- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locsi
senior tag
Illetve úgy néz ki maradhat az AC-3, de az audió fülnél be kell állítani, hogy ac3 raw.
-
laychi
veterán
|-----------|---------|
|Resolution | no. ref |
|-----------|---------|
| 1280x544 | 12 |
| 1280x720 | 9 |
| 1920x800 | 5 |
| 1920x816 | 5 |
| 1920x1080 | 4 |
|-----------|---------| -
Vogtp
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy lenne egy mkv film amit lejátszik a tvm, csak hogy az ac3 hang a második.Amit ha előre rakok vagy a DTSt kiveszem nem játsza le.Azonban ha a sampléval csinálom meg megy rendesen. A tvm Samsung.
Ahhoz, hogy rájöjj ki vagy, rá kell jönnöd, ki nem vagy!
-
Vogtp
csendes tag
Megoldás: a már leírt File > Options > 'Disable header removal compression for audio and video tracks by default' kipipálása.
csak az általam használt mkvmerge GUI v6.0-ában nem találtam ezt a lehetőséget, úgy hogy a v5.2.1-re váltottamAhhoz, hogy rájöjj ki vagy, rá kell jönnöd, ki nem vagy!
-
lupu500
tag
válasz zoltanz #1502 üzenetére
Zoltanz! "Kiegészítés asztalikon azokkal az mkv,mp4 file -okkal lehet gond amelyik High Profile 4.1 és a Reframes 7 felett van."
A High Profile-t tudom mert már akadtam össze vele és valóban az utolsó a 4.1 érték ami még leátszható. Na de segíts abban, hól van a Reframe és annak értékei.
(Volt olyan esetem mikór a HP értéket 3.0-ig levittem de még mindig nem sikerült a fájlt elindítani. Akkor is goldoltam hogy kell lennie még valaminek de nem tudtam mi. Amint írod a Reframe értékeit sem lehet figyelmen kívűl hagyni.) Üdv -
laychi
veterán
válasz lupu500 #1508 üzenetére
nem ismerem ezeket a progikat,meg szerintem ezek csak átkonténerezik,nem kódolók.Miért nem próbálkozol x264 cli-vel?vagy MeGUI-val.Azok a legjobbak kódolásra,amit ismerek,de inkább a x264 cli.
Muxerekben nem lehet refremet változtatni,azt a kódolásnál állítja be a releaser. -
laca000
őstag
Sziasztok,
tsMuxerrel szeretnék Blu-ray formátumba átalakítani egy MKV filmet.
Amikor behúzom a fájlt, a tsMuxer a következőt írja ki: "Matroska parse error: invalid H264 unit size. NAL unit truncated".Ez mi?
Hogyan tudom ezt kiküszöbölni?
Köszi..
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
nagyúr
Sziasztok!
Az MKV Merge GUI alapbeállítással nem tömörít és konvertál semmit az eredeti anyagon ugye? Szóval nem kell külön None-ra tenni a Compression beállítást, hanem maradhat az "üres, kitöltetlen" opciónál?
Köszönöm!
-
iszaboty
csendes tag
Hellosztok!
Olyan problém van, hogy egy MKV file-ból szeretnék bluray-t készíteni. De a video 1920x816 (alsó-felső sávot levágták). Mikor tsmuxer-el elkészítem a lemezt sajnos a képarány torzul (széthuzza 1080-ra a 816-t a lejátszó). Van egy "Restore cropped video to full size" opció a tsmuxer-be, de sajnos nem tudom kipipálni. Kérlek segítsetek!
-
kovadika
őstag
Üdv,
Tudjátok hogy lehetne BD25-50 fájlokból mkv-t készíteni minőségvesztés nélkül? Felesleges hangsávokat/feliratokat takarítanék és némi méretcsökkenést szeretnék elérni. -
laychi
veterán
válasz liszi70 #1519 üzenetére
A legnagyobb .m2ts fájlt ki kell választani a programmal,ahogyan a Ts muxerben itt is kiveszed a nem kellő hangsávokat illetve az összes feliratot(ha a pgs feliratot beleintegrálod a filmbe gondok lehetnek vele,meg le sem játssza alapból ezt a fajta feliratot,azt mindenképpen ha kell srt-be át kell kódolni és úgy beleintegrálni vagy mellé rakni).
Ez a program nem kódolja át a videót,csupán átkonténerezi mkv-vá.
Ha régebbi verzió van,akkor kell tsmuxer vagy bdedit,ezekkel létrehozhatsz demux-szal .h264 és ac3 fájlokat,utóbbi azért jó,mert ha nem egy nagy m2ts fájl van,hanem sok kicsi,akkor kb mint a dvd decrypternél ki kell választani az időben leghosszabb filmet és azt elmenteni h264-ben,külön a hangot szintén ac3-ba,feliratot(ezt át kell konvertálni srt-be)
Ezeket a fájlokat bele tudod húzni az mkvmerge-be és összegyúrni,eredmény ugyan az.Ha újra akarod kódolni a videót,levágni a fekete sávokat,stb,akkor vagy az x264.exe,ami neked kell,vagy a megui nevű program.És a létrehozott video-t és hangot szintén össze kell fűzni mkvmerggel.
-
-
törölt tag
Sziasztok! Bevallom, az átlag alatti szintnél nem értek jobban az MKV-khoz, ennek megfelelően belefutottam egy olyan problémába, ami számomra rendkívül bosszantó és eddig rengeteg időmet rabolta el, valamint önerőből megoldást sem találtam rá.
A szóbanforgó probléma annyiból áll, hogy miután újrakevertem egy halen koncert hanganyagát és beillesztettem a videóba, MKV-t adtam meg kimenetnek, hogy aztán a youtubera feltolva kellemes minőségben élvezhessék. Előtte leteszteltem a hanganyag/video "illeszkedését" több programban is és teljesen stimmeltek. Amikor azonban (9-10 óra alatt ) elkészült az MKV, eredményként azt kaptam, hogy a koncert kb. harmadáig stimmel a hang/kép arány, utána viszont lassan, de folyamatosan elcsúszik. Ezen kívül időnként random "kattan" (vagy inkább "kihagy") fél másodperceket a hang, ami számomra azért bosszantó, mert kb. 1 hónapig kevertem és kívülről fújom már az egészet és az eredeti hanganyagban nincs ilyen anomália, viszont az eddig elkészült MKV-k mindkét példányánál jelentkezik ez a hibajelentség (is)
Az egészet (a hangfájl cserét, az MKV-ba rendereléssel együtt) Xilisoft Video Converter-el csináltattam, ahogy más koncert videók esetén is eddig, azonban azoknak semmi hasonló "bajuk" nem lett, tehát se kattanás, se csúszás.
Ha esetleg valamelyikőtök találkozott már hasonlóval, tud megoldást a problémára és van rá affinitása, hogy szánjon rá időt, legyen szíves írja meg mit tehetnék annak érdekében, hogy végre elkészüljön ez a jókis koncert és végre feltölthessem
Előreis köszönöm
-
laca000
őstag
A BD Rebuilder miért csinálja azt, hogy miután első indításra rendszergazdaként indítom el, nem nyílik meg a program, csak eltűnik az ablak "és kész" !?
Melyik most a legújabb BD Rebuilder?
Köszi.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laychi
veterán
válasz Eternitys #1526 üzenetére
Nekem akkor volt ez az üzenet,amikor iso file-ból nyitottam meg daemon toolsban a bluray filmet és nem adtam meg a mentés elérési útját.Alapesetben ugyan arra a helyre mentene a progi,ahol a forrás van,oda viszont nem tud.Meg kell változtatni az output file mentésének helyét egy másik meghajtóra.
-
laca000
őstag
-
Eternitys
aktív tag
Igen, végülis iso volt, de kicsomagoltam és átmásoltam a mappáit és az output foldert is másik meghajtóra tettem, de nem jó így se.
Habár megcsinálja a fájl szerkesztését(csak 1-2 hangsávot szeretnék kivenni belőle), de az fps-be belenyúl és így totál elcsúszik a hang a képtől.
Amit próbáltam: Tsremux-er, Bdrebuilder, Ts Doctor, átkonvertálás mkv-be majd vissza tsmuxerbe. De egyik sem tudta az fps-t rendesen átkódolni.
Ismersz még valamilyen progit amivel érdemes lenne megpróbálni az fps újrakonvertálást? Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
laychi
veterán
válasz Eternitys #1529 üzenetére
"Igen, végülis iso volt, de kicsomagoltam és átmásoltam a mappáit és az output foldert is másik meghajtóra tettem, de nem jó így se.
Habár megcsinálja a fájl szerkesztését(csak 1-2 hangsávot szeretnék kivenni belőle), de az fps-be belenyúl és így totál elcsúszik a hang a képtől.
Amit próbáltam: Tsremux-er, Bdrebuilder, Ts Doctor, átkonvertálás mkv-be majd vissza tsmuxerbe. De egyik sem tudta az fps-t rendesen átkódolni.
Ismersz még valamilyen progit amivel érdemes lenne megpróbálni az fps újrakonvertálást? Köszi."Ehhez még annyit tudnék írni,hogy próbáld meg úgy,hogy az iso-t beolvastatod daemon tools-szal,ne másold ki a tartalmát,hanem a tsmuxerbe onnan nyisd meg,azon belül is be lehet állítani az fps-t.
General track options,azon belül change fps. A videó fps-ét tudod beállítani csak illetve hangnál az időzítést csúszás esetén.
Most,hogy jobban megnéztem a képet az lehet a hiba,nem amit mondtam(a mentés helye)...benne van ugyanis a szövegben,hogy please verify stream fps.Állítsd be az eredeti video fps-t,azt mediainfoval meg tudod nézni.Amúgy az x264.exe encoder parancsfájlos, meGui használata egyszerűbb sokkal
-
Eternitys
aktív tag
Köszi, megnéztem. A video fps-e 23.976, ez tuti. A tsmuxer general track options-ban is 23,976 van beállítva, szóval ugyan annyira. Ha másra állítom mint a 24000/1001 (mondjuk 24-re) akkor meg kiírja hogy "H.264 manual setted fps not equal stream fps. Change H.264 fps from 23.976 to 24" Szóval az a beállítás jól van, és be is van pipálva. Azon gondolkodtam hogy nem lehet ez egy olyan video ahol egyes részek fps-e nem 23.976 hanem mondjuk 24/25/30 és ezért nem ismeri fel rendesen az fps-t?, mert vannak Imax kamerás részek is benne amiket ugye nem normál kamerával forgattak és ezért talán más beállítást is használhattak ezekhez a részekhez. Bár ez nem túl valószínű és nem is lenne logikus. Szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Különböző forrásból származó feliratokat, és hangokat mivel lehetne könnyen egy fájlba illeszteni?
Az oké, hogy mkvmerge, de ha a jóképű videó mondjuk 23.976fps, a magyar pedig 25fps, vagy a felirat sem passzol, vagy esetleg ezen kívül még alapból nem egyforma hosszú videókról van szó, akkor mivel lehet párhuzamosan egymásra rakni?
Gondolom, első lépés mindenképpen hogy a jóképű videó sebességéhez legyenek igazítva a hangok, és feliratok is, aztán az eredeti hanghoz méretezni az újat, a feliratokat pedig ötletem sincs, hogy mi lenne, ha sehogy sem passzolnának. De ezeket mivel lenne legcélszerűbb megcsinálni? Amúgy nincs olyan program, ami magától képes igazítani egyik sávot a másikhoz? Pl. ha kijelölök szöveg nélküli részt, akkor egy program csak pontosabban tudná egymáshoz illeszteni a 2 eltolt hangot, mint én.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gbart123
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem pár TruHD-s mkv anyagot, ami nem tudok lejátszani. Mivel tudnám egyszerűen, gyorsan átkonvertálni más használható formátumra (DTS, AC-3).
Válaszokat köszönöm
-
laychi
veterán
válasz Eternitys #1533 üzenetére
Ha gyári video,akkor végig azonos szerintem az fps,nem is tudom,hogy lehetséges e egyáltalán különböző fps beállítással összefűzni videót,szerintem nem.
Meg ha azonos a forrás és muxolás előtt jó,akkor jónak kellene lennie utána is istenigazából.
Próbáld meg az mkvtoolnix legfrissebb verziójával. -
mayday00
őstag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne . Pioneer BD játékosom csak a high 4.1 es mkv-t szereti, minden más szaggat..3.1 ből hogyan tudnék 4.1 et csinálni? Van ez a ts muxer program. Azon tudtam csinálni. 4.1 lett a vége. csak a FPS valamiért nem 23.976 lett. Nem 24hz en játssza a tv a mkv-t hanem 60on. döcög rajta.
Valami olyan progi kellene, ami high 4.1 be konvertálja a mkv-t, és a 24hz megmarad. 60hz nézni a 24hz filmet az öngyilkosságSzóval a ts muxer kilőve. Igaz hogy high 4.1 lett a 3.1 ből, de a fps 23.976 helyett 60...
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
ANT
addikt
válasz mayday00 #1537 üzenetére
Szia.
H264 Level Editor a megoldás. Egy kattintásos módszer, de csak High@...profilra jó. Legalábbis nekem pl. a Main@...-ből csinált egy döglött fájlt.
üdv.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
mayday00
őstag
Köszi megpróbálom
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
szabi41
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van e olyan program amivel mkv file ba belelehetne rakni mp3 hangot amit a filmhez lehetne időzíteni/állítani?
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Milyen programmal lehetne egy jól időzített angol felirathoz időzíteni egy másik felvételhez időzített magyar feliratot legegyszerűbben? Szóval a reklámok nem egyformán vannak kivágva, ezért csúszkál el, de az 1080p-shez van angol felirat, de magyar csak 720p-sre van. De azt is szeretném tudni, hogy mi van, ha nincs hozzá egyáltalán, és reklámonként kéne igazítani az egészet? Meg lehetne valamivel csinálni, hogy csak azt a részt késlelteti, vagy sietteti ami a következő reklámig tart, vagy egyenként kell hozzáírni minden sorhoz mindenképp?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
oldmeesee
csendes tag
Sziasztok.
Meg kaptam a gyerekektől a Hobbit című 3D-s (1080p.) filmet mkvben. Két gondom van, és visszaolvasva a fórumon nem találtam rájuk választ, vagy nem eleggé olvastam vissza.
1. A film 17 Gb-nál nagyobb, és hely hiány miatt szeretném átalakítani kisebb méretű mkv-nek, úgy, hogy a 3D megmaradjon az új mkv-nál is. Kérdésem: milyen programmal lehet ezt megcsinálni.2. Ugyan ezen filmben a hang kb. a közepe után nagyon elcsúszik (siet) a képhez képest. Létezik-e olyan program amivel lehet ezen javítani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co
-
laychi
veterán
válasz oldmeesee #1543 üzenetére
3D filmekkel még nem foglalkoztam,de szerintem át lehet kódolni mindkét videoanyagot,az avc-t és az mvc-t is meguival vagy x264 encoderrel (természetesen külön-külön) és újra összerakni mkvtoolnix-szal.
Ha esetleg idegen nyelvű hangsáv van benne és az nem kell neked,akkor azt ki kell szedni belőle,akkor csökken a méret kódolás nélkül.
A hangcsúszás nem eredhet a lejátszóprogram hibájából,hiszen csak a felénél jön ki? Próbálj ki szerintem egy másik lejátszót mielőtt hozzányúlnál a hanganyaghoz. -
oldmeesee
csendes tag
Kedves Laychi!
Köszönöm a gyors választ.
Először külső 3.0 merevlemezrő játszattam le LG 3D TV beépített lejátszójával, majd a Kmplayer-rel asztali gépen és mind a kettőn csúszik ill. siet a hang kb. a film felétől.
Más ötlet, esetleg?[ Szerkesztve ]
CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co
-
laychi
veterán
válasz oldmeesee #1545 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás az a hanggal,ha letöltesz egy avit,aminek az fps-e megegyezik az mkv videó fps-ével és arról leszeded a hangot és mkvtoolnix-szal rárakod az mkv-ra,így nem kell játszadozni a hang nyújtásával és időzítésével.
Szerintem nálad az lehet a baj,hogy a video fps 23,976 a hang pedig 24 fps,és csak a film felénél jön ki az a csúszás különbség.
[ Szerkesztve ]
-
oldmeesee
csendes tag
Bocsánat az értetlenkedésemért! Nem egészen értem Keressek egy olyan mkv-t amiben aviként van meg, azt Gui-val szedjem ki?
Melyik programmal tudom megnézni, hogy a magyar hang hány fps-es? (Média info nem tudja, csak a képkocka sebességét)
Valami más javaslat?CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co
-
laychi
veterán
válasz oldmeesee #1547 üzenetére
Az aviból kell kiszedni a hangot és belerakni az mkv-ba.
Ha az mkv videó fps-e(frame per second=képkocka per másodperc) 23,976 akkor keresni kell egy olyan avi videót,aminek szintén ugyanennyi a sebessége (nem 25,000) ezt a torrent infojában meg tudod nézni.
Ellenőrzöd,hogy ott nincs e csúszás,ha jó,akkor nyugodtan ráteheted a filmedre.
Ehhez fogod az mkvtoolnixban lévő mkvmerge progit,betallózod az mkv-t és az avit is,kilövöd az mkv hangsávját,ami vagy ac3 vagy dts,és kilövöd az xvid videósávot.Ezután az általad kiválasztott mappába elmented.(ha ugyanoda akarod,akkor legalább 1 karakterrel meg kell változtatni a nevét) -
oldmeesee
csendes tag
Köszönöm!
Megpróbálom a leírtak szerint!CPU: TripleCore AMD A6-3500, 2300 MHz, Rendszer memória: 3328 MB DDR3, Videokártya: 2 X AMD Radeon HD 6530D (2x 512 MB) és 3D gyorsító AMD Radeon HD 6530D (Sumo) Hangkártya: ATI Radeon HDMI @ AMD K12 - High Definition Audio Controller és Realtek ALC889 @ AMD Hudson-3 FCH - High Definition Audio Co
-
oldmeesee
csendes tag
Sajnos nem sikerült ugyan úgy siet a hang, sőt talán még jobban.
Kérdésem tehát továbbra is:
Megkaptam a gyerekektől a Hobbit című 3D-s (1080p.) filmet mkvben. Két gondom van, és visszaolvasva a fórumon nem találtam rájuk választ, vagy nem eleggé olvastam vissza.
1. A film 17 Gb-nál nagyobb, és hely hiány miatt szeretném átalakítani kisebb méretű mkv-nek, úgy, hogy a 3D megmaradjon az új mkv-nál is. Kérdésem: milyen programmal lehet ezt megcsinálni.2. Ugyan ezen filmben a hang kb. a közepe után nagyon elcsúszik (siet) a képhez képest. Létezik-e olyan program amivel lehet ezen javítani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest