- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz kardkovacsi #60099 üzenetére
Melegvízet a legtöbb helyen a gázmotorok hőtőtenfszerével állítják elő. Sok helyen beruháztak KÁT-os gázerőmüvekbe (mi városunk távhőközpontjában van 3db is...) aztán egyszercsak megszübtették a KÁTot, menetrendezni kellett és berakni az egész rendszert egy virtuális erőműbe, ami szabályozza a motorokat.
Nyílván máshogy is előtudnák állítani a melegvízet és a fűtéshőt. De az ne olyan olcsó, pláne ha mondjuk 20.000-30.000 háztartásra gondolsz, ahol az erőmű és az utolsó ház között néha 6-8km is lehet....
12 henger 70.000 cm3 gázmotor, 1650kw-os generátort hajt, ebből 3db van a helyi távhő egyik telephelyén.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
kardkovacsi
senior tag
válasz 313313 #60102 üzenetére
Persze én értem, ezért is gondolkodtam rajta. De teljesen más a matek, ha -20 eurós árammal állítod elő a meleg vizet mintsem 25 eurós gázzal. Mert ugye a 25 eurós gázzal előállítod a meleg vizet, fizetsz a gázért és még buksz a megtermelt áramon is, mert azt csak negatív áron tudod értékesíteni.
Itt ugye a kérdés az hányszor lesz ilyen állapot, hogy nulla közelében van az áramár, mert már akkor is megéri. Ha németeknél fúj a szél akkor az itt is betolja az áram árát a nullába. Akár télen is (pl. dec 31) vagy épp ma hajnalban végig nullás volt.Szóval én arra gondoltam párhuzamosan tartani mindkettőt. A betáp ott van, ha megéri az árammal előállítani a meleg vizet akkor menjen arról, ha gázzal akkor meg arról.
[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz kardkovacsi #60103 üzenetére
Mellesleg ezzel nyáron teljesen le lehetne állítani a gázerőműveket, mert jelenleg egy 400-500 MW folyamatosan megy. Ha kiszedsz a rendszerből mondjuk 300 MW-ot és feltételezve, hogy a gázmotoros erőmű áramtermelés kb. hasonló a hőtermeléséhez (30-40%-ot tudnak áramra, a többi hő, de nyilván ott se tudja az egészet kihozni) akkor egyből 600 MW-ot nyersz vele (nem megtermelt áram + a meleg víz készítésre használt áram).
-
gorbep
senior tag
válasz kardkovacsi #60104 üzenetére
Szerintem nem látunk bele a kártyákba... érdekes lenne, hogy az országban felhasznált villamos energia hány százaléka ilyen HUPX-es ügylet. Szerintem a nagy fogyasztások keretszerződések alapján fix árakon mennek, nem óránként változó ingadozó bizonytalan tarifákon... Ha van valakinek erről információja, szerintem sokunkat érdekelne...
Bár honlapra 4000 MW jegyzéseket mutat.... azért az meg elég nagy % a teljes fogyasztásban... Hm
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
kardkovacsi
senior tag
válasz gorbep #60105 üzenetére
Valószínűleg pont ez az ami akadályozza az egészet, hogy valaki valahol elfedi az egészet a távhő szolgáltató elől (és tuti van rá valami törvény, hogy nem is mehetnek az árampiacra direktbe) ezért nem alakul ki a "piaci állapot". Mert egy pár MW-os villanykazán valószínűleg töredéke árban egy gázerőműnek és emiatt a szerviz igénye is jóval alacsonyabb. Könnyen lehet gyorsan megtérülne egy ilyen kazán bekötése a rendszerbe.
-
-
cOxeR
Ármester
Ezt valaki megnézte, kitöltötte? - mondjuk nemrég küldték… naivan lehet érdemes kitölteni hátha…
-
VaZso
senior tag
válasz gyulaszu #60109 üzenetére
Úgy látom, "csak" a vezeték/keresztnév, életkor és e-mail cím kötelező...
...viszont a link végén van egy referencia adat, ami valószínűleg konkrétan azonosítja az e-mailt, amire kiküldték az adott mailt (pl. nézi-e valaki a címet felmérés céljából).#60111 asdf_
Igen, a koronavírusos e-mail címre érkezett (sehol másutt nem volt használva).
Mániájuk lett az akkor megadott címet minden egyébre használni... -
asdf_
veterán
Nem gondolnám, hogy sok teteje lenne kitölteni.
Van mondjuk ez a kérdés:
Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország részt vegyen az elektromosjármű-gyártásban és az ahhoz kapcsolódó iparágak és területek fejlesztésében?
(Magyarországon ma az autóipar közvetlenül és közvetve 500 ezer embernek ad munkát. Az ő munkahelyeiket csak akkor tudjuk megvédeni, ha Magyarország részt vesz a világban zajló, az autóipart jelentősen érintő új technológiai versenyben. Ha nem alkalmazzuk az új technológiát, akkor a következő évtizedeket meghatározó fejlesztések nem Magyarországon fognak megvalósulni, ezzel elveszítjük versenyelőnyünket és gazdasági teljesítőképességünket, illetve munkahelyek ezreit.)Mert erre alapvetően igennel válaszolna az ember, csak ugye tudjuk jól, hogy ez bemegy a gépbe, és a másik oldalán meg az jön ki belőle, hogy kék plakáton 99% támogatja az akkugyárakat.
De vannak még érdekes kérdések:
Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország energiaszükségletének egyre nagyobb részét fedezze zöldenergia felhasználásából, az azonnal fel nem használható energiát pedig tárolja későbbi felhasználásra?
Nincs hol tárolnunk (magassági víztározó pl.), az akkukra meg a világ minden pénze sem elégÖn inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány támogassa a zöldenergia termelésének és tárolásának további térnyerését?
Pl. úgy, hogy egy évtized tiltás után még mindig nem akarják beengedni a szélerőműveket?Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány továbbra is a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásokat fogalmazza meg a hazánkban megvalósuló beruházásokkal kapcsolatban, továbbá a hatóságoktól a jogszabályok betartásának folyamatos és szigorú ellenőrzését követelje meg?
Mint Samsungéknál, ahol pármilliós bírságokat osztogatnak egy dollármilliárdos cégnek?Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Brüsszelnek változtatni kell elhibázott klímapolitikáján, amelynek árát ráadásul a lakossággal fizettetnék meg a nagyvállalatok helyett, amelyek a legnagyobb hasznot húzzák a szén-dioxid-kibocsátásból?
Mert ha a cégek fizetik meg, akkor véletlenül sem terhelik ám át ránk, ugyanmár. Benyelik szó nélkül, mint kacsa a nokedlit.Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány támogassa a biztonságos és karbonsemleges atomenergia részarányának növelését?
Tehát hajrá Paks 2 feneketlen bendője tripla-ötszörös-ki tudja mennyi lesz áron.Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország a közlekedésben is több zöldenergiát használjon, ezért a Kormány a továbbiakban is támogassa a tisztán elektromos járművek térnyerését?
Hogy is volt, amikor Budapest lehívhatta volna a CAF villamosokat occsóér, mert megvolt rá a keretszerződés, csak a hitelfedezetet kellett volna államilag vállalni rá?Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Magyarország részt vegyen az elektromosjármű-gyártásban és az ahhoz kapcsolódó iparágak és területek fejlesztésében?
Alapvetően igen, csak nem azon az áron, hogy gyakorlatilag autgyártásfüggő az ország.Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Napenergia Plusz Program folytatása és hasonló támogatások biztosítása kiemelten szolgálja a háztartási zöldenergia-előállítás és -tárolás részarányának növelését?
Ebben a topikban még a nem érintettek is tudják, hogy a 100%-os pályázat kapcsán milyen a kormány bizonyítványa, most már lassan-lassan kezd szembejönni, hogy a NPP kapcsán is ugyanez lesz a szitu, hiába ott nem az ÉMI a lebonyolító. Ugyanúgy halálosan túlbürokratizált, és mindenkire vonatkozik határidő, csak a lebonyolítóra nem, amely ezt rögtön ki is használja azzal,. hogy full bullshit hiánypótlásokat kér egy frankón beadott dologra, de innentől végtelen ideig ülhetnek a beadott hiánypótláson és a karaván nem halad, az ország nem épül szépül, mert nincs pénz, csak duma van, így már előre alávágnak a dolognak, hogy ne, hogy minél kevesebbet és hogy minél később kelljen fizetni.Egy ilyen szemetet töltsön ki, akinek hét anyja van.
[ Szerkesztve ]
-
Andras6800
senior tag
"Mert erre alapvetően igennel válaszolna az ember, csak ugye tudjuk jól, hogy ez bemegy a gépbe, és a másik oldalán meg az jön ki belőle, hogy kék plakáton 99% támogatja az akkugyárakat."
Erre a 99%-ozásos plakátozásra pont akkor/azért van szükség, mert az átlag ember nem értett vele egyet. Gyakorlatilag fontos volt elérni, hogy a többség kisebbségnek érezze magát. Szimpla pszichológia. Ha tényleg 99% egyet ért, minek tele plakátolni vele az országot? Hát azért, mert a megkérdezettek töredéke mondta el a véleményét... még ha ők tényleg 99%-ban egyet is értettek."Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy Brüsszelnek változtatni kell elhibázott klímapolitikáján, amelynek árát ráadásul a lakossággal fizettetnék meg a nagyvállalatok helyett, amelyek a legnagyobb hasznot húzzák a szén-dioxid-kibocsátásból?
Mert ha a cégek fizetik meg, akkor véletlenül sem terhelik ám át ránk, ugyanmár. Benyelik szó nélkül, mint kacsa a nokedlit."Erre Nem-el kell válaszolni és kész . Az már egyéni meglátás kérdése, hogy elvi hibának bélyegezzük-e a kérdést annak kapcsán, hogy tényleg elhibázott-e a Brüsszeli klímapolitika.
"Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy a Kormány támogassa a biztonságos és karbonsemleges atomenergia részarányának növelését?
Tehát hajrá Paks 2 feneketlen bendője tripla-ötszörös-ki tudja mennyi lesz áron."Egyértelműen nem. Pláne, hogy a kérdés is hibás, mivel az atomerőmű nem karbon semleges. Napelemnél meg villanyautónál is mindig mindenki a gyártási lábnyomon rugózik aki ellenzi a dolgot... Jó lenne megnézni, hogy az a tömérdek beton ami egy atomerőműbe megy, az mekkora karbon lábnyom? Hogy a fennmaradó atom hulladék tárolásáról ne is beszéljünk.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
cOxeR
Ármester
válasz Andras6800 #60115 üzenetére
Milyen beton… hónapok óta röhög a környék, mert bontják/bontották a Tököli légoltalmi bunkert… szerintem majdnem 2 hónap volt, bele se gondolok ez a sok üzemóra mennyi pénzt vitt el (2 gép bontotta kb folyamatosan) meg mennyi károsanyagot bocsátottak ki közben… mert meki lesz helyette, ami 50m-el odébb nem lett volna jó, pedig rohadt-sok üres hely lett volna neki. [kép]
Mit nekünk zöld tudat… meg környezetvédelem. -
törölt tag
Már rég. Utána kezdték el promozni... Eredetileg a kérdések érdekeltek... de ha már kitöltöttem...
#60109 gyulaszu
"Adathalászatnak minősítettem..."
Most töltöttek ki egy cég felmérését, ott is kértek személyes adatokat, pl telefonszám.
Bár lehet ott a lehetséges nyeremény az oka[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Andras6800 #60115 üzenetére
"Egyértelműen nem. Pláne, hogy a kérdés is hibás, mivel az atomerőmű nem karbon semleges. "
Ezzel elkéstél, már zöld energiának minősítették, az euban. -
kcsa
veterán
A pályázóknak sok erőt kívánok. A hangulatot nem kívánom nagyon elrontani, de nálam a kivitelezés is kész van már, és a szolgáltatói óracserére várunk már csak. Kitartást
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
törölt tag
válasz Andras6800 #60122 üzenetére
Ebben is tévedsz. Csak Európa egyes országai ilyen fel kegyelműek. Gáznál is
"lecserélték"környezetszennyezőbbre és drágábbra. Egyik függést egy másikra. Ez nagyon messze van a környezettudatosságtól és a deverzifikációtól." Mondjuk mégse nagyon mennek bele már új erőmű építésbe."
És milyen csodálatos újra elővenni, felpörgetni a szenet, lignitet és egyebeket, atomerőmű híján. És még ide is hajóztatni jó messziről, vagy újabb településeket tenni a földdel egyenlővé, mert lelőhely van alatta... Atomerőmű persze nincs csak az áram, amit szintén drágábban vásárolnak meg a szomszédtól. Ügyes, így kell ezt csinálni."Négy új atomreaktor létesítéséről döntött Csehország. A prágai kormány környezetvédelmi minisztere szerint nem az a kérdés, hogy szükség van-e a nukleáris kapacitás bővítésére, hanem az, hogy mikor és milyen feltételekkel. Csehország egy francia és egy dél-koreai céget kért fel ajánlattételre. A tender győztesét június végén hirdetik ki."
a Dubajban tavaly rendezett COP28 klímavédelmi konferencián a részt vevő országok jelezték, hogy meg kell háromszorozni a globális nukleáris kapacitásokat. Ez egyfajta kötelezettségvállalás is volt a részükről, amely szerint a jelenlegi 370 gigawatt beépített globális atomkapacitás mintegy 1000 gigawattra emeléséről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
sztothj
tag
Sziasztok!
Másnak is van problémája az Opus-Titász távleolvasási portáljával?
Kb. 3 hete nem működik, nem tudok belépni, ezt a hibát dobja:
Írtam az adminnak, de sz@rik rám...
Próbáltam másik böngészőben, más oprendszeren, de hiába. Van vmi ötletetek?Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli.
-
Doki16
addikt
NPP keretében szerződött valaki a Green-Home Technologies Kft.-vel?
Aki annak van valami infó amit közöltek felé már?A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Andras6800
senior tag
válasz #01110937 #60124 üzenetére
Rendben tévedtem atomerőmű kapcsán. Érdekelne, hogy miben IS még?
"És milyen csodálatos újra elővenni, felpörgetni a szenet, lignitet és egyebeket, atomerőmű híján. És még ide is hajóztatni jó messziről, vagy újabb településeket tenni a földdel egyenlővé, mert lelőhely van alatta... Atomerőmű persze nincs csak az áram, amit szintén drágábban vásárolnak meg a szomszédtól. Ügyes, így kell ezt csinálni. "
Ahaa, ha te mondod.Gondolom a németekre gondolsz.
M1 híradón túl:[ Szerkesztve ]
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
törölt tag
válasz Andras6800 #60128 üzenetére
Nem nekem jut mindenről eszembe az m1.
A valóságot tagadni meg elég nehéz, linkelhetsz cikkeket, de az nem változtat sem a múlton, sem a jelenen. Részemről ennyi. -
truefx
aktív tag
Jövő héten tervezett áramszünet lesz nálunk trafókarbantartás miatt. Van PV Pointom, azt gondoltam, hogy kipróbálnám mire lesz elég az aznapi termelés.
Fronius Gen24-em van, ilyenkor csak behúzom a hosszabbítót a külső PV Pointból, és jó vagyok, vagy le is kell választani az invertert a hálózatról, hogy ne tápláljon ki? -
-szabi-
addikt
Hi
Héten megvolt az éves leolvasás.
Ház teljes fogyasztása: 6276 kWh
Ebből szolgáltatói energia: 5017 kWh (80%)
Napelem által biztosított energia: 1259 kWh (20%)
Visszatáplált energia: 5061 kWh
Egyenleg: 44kWh
Most kíváncsian várom a szolgáltatói elszámoló számlát, vajon minden simán megy vagy lesz valami gikszer.üdv
-
siti
őstag
PV pontnak pont ez lenne a lényege, ahogy a hibrid akkus rendszernek is, csak itthon más a szabály és biztonsági okokból le kell kapcsoljon.
truefx
majd írd meg, mert ha van PV pont, akkor azon ad áramot, hogy menjen onnan a hűtő, de pistabá tuti összekötné a konnektorral, hogy nemár és ki is ment az oszlopra az áram. hanyatló nyugaton persze ez nem gond.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Jolida
tag
Belegondoltam, hogy milyen "bonyolult" elektronika kéne ahhoz, hogy ha nincs betáp a bejövő fázis/ok/on, akkor az óra mért oldala lekapcsolódjon a hálózatról.
Aztán felébredtem ... forgó-morgó occó és 30-40 év után is még megy (némi matrica csere -alias hitelesítés- után).
Kici kínai se nagyon drága ... pláne, ha nem kérsz semmi extrát .... csak éppen venni kéne pár százezret. -
cOxeR
Ármester
Nagynehezen eljutottam oda, hogy megpucoljam az alacsony lejtésű paneleket, illetve feltegyem a panelenként 3 db vízelvezető pucukát, mondjuk remek szeles napot találtam, de legalább borult volt az idő és kevesebb termelést "buktam".
Nem tudom mennyire lesz jó, próbáltam letesztelni - tettem fel videót, de majd kiderül, nem ér hozzá a panel üvegfelületéhez teljesen, de ettől még működhet.
képek: [kép] [kép]
video: [link]
Napelemes cég nem kíván mást tenni a beázás ügyében, így jelenleg a fogyasztóvédelemnél van a részletes panaszbejelentésem, lassan letelik az ügyintézési határidő, kíváncsi vagyok mi lesz, ha nem jutok előbbre megyek az ügyvédhez.[ Szerkesztve ]
-
senki68
senior tag
válasz #33802016 #60142 üzenetére
Ez nem backup port.
Azért PV point, mert ugye nincs leválasztás.
Normál esetben itt nincs feszültség. Áramszünet esetén jelenik meg 1 fázis 3kW / rövid ideig 4.2 kW/.Természetesen mágneskapcsolóval, kontaktorral megoldható, hogy ide átkapcsolja azokat a berendezéseket amik kellenek áramszünet esetén. De ezek a készülékek legyenek egy külön áramkörön.
-
asdf_
veterán
válasz #33802016 #60142 üzenetére
Nem egészen értem.
Ő sem.
PV point: csak áramszünetkor, csak napelemről, egyetlen dedikált kimeneten van áram, 1 fázison, max 3 kW. Semmit nem kell csinálni érte, pláne nem tiltott, jön magától, ha PV pointos az inverter.
Full Backup: áramszünet esetén az inverter leválik a hálózatról és 3 fázison azt hiszem csak kevés kW-okkal/fázis* (kevés= nem 3, mint PV point esetén) látja el akár(!) a teljes házat akkuról. Külön terveztetni szükséges, leválasztódobozt kell beépíteni hozzá. A jó isten se tudja, hogy hajlandóak-e végre engedni, olyan szinten szánalom, amit ezzel évek óta műveltek, hogy hajlandó sem vagyok követni, hogy a király urak végre méltóztatnak-e megengedni ezt.*egyelőre, aztán majd ha beleerőszakolják az aszimmetrikust, ez változhat
[ Szerkesztve ]
-
senki68
senior tag
PV point: csak áramszünetkor, csak napelemről /na meg akkumulátorról / , egyetlen dedikált kimeneten van áram, 1 fázison, max 3 kW. Semmit nem kell csinálni érte, pláne nem tiltott, / azért kell csinálni valamit , és még rtáadásul tiltott is / jön magától, ha PV pointos az inverter.
Full Backup: áramszünet esetén az inverter leválik a hálózatról / nem az inverter válik le a hálózatról, hanem az egész ház / és 3 fázison azt hiszem csak kevés kW-okkal/fázis* (kevés= nem 3, mint PV point esetén)/ Mi az a kevés? Annyival látja el amennyit az inverter tud. Pl 10kW az tud fázisonként 3kW-ot / látja el akár(!) a teljes házat akkuról./ÉS napelemről/ Külön terveztetni szükséges, leválasztódobozt kell beépíteni hozzá. A jó isten se tudja, hogy hajlandóak-e végre engedni, olyan szinten szánalom, amit ezzel évek óta műveltek, hogy hajlandó sem vagyok követni, hogy a király urak végre méltóztatnak-e megengedni ezt.
De a többi úgy rendben van
-
kcsa
veterán
válasz senki68 #60145 üzenetére
" Külön terveztetni szükséges, leválasztódobozt kell beépíteni hozzá. A jó isten se tudja, hogy hajlandóak-e végre engedni..."
A most futó pályázaton én ilyen rendszert (5kW nem 6) kaptam, tervezve stb. Működne is, óracserére várok.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs