Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz forceberg #2777 üzenetére

    Attól még, hogy nehéz, elviszem következőre is. A természetfotós barátommal megyek, ő 1Dmk4-gyel jön + 16-35 (ha jól emlékszem) + 24-105 + ha épp madarazni megy a Feröer szigetekre a sziklafalra, akkor a 400 fix 2.8 meg a Gitzo.. :U úgyhogy én csak befoghatom :D De egy "kezdő" túrát most beütemez és megyünk vele ketten a cégből, álomszép helyekre. Vizet nem visz, menedékházas stratégia van + komolyabb sátor + tudja, melyik forrás iható, de van nála vmi kerámia-szénszűrős víztisztító, azzal akár a Dunából is ihat, szóval ő hardcore tolja, ez most kis túra lesz, de szeretnék tanulni tőle, van is mit. :D

    Freddy: stúdióhoz vettem, de állóban is kézreesőbb a gép, sokkal de sokkal jobb markolattal fogni, még a kisujjam is oldalt fog, nem már a váz alatt egyből + nagyon jól kiegyensúlyozza a 24-70-et a kézben, mégiscsak 82 centis üveg van elöl. (Lehet összsúlyra nem sok a többi 24-70-hez képest, de a súlyeloszlás más, elöl húz főleg és fordítaná le mindig a gép orrát). Ha pedig már markolat, ne üresen legyen, elemekkel még jobban tetszik a súlyviszonyok megváltozása, mint üresen, vagy akksival. Legalábbis ezt tapasztaltam. Túrára amúgy simán levehető, ebben igazad van, max táskába be, háton már tökmindegy, vagy nem is viszed. De a fogás még mindig nagyobb prioritás, mint a súly. Egyelőre. :) Amúgy a Kasprowy csúcson 1 fok volt és a háromnegyeden lévő akksi kicsit kezdett jobban megcsappanni, utolsó 10 kép már a markolatból ment.. szóval nem árt a tartalék.

    Atok: nem tudom, nem voltam még nagy túrán. Amolyan tartaléknak használom őket + súlyeloszlás, először mindig a D800 saját akksiját kajáltatom vele, aztán elemek. Két okból: 8 Eneloop-ot tölteni nem 5 perc, még csak nem is negyedóra, saját akksit relatív hamar újratölt, illetve legalább le-le veszem a saját akksi töltéséhez a markolatot az aljáról, nem gyógyul rá. Kérdésedre a válasz passz, tervezem egy gyári plussz akksi beszerzését, van ugye annak is fiók a markolatba, ha meg nagyon felvet a pénz, akkor a D4-ét (+ külön töltő) de az lehet már csak rongyrázás, inkább obira gyúrok. Akartam korábban egy vakut és úgy voltam vele, Eneloop jó lesz ebbe is, abba is, a Voltcraft meg majd gondoskodik arról, hogy jó kondícióban maradjanak. A vakuból 14-es Samyang lett Zakopane miatt (amit nagyon nem bánok) ;] , a 90-es makrótól lehet megválok (vaku makrónál jól jött volna de így minek), .. szóval most átgondoltam a kis életem, mit is akarok, mert a modell (szabadtér, stúdió), portré és tájfotózás nagyon bejön, a fránya 24-70 mindkettőt viszi szépen (pixelszinten kompromisszumokkal), a tele meg kell, nem úszom meg.

    Magyarul a makro-vágyamat beelőzte a portré-ember-egészalak és a tájfotó feelingje, így a vaku a makro üveggel leghátul van most a bakancslistán, tele a következő, állvány és fej már pipa, .. ja még egy tatyó, de tényleg ennyi most. Készülődöm egy tiszta égboltos csillagoség-tejútrendszer-timelapse-ra is, arra ott az 50 1.4 rekeszelve majd, na de ez már totál off. Szóval nem röviden, de ezért van Eneloop-om, gyári akksi helyett. Ki már nem dobom őket, hát használom.

    Nem túl racionális út amit nyomok, valszeg sokan máshogy csinálnák, de vigasztal, hogy ezzel nem vagyok egyedül innen :DDD - szóval .. most élvezem a szettet. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák