Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribizly

    veterán

    Akkor egy kis beszámoló. Előre is elnézést, hogy nem tudok megfelelő szakmaisággal fogalmazni, csak érzéseket és érzelmeket próbálok meg átadni a lenti írásban. Itt most a forrás ez volt:
    Ubuntu 16.04 + Logilink UA0211 + Spotify (high quality streaming: on)
    Versenyzők: Meze 99 Classics, Audio-Technica ATH-M40x, Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm
    Kiegészítők: Brainwavz Oval Closed, Brainwavz Oval Hybrid

    Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm
    Igazából nem lehet sokat hozzátenni a leírásához, mert annyian és annyiszor írtak róla. Egy nagyon kényelmes és kellemes fejhallagató.
    Kényelem: Még mindig az egyik legkényelmesebb zárt fejes, ami valaha is a fejemen volt. A szövet párnák nekem elég nagyok, hogy a füleimet ne zavarja. Mélyek és puhák. A fejes könnyű és jó minőségű anyagokból van. Nem túl nehéz és nem mászkál a fejemen, ha valamerre döntöm.
    Hangzás: Most, hogy már több fejest is sikerült hallgatnom van elképzelésem arról mit szeretnék és mit hallok. Ez egy V karakterű, de mégis kellemes hallgatni. Nem állítom, hogy ez feltétlenül jó mindenre, de nekem bejön. Egy dolog biztos: Nem a legjobb hangú fejes a világon, de ettől még szerethető.
    Tér: Ebben nagyon jól teljesít a cucc, de ennek nagyon nagy szerepe van a mély kupaknak és a szövet párnáknak.

    Audio-Technica ATH-M40x
    Kényelem: A Gyári párnákkal röviden "AHRHHHh". Nem. A gyári párnákkal szerintem kínozni lehetne. Egyik kollégám poénból felvette és meglepve mutatta, hogy a füle 1/3-a kilóg alul. Egyébként egy kényelmes, jó minőségű fejes lenne. Kőnnyű és stabilan van a fejen.
    Hangzás: Meglepően jó. Részletes és kellemes hangzás, egy kicsivel több méllyel, mint szükséges. Itt már azért a középtartomány megjelenik, de valami nem az igazi.
    Tér: Gyári párnákkal nagyjából alig van.

    Meze 99 Classics
    Kényelem: Ez oké. Nem mondom, hogy nem tudnék nagyobb párnákat elképzelni rajta, de nagyon finom, puha memoryfoam-os cuccok. Az egyetlen zavaró pont a két kábel, mert azért kényelem szempontjából mindenképpen előnyös, ha csak az egyik oldalon lóg ki a fejesből valami, de azokkal azért együtt lehet élni.
    Hangzás: Jó is, szép is, de azért nem tökéletes. metal571 youtube csatornáján lehetett róla azt hallani, hogy "boomy". Ez sajnos igaz. Tök jó, hogy van benne mély, meg a többi tartomány is szépen szól, de azért ha ezt valaki a fejére teszi, akkor egyértelmű lesz számára, hogy ez egy eléggé mélyhangsúlyos fejes. Ez nem feltétlenül baj egyébként, csak furcsa elsőre. Úgy mondanám, hogy testet kap minden zene. Egy biztos: kellemes rajta zenét hallgatni.
    Tér: Ez kb. 0.

    Audio-Technica ATH-M40x + Brainwavz Oval Closed
    Kényelem: Ha valaki ezt kipróbálja, akkor rájön, hogy mi az amire mindig is vágyott. Zseniális. Kényelmes, puha, stabil. Minden ami egy fejesben jó lehet. Persze szellőzhetne jobban is, de ez van, ha zártat akar az ember.
    Hangzás: Kicsit minden távolabb kerül, de a hangzás alapvetően nem sokban változik. Ez tök jó.
    Tér: Szerintem pont azt érjük el ezzel, ahol ennek a fejesnek lennie kellene. Egy +30$-os költséggel olyan remek fejes varázsolódik belőle, hogy ihaj.

    Audio-Technica ATH-M40x + Brainwavz Oval Hybrid
    Kényelem: Kb mint az előző, csak ugye jobb szellőzéssel. Nekem kicsit irritálta a bőrömet a szövet, de ezt lehet csak bebeszélem.
    Hangzás: Karasztrófa. Nem elég, hogy minden elmászott, de olyan jellegtelenné is vált. Nem ajánlom senkinek. Ezen a fejesen sajnos nem működik.
    Tér: Nagyobb lett, de a hangja miatt mindegy is.

    Meze 99 Classics + Brainwavz Oval Closed
    Kényelem: Nagyon kellemes. Így már nem zavar benne már csak a kábel.
    Hangzás: Ennek is jót tett, mert alapvetően nem változtatta meg a karakterét. Érdekes, de egy kicsit tompultak a mélyek. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy sem. de egyelőre így marad.
    Tér: Lett tere a fejesnek! :)

    Meze 99 Classics + Brainwavz Oval Hybrid
    Kényelem: Jobb lett. Határozottan jobb. Nem tudom miért fáj a gyártóknak, hogy eleve ilyen méretű párnákkal szereljenek fejeseket, de mindegy.
    Hangzás: Sajnos csalódás. A mélyek nem csökkentek, de a magasak viszont erőteljesen olyan tartományba kerültek, ami már bántó. Azt is kipróbáltam, hogy mi van, hogy ha közelebb nyomom a füleimet a driver-hez és akkor érdekes módon a magasak visszakerültek abba a tartományba, ahol már megint kellemesnek mondhatóak. Azt nem tudom mennyire és mivel (EQ, papírtörlő, + szivacs, ...) lehetne ezen javítani, de alapvetően nem jó.
    Tér: Javult, de sajnos a hangzás megint csak bukó.

    Mi a vége?
    Ami biztos, hogy a zárt fejeseknek a Brainwavz zárt párnái nagyon sokat segítenek, mert kap egy lehelletnyi teret az amúgy nagyon zárt fejes (ez nekem előny, de biztos van aki nem vágyik a térre), ami viszont egyértelműen előny az a kényelmi szint emelkedése.
    A hibrid párnák a zárt fejeseken nekem csalódás. Pont azt nem kapom meg tőle, amire vágytam: mélyek csökkentése. De cserébe a hangzásukba is olyan mértékben beleszól, hogy nem lesz élmény hallgatni a fejest. Csak annak ajánlom, aki már próbálta és tetszett neki. ;) Azt el tudom képzelni, hogy egy nyitott fejesen még javíthat is akár, de zártra most nálam kiesett.

    A nyertes pedig a Meze 99 Classics + Brainwavz Oval Closed, de az M40x is sokat profitál a nagyobb és mélyebb párnák használatából. Amit viszont veszít az ember az az intimitás. Eddig nem fogalmazódott ez meg bennem, de ahol a vokál komolyabb szerepet kap ott azért kicsit hiányzik. :U

    Na jöhet a savazás! :D

    |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Új hozzászólás Aktív témák