Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz goamantra #40583 üzenetére

    "Egyébként külföldön az a 2-300ezres kategória (amit én keresek) nem feltétlen "high-end"..."
    Itthon se.
    "Eddig a drágább fejesekről beszéltünk, nem tudom minek hozod fel a Beats , Marley féléket." A tipikus karakterük miatti negatív példaként - és persze azoknak is vannak "drágább" típusaik. "Normális ember kerüli azokat.." A Beats-nek egyébként van egy-két egészen kulturált hangú típusai is (alkalmasint túlárazottan), a Marley-től még nem hallottam hallgathatót.
    "Egyébként Te el se tudod képzelni, hogy egy enyhén(!) V karakterű fülesnek jó hangja lehet??" Hááát... Mindenesetre nálad valószínűleg egy kicsit más az "enyhén V-karakter" (és a jó hang), mint nálam.

    "...sőt kifejezetten utálom a szúrós magasakat, vagy a mindent betakaró, agyrengető mélyeket. (...) ...legalább ennyire utálom, a nyitott terű de száraz, vékony hangú puffogó, cincogó füleseket." Ezzel kapcsolatban egyébként érdemes figyelembevenni, hogy a tipikus fejhallgatóban ugyebár egyetlen hangszóró van, tehát egyutas (ellentétben a tipikusan többutas hangdobozzal), és akusztikai machinációkkal igyekeznek kompenzálni, hogy egy hangszóró nem nagyon tudja még a minimálisan lesugárzandó frekvenciasávot sem lineárisan átvinni. Ezért a V-karakter valójában nem is V-karakter, mert a közép- és felsőmélyeket illetve az alsómagasakat képesek-kénytelenek kiemelni, hogy a széleken is maradjon valami a lekonyulás közben. Jellemzően nem is a magasak a szúrósak a fejhallgatóban, hanem a prezenszsáv, a kiemelt mélyek pedig azért "takarnak be mindent", mert valójában a felsőmélyek és alsóközepek vannak kiemelve. Ez adja a tipikus fejhallgatóshangot, azaz a felsőmély-alsóközép illetve a prezenszsáv kiemelése. A planár fejhallgatók szokatlanságát részben éppen az adja, hogy a módszer jobb típusai viszonylag széles sávban, 10Hz-25000Hz között viszonylag lineárisak tudnak lenni, ezért nem alkalmazzák rajtuk az említett "kvázi V" kiemeléseket.

Új hozzászólás Aktív témák