Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djdaniel

    senior tag

    válasz doc #2365 üzenetére

    értem, kicsit meg nyugtattál. nos én is kezdem így gondolni, ahol most lakok, az előző albérlőknek volt egy fia, be tört valahova, meg az automatával csinált valamit, és az meg úszta felfüggesztettel.
    egyik ismerősömnek többször volt bírósági ügye súlyos testi sértésért, és amit eddig kapott legsúlyosabb bűntettest az közmunka volt.
    Az ilyen ügyeket rögtön tudják vinni a bíróságra...
    A polgári perek meg le vannak sz*rva.

    A bíróságra beadott ügy elévülhet ?
    Anyám jó pár éve el ment kezesnek, volt kolléga nőjének, nos nem fizette a kölcsönt, és akkor a kezesnek kell, ez már 7éve volt, mi után anyám ki fizette az adósságot, a volt kolléga nője helyet, utána be adta bíróságra, és jött egy levél, hogy nem tudják rajta végre hajtani, ennek már 6éve.
    Most változtak a jogszabályok, nem régiben jött apámnak egy levél a nyugdíj intézettől, hogy rokkantsági ellátásból is tilthatják az adósságát, nos nem sz*rakodtak, ebbe a hónapba már le is kapják tőle.
    Hatályos: 2012. III. 15-től. nos ekkor abba hagyták tőle a tiltást, de megint el kezdték, most januárban mert változott ez a jogszabály. 1994. évi LIII. törvény a bírósági végrehajtásról.

Új hozzászólás Aktív témák