Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz s4tch #94403 üzenetére

    Az elég hangos esetünkben azt jelenti, hogy kiváló minőségű jel mellett van meg a kellő hangerő, nem pedig azt, amikor egy gyengébb minőségű cucc már közepes hangerőn is elkezd torzitani, klippelni, miközben maxra tekerve azért még egész nagy hangerőt is tud.
    A régebbi olcsóbb cuccok közt tényleg elég sok ilyen volt, ezért lehetett meg a tapasztalat, hogy sokszor csak a hangerő van meg, de nem szólt jól. Viszont nem sok értelme van 2021-ben 10-15 évvel ezelőtti tapasztalatok alapján általánosítani, ugyebár a fejlődés itt sem állt meg.


    Ha nem ad hozzá hallható torzitast, miközben kellő hangerőre képes, akkor képes az adott cucc kellően meghajtani az adott fejest és kihozza belőle azt, amire képes. Az már más kérdés, ha ez valakinek nem tetszik, de ez nem az adott erősítő hibája, az csak megmutatja az adott fejest úgy ahogy van.

    Mással meg lehet épp azért tetszik jobban, mert esetleg szinezést ad a hangképhez, ez esetben viszont már nehezen beszélhetünk a fejes saját hangjáról, mivel már nem tisztán azt hallod. Abba meg már bele sem megyek, hogy sokszor csak fejben létezik a különbség, ugyebár eléggé ingoványos terep a hallásunk működése. Ha kétszer ugyanazt tennénk fel egy vakteszten, akkor is részletekbe menően tudna áradozni az óriási különbségekről a random hifista.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák