Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Erwinke

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egyre többet hallok az egyenáramú eszközökről mint klima vagy bojler(gondolom inverteresek annyira még nem merültem bele), de a beszerzés nem tudom honnan.

    Bár a kérdés inkább az, h megéri e. Mivel ugye ott duplán kell kábelezni. Most egy új háznál talán opció, bár azért ott is eléggé feláras a dolog, nem még kész ház átépitésénél. Főleg úgy, h ugye ha minden normál helyzetben van és van felpattintva egy normális inverter akkor elvisz mindent napközben és nem csak a külön eszközöket.
    Vélemény/tapasztalat?

    Illetve ugye van ez az off grid only(bár ha jól tudom másképp szokják ezt a funkciót nevezni) opció, ami nem küldi ki a feszt, csak a felhasználó számára viszont a hálózatról meg tud pótitani ha nem elég a termelt energia. Bár ilyen bekötést még nem láttam(Egyenesen a fővezeték az inverterbe megy és az inverter látja el az egész házat? Mivel ugye ha normál bekötésben van, akkor az inverter honnan tudja h ha vlki megfogja kinn a vezetéket az oszlopon, h az nem egy fogyasztó e. V h működik vlki vlmi rajzot? Keresgéltem de nem találtam semmit)

    Mert ugye ebben az esetben minden meg van csinálva úgy ahogy kell. És az inverter meg intézi magának úgy mond a szigetüzemű működést és nem kell elvileg engedélyeztetni sem.(mivel nincs a hálózatba vissza táplálás)
    Köszönöm!
    Tisztelettel Ervin :R

Új hozzászólás Aktív témák