Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Frogged #83610 üzenetére

    Szerintem szimplán nem egyszerű olyan rendszert össze dobni amin jól szól a rock és a metál mint hogy annyira hallgathatatlanok lenének a felvételek.

    Ezért mondom mindig, hogy a metál/rock kifejezetten igényli a semleges hangzást. Vagy még enyhén sötét jöhet szóba. Magaskiemelt nem jó, mert lehet, hogy a loudnesszes albumokkal még jó lesz, de a 80-as évek visítani fog, illetve gyakran olyan a 90-es első fele is, pl. Slayer - Divine Intervention, ami nekem a K550-nel csak visított.
    Mondjuk a 80-as, 90-es évek (inkább első felének) CD-i általában vékonyabban szólalnak meg, ami az én tapasztalatom szerint egy fedett low-fi rendszeren szimplán dinamikátlannak, erőtlennek hat, aztán mikor az ember feljebb lép, akkor idegesítőek, visítósak, bántóak lesznek, majd elér egy szintet, már nem lesz sem idegesítő, sem dinamikátlan, és sok tekintetben jobbak lesznek, mint az újabb kori kiadványok.


    (#83615) p76:
    Összes albumukat nem is ismerem, Soulside Journey és Transilvanian Hunger van meg nekem, de már időtlen idők óta nem kerültek elő. A Soulside-ot jobb albumnak tartom (bár az nem black), és ha jól rémlik, az hangzásra sem az a vacak. De nem vagyok nagy Darkthrone-rajongó. Inkább Bathory, pláne Emperor. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák