- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Samtya #57952 üzenetére
Elsősorban telefon mellé vettem és szempont volt a mikrofon. (Amúgy Telekomtól, levásárolható kuponnal - ez volt kb. értelmesnek mondható kiegészítő.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Spíler
őstag
válasz Dorien #57951 üzenetére
Nagyon jól tolják ,bár ebben az esetben maradnék az orgonánál,harmonikánál.
(#57948) Tim82
Nem nagyon értem,ilyen probléma a régen gyártott termékekkel szokott lenni,2-3 éve nem is hallottam erről a rendellenességről ,na mindegy,nekem is telóhoz kell,remélem azzal jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #57945 üzenetére
Azt veszem észre, hogy az újabb beyer párnák kevésbé bronzos, inkább ezüst színűek. Nemhoszem, hogy a használat sötétítette meg annyira a régebbieket, amiket láttam.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kubokra
tag
'Estét!
Tyűha, régen jártam már itt, de újból szükségem lenne a fórumozó kollgéák segítségére.
Egy olyan fejhallgatót keresnék, amit telefonról/mp4 lejátszóról hajtanék meg, lényeg hogy diszkrét méretű és kényelmes legyen. Cél hogy a lakásban tudjak azzal körbe-körbe járkálni, amíg kiviszem a szemetet is az legyen rajtam, amíg biciklit szerelek ne egy 662B monstrumnak kelljen rajtam lennie, stb., szerintem értitek mire gondolok. Egy könnyű, viszonylag kicsi (ne túl kicsi, a circumauralban hiszek, bár nem tudom hogy ide reális elvárás e) fejes, aminek az ára max. 8-10k körül alakul.
Amit néztem eddig az egy 661, de nyitott vagyok az ötletekre (ezért is írok ide).Üdv: Rub
Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #57957 üzenetére
emiki6: az általad hallott vintage DT880-on az utóbbi (EDT770V) van, mert a vintage változatra a Beyer azt ajánlotta.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Spíler
őstag
válasz kubokra #57958 üzenetére
Ha "könnyű, viszonylag kicsi" az elvárás,akkor én nem ragaszkodnék a circumhoz,vagy zártra gondoltál és azért kéne circum?
Most kifutó modell a Jays C-Jays,ez jó vételnek számít szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz kubokra #57958 üzenetére
Bocs,lejárt az idő.
Invotone HD2000
Szerintem ez az egyik legkisebb circum,akár utcára is jó,kényelmes,jó hangú,könnyű.Ja,és occó
Suprába Slx HD562(Sennheiser HD25 copy)[link]
A fent leírtak erre is vonatkoznak.[ Szerkesztve ]
-
kubokra
tag
válasz Spíler #57961 üzenetére
Abszolút nem ragaszkodom, csak mint lehetőség, meg preferencia felvetettem. A zárt se teljesen fontos, csak pont a használat alatti háttérzajos környezet miatt nem lenne rossz. De nem egy muszáj dolog se a circum, se a zárt.
Az sem fontos hogy olyan piszkosul kicsi legyen, csak mégse ebből álljon a fél fejem. Mint a 661-nél, vagy egy Retro DJ-nél, vagy épp az invotone-nál.[ Szerkesztve ]
Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
emiki6
veterán
válasz AXisBOLD #57956 üzenetére
Nekem azoknak a felvételei nem jöttek be, de a linkelt felvétel nagyon jó, talán a nagy membrános kondimikrofon miatt
Tessék magyar: Horváth Kornél - DÉJÁ VUTim: Nem amiatt, csak láttam, hogy az én újamon kívül minden használt 880-nak és 990-nek a párnája bronzosabb színű, ami szerintem nem a használat következménye, de lehet hogy mégis.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tim82
félisten
válasz emiki6 #57964 üzenetére
Csak azért írtam, amit mondtál, hogy szokatlanul (és számodra kellemetlenül) eltért a párnája a Te DT880-adtól.
-
olymind1
senior tag
Sziasztok!
Sok olvasgatás után kinéztem egy OMNITRONIC SHP-600-t, viszont nem tudom hogy a Sound Blaster Z hangkártyám fejhallgató kimenete meg tudná hajtani rendesen:
A fejhallgató adatainál ezt írják:
Max.Power: 600mW, Rating Power: 200mWHangkártyának valami Maxim MAX97220A fejhallgatóerősítője van:
Headphone (33 ohms): 1.3Vrms
Headphone (600 ohms): 2VrmsVagy biztos ami biztos és vegyek egy olcsóbb Superlux 681 EVO-t?
Itthonra játékra (is) venném.
SHP-600-at magas frekvenciáját kell eq-zni, utána a fémes magasa eltűnik?
681 EVO mélytúlsúlyán is lehet gondolom segíteni, akkor (mennyit) javul a összképe/hangja, ha nincs "túlbasszusozva"?Vagy esetleg egyéb alternatíva 15 alatt?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
laskr99
addikt
Üdv!
Haverom szeretne egy fejhallgatót, ebben szeretném segítségeteket kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon+ ritkán utca(havi 1x)
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás főleg+játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
70k
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Balancolt mély+magas. Ami zavarja: recsegő,gyenge basszus és ne halljon meg a basszustól.
8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy neki. Ahol a legolcsóbb az adott füles.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Samsung galaxy s6+Asus Z170A(crystal sound 3) -
Dorien
veterán
válasz olymind1 #57966 üzenetére
Szerintem sokkal jobban jársz az SHP-600-zal, ha tudod EQ-zni. EQ nélkül viszont inkább a 681 EVO.
A 681 EVO sem jobb hangerő szempontjából, viszonylag könnyen hajtható mindkettő. Viszont az SHP-600 sokkal masszívabb, feszesebb és tisztább hangú.
Ja igen, ha nagy fejed van, akkor is inkább az EVO. Az SHP-600 fejpántja elég korlátozott mértékben húzható ki.
Még a Beyer DTX910 jöhet szóba, illetve van aprón egy Takstar TS-671 9k-ért, ez nagyon jó vétel.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Bodz
nagyúr
válasz laskr99 #57967 üzenetére
NAD Viso HP50.
Valaki vegyen már egy ilyen Xiaomi fülest!
-
Dorien
veterán
Fogadjunk, hogy csak a megerősítésre vársz.
Bodz, vegyél már egy ilyen Xiaomi fülest! [link]
Annyira kíváncsi vagyok rá, hogy hogy szólhat...Én most kicsit besokalltam, 3 középkategóriás fejes van itthon, fejem meg csak 1 van.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz Spíler #57973 üzenetére
igen a itteni linkek elég káros hatással vannak a bankszámla keretemre...
mielőtt olvastalak volna, már csekkoltam a fejest és el is játszottam a gondolattal , de!
nálam egyelőre ez lesz a következő beszerzés --> Micca OriGen+ hacsak Bodz mester nem ajánl valami jobbat.Aurea mediocritas
-
kubokra
tag
Na, akkor #57958-höz kapcsolódva, végül 3 játékos lenne, Spíler segítségével (köszi amúgy).
Superlux HD562(-BK), Superlux HD661(-BK), és a Takstar HD2000.
A HD661-et már próbáltam pár hónapja, akkor tetszett, mind hangügyileg, de méreteiben is. A HD562-ről nem tudok sokat, nem zárkózom el. Az Invotone-t pedig már régebbi kérdésekkor is ajánlottá(to)k, de valamiért ódzkodom tőle, talán csak addig amíg meghallom mit tud ténylegesen.
Lényeg, hogy a három közül melyiket ajánlá a közösség házban mászkálós, rövid sétálós, időnként utazós (vonat, autó) fejhallgatónak? Árban nagyjából ugyanaz, tehát az sem gond.Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
Spíler
őstag
válasz kubokra #57983 üzenetére
Slx HD 562
Bármelyiket rendeled,van elállási idő,visszaküldheted.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz kubokra #57983 üzenetére
Én bepróbálnám a HD562-t a helyedben, ha nem probléma a sok basszus, az on-ear kialakítás meg a nagy szorítóerő.
Z Review - On Ear Showdown (HD25 vs HD562 vs T51i)
A HD2000 viszont nem szorít, nagyon kényelmes tud lenni sokáig és kiegyensúlyozott hangú.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz RetepNyaraB #57985 üzenetére
40 ohm.
Az enyém egy fokkal jobban fest, mint a hirdetett.
(#57983) kubokra: Mi van ha nem? A 661 meg a HD2000 tudásra kb. egál. Előbbi azért jobban össze van rakva, picit minőségibbnek érződik. 562 még mindig passz.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Igen,a tiéd szép, de te vettél hozzá cuccokat és rendbe raktad ha jól tudom
#57988) emiki6
Jól teszed ,párnákat meg fejpántot lehet cserélni.
(#57986) Dorien
Nem elfogadhatatlanul sok a basszus a HD 562-ben és nem a "ráülős" fajta.Úgy írnám érthetően,hogy annyival van több benne,mint amennyi az Invoton HD2000-ből hiányzik,hogy igazán jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz emiki6 #57991 üzenetére
Nagy hirtelen ezt találtam,de inkább várd meg a többiek tanácsát,nem mindegy milyen párnát raksz rá,a hangkép miatt.Még ITT is van.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dorien #57993 üzenetére
Gondolom, fejpánt és párna cseréje is elemi szenvedést okozhat neked. (Ennyin múlik ugyanis, kb. 10 perces történet maga a csere.)
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz emiki6 #57991 üzenetére
Gyanítom, hogy ez kialakításidentikus a vintage 550-880 szériával és azokhoz is gyárt minden cserélhető szart a beyer. Jó drágán.
Én maradnék a műbőr (szerű) párnánál, ezeknek még úgy sincs sok mélyük, nemhogy plüssel (magánvélemény).
De mitől mk2!?[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #57995 üzenetére
Kiszerkesztettem magam az időből.
Visszavonom az azonos kialakításos tanaim. Gyanús, hogy nem. Majd Bodz eligazít :bow:"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
Sziasztok!
Eddig többé-kevésbé elégedett tulaja voltam egy JBL Synchros S300i eszköznek, mindazt leszámítva, hogy a fejtámla szivacsa nem cserélhető (és 2 év után meglepően ocsmányra pattogzott le a műbőr). Viszont ma reggel a jobb oldala teljesen elnémult, a belső vezeték valahol megtört.
Segítsetek kérlek valami következő, 2 évnél időtállóbb dolog válaszátására:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Utca, munkahely, vonat.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, magyar alter, külföldi indie zenék, Beats1 rádió, ritkásan podcastok.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
200-250€ a lélektani határ4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural; lehetőleg szemüveggel kompatibilis (kevésbé borzasztóan kényelmetlen) lenne az ideális jelölt.6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ebben az árkategóriában egyiknek sem lesz szomorú dobozhangzása; a többit meg majd megigazítom equalizerrel, ha nagyon zavar.8.) Honnan vásárolnál?
Amazonról elsősorban; de legalábbis Franciaországba szállítsák ki/garanciázható legyen.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Az esetek javarészében iPhone 6 Plus letöltött zenékkel, illetve melóban youtube.Ezen felül viszont kötelező szempontként felmerül, hogy cserélhető legyen a kábele, ugyanis megközelítőleg 2-5 havonta tönkremegy az éppen akutális kábel. Nem vagyok semmilyen márka felé elkötelezve.
Egy Audio-Technica ATH-M50x döggel szemezek, de a véleményeteket szeretném kérni:
Van valakinek ilyen? Mióta? Strapabíró? (nyilván nem ebben fogok betonozni, de ne legyen má' nyekledék)
Szemüveggel kényelmes?Vagy esetleg van bármi jobb ötletetek?
Köszönöm előre is az okosságotokat! :3
-
heim
tag
Sziasztok, egy ilyet vagy hasonlót [link] itt Budapesten hol tudnék szerezni? Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
Dorien
veterán
Elemi szenvedést? Nem, csak egyelőre nem vonzódom a vintage fejesekhez annyira, hogy belebonyolódjak ilyenekbe. Planárokkal sem foglalkoztam még semennyire. 38 éves vagyok (10 nap múlva 39), szerintem ráérek elökörködni ezzel a hobbival még pár évtizedig. Vannak, akik jóval később vágtak bele a fejhallgatózásba, hifizésbe, mint én.
De ha már itt tartunk, mennyibe kerül a fejpánt és a fülpárna cseréje egy ilyen olcsó (és állítólag jó hangú) vintage Beyerhez?
Mehpempo: ATH-M40x, drágábban NAD VISO HP50, ha mindenképp cserélhető kábel kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest