Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Frohman #10676 üzenetére

    Próbáld meg a tápkábelt és az elemet kivenni a gépből. De kiszedhetsz mindent. Memória-VGA-HDD ODD CPU. Rendszer hangszóró legyen rádugva a lapra, ha nincs integrált. Próbáld indítani a gépet, de a CPU hűtő ventilátor maradjon rajta! , elvileg a ventilátor egy pillanatra felpörög, aztán leáll, és váltakozó frekvenciájú, de állandó hangot fogsz hallani. Ha így van, mehet vissza a CPU, (ha nem, akkor az alaplap hibásodott meg), újabb indítás: ha megint lesz hiba jelző hang, akkor mehet bele a VGA, vagy a memória, sajna a pontos sorrendet nem tudom...próbálhatod mindkét verziót. Ha valamelyik esetben nem lesz hiba jelzésed, akár VGA, akár memória, akkor annak a helyére szerezz egy csere darabot. Ha a biztosan jó csere darab sem segít, akkor megint csak alaplap hiba...
    kmisi99:Az, hogy ráz a géped, a tápegységed hibáját jelzi. Mindenképp másikat kéne beszerezned helyette. A lapod csak CPU-val is ugyanezt műveli? Földelt dugaljról üzemel a gép?
    Frohman: A géped wincseszter és dvd meghajtók nélkül ugyanezt csinálja? Biosban a tuningot vissza vetted alapra? Bios reset után a read spektrum 10 %-ot ráad a cpu és a memória sebességre...megpróbálhatod a memória sebességét vissza venni 266Mhz-re, ha automatán 333-on megy. Volt már alaplapom, ami nem bírta a max sebességet.
    Vodar:Lutri a codegen, mercury stb tápokat használni, de ha a tápegység lenne a hibás, akkor nem indulna el egyszer sem probléma nélkül Frohman gépe... :U Inkább alaplap öregedésre tippelek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák