Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz DeathAdder #41730 üzenetére

    Comic: Próbáld ki, hogy mennek-e együtt ha emelsz feszültséget. De ettől függetlenül van így, hogy nem mennek együtt ennek ellenére sem.

    DeathAdder:

    Igen, X58 alá felesleges a gyors ram a 192 bites memvezérlő miatt eleve nagyon gyors. Nem véletlen, hogy csak 1066MHz-ig van a gyári támogatás. Mind emellett ugye nehéz is kihajtani a 2000-es ramokat Bloom prociva, a Gulf-ban már egy sokkal jobb, fejletebb memvezérlő van. Csak győzd megfizetni azokat a procikat... :D

    Neeeeem, ilyen nincs a desktop gépek között jelenleg (tervező kártyák képesek ilyenre de ott inkább csak a ram méret számít (nagyon-nagy felbontású képekkel való melónál, (pl gigant poszterek képei), mint sem a sebességük).
    Van felxibilis ram vezérlés, de az jellemzően a herélt vágott memvezérlős kártyák sajátja (pl GTX460 768 vs 1GB - 192 bit vs 256 bit). De ott sem csap hozzá a randszer memóból (mert hihetetlenül visszavenné a kártya teljesítményét) hanem pl 192 bit-ről levált 128-ra, hogy elérhesse az összes ramot (64-es csatornákkal kapcsolódik a chipekkel ami nem minden esetben jó megoldás, lásd AMD féle ganged/unganged megoldás de igazából ez egy sokkal specifikusabb felhasználási terület mint egy proci esetében, itt az esetek döntő többségében előnyösebb a több kisebb csatornaás hozzáférés).
    Ez is jelentős lassulást eredményez, szóval ha magas felbontáson játszol (HD) kerüld a vágott memvezérlős megoldásokat.

    Az integrált vga-k esetében (NB-be vagy a proci mellé drótozott (APU)) a rendszer memóriából fog le magának memóriát, ez esetben fontos a ram sebessége de 1866Mhz fölött ezek sem gyorsulnak érdemben már tovább, mégpedig azért mert ott már a grafikus mag lesz a szűk keresztmetszet.

    A jövő: Nos, hát rossz hírem van a dedikált vga-k hamarosan kihalnak de addigra már asztali fronton is ddr5-ös rendszer memókkal nyomjuk legalább, ami elég gyors lesz már a képfeldolgozási adatok kellően gyors mozgatásához. Tehát ha akarod ha nem, nem is olyan nagyon sokára mind APU-val nyomjuk (pc-n és konzolon is).

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák