Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz Speederer #3468 üzenetére

    Nemrég megkaptam választ a tegnapi levelemre... Pedig tényleg próbáltam úgy fogalmazni, hogy egy egyértelmű igen/nem választ elég legyen adni, de a válasz nagyon nem ilyen lett.

    A Széchenyi Programirodától kaptam a választ, amibe lényegében a pályázati kiírás 2.1.1 és 2.1.2-es pontja volt bemásolva, de a sortörés, tagolás, idézés az finoman szólva is gyengére sikerült. Szóval megnyitottam a feljebb linkelt pályázat kiírási pdf-et és úgy próbáltam rájönni, hogy mi merre hány méter, legalább azt tudjam mi jön onnan idézetként és mi saját gondolat. (igazából utóbbi nem nagyon volt)

    A 2 említett bekezdés után újból bekerült, hogy az inverter csak max 5kWp-es lehet, vagy max 20%... de ugye nem az volt a kérdésem.

    Aztán még 1 gondolat:
    Amennyiben a jelen pályázat keretében telepítésre került napelemes rendszeren kívül azt megelőzően, vagy azzal párhuzamosan telepítésre került rendszer is megvalósításra került, abban az esetben kizárólag azon teljesítmény értéket szükséges figyelembe venni, mely jelen pályázatban foglalt műszaki tartalom eredményeképpen jött létre. Figyelem! Kapacitásbővítés esetén betartandók az 1.4. 6) pontjában rögzítésre került feltételek is!

    Itt nekem nem annyira tiszta, hogy mire gondol a költő, mert a +2 panel akkor egy "párhuzamosan telepítésre került rendszer" lenne? Vagy rendszer alatt az inverterrel együtt kell érteni?

    És azért csak így írtam körül, hogy mi volt a levél tartalma, mert az utolsó mondat szerint a levélben leírt tájékoztatás csak nekem, mint címzettnek szól és nem járulnak hozzá a nagy nyilvánosság előtti (különösen fórumokon) való megosztásához.
    Az egész választ amúgy én inkább érzem egy "nem"-nek, mint "igen"-nek.

    Ez a mondat viszont sikeresen kimaradt a levélből:
    A beépített napelemek összesített névleges teljesítménye legfeljebb 20%-kal haladhatja meg a hálózatra kapcsolódó inverter(ek) összesített névleges hálózati csatlakozási teljesítményét.

    Bár itt valszeg arra gondolt a költő, hogy pl egy 4-es inverterhez rakhatsz fel +2 panelt, mert még akkor is 5 kWp-en belül van az összteljesítmény, de egy 5-öst már nem nagyon van hova bővíteni.

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák