- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
válasz FBLLMAG #7250 üzenetére
Ha a 17 fokos élszögre rámész a 25 fokossal, akkor tompább lesz az élszög ami kisebb vágóképességet jelent. Akár kézzel nézed akár pl. papír szeleteléssel, a 17 fokos jobban vág, nem élesebb, mert a 25 fokos is lehet tökéletes geometriájú 1 atomban végződő élszalag, de nem olyan jó a behatoló képessége. Ahogy elkezd haladni az anyagban gyorsabban szélesedik, és azonos nyomóerővel egyre kisebb nyomást tud kifejteni a nagyobb felület miatt, a vágott anyag egyre jobban fel tudja tartani az élet. Ha meg elég kemény az anyag, akkor a repesztő hatásnak is kevésbé tud ellenállni egy keskenyebb élszalag esetén.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Elvesztettem a Spyderco Persistence bicskámat, helyette keresnék 15-20 e Ft körül utódot. Láttam pár Ganzo-t, CRKT-t ami szóba jöhetne, de a Spyderco alap és Byrd sorozatát nézegetem leginkább.
Legál pengehossz, edc felhasználás, G10 markolat,ennyi a lényeg.
Ti melyik márkát ajánlanátok még?"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
petipetya
nagyúr
válasz TripleB #7254 üzenetére
Ami nincs az elhangzottak közül, de piszkálja a csőrömet: Manly City és Civivi Hooligan. Ami van: Civivi Elementum, Spyderco Persistence, Byrd Meadowlark 2. Hogy megkönnyítsem a dolgodat: az összes, jelen posztban elhangzott típust nyugodt szívvel ajánlom
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
BloodRay
veterán
Ha esetleg mást is érdekelne megjelent a gyári kiegészítő csomag a Work Sharp Precision Adjust Knife Sharpener-hez.
Igaz még csak a gyári oldalon látom, de én azonnal berendelem a szetthez ha elérhető lesz az EU-ban is.
Link"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
FBLLMAG
senior tag
-
sherlock82
senior tag
Extrametal oldalát böngésztem és ez a kés nagyon megtetszett :
Victorinox Hunter Pro Transition Alox
Nektek mi a véleményetek róla?
Ha semmi sem jön közbe Karácsonya meglepem magam vele.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
FBLLMAG
senior tag
válasz sherlock82 #7259 üzenetére
A 440C nem csúcs acél, de elégé robusztus a kés maga. A klipsz is megfelelő, mélyen a zseb mélyére süllyeszthető a kés a segítségével. Mivel Alox a viselet / használat sem lesz nagyon látható rajta. Alapvetően elégedett vagyok a VIC termékekkel. Ár / érték arányban, szerintem, megfelel. Gyorsan, igen élesre lehet fenni, cserében, viszonylag hamar elveszti az élét. De nem vészes. Nagyon jól ellenáll a korróziónak. Bírja a munkát is, nem csak kajára lehet használni.
-
petipetya
nagyúr
Egy dolog nem tetszik benne, hogy szegecsekkel van összefogva.
"nincs rá lezsóidő"
-
veterán
válasz TripleB #7252 üzenetére
Szerintem egy Ganzo bicskával is teljesen jól jársz. A Ganzo márka a bicskák között ugyanaz, mint a zseblámpák között a Convoy, vagy az automata felhúzós mechanikus órák között a Parnis.
A Convoy nem egy Olight, vagy egy Acebeam zseblámpa, de kinézetben, funkcionalitásban nagyon közel áll hozzájuk, mint ahogyan a Parnis sem egy Orient, vagy egy Tissot automata óra, de funkcionalitásban, precizitásban közel áll hozzájuk.
Viszont az áruk jóval kedvezőbb
Nyilván, ha rendszeresen járod az erdőt, akkor megéri egy Spyderco felára a Ganzohoz képest, de ha csak alkalmilag kell egy viszonylag jó bicska, akkor a Ganzo teljesen megfelelő lesz neked.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
sherlock82
senior tag
FBLLMAG & petipetya
Köszönöm a hozzászólást.
Akkor ezt a kést is lehet egy acélon élezni?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
FBLLMAG
senior tag
válasz sherlock82 #7264 üzenetére
Ezt még igen. A VIC késeket még az acéllal meg lehet élezni. A nagyobb keménységű pengéket már nem. Cserében a keményebb pengék jobban tartják az élüket.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Hát majd' 34E forintot biztos nem adnék egy Vic bicskáért, ennyiért azért van választék bőven.
FBLLMAG 7260: Te hol látod, hogy 440C? Mert legalább az lenne. Tudtommal a Vic az X50-55?-nek egy módosítását használja. Na meg az a komoly marketing duma a mezei eloxált alumínium panelről.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Digitalpimp #7268 üzenetére
A normál Victorinox pengék 56 HRC keménységűek. A szerszámok valamivel lágyabbak, és alumínium lapok vannak közöttük. Ezek a HUNTER PRO kések 440C acél pengét használnak, 20° -os leélezéssel. A GOOGLE segítségével megtalálod. A szegecsek egészen jól tartanak. Egyébként a HUNTER PRO több fix pengés késtől is erősebb, cserében, van benne anyag.
Az biztos, hogy nem S30V, vagy S35VN a penge anyaga. És a leélezés végett sem fog annyit vágni mint pl a Spyderco Kapara. -
sherlock82
senior tag
válasz Digitalpimp #7268 üzenetére
Értem, hasonló alternatívát tudsz mondani nekem esetleg?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
TripleB
senior tag
válasz petipetya #7255 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
Szerintem megveszem a Persistence-t majd, de mellé talán mindennaposnak a Byrd Meadowlark 2 is jó lesz.
Ez a Ruike P661-B vajon milyen lehet?"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Digitalpimp
senior tag
válasz TripleB #7271 üzenetére
Jó, vegyed nyugodtan. Ár-értékben verhetetlen, ennyiért senki sem ad 14C28-at.
FBLLMAG 7269: Nagyon nem ástam utána, azt hittem, hogy az EM van olyan profi, hogy kiírja az acél típusát. Mivel nem volt kiírva, ezért azt gondoltam, hogy a szokásos acéljukat használták.
Sherlock82 7270: Szerintem nézz szét a kések-ollók oldalán, ott van választék dögivel. Találsz könnyen új szerelmeket. Az EM amúgy is túlárazott.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FBLLMAG #7269 üzenetére
Azért érdekes, hogy a penge milyenségéről még a Victorinox hivatalos oldala se ad infót. [link] Viszont a négy funkción még most is röhögök. Marketingbullshit 5*******
-
dzsi23
addikt
Fú, srácok, ezeket a tradikat mindig ilyan b.szott nehéz nyitogatni? Körömmel nem is próbálkozom, mert tuti letörné, nagyon erős a rugó... visszazárni sem egyszerű.
-
vendingo
veterán
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olcsó, de használható Balisong trainert?
Fontos, hogy se hegye, se éle ne legyen semmilyen formában.
Egyelőre csak ismerkednék a dologgal, ezért nem szánnék rá sokat.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Digitalpimp #7273 üzenetére
Ez igen. Ezt a 4 funkciót szerintem más kés is tudja, sőt, tudta évekkel, évtizedekkel ezelőtt is. Inkább a szerszám nélküli klipsz eltávolítás / felhelyezés lehetne érdekes. A penge élszögét, ha 17° -ra állítod és így élezed meg, kb 2x hosszabb ideig lesz éles. De így is rendesen alatta marad a minőségi acéloknak. Viszont, lehet, hogy így már elégséges. Maga a kés és a penge elég robusztus. Lehet használni erdőjárásra, kisebb munkákhoz. Aki hébe - hóba használja erdőben, annak megfelelő lehet.
U.I. A hátzára sem valami gyenge. Rendesen rá kell nyomni.
[ Szerkesztve ]
-
KKG
csendes tag
Sracok ez most furcsa lesz, de kitol kerdezzem, ha nem Toletek...
Lassan visszaterek a civilizacioba, es sokat fogok ettermekbe jarni, a legjobb helyekre is.
Sokszor tapasztaltam, hogy az ettermi kes hasznalhatatlan. Ezert szeretnek egy "oltonybicskat".Alapbol mar nem hordok foldereket, csak full tang keseket, irtam korabban.
De szeretnek valami csinosabb tradicionalis magyar bicskat, amit elo lehet venni, ha a szukseg ugy hozza a legjobb helyeken. Mit vagy inkabb kit ajanlotok? Melyik keskeszito, milyen acel, melyik bicskaforma (rac, maskara, fejesgorbe stb.), hosszusag? A nyel valami egyszeru fa lenne tulipannal vagy napkoronggal, vagy akar azok nelkul es most az egyszer meg a merettol is eltekintek, tehat azt se banom, ha 90mm lesz nem 75...
Azert egy pecsenyet, steaket, rostelyost meg lehessen vele enni, masra nem lesz hasznalva. Oldalbordanak is vennek egy szep kis noi bicskat hasonlo szerepkorre.
Koszonom szepen a valaszokat elore is.
(Keses batyam mar javaslatot tett, neki is van par szep darabja, de nagyon kivancsi vagyok a forumtarsak velemenyere is.)
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Nálam a fejesgörbe a nyerő, mert az tetszik igazán, de ha csak evésre használod, arra bármelyik megfelelhet, egy kicsi szalonnázó is.
Szerk.: Rozsdamentes acélt javasolnék, nem kell félteni a nedves közegtől, és mivel étteremben általában nem fatányéron eszünk, ígyis-úgyis kopni fog az éle, tehát valami olcsóbb is megteszi szerintem, amit könnyebb élezni.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
Ha belefér a 6 hét várakozás:
Szalontai bicskák
Nekem a legolcsóbb Fejesgörbe van tőle, kifogástalan minőségben és olyan borotvaélesen érkezett, mint amilyen a Spyderco szokott lenni gyárilag.Ha azonnal kell:
Nagy István bicskák
Ha egy modern slipjoint is belefér a keretbe, akkor:
Manly Wasp[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
jookomak
őstag
Én vagy 20 éve nem jártam olyan helyen, ahol nyiszatolni kellett volna a húst. Csirke, sertés általában puhára van sütve/főzve, steakhez meg mindenhol adnak recés kést.
Ettől függetlenül természetesen mindenkinek kell egy elegáns bicska (is). Szalontai, Révész, ha meg a legjobb kell, akkor Kocsis Ferenc -
KKG
csendes tag
Koszonom az eddigi valaszokat.
A Hochstein is belefer. Varakozas is belefer. Kb. egy eletre vennem.
Szabadi keszit meg?
Tesom Nagyot mondta, es o is egyerubb acellal a porcelan tanyer miatt, neki 690esek vannak, de tulzasnak tartja arra, amit en akarok.
Magyar tradicionalisat akarnek, de tenyleg szepek amugy a francia, spanyol tradicionalis bicskak is.
Valoban javult a vendegloi kesek teruleten a helyzet, regebben botranyos is elofordult, viszont en szeretem, ha tenyleg szepen vag. Es gyereknek (talan az asszonynak) is segitenek vele.
-
dzsi23
addikt
Szerintem nézd meg a felsorolt mesterek munkáit, és azt válaszd, amelyik a legjobban tetszik, szerintem egyikkel sem lőhetsz nagyon mellé. Esetleg, ha kézbe is tudod venni vásárlás előtt, az még jobb, mert akkor minden szögből láthatod. Pl. Szankovitsék csak személyesen adják el, nem lehet távolról rendelni tőlük (állítólag), de a töbiekét is biztos meg lehet valahol tapogatni.
[ Szerkesztve ]
-
KKG
csendes tag
Lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztam az elobb. Tehat tesomnak 2 Szabadi van, egy rac es egy maskara, mindketto 95mm es 690es. Elegedett is veluk. Elsore Nagyot ajanlotta, de ahogy Te is, azt mondta, hogy nehez melle nyulni.
Es tenyleg jo lenne kezbe venni es elmenni vele egy csardaba valamerre Hortobagy fele, marmint enni... Szoval lehet, hogy veszek egy mersekeltebb aru keszet tapasztalatgyujtesre, aztan, ha bevalik, nem is kell masik. Ha meg ellenallhatatlan vagyat erzek valami nagyon egyedire, akkor csinaltatok.
Sajnos csak ev vegere erek haza, de majd befenykepezem, mire jutottam. Az asszonynak meg mar ki is neztem egy noi bicskat Nagytol, ugyis most jon a szuletesnapja, nem veszes az aruk sem. (Tavaly a SEIKO solar tobbe kerult... )
[ Szerkesztve ]
-
Örököltem egy régi vadászkést. Segítenétek beazonosításában? Azaz típus érdekelne mert a gyártó az látható rajta. Mikov a gyártó. Gondolom lehet vagy 40 éves, nincs rajta semmi azonosító vagy szám.
Lehet felújítanám használatra ha valami nagynevű drága kés lenne. De ha valami tucatpéldány akkor menne vitrinbe. A kés nyele látszólag szarvas agancs anyagra.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most vagyunk welnessezni Zalakaroson, a legolcsóbb kínai bicska damaszkolt mintájú verzióját használom az étkezéseknél, minden pincér le van nyűgözve a késtől. Szóval nem kell vagyonokat költeni egy használható, de látványos és éles késre, persze ha a tesódat akarod lenyűgözni, akkor zsebbe kell nyúlni rendesen.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
KKG
csendes tag
Koszi az infot, tesom nem FB-ozik, csak latta, hogy a magyarkesekrol el van tunve, azt hitte, kiszallt, anno o meg telefonon meg emailben vette fel vele a kapcsolatot, amikor a ket egyedi bicskajat rendelte.
Donki Hote: jo pihenest Nektek, orulok, hogy Te is sajat kest hasznalsz, batyam es anno apam is elismerest aratott vele. Batyam a bicskait hasznalja, apam egy puukot, amit egy finnorszagi hivatalos utja soran kapott...
Djeperto & petipetya: Szepek! Es igen idotlen, orok darabok is egyben.
Jookomak: persze a celnak egy Opinel is boven jo, de valami hagyomanyos magyart akarok.
Veszek egy egyszerubb darabot, aztan rendelek egyet, a segitsegetekkel megerett bennem. Igerem, mindkettot befenykepezem ide.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
A késes társadalom sem jobb mint a többi, meg vannak hülyülve.
A Lurdyban az első kiállítási napon (09/25) megálltam ott a bringával, felmentem és inkább seggel jöttem ki, akkora sor volt. A következő napon ismét megálltam ott a bringával, de már később. Csodálkoztam is, hogy Nagy Csaba asztala nem volt lerabolva, amúgy nagyon szellős volt az egész, csak páran lézengtek ott.
Ezen a napon már inkább az eladók voltak furák, az első két asztalnál véres szemmel néztek rám, amiért nem vettem semmit, úgyhogy a többihez már oda sem mentem, csak tisztes távolból mértem fel a kínálatot. Kivéve Hochstein Györgyöt, mert meg kellett dícsérni a keze munkáját."nincs rá lezsóidő"
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #7298 üzenetére
Látod? Az első napon nyitásra kell menni és minden ok.
Akinek meg nem veszik meg a termékeit az gondolkozzon inkább el, ne a szemeit meresztgesse.
Hochsteintől még valamit mindenképp rendelni fogok... Vagy a következő kiállításra meglátjuk mit hoz.
Amúgy nekem a Kocsis standnál volt vicces ami ment. Értem én, hogy nagynevű, meg szuper tradikat tud, de azért a pár halálosan semilyen megvehető fejesgörbéért úgy sorakoztak a népek, hogy csak mosolyogni tudtam rajta...
Mikor én érkeztem még teljes nyugalomban vehettem volna ott is bármit(abból a ~10db egyenkésből ) , de kicsit se mozgatott meg.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
válasz BloodRay #7299 üzenetére
Ez meg a másik, hogy szinte ugyanazok a végtelenségig ismert fejesgörbe és maskara formák sorakoztak mindenhol. Köszönjük, de nem mindenki akar ezekből ötven darabot venni a gyűjteményébe.
Viszont a faszbuk alapján Nagy Csaba egy tizessel fiatalabb, így életem végéig rendelhetek majd tőle, ha úgy alakul
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest