Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz Maximum1 #7432 üzenetére

    Jó választás lehet a Para 3 LW, de nyilván van ennél jobb választás is. A drótklipjét szokni kell, mert erőssége és gyengéje egyaránt van. Erőssége, hogy egy kézzel (kesztyűben is) könnyedén kivehető a zsebből, majd visszatehető (ugyanez áll a nyitásra-csukásra). Gyengéje, hogy nem tapad olyan erősen a zsebre, mint a hagyományos Spyderco kanál formájú klip.
    A mérete olyan, mintha a Delica 4-et kinyújtották volna egy sodrófával. Ezáltal széltében több helyet foglal el egy zsebben, vagy a zsebbe akasztva.

    Az erősségéről nem tudok mit mondani, hiszen a normál EDC-n kívül nem használom erdő aprításra, vagy vad nyúzására. A napi feladatokhoz tökéletesen elegendő, sőt tolóvágásnál sokkal biztosabb érzés a Delicánál (például ha egy kemény szalámit vagy slagot vágsz.

    A markolat textúrája jól el van találva és a szemnek is kellemes. Minden fogásban kényelmes. A szélessége miatt biztosabb érzés a kézben a Delica 4-nél. Viszont sok a kitapintható éles rész a markolat tetejénél és az aljánál, ám ezeket könnyen le lehet "kerekíteni" a Lansky Turn Box ceruza alakú fenőköveivel - szemre semmi sem látszik a műveletből, tapintásra viszont eltűnik az összes nyers felület a bicskán.

    A penge geometriája jó, így a vastagsága ellenére EDC feladatban és kaja aprítás közben egyaránt remekel. A hegy és az él szintén jól el van találva.

    A compression lock használata élmény. Ezt a bicskát csukott szemmel is biztonságosan lehet nyitni-csukni, illetve kesztyűben is. A kicsomagolás után érezhetően be kellett járatni, aztán tegnap estére egyik pillanatról a másikra kicsit akadt, ahogy már írtam, és most takarítás után ismét vajpuhán siklik.

    Összefoglalva ha a legolcsóbb compression lock kell, akkor ajánlom. A bladeshopban vettem. Nekem a Sage 5 LW sokkal jobban bejön formára és a linerek miatt, de annyit már nem adnék ki érte.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák