- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
biokox
tag
Jól értelmezem a youtube videók szerint hogy az új lcd2c nem fazoros?
-
-
Dorien
veterán
válasz korpicschess #71157 üzenetére
Arra (meg más szagokra) elvileg szódabikarbóna + zacskó a tuti megoldás.
Én ezzel a gémer dizájnnal nem tudnék együtt élni. Az AKG K551 fehér-szürke-világoskék színkombója is eléggé megviselt.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Ixion77
addikt
válasz icp1970 #71117 üzenetére
A HD700 számomra az elb*ott fejhallgatók mintapéldája. A HD59X-et nem hallottam, de a HD6XX szerintem jobb nála. A 700-asnak lehet hogy jobb a tere, de nem tudtam rá figyelni, mert a tónusa olyan rettenetesen idegesítő. Talán egy sötét tónusú erősítővel rövid ideig hallgatható. A 800-as kistestvére kellene legyen elméletben, de gyakorlatban nem sok köze van ahhoz. Mondjuk szerintem a 800-as se kellemes gyári állapotában, de egy SDR moddal egy jó csöves erősítőről egész más szintre teleportálja magát. A 700-as szerintem semmiről sem. Kár megvenni. 85e-ért inkább HD650 vagy 600, azok élvezetesen tudnak szólni.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-FreaK-
veterán
Köszönöm, meg is rendeltem!
(#71151) ribizly: Nem a szorító erővel van gond, azt el tudom viselni, hanem hogy a párna hozzá ér a fülemhez belül, meg a belső szivacs is. Ugyan ez volt a bajom a DT990-el is. Érdekes viszont, hogy korábban nem zavart ennyire, kb. az elmúlt héten kezdett idegesíteni, gondolom zömült a párna kicsit.
-
korpicschess
veterán
válasz stemplar07 #71163 üzenetére
Az is kérdés, hogy ezek a Dekoni párnák megérik az akár 2-3x-os árat a Brainwavz párnákhoz képest (utóbbiak sokszor akciósak)? Mondjuk a Brainwavz-nál egy picit lehetne puhább a hab, ennyi volt az észrevételem, amúgy pöpec (én csak a báránybőrt próbáltam).
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
stemplar07
őstag
válasz korpicschess #71164 üzenetére
$34.99 a memóriás velúr most a masson , az jó ár ?
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz stemplar07 #71165 üzenetére
Dekonihoz mérten szerintem igen, ott nem szoktam nagyon követni az akciókat, csak a Brainwavztól mindig kapom levélben, és néha ránézek. Ott tipikusan 20$ körül szoktak lenni, most volt báránybőr 22,5$-ért. A velúr olcsóbb kicsit általában.
Most csak kicsit akciós a hybrid velúr, de kérdés, hogy ennek milyen a hangja, amúgy Fostex T40/50RP modokat ilyennel szoktak adni.
Érdemes figyelni.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
stemplar07
őstag
válasz korpicschess #71166 üzenetére
köszi a tippet
és a Muzix-nál is van,( vagy valahol az euban is) vagy itt is Ámerikázni kell ? -
korpicschess
veterán
válasz stemplar07 #71167 üzenetére
A Brainwavz mondjuk kínai. Nem tudom itthon forgalmazzák-e. Viszont várd meg a többiek véleményét is, mert nekem nincs túl nagy összehasonlítási alapon. Zeos egy 40 perces videót csinált párnákról, de nem néztem meg: [link]
Esetleg érdekes lehet.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
niof
addikt
válasz -FreaK- #71161 üzenetére
Pont ez volt a bajom nekem is a 650 gyári párnájával. Jó, persze, sok éves használt volt, mikor hozzám került, érthető, hogy elvesztette a tartását. A Dekoni-ban kicsit fura, hogy szögletes, de nekem jobban felfekszik, és távolabb került a hangszórós rész. Ennek ellenére csak minimális változás történt. Kicsit levegősebb lett a hang, és dinamikusabb a basszus.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
thingol
tag
válasz stemplar07 #71167 üzenetére
Muzixnál alapból nincs, az biztos, de ha írsz nekik, akkor lehet a következő rendelésnél hoznak neked egyet, már hallottam ilyenről.
audiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol
-
thingol
tag
Sziasztok!
Egy Beats fejhallgató fizikai kontakt után az egyik oldalán nem szól A márkaszervíznél érdemben nem tudtak segíteni. Ismertek olyan emberkét, aki ért az ilyesmihez és maszekban rá is tudna nézni, hátha tud vele valamit csinálni?
Köszi,
thingolaudiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol
-
ElBartimaeus
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy a nagy öreg Sennheiser HD 419-emet szögre akasszam (vagy száműzzem munkahelyre). Egészen elégedett vagyok ezzel a fejessel az árához képest a következő EQ-val megtámogatva:
A basszus elég kevés volt, ami meg mégis megszólalt, az már-már túl meleggé, búgóvá tette a hangot EQ nélkül. A magasakat nem tudtam tovább növelni, mert karcossá vált csilingelő helyett, ezért nem tudom megsaccolni, mennyire tetszik fejhallgatónál. Mindezzel együtt frekvenciákban valami hasonlót keresnék sokkal szebb mély basszussal. (Frekvencia válasz alapján a HD 419 is jónak tűnik, de a gyakorlatban nem szólal meg ott.)Legeslegfeljebb 50000-t szánok rá, fontos a kényelem, illetve bónusz, ha szellőzik a fülem valamennyire. Sajnos csak zártat tudok használni, avagy esetleg félig nyitottat. Van egy Focusrite Scarlet Solo-m, ezt használom fejhallgató erősítőnek is. Legfőképp telített hangzású rock-metál zenét hallgatok, ez lesz a kritikus felhasználása, valamint szeretnék felvételeket készíteni, egy kis home stúdiót összehozni.
Kinéztem pár fejhallgatót, de örülnék ha tudnátok segíteni a döntésben, át is futhattam egy jó modell felett.
- Kingston HyperX Cloud Pro (Takstar pro 80)
- Sony MDR7506
- Audio-Technica ATH-M50x
- Beyerdynamic DT 770 PROUtóbbihoz még egy kérdés: hasonlított már össze valaki 80 és 250 Ohmos változatot?
-
ribizly
veterán
válasz ElBartimaeus #71173 üzenetére
Ha zenét is szeretnél csinálni, akkor szerintem helyből a Sony meg a Beyer marad a listán.
A DT770 pro250 Ohm-os sokkal tisztább, részletesebb hangot ad, mint a 80-as, éppen ezért is javasolt inkább "zenegyártáshoz", de pl én nem bírtam zenét hallgatni rajra, mert inkább hangok, hangszerek szóltak "csak" egymás mellett.
De hamarosan kapsz tuti tanácsot a tapasztaltabb kollégáktól.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Freddzger
csendes tag
válasz Dorien #71104 üzenetére
+ (#71103) :
Köszönöm a tippeket. Világos, nem komolyan vehető van ebben az árban. És milyen az a nem komolyan vehető? Mivel (már ne is haragudjatok, de) szerintem itt kissé eltúlzottak az igények, ezért érdekelne, hogy milyen minőség az, ami itt elfogadottan komolytalan. A hyperx cloudot pont azért írtam, mert számomra például sima fejhallgatóban nem kell jobb (sőt). Ehhez viszonyítva is komolytalan a 20k-s kategória zajszűrése (akár gyenge, itt elfogadhatatlannak ítélt hangminőség mellett)?
-
Bodz
nagyúr
válasz Freddzger #71177 üzenetére
A nem komolyan vehető az olyan kérlek, hogy szar az aktív zajszűrés, tehát nem túl hatékony és/vagy annyira zajos miatta a fejes, hogy a zene is élvezhetetlen. Akkor meg minek szórnád feleslegesen a pénzt? És szó sincs eltúlzott igényekről. Ez pont az a dolog, ami vagy működik rendesen vagy nem.
Én vennék egy sima 662-t, de inkább egy jól izolációval megáldott fülhallgatót munkahelyre.[ Szerkesztve ]
-
Freddzger
csendes tag
Oké, értem. A 662 az a Superlux HD662 EVO-t jelenti, ugye? Milyen más "jó izolációval megáldott" füles van még ebben a kategóriában? (Esetleg plüss fejpárnával is, bár tudom, hogy az kevésbé szigetel, de ezerszer kényelmesebb számomra.)
+Csak kíváncsiságból, milyen ártól található elfogadható ANC-s füles a piacon?
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
A munkahelyemen használt AKG K518LE fejesem kezd tönkremenni, így lecserélném nemsokára. Ehhez kérném tanácsotokat, hogy melyik fejeseket érdemes meghallgatnom.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak munkahelyen. Nálunk még szobák vannak, nem open office, szerencsére, de így is van 2-3 kolléga, a közelembe, akit időnként nem szeretnék hallani, és emellett zavarni.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak zenehallgatás, inkább háttérbe, nem élvezkedés céljára. A tervezés vagy dokumentum írás közben használnám, szó sincs call centerről.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Jelenleg 20k HUF forog a fejembe maximális pénzösszegként.4.) Új vagy használt?
Leginkább új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural-t részesíteném előnyben.6.) Zárt vagy nyitott?
Iroda miatt csak zárt, lsd. 1. pont.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ebben a környezetben enyhe, vagy közepes V karaktert gondolom a legjobbnak. Kiegyenlített egyébként sincs ebben az árkategóriában. A túlzott kiemelésektől viszont tartózkodnék.8.) Honnan vásárolnál?
Elsősorban hazai boltoknál, de külföld is szóba jöhet, ha annyival kedvezőbb.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Schiit Fulla vagy xDuoo X3 II gépszörnyekről menne, alaplapit kerülöm. Esetleg a jelenlegi telefonom nagyon ritkán, Moto G4 Play.Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Spíler
őstag
válasz ElBartimaeus #71173 üzenetére
DT770/80 vs. DT770/250 elég korrekt összehasonlítása. Sinesol leírta a lényeget.
(#71180) CheGhost
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Freddzger
csendes tag
válasz Freddzger #71179 üzenetére
Még pár tipp, amit találtam közben a zajszűrős kategóriában, vélemények ezekről?
- Sennheiser HD 4.50 BTNC = 40k (ez eléggé jó vételnek tűnik, mármint a használható zajszűrős kategóriában)
- AUDIO-TECHNICA ATH-ANC50IS = 30k (ez gyengébb, olcsóbb is)
- TaoTronics BH040 = 16k (amazonról)
- BOHM B76 = 25k (szintén külföldről rendelőset találtam csak)Zárt, jó izolációsra esetleg tippek, vagy egyszerűen az összefoglalóban lévő listából keressek nekem tetszőt? Kb akkor ezek lennének onnan:
AT ATH-M30x, JVC HA-M55X meg az előzőekben ajánlott Superlux HD-662EVO és Pioneer SE-MS5T. -
d@vee
őstag
Sziasztok. A mostani fülesem kezd tönkremenni (szivacs borítása darabokban esik le, egyik hangszóró szól, másik csak vezeték mozgatására indul be, mikrofon nem megy, stb...) és kellene másik.
Amit kinéztem, az egy Razer Kraken Pro V2.
Van róla rossz tapasztalat? Vagy ha nem ajánljátok, akkot hasonló kellene 25k környékén. Élénk szín előnyben (szeretem a színes dolgokat, asztalon jól néznek ki).Ja
-
Spíler
őstag
Nem ismerem az AKG K160-at(vintage),de hátha pont ezt keresi valaki.
Egy kis segítség.[ Szerkesztve ]
-
d@vee
őstag
válasz pulutodurumo #71185 üzenetére
HyperX-et néztem. Ja és csak új jöhet szóba.
Miért ne? Nem kötözködésnek, csak érdekel Még van egy jó másfél hetem megvenni, addig találok valami jót.Ja
-
Spíler
őstag
válasz Spíler #71187 üzenetére
Beyerdynamic DTX 910 most 12.900Ft a Muzikernél.Tavaly ennyiért ment használtan.
-
niof
addikt
válasz Spíler #71189 üzenetére
Nem rossz fejes, jelenleg is aktívan használom játékhoz. Nagyon könnyű viselni, akár órákon át, viszont bitang mód vágni kell a magasait... Nálam ezt 2 réteg mikroszálas kendő oldja meg EQ helyett.
De hamarosan váltja őt a HD58X! Ez meg megy a polcra vész-vész tartaléknak.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Spíler
őstag
Tudod jól,nem egyformán halljuk.Nekem semmi gond nem volt a magasakkal,a DT990/600-at is simán bírom,sőt szeretem.
Melyik az a fejhallgató amelyik úgy szól mint a HD600,de a DT990 mélyeivel bír??? Az kellene nekem.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Spíler #71191 üzenetére
Persze, tudom. Nincs ezzel baj. De nálam muszáj volt vágni, mert ez már nekem a szúrós, vágós, éles, tolakodó, agresszív magasakat bocsátja ki magából. A megfelelő kifejezés aláhúzandó, tetszés szerint...
Viszont a kendőkkel játékra pont jó. Zenére vagy filmre még így sem használnám. Játéknál (PUBG) viszont a pozíciók meghatározására, lépések észrevételére nagyon jó!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Samtya
senior tag
válasz Spíler #71194 üzenetére
Nem adom el!
Nem is unom, de kb félóránként más-más fejhallgatót használok. Jó, oké nem félóránként, de időnként hasonlítgatok és 2-3 naponként váltogatom őket. A Fideliot kb 3 hete nem is vettem elő. Egyébként kicsit nehéznek tűnik, az első 5-10 percben feltűnően. Pedig ilyen szempontból csak a középmezőnybe tartozik.
Illetve most lemértem, 380 gramm. Az nem kevés (nekem, háklisnak).
A hangja szerintem agresszívebb, mint a Sennheiseré, de nincs nálam HD600, ezért komolyabb elemzésbe nem mennék bele.A DTX910 magasaival nincs gondom, de ugye ugyanazt a példányt hallgatjuk. A Takstar HI2050 pl jóval élesebb hangot produkál. Niof példányára kíváncsi lennék, annyira eltérőt írt már többször róla. A makacs vezetékével küzdök, mindig lecsúszik a földre a lábamról és úgy már nehéz. Egyszer már majdnem nekiálltam kicserélni. Megvan a donor, ami egy Hama fejes, csak a jack dugója nem nagyon tetszik. Kicsit el van színeződve.
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #71195 üzenetére
Jól van na, ha nem,hát nem.
Az X2 súlyát elnézve elég izmos nyakad lehet,én a helyedben nem fárasztanám magam tovább vele,a végén még jóvátehetetlen sérülést okoz.Nem venném a szívemre.Gondold át,én csak jót akarok neked.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Véleményetek kérném: Urbanista Copenhagen. Nejem tegnap látta egy üzletben és megtetszett neki. Napi kétszer félórát használná zenét hallgatni, és telefonálni utazás közben. Iphone8+ átalakítóval. Zenei stílus vegyes. Ki szeretné váltani a gyári fullhalgatót, érdemes foglalkozni ezzel a holmival?
Koszonom.
[link]Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Freddzger
csendes tag
Köszi a pontosítást. Tegnap voltam amúgy az Extremeaudioban meghallgatni 1-2 fejhallgatót, ott azt mondta az eladó, hogy a zajszűrősök sem fogják az emberi beszédet kiszűrni (mintha úgy fogalmazott volna, hogy azt tilos is? valami ilyesmi). Végül valami jó zajizoláló (memóriahabos, fémpántos) fejhallgatót javasolt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest