azóta ugyanolyan halott, mint a másikAZTÁN! Jött egy új felfedezés
Ma is megpróbáltam az új alaplapot életre hívni, és hirtelen elindult! Power gombra felpörögtek a ventik, mondjuk kép és hang nem volt.
Mi változott? Nos kérem, elfelejtettem rákötni a 4-tűs 12V tápkábelt. Rákötöttem, és így NEM indult el a gép. Lehúztam, elindult (nyilván kép és hang nélkül, de a ventik felpörögtek).
Ugyanezt megjátszottam egy másik táppal is (Chieftec, 400W), és szintén ezt produkálta. Ha rákötöm a 4-pin 12V-t, nem kapcsol be a rendszer.Most ez akkor mi lehet? Találkoztatok már ilyesmivel?
Megúszhatom szerintetek a processzorcserét?Update: ezután az elpusztultnak vélt alaplappal is kipróbáltam ezt több táppal, hogy csak a 20+4 pint kötöm rá, a 12V-t nem, de az így sem ad életjelet.
[ Szerkesztve ]
-
teddyb33r
csendes tag
válasz CoolMan #15462 üzenetére
(és lehet, hogy a proci is rossz és tönkre vágja az alaplapot.)
Tehát előfordulhat, hogy a villámjárta proci lemészárolhatta az ÚJ alaplapot is? Aztaqrvap*csa, eladom anyámat vasúti ütközőnek
Lesz egy core2duo 6300-as csereprocim, megkockáztassam, hogy belerakom az ÚJ alaplapba?
-
stefyY
őstag
..nvidia chipsetes alaplap, ati vga-val nem indul a gép...vicces...sehol nem találkoztam még ilyennel
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
válasz Gyufaaa #15466 üzenetére
Hiba...a tegnapi folytatása, visszamentem a boltba, az eladó közölte, baja sincs a kártyának, és igaza volt...bátyám gépéből is beletettem ebbe a gépbe a VGA-t, valamint az új kártyát a bátyám gépébe, szóval...ebben a gépben valamiért nem szereti az ATI kártyákat, és az a valami az nvidia chipset...de nálam ugyanilyen van, ATI kártyával semmi baja, bátyámnál úgyszint, ezen nevetek...kifogtam pont egy ilyet.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
válasz Gyufaaa #15468 üzenetére
Durván fél órája...kimondottan olyan beállítást, hogy onboard vga tiltása nem találtam...ugye a chipset beállításoknál...annyit csak, hogy kiválaszthatom, hogy: PCI, PCIe, Onboard...mondom csodálatos.
-
stefyY
őstag
válasz Gyufaaa #15470 üzenetére
Természetesen de...de ha beközlöm, hogy ez és ez a baja, végülis jóban vagyok az üzletvezetőkkel, nem röhögnek ki, de...semmi baja, mit mondjak? Max. kis pénzt rádob az ismerősöm, és veszek neki egy GT520-at...vagy szerinted a pci foglalattal lesz a gond..?
-
Gyufaaa
veterán
válasz stefyY #15471 üzenetére
Szerintem az alaplapi vezérlővel van a gond. Van ismerősöm, akinek ilyen deszkája van AMD kártyával és hiba nélkül megy. Szerintem érdemesebb lenne a lapot bevinni és megkérni őket, hogy tegyenek bele egy AMD kártyát és nézzék meg, hogy nem megy vele. Nem lehet kifogásuk ellene, mert nem szabvány/előírás, hogy NV chipset csak NV kártyával műkszik. Így Ő(k) is érteni fogják a problémát. Szerintem köteles cserélni/gariztatni.
-
-
teddyb33r
csendes tag
válasz CoolMan #15464 üzenetére
Először is köszönöm szépen a gyors és korrekt válaszaidat, CoolMan mester!
Végül a kíváncsiságom erősebbnek bizonyult a józan észnél, és beleraktam a zsír új és frissen elhunyt alaplapba a csereprocit... és... nem kapcsolt be azzal sem a rendszer, ha rákötöttem a 4-pin-es 12V-ot is
De szerencsére a csereproci túlélte a kalandot, boldogan üzemel megint az eredeti helyénTehát most van előttem egy darab hibás és rosszindulatú cpu, illetve kettő darab alaplap, tönkrevágott processzori áramkörrel. Cpu gondolom kuka, viszont az "új" alaplap szerintetek, hát, hm, javítható lehet?
Csak kíváncsiságból érdeklődök, kedden úgyis elviszem szervizbe, de pont most van hosszú hétvégénk, és keddig lekarmolom az arcom -
vigjani
csendes tag
Hali!
Hozzám került egy Dell Inspiron mini, amely a gazdája szerint egyszer csak megszűnt normálisan működni.
A boot-olásnál egy idő után megáll, és kiírja, hogy nem talál oprencert. Belépve a BIOS menübe a merevlemezeknél nem ír ki semmit, olyan mintha nem is lenne benne HDD (egyébként SATA). Sajnos nincs itthon ilyen, működőképes HDD-m, de azon tűnődtem, hogy mikor a BIOS sem ismeri fel, akkor nem lehet, hogy vezérlő hibáról van szó?
Nem igazán szeretnék a júzerrel egy új wincset vetetni, aztán meg kiderül, hogy a vezérlő ment el !Eni help vúd bí appresiétid!
Köszi!
VígJAni -
hsrasus
aktív tag
sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni, mert sajnos meg sem nyikkan a vasam és teljesen új minden alkatrész, uh sajnos elképzelésem sincs mi lehet a gond.
a konfig:
ház: Xigmatek Asgard Pro
táp: Corsair CMPSU-430CXV2EU 430W Builder Series
alaplap: Asus M5A99X EVO
proci: AMD FX-6100 X6 Black Edition Box
memória: Corsair DDR3 2000MHz 8GB XMS3 Kit
VGA: VTX3D Radeon HD 6790, 1GB GDDR5
vinyó: WD Caviar Black 500GB WD5002AALX (2db)
amiért a házat is ideraktam, mert sajnálatos módon NINCS benne speaker, uh nem hallok semmilyen csipogást (fatális hiba sztm!)szóval ami történik mikor bekapcsolom elkezd felpörögni szépen minden, az alaplapon kis piros ledek felvillannak, de semmi képet nem ad ki és VGA led folyamatosan világít.
nem vagyok benne biztos, h a VGA a hunyó, lehet a memória, vagy egyszerűen mégiscsak kevés ez a táp? (elvileg nem kellene)
ami még problémám, hogy a VGA-n 2 db 6lyukas plusz áramcsatlakoztatásra van hely, de a tápon csak egy olyan van. melyikbe dugjam?? próbáltam már mindenhogy, és ha a kártya belső részéhez közelebbibe dugom, akkor halkabb/lasabb a ventije, de sehogy sem ment. illetve van még a tápon egy plusz 2 lyukba való kis csatlakozó a PCI-E kábelnél, de az nem megy bele sehova sem.tudnátok segíteni?
előre is köszönöm!!üdv:
hs -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz hsrasus #15478 üzenetére
Szia!
A VGA-ra mind a kettő 6 pines csatlakozót rá kell dugni, különben nem lesz jó.
Elvileg adtak a VGA-hoz átalakító kábelt nem? ha nincs akkor ilyet kell beszerezned hozzá.Mondjuk az érdekes, hogy két darab 6pines csati van rajta, mert ITT is csak egy van.
[ Szerkesztve ]
-
hsrasus
aktív tag
válasz CoolMan #15479 üzenetére
Üdv!
köszönöm az infót! sajnos nem adtak, és nem tudom az enyémen miért van 2x 6pin, de ezt nem tudtam. az mind1 lesz, h melyikbe melyiket dugom?
amikor utóljára gépet raktam össze még nem kellett külön áramforrás a VGA-knak
mindenesetre igyekszem kábelt szerezni és jelentkezek, h mi a helyzet.
üdv:
hs -
GrooveHero
addikt
Sziaztok. Egyik ismerősöm vett egy GTX 560-at. Berakta a gépbe, és a gép nem akart indulni. Javaslatomra kicsit szórakozott a memóriákkal, majd a gép életre kelt. Feltett egy Nvidia drivert, elindított egy játékot, és a gép kikapcsolt. Egy 500-as CoolerMaster taáp van a gépben, de elvileg elég kell, hogy legyen, mert elvileg 290w-tot eszik terhelés alatt, plusz a proci egy E2180, ami 65 w,szóval bele kell férnie, pláne, hogy egyszer már elindult, szóval sztem nem a táp a ludas. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a gép elindul, de kép az nincs.
tudtok esetleg mondani vmi okosságot? Mondjuk nyilvánvaló, hogy végig kell nézni az összes alkatrészt.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz GrooveHero #15488 üzenetére
Szia!
Milyen alaplap? A tápnak elégnek kellene lennie, de az ördög nem alszik, érdemes másikkal is kipróbálni. A VGA új vagy használtan vette? Mind a két 6pines csatlakozót rákötötte a VGA-ra? A VGA-t másik gépben is meg kellene nézni.
-
GrooveHero
addikt
válasz CoolMan #15489 üzenetére
Az alaplap egy réges régi ASUS Commando, eddig tette a dolgát.
A kártya egy Giga SOC 560, még 2 év garis, tehát működik elvileg, mert ma már ment vele a gép, ha csak perceket.
mind a 2 6 pines rá volt kötve.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz GrooveHero #15490 üzenetére
Értem, elvileg mennie kellene pedig benne.
Szerintem marad az, hogy másik alkatrészekkel kellene tesztelni, ha semmi sem segít.
Az pontosan mit jelent, hogy 'Javaslatomra kicsit szórakozott a memóriákkal, majd a gép életre kelt." mert akkor lehet innen kellene elindulni.
Kivenni a ramot, csak egy modullal próbálni, mind a négy slotot, vagy másik típusú rammal is próbálni kellene. -
törölt tag
válasz GrooveHero #15490 üzenetére
Annyit kérdeznék még, hogy mikori a tápegység? A régi VGA-val elindul a gép, csak az új VGA-val nem? (mert akkor lehet, hogy a régi tápegység nem bírja a + terhet)
Ha elindul, akkor futtassatok memtest 86-ot, minden rammal külön-külön (természetesen előbb CoolMan81 tanácsai alapján minden modult minden slotban egyesével próbáljatok ki).
Egy BIOS resetelést is csinálhattok, hátha attól feléled ideiglenesen...de semmiképp ne elégedjetek meg azzal, hogy elindult, megy kit érdekel mi baja volt, később lehet, hogy végleg megadja magát valami. -
GrooveHero
addikt
Köszi a válaszokat. A szórakozott a memóriákkal kicsit a tanácsomra azt jelenti, amit írtál, hogy kivette őket,megpróbálta egyesével, stb. Nem enyém a gép, mert különben már vagy jó lenne, vagy nem írtam volna ide be
Amúgy most az egyik memóriáról írok ide, mármint saját gépről, de a másik videokártáyról, a Giga 560 OC-ról, nekem egy ASUS 560-asom van. És a memóra az övé, tehát a 3 modulból 1 biztosan jó
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
rolii21
aktív tag
Mit tudnek csinalni egy olyan geppel amnek neha eszebe jut es kikapcsol? Majdnem uj... mi lehet a baja?
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
rolii21
aktív tag
válasz CoolMan #15495 üzenetére
Szia. Sajnos nem ertek annyira hozza, lehet segit lehet nem de gigabite alalplap van benne proci ket magos 3200 mhz es... vga alaplapi integralt. Tapot meg nem mondom milyen... ram 4 gb 1033 mhz es . a neha kb. naponta tobbszor... Bios reset mit tud?
Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz rolii21 #15496 üzenetére
Szia!
BIOS reset!
De lehet, hogy melegedik valami....kellene egy alapos takarítás/portalanítás a gépnek.
Az a 1033Mhz szerintem 1066Mhz lehet nem? (1033-ról nem tudok)
Esetleg ha leveszed a gépház oldalát, akkor még látni is, hogy milyen táp, alaplap van benne.
A HWinfo vagy az aida64 és CPU-Z programokkal meg lehet nézni a többit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rolii21 #15496 üzenetére
Tegyél fel Aida64-et, vagy Everest-et és írd le nekünk pontosabban az alaplap, cpu és a memóriák típusát. A tápegységet is nézd meg, a gépházad burkolatát bontsd le, az oldalán megtalálod a márka jelzést, teljesítményt, stb.
Nézz rá a hőmérsékletekre is (ezekben a programokban megtalálod), ha gyanítható, hogy van bőven porosodás, akkor szedd szét és fúvasd ki (a mostani hőségben az egyik leggyakoribb ok a túlmelegedés védelme miatti kikapcsolás).
Bios reset az alaplap BIOS-át állítja vissza gyári (default) értékekre: Cmos jumperrel vagy ami egyszerűbb, az alaplap gombelemének kivételével és ezzel egy időben a tápegység hálózati kábelének kihúzásával (minimum fél perc) tudod megcsinálni. (de ha nem értesz a BIOS-hoz /pl rendszeridőt be kell majd állítani, boot sorrendet beállítani,stb/ akkor ne csináld).
CoolMan81: Kocc má a fejembűl[ Szerkesztve ]
-
rolii21
aktív tag
válasz #10726912 #15498 üzenetére
Koszi. Majd felrakom a programokat es megnezem mi a helyzet Egyebkent igen nem ertek a bioshoz
Új hozzászólás Aktív témák
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Szólánc.
- Windows 10
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest