Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JS9W

    csendes tag

    válasz agyarka #1079 üzenetére

    Pontosan nem tudom nagyon sok a változó.
    Kilehetne számolni kb, de az adat nem lenne helytálló se pontos, hisz pl ablakfűtést is termosztát szabályozza, mivel hőpajzsot képez így minimális a hőveszteség a hagyományos ablakokhoz képest, 60 fokra van leszabályozva és vastag speciális ablak üvegekből vannak melyet a Rehau adaptált hozzá, ami hagyományos ablakokhoz képest szintén egyedülálló.
    Meg hát az se mindegy mekkora a fűtő felületi rész. Jelen esetben szép nagy ablakokról beszélünk mindenhol így a természetes fény sokkal több mint egy hagyományos ház esetében amit szintén felhasznál amíg rásüt ami szintén megtetszett, mivel nem úgy néz ki mint egy elnézést barlang sok, de kis ablakokkal. De ez nem is a reklám helye, hanem, hogy nem kell telepakolni hagyományos fűtő testekkel így helyet lehet spórolni ami szintén egy szempont. Lehetne vitatkozni, minden fűtőtechnológiának meg van az előnye és hátránya persze ház függvénye is mennyire tudja tartani a hőt, mekkora a hőveszteség.
    Úgy mint régen a gáz volt az olcsó jó kis marketing fogás volt akkor.. ..
    Kiegészítő fűtésként padló fűtés lesz finom kis 18-20 fokra beállítva és mivel azért egész jó lesz a ház szigetelése tartani fogja a hőt rendesen.
    A bojler 1,8 kw ott is függ mennyi vizet fogyaszt az ember.
    Sacc kb legyen 3000kw/év
    Persze ez növekszik ha úgy döntök klímát is szeretnék később meg milyen egyébb fogyasztok lesznek a házban melyek még döntésre várnak.
    A tető keleti-Nyugati fekvésű, de mind4 részre lehet telepíteni elemeket, direkt ilyen a kialakítása.

    Itt a lényegi kérdésem milyen nem agyon bonyolított technikával lehetne kihozni a legjobbat, melyek már nyugaton már egy jó ideje slágerként hatásosan mennek és milyen cégek vannak melyek megbízhatóak és nem csak a propagális szöveget tolják marketing szempontból.

    Persze ha az embernek lenne sok és még több pénze akkor belehetne építeni még több és sok mindent híbrid rendszert stb.

    Ahogy a Tesla akksit melynek db.-ja jelenleg millió fölött van ?? ami eltudja tárolni a villamos energiát így nem kell a hálózatra visszatáplálni "elméleti szinten", no persze ebből több is kell és hát kitudja meddig bírja.. .. ..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák