Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz Woodslave #2816 üzenetére

    ez egy családon belüli dolog. valószínleg a megörökölt és befiezetett illeték is meg lesz térítve a tulajdonos által, aki az egész sz*t keverte ezzel a hasznonélvezeti mizériával. azért is írtam, hogy nálunk ez konkrétan többszörösen sem érdekes.

    tehát itt a konkrét eset csak a példa miatt lett megosztva, a kérdés általános jellegű.

    "ha 200k-t örökölsz, akkor csak 200k-nyi illetéket kell megfizetned"

    ez minden megörökölt adósságra is érvényes?
    tehát az örökös csak a megörökölt vagyon elejéig tartozik megfizetni az örökhagyó által hátrahagyott tartozásokat? bank, nav, magánszemélyek, akárki felé is álljon fent?
    elhiszem.
    csak akkor hogyan keletkeznek azok az örökösök, akik "elfejtik" vissazutasítani az örökséget, és nyögik pl. a szülőktől megörökölt bankkölcsönt. ahol az össz örökség, (ingatlan, autó), nem fedezi ezt, és utólag nem tudnak szabadulni tőle.

    na, de hétfőn folytatjuk, megkérdezem a fent említett ismerősömet is.

    :R

    ***

    ha jól értettem...
    örökség legyen 200k.
    az említett eset lezajlik 4.5 év múlva, és jön a határozat, a megörökölt illetékfizetési kötelezettségről, ami a határozat szerint legyen 1 mft.
    ekkor a fellebbezésben csatolja a fellebbező a hagyatéki végzés másolatát, amiből kiderül, hogy csak 200k-t örökölt, és csak ennyit szeretne fizetni, kérelmezi csökkentett illeték kiszabását.
    a fellebbezést elbíráló hatóság pedig azt fogja mondani, hogy ez tényleg így van, legyen akkor 200k.
    (mert arra nem lehet szerintem számítani, hogy az első, eredeti illetéket megállapító határozat kibocsátója magától ismeretében lesz a hagyatéki végzésnek...)
    jól értettem?

    ha ez így működik valóban, akkor viszont teljesen korrekt.

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák