Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janusz001

őstag

Nekem is 1 éves lett a rendszerem, termelt 8840kw -ot. 1 fázis, 5kw Fronius primo és 23*290p canadian solar cella 1 sztingben, 6.67kwp. Szinte déli tájolás, nagyon enyhe kelettel, 40 fokos tető, árnyékmentes. Vannak szép vágásaim, április vége májusban volt, hogy 9 kor elérte az 5100w -ot és délután 2 ig szépen így is ketyegett, szerintem mindenképp megéri azt a +33% túl napelemezés.
    Nyáron volt majd 4 nap kiesés pont a csúcsidőszakból karbantartás és egyéb dolgok miatt a környékünkön, akkor szerintem 9000kw -t felett lenne, talán a szemem is könnybe lábadt volna.
    Nekem ez a rendszer tavaly novemberben került 2080000 ft -ba (saját zsebből, pályázatot nem akartam), inverter wifis, ha szigorúan a számok nyelvét nézem, ez termelt nekem 331500ft -ot, ez 6.27 év megtérülés.
    Fűtést most 3 inverteres klímával oldom meg, eddig a kondenzációs kazán 800-900m3 -t evett meg évente 125m2 hasznos alapterületre 22 fok benti hőmérsékletre.
    Egyelőre a tényleges megtérülést nem tudom kalkulálni, majd csak a fűtési szezon végén, akkor tudni fogom mennyi gázt spóroltam, illetve mennyi visszaigényelhető marad.

Új hozzászólás Aktív témák