- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sublot
csendes tag
Sziasztok!
Mivel lehetne a laptop képernyőt megtakarítani, ne legyen poros stb.
Köszi a választ. -
djkoxos
tag
válasz kola1234 #9646 üzenetére
Hogy tudtad megnézni h mennyi cache van a winyódon?? mert everestbe nemnagyon láttam sehol!
Majd én is lefuttatom a 3DM01-et mert az még érdekel de a 05-nek szerintem nincs sok értelme a 06-ról nem is beszélve!
Sajnos elég gyenge ez a vga, nem erre számítottam Geforce 6 seria létére! ...még egy geforce FX Go 5600 is erősebbb ahogy elnézem a táblázatban sőtt egy 5200 is erősebb de csa 3DM01-ben: 6800 pont!!!Az a baj a Go 6100-al h kevéske benne nagyon a Pixel/Vertex Shaders!
Neked h mennek a játékok? ..miket probáltál már rajta?
Mi az a Superpi? -
doni78
csendes tag
megprobáltam jó volt, viszont volt ezen már linux,vista, xp, extended, mindegyiknél ugyan ez volt.felhivtam az alba szervizt ők azt mondják szokásos vigyembe hardver lesz.szerintük
felhivtam a helyi boltot ahol vettem ők meg vigyembe és tesznek bele másik vinyót szerintük az lesz a megoldás.
ma is megcsinálta bekapcskor hogy villanás kép nincs xp betölt de semmi,aztán második inditásnál ugyan ez, a harmadik nál szintén annyi külömbségel hogy xp felirat nem volt de az asztal már bejött.
amit még észre vettem hogy amikor ugymond jó bekapcskor akkor is a xp logo amikor a csík
megy lassan jön elő szakaszosan.de akkor legalább elő jön.
azért köszi a segitséget nem tudom valami majd kijön belöle.
a lényeg hogy ezt csak bekapcsoláskor és amikor a képernyőt a xp le kapcsolja ugye 20 -perc után akkor jön elő ,mondjuk 10 esetből 8 szor -
doni78
csendes tag
megprobáltam jó volt, viszont volt ezen már linux,vista, xp, extended, mindegyiknél ugyan ez volt.felhivtam az alba szervizt ők azt mondják szokásos vigyembe hardver lesz.szerintük
felhivtam a helyi boltot ahol vettem ők meg vigyembe és tesznek bele másik vinyót szerintük az lesz a megoldás.
ma is megcsinálta bekapcskor hogy villanás kép nincs xp betölt de semmi,aztán második inditásnál ugyan ez, a harmadik nál szintén annyi külömbségel hogy xp felirat nem volt de az asztal már bejött.
amit még észre vettem hogy amikor ugymond jó bekapcskor akkor is a xp logo amikor a csík
megy lassan jön elő szakaszosan.de akkor legalább elő jön.
azért köszi a segitséget nem tudom valami majd kijön belöle.
a lényeg hogy ezt csak bekapcsoláskor és amikor a képernyőt a xp le kapcsolja ugye 20 -perc után akkor jön elő ,mondjuk 10 esetből 8 szor -
hemaka
nagyúr
-
legenda
a noti gyári specifikációjánál az szerepel, hogy; AMD® Mobile Processor Turion64x2 TL-50, 52, 56, 60 Mobile Sempron 3200+, 3400+, 3500+ és általában a gyártó előre gondolodva, mindig a lehetséges maximumra méretez mindent, legyen az hűtés vagy feszültséggel kapcsolatos terhelés! tehát a gyártó által jóváhagyott kereteken belüli fejlesztés nem okozhat problémát ilyen szempontból!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mc-4
aktív tag
Szasztok!
MSI GX701X-em van nem birok bluetoot-ba életet lehelni, a gyári oldalról amit letöltök drivert nem müxik.
Valaki tud rá megoldást?Köszi!
-
>Borisz<
tag
Sziasztok,
segítségre lenne szükségem.
Vettem 1 MSI VR630-as laptopot, eredetileg FreeDos-al installálva.
Szeretttem volna felrakni rá 1 XPt SP3-al, de a hardverek felismerése képernyő után állandóan kékhalál - 0x0000007B hibával megáll.
Más laptopoknál a BIOSban lévő AHCI kikapcsolása elegendő volt, de ennél ez nem működik.Lenne ötlete valakinek mit lehetne kezdeni vele?
Próbálkoztam az F6-s megoldással, de mivel már drivert sem lehet hozzá találni, legalábbis a gyártó oldalán nem, így az is reménytelen
Előre is Mindenkinek
-
doni78
csendes tag
sziasztok. na a helyzet a következő az nvidia vezérő pultban találtam egy beállitás lehetőséget.Powermizer néven azt én letitottam bízván hogy ez megoldja a problémát.
Hurrá! úgy tűnt hogy igen aztán ma reggel ugyan az volt a helyzet :s én már gyanakszom táp hibára stb...min1 végül is amikor megvettem ezt a notit juliusban akezdetektöl ezt csinálta
szóval ugy döntöttem amig teljesen be nem szarik addig nem küldöm szervizbe,hogy addig is ezeket a hibákat ki küszöböljem ugy oldotam meg hogy a monitor kikapcs soha pont.
viszont lenne egy kérdésem msi notiba a monitor vagy kijelző nem kell mint a videokarit külön installálni mert a cd nem látok hozzá semmi drivert,és az verest meg a windows is plug&play monitor nak látja csak em lhet hogy ez is gáz?bár lehet hogy most nagy baromságot kérdeztem..na szó szó ami nekem gyanus hogy csak bekapcskor és késenlétkor van ez hogy nemapcsol be a monitor rész rendesen menet közben soha még egy pici hiba sincs.
ha tudtok még ebben nekem segiteni várom a válaszokat mit lehetne még kiprobálni....
köszönöm sziasztok -
legenda
magát s kijelzőt nem kell külön telepíteni!
az sem probléma, hogy az oprendszer plug and play eszköznek látja!
mellékekesen jegyzem meg, hogy nagyon régi everest verzót használsz - lásd; még a procit sem ismeri fel! -, tehát arra meg végképp csak részben hagyatkozhatnál...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz kadettmester #9558 üzenetére
Szia, most hogy írtad a vga felbontását, nekem is leesett, hogy "annak idején" ezzel kellett variálni. Lejebb vettem a noti, és a vga out felbontását s, de eredménytelenül. 800X600, és 640X480-ra. Mindkettőt, és külön is. Sajnos így sem jó... Remélem a hdmi-vel semmi baj nem lesz, de az még fél év...
Köszi az ötletet...!https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
lancika
tag
Sziasztok!
GX-600-asom van.
Google Earth futtatása közben teljesen lefagyott, jött a kék ablak és valami végtelen dologról írt. nv4_disp-pel van a hiba. Gondolom ez az videokártyára akar utalni.
GeForce 8600M GT van benne. Tudnátok erre valami friss illesztőprogramot?
A jelenleg dáruma 2007.06.20., verziója 6.14.11.5609 -
Coolmat
őstag
És még mielőtt a kolléga megkérdezné, hogyan kell ezt telepíteni:
"Videó: a hozzáadott (XP esetén letöltött) videódriver jó, csak nagyon régi. Ha újabbra vágyunk látogassunk el a www.laptopvideo2go.com oldalra, szedjük le a rendszerünkhöz tartozó legfrissebbet, valamint a módosított inf (modded inf) fájlt is mellé. A driver kitömöríti magát egy mappába, másoljuk be oda a módosított inf-et, majd mehet a telepítés."
Annyi hozzáfűznivalóm van még, hogy a legfrissebb hivatalos Nvidia driver a 180.48 WHQL minősítéssel, az ennél frissebbek gyárilag gányoltak az oldalon, szóval én ezt ajánlom letöltésre.
Update:
Ja és még valami: gyaluld le a régi drivert teljesen a gépről, mielőtt az újat telepíted, vagyis uninstall, majd használd a driver sweeper nevű programot (lehetőleg csökkentett módban) a megmaradt szemét eltávolítására.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz x-calibur #9681 üzenetére
tudni kellene, hogy adott esetben melyik milyen procival van szerelve, illetve mire lesz használva a noti - mert az ex és a gx széria szokványos felhasználási területe azért jelentősen eltér(het)!
azért a gx jóval ütősebb, a 9600m gt erősen alázza a hd3450 videókarit, tehát ha vga igényes alklamzásokról van szó, akkor egyértelmű a gx - de ez gondolom az árban is mutatkozni fog...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kola1234
tag
válasz djkoxos #9676 üzenetére
20 ezer magyar lej volt az ára.
persze, hogy jobb lett.
Sempron amúgy is acsak 1800on ment, a turion meg 2*2000ren.Simán kikaptam a régit, újat betettem, hútőmodult alkohollal lepucoltam,Spire ezüst pasztával betaknyoltam, és ment vissza minden a heylére.
A régi cpu még megvan, mert garis még a gép augusztusig.
A hőfokok:
everest:
CPU:75 Ez mindig ennyi, nem láttam még h változna.
dioda1:35
dioda2:36
GPU:56
HDD: 34. ez sem melegebb a gyári kiépítésű 5400/Tishibától pedig ez 7200 őt forog.Mellesleg a régi HDD nek vettem 2000ért egy aluminium MSI sata házat, mely usb 2 csatis.
Abban jól elfér. -
djkoxos
tag
válasz kola1234 #9683 üzenetére
Majd talán egyszer én is lecserélem a procit de most még jo ez!
A nagyobb baj az az h a vga-t nem lehet lecserélni benne vagy mellétenni egy másikat mert nincs benne mini PCIexpress plusszban!!! 1 PCI van benne de abba is a WLAN van!3Dmark01 után elég magassak az értékek nem? főleg a GPU szerintem:
CPU 75C
CPU dióda 57C
GPU 80C
HDD 39Cneked volt már ennyi?
-
vranyek
aktív tag
hogy lehet notebook-hoz külső billentyűzetet csatolni? mert egy alap billentyűzet nem köthető rá... kell valami átalakítót venni,vagy külön billentyűzetet kell venni???
OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
vranyek
aktív tag
egérhez van,de azzal nem működik,nem mindegy,hog egér vagy bill.átalakító???
OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.
-
Zirowe
nagyúr
válasz vranyek #9687 üzenetére
Én ezzel a bill+egérrel használom a gépet:
[link]
Bármelyik usb-re rádugom,és már bekapcsoláskor a jelszó begépelésénél is aktív.
Szóval szerintem mindenképpen ajánlatos usb-s cuccot rákötni,nem pedig átalakítgatni.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
>Borisz<
tag
Nem boldogulok
vkinek nincs/volt hasonló problémája ?
MSI VR630 laptop XP driverek kellenének
valakinem szeretném felrakni rá a Vistát,
de nagyon nemTHX
-
Balázs1986
addikt
-
_ak_
addikt
Üdv,
ugye csak én nam találom a 64bites scm drivereket? pr210re feldobtam egy vista 64-et, de a honlapról leszedett scm nem tud betöltődni.
Vmi tippetek van esetleg?
Let's begin, de gozaimasu!
-
Gyocsika
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a notihoz mit szóltok? (Játékra is szeretném használni.) Ezzel a 9300-as Geforce-szal van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm!
-
lancika
tag
válasz Coolmat #9680 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de valami nem ok nálam.
A COD2-t szeretném elindítani, de amint betölt a játék kifagy az egész gép, de nem értem miért. Elvileg bírnia kellene.
Valamikor azt írja ki, hogy az nv4_disp végtelen ciklusba került, máskor egyáltalán nem reagál semmire.
Pls help!
-
Bruticus
csendes tag
Helló...
Van van valakinek MSI GX 610-059 Hu gépe? ha van mi a véleménye.?.még mindig a gép hőjével van a gond... AMD Turion X2 TL-60 2,0Ghz van benne vidikari ATi mobil radeon HD2600 256MB DDR3, 2GB 667mhz RAM, 320gb WD scorpio 16 mb cacheAz ala probléma hogy a cpu pl tömöritésnél 75 C° ,játéknál a Broteher in arms.-nál elérte a 86C° álomhatárt, Diablo II 80 C° !!!!!( ahoz képest hogy tudomásom szerint 90-95°C°kikapcsol a gép a védelmi mechanizmus miatt..szal akkor már nem kell sok de ne menjünk messzire megnyitok egy word filet egy .doc.-t és 71C°...a gép a sebességet visszaveszi 800 mhzra alapba igy 55C° azaz érdekes hogy a többi érték nem veszélyes pl játéknál mikor terhelve van.....CPU átlag 76-80-86 C°, GPU maximum 43-45 C° vinyo 41 C°........eza dolgog alap felhasználtság mellet is jelentkezik pl megnyitok 3 firefox ablakot amibe megy pár flash már ott 65C° ....A gép észrevételeim szerint 800-1600 és 2000 mhz között váltogatja az orajelet..
Mit lehet ezzel csinálni mert nem elég hogy meleg párosul melé egy érdekes elég erős hütési(ventillátor sebesség) hang mondjuk 73C° foknál..ugy vettem észre 3 hűtés fokozat van
alap: csak halka forog a venti és átlag 52 C° fokon tartja a gépet
1: 65C° kapcsol
2:73 C° .-nál kapcsol
3.80 C° -nál kapcsol
az utolso 2.-nél azért meg kell hagyni van hangja..
boltosokat kérdeztem valóban az msi-k hütője emiatt mert állandóan maxon megy hamar bekrepál
Imserősöket iy kérdeztem Intel core dugó pl Lineaget futtatva neki max 62 fok, nekem valami oknál fogva 85 C°.nos irjatok valamit probáljam meg felhivni szervizet..nemtom hogy ennek igy kell e lennie..
mert érdekesség képp egyszerre vettük a gépet haverryl neki is van egy ugyan ilyen és sajnos az is igy muzsikál.. -
Nems
tag
Sziasztok Királyok!
Pici segítség kellene egy lelkes amatőrnek. van egy MSI gépen (pár hónapos) és mostanában gondol egyet kékre vált a képernyő, kiír valami baromságot, kikapcsol, majd újra be. A problémához azt írja: BluScreen op rendzser 6.0.6001.2.1.0.256.1
valaki tudna segíteni, hogy mi ez és mit lehet kezdeni vele? nyilván olyankor csinálja amikor a legnagyobb munkában vagyok, illetve lennék.Köszönöm a segítséget, üdv: Én
a lelkes amatőr
-
sublot
csendes tag
Sziasztok!
Tudom , hogy off topic, de sos. (itt már ismerem az embereket )
Már kétszer újraraktam egy P 3-as gépet de mindig kb a telepítés után kb 1 hétre meghal.
Csökkentett üzemmódban akarja indítani a gépet, de úgy sem indul el, tehát nem lehet elindítani a gépet. Ekkor szoktam újrarakni, de hetente nem akarom mindig ezt eljátszaniVírus nem lehet rajta mert formáztam mind a két partíciót, de az utolsó telepítésnél, kiírta hogy boot vírus van rajta, de a nod32 nem tudja eltávollítani.
Lehet, hogy ettöl hal meg minden héten , vagy valami összeakad rajta? Ezt a fajta vírust hogyan lehet eltávolítani?
Esetleg a videókártya driver lehet még gond, de azt a hivatalos honlaprol töltöttem le. Szerintem az ok.Köszi a segítséget
-
legenda
válasz Balázs1986 #9690 üzenetére
mekkora mák! pont 25-én néztem/kerestem xp alá illetsztőt a vr630 notihoz, akkor még csak vista alá volt támagtás! erre 26-án felteszik az xp illesztőket/alkalamzásokat is...
_ak_; több helyen is néztem, de mindenütt csak vista 32 bit támogatást írnak, vista 64 bit sehol...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
ha boot vírus, akkor általában nem elég külön - külön formázni a particiókat, hanem törölni kell azokat - hogy egyben legyen az egész merevlemez -, majd úgy egyben megformázni a teljes merevlemezt (nem gyors, hanem normál formázás!), utána ismét particionálni, és aztán mehet fel az oprendszer!
mellesleg a nod32 gyenge az ilyen kártevők ellen!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest