Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Imurai #9733 üzenetére

    Gyorstalpaló.

    Duplájába elsősorban az arányosan jobb hangminősége miatt kerül, másodsorban a felhasznált anyagok és a gyártástechnológia költségeinek a különbsége miatt. Ezzel azt akarom kifejezni, hogy a termékek árában a legfontosabb tényező nem a termékbe fektetett költség, hanem hogy a termék tudását mint végeredményt az adott piacon mennyiért tudják optimális mennyiségben eladni, tehát a termék ára elsősorban a gyártó árpolitikájának függvénye, és másodsorban a költségek függvénye.
    A két (vagyis három) említett fejhallgató esetében az árkülönbség alá van támasztva a hangminőség és anyagkülönbség közötti arányos különségekkel, tehát az említett két Beyer jobb hangú és anyagú annyival, mint amennyivel többe kerül. (Azt persze te is tudod, hogy a termékpiacokon "egységnyi minőségnövekedés" nem egységnyi árnövekedést eredményez, hanem exponenciálisan növekszik az ár, ebben az alacsony árkategóriában azonban még alalcsony az exponencialitás mértéke.)
    A fejhallgatók hangminősége elsősorban a hanghullámot létrehozó membrán és a hozzákapcsolódó tekercs, mágnes... vagyis az úgynevezett driver, azaz a hangszóró fajtájától, minőségétől függ. Ezután következnek olyan dolgok, mint a konstrukció egészének és részeinek jellege, a bennük lévő ötlet, azaz "szellemi apport", valamint a fejhallgató házához, vezetékéhez, csatlakozóihoz, fülpárnáihoz, fejpántjához... felhasznált anyagok minősége, illetve a termék kifejlesztésére fordított összegek.
    A Maxell olcsón licenszeli a Retro DJ-t, tehát nem ők fejlesztették ki (alkalmasint nem is ők gyártják), ellenben a két Beyer teljesen a gyár eredeti fejlesztése, az árkategórián belül nézve jó és tartós anyagokból áll, a hangminőségét pedig az árához képest általában nagyon jónak tartják a felhasználók, így optimális mennyiséget el lehet belőle adni ezen az áron. A Retro DJ-nek egy jóval alacsonyabb áron minősül jó ár-értékűnek a hangja és anyagösszetétele, ha a két Beyer árát kéne fizetni érte, akkor már nem minősülne jó vételnek, a fenti okok miatt, azaz sem a hangja, sem az anyagminősége nem olyan jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák