- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpack89
tag
Tegnap óta végre sikerült elindítanom besweetet,ma már kódoltam is igaz először nem volt hang búgott stb sok gond volt vele. visszaállítottam az értéket,és így már újra jó ac3 hangfájlt csináltam. viszont szeretném,hogy a hangsáv hossza 1óra 34perc 18 másodperc hosszúságú legyen ezt hogyan tudom elérni?
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagy .TS fileom 4GB és ebből kéne .mkv készíteni 1280x720p felbontásban.
Melyik programmal a legegyszerűbb véghez vinni? Én a ripbot264-re gondoltam de az nkvtool-al is meg lehet csinálni?i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
sixpack89
tag
Sikerült megoldanom TFM Audio Tool progival. késleltettem 4 másodpercet,és már tökéletesen passzol.
-
aag
őstag
Sziasztok!
Mivel lehet (Mindigtévéből felvett FullHD adásoból .ts) átkódolás nélkül szabdalni? (Free és fizetős is érdekel.)
-
stigma
addikt
Hali.Miért van az hogy ha mkvMerge GUI-val a filmhez hozzáadok egy feliratot - majd az eredeti angolt kiveszem hogy ne jelenjen meg - nem megy a Sony Tv-n a felirat?
Felirat be van kapcsolva a tv-n, de ha gépen játszom le a kreált mkv filmet akkor van felirat tv-n meg nincs.
Sajnos mkv melletti srt nem működik úgy ha ugyanazon a néven van ennek már utánajártam és kipróbáltam mident.
Nem lehet hogy kódolást kéne választanom mert nem támogatja a tv-m ezt a fajta formátumot?
A felirat sima szöveg és ANSI-ban kódolt.
Segítséget előre is köszi.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Tutu7030
veterán
-
stigma
addikt
válasz Tutu7030 #1259 üzenetére
Hát ebben valamilyen szinten igazad van csak bajom az is hogy egy olyan programot használok ami nem támogatja az. mkv fileokhoz a feliratot ezért kell "rávasalnom".
A mostani Serviio-val van gondom de ha mást használok - Wild media server - ott ha ugyanolyan néven van mellette srt is .mkv fileoknál akkor van feliratom is.
Persze természetes TV-nél is be van kapcsolva a felirat funkció.
Azért köszi a gyors választ.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Tutu7030
veterán
-
stigma
addikt
válasz Tutu7030 #1261 üzenetére
Igen csak a baj ott van, Wild media Server nem reggelt, tehát ~10-15 napig működik, Serviio-val meg ez a "felirat mellett srt" nem lehetséges.
Lehet az lesz majd átkodolom az összes filmet más jobb formátumba amiben működik mellette az srt is. Pl.: avi filemknél simán de abból csak 1-2 volt, és nem épp minőségin néz ki egy 32"-os tv-n....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
starboyz
csendes tag
Lg tulajokat kérdeznék :Lw5500 van és egy hete azt vettem észre hogy a tv öszevisza állítgatja a fényerőt szinte 10mp-ként !Mintha energia takarékosba váltanám az alacsony és a közepes szintet!Valakinek ötlet?
Ja a tv kávája jobb- bal odalt még mindig eláll kb 7mm-1cm körül én ezt se mondanám normálisnak! 1 hónapos a tvHelp!
-
lupu500
tag
válasz lockdown90 #1252 üzenetére
Hello lockdown90! A TS-t mindenképpen demuxolni kell, szét kell szedni.(én régebben a Projectx 0.91.0 progit használtam és elég gyors volt) De próbáld ki a TSmuxert is szintén bevállt és gyors.
Fogsz kapni egy video és audio fájlt. Mkvtoolnix-unicode 3.3.0 progival pedig újra össze tudod fűzni őket de most már mkv konténerben. Ez a folyamat a leggyorsabb időben és ha az eredeti video fájl kódolása jó akkor az mkv is menni fog. Ez a folyamat nem kódol át semmit vagyis csak hordozó "konténert" cserél. -
nagyúr
Sziasztok!
Az MKV Extract GUI-nak mi a funkciója az MKV Merge GUI programon belül vagy amellett?
Köszönöm! -
nagyúr
DVD-gyűjteményemet szeretném MKV konténerbe helyezni, 3 általam kipróbált program (HandBrake, DVDtoMKV, MakeMKV) közül a Make MKV volt az, amelyik a legegyszerűbben, leggyorsabban, mindenféle konvertálás nélkül tette a dolgát, szinte csak addig tart a folyamat, ameddig a Win7 is átmásolná egyik helyről a másikra a filmet. Viszont ennél nem tudom állítani a kimeneti felbontást és méretet, pont annyi lesz az MKV fájl, amennyi a DVD volt, de ez nekem nem baj, mivel minden méretcsökkentés, konvertálás minőségromlással jár. Kérdésem: jól látom-e, hogy a MakeMKV tényleg belenyúlás nélkül, csak a csomagolást végzi és tudtok-e esetleg olyan programot, ami ettől még jobb az archiválásra?
Szívfájdalmam, hogy bármelyik programmal végzem az emkávésítást, a kedvenc lejátszóprogramom (Splash Pro Ex) nem észleli a feliratokat. Más letöltött MKV-nál látja őket, csak az én saját munkámat veszi szarba! Valakinek van erre ötlete, tapasztalata, vagy marad a PotPlayer, KMPLayer, MPC HC, ezek végülis tökéletesen lejátszák.
Köszönöm! -
Nova96
őstag
Van egy Samsung d5000 tv hogyan lehetne mkv+feliratot rajta lejátszani ?
-
ANT
addikt
válasz liszi70 #1270 üzenetére
A merge-gel sávokat csak hozzáadni tudsz vagy letiltani, de kiszedni nem.
A kiszedést úgy értem, hogy demux után a különálló feliratot megkapod .srt, .ass akármilyen formában, vagy a hangsávot .dts, .ac3-ban.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
nagyúr
Oké, köszönöm. Az tévesztett meg, hogy én ilyet a merge-el is csináltam, hogy csak a hang vagy feliratsáv-nál volt pipa és úgy indítottam a "muxolást", csak azt nem figyeltem, hogy az elkészült anyag az pl. nem SRT lett, hanem MKS. Ami nem tudom mi, gondolom csak a merge által feldolgozható fájl, viszont ami az extract-ból "kijön" az az eredeti SRT, amit nyilván bárhová lehet használni. Ha jól tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Van egy film 720 Bluray.x264DTS -HD China.mkv.és nincs hang,Gom Player játszanám le.
Próbáltam tsmuxrer-rel demuxolni 4.1-be de igy sincs hang.Mi lehet a gond?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
lupu500
tag
válasz Sanyabá #1273 üzenetére
Póbáld meg az mkv-t mkvextract gui progival szétszedni. Az mkv-ben általában van egy video és audio fájl (ha van hang).Ha megvan a hang fájl akkor nézd meg milyen kiterjesztése van. Az mkv általában dts, aac, ac-3 kiterjesztésű hangsávokat használ. Ha nem ilyen van akkor át kell alakítani. Persze a lejátszódnak le kell tudnia játszani a fenti hangsávokat. Tulajdonképpen az mkv egy konténer fájl (ilyen az avi is) amibe több féle kiterjesztésű video és audio fájl muxolható. Ezért sokan élnek is a lehetőséggel és elég érdekes párosításokkal fogsz még találkozni. Persze ezt nem minden lejátszó szereti.
-
Sanyabá
senior tag
válasz lupu500 #1274 üzenetére
Igen ám,de én LG tv-be dugtam a pendriv-et ,ami köztudott hogy nem játsza le a DTS hangot,a Samsung igen.
Akkor átfogalmozom a kérdést,hogyan kell kiszedni a DTS hangsávot?
Meg az az igazság, hogy nem is nagyon értek ám hozzá!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
lupu500
tag
válasz Sanyabá #1275 üzenetére
Le kell szedni az mkvtoolnix progit ami tartalmazza az mkvextractgui.exe fájlt.Ezt elindítod és feldob egy panelt.A panel "input" részbe beviszed az mkv fájlt és ha nem hibás akkor a "content" ablakban megjelenik mi van az mkv-ben.(video és hang fájl) innen már csak kipipálod amire szükséged van és "uncat"Ha az mkv DTS hangal van akkor megkapod külön egy fájlban a DTS hangot.
-
Luissimo
veterán
válasz Sanyabá #1275 üzenetére
az én samsung-om, (40b650) sem játszik usb-n dts hangot az mkv filmből, csak AC3-at.
ha a filmben alapvetően a dts hang van elsődlegesre állítva, akkor hiába van ott az AC3-is rajta, azzal nem foglalkozik, mert az elsődleges hanggal küszködik.TEHÁT, mégeccer a teendő.
Betöltöd az mkv toolnix-ba az adott filmet.
ott megmutatja neked, egyenként, hogy a stream miből áll.
ottlesz ugye a film rész, ottlesz a primary hangsáv (nyilván a dts) és ottlesznek az egyéb hangsávok is .
no, a dts elől kiszeded a pipát, hogy ne legyen alapértelmezett és csak a filmsávot és az ac3 hangsávot hagyod benne és ráengeded a programot hogy mixelje ujra.
a kimenet már a tévéd számára emészthető formátum lesz.sajna sok filmmel kell nekem is ezt megcsinálni, néha 20-30 gigás mkv filmeket kell átmuxolni, hogy eltüntessem belőle a dts hangsávot.
vagy veszek egy ujabb tévét, ami lejátsza.
de inkább nemveszek -
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Mkv merge progiba be lehet valahogy állítani hogy jobban használja a procit?
Mert így csak olyan 20-35%-át használja!"Fej vagy gyomor"
-
nagyúr
válasz kaboska #1281 üzenetére
Az miért baj? Engem pont az szokott idegesíteni, amikor (más programoknál) 100-on dolgozik a cpu. És mivel nem konvertálásról hanem "csak" csomagolásról van szó, nem is igényel akkora számítási kapacitást, szerintem, de ha nem jól gondolom világosítsatok fel, nem akarok hülyén meghalni.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
egy mkv file-t hogyan lehet kissebbre konvertálni? 14gb-ról szeretném dvd9-re kiírhatóvá tenni - veszteségesen is akár. Tudom hogy mkv-t szét lehet szedni, szét is szedtem 264-re és wav-ra, de így sem tudom hogy mivel tudnám a videó méretét lecsökkenteni vágás nélkül.
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
KisKigyi
csendes tag
Sziasztok!
Milyen programmal tudok MKV fáljdól DVD 5 vagy DVD9 formátumot kreálni úgy, hogy a menü és a felírat is meg maradjon!
Köszi a segítségeteket!
-
lupu500
tag
válasz liszi70 #1289 üzenetére
Azért óvatosan a DTS hangal mert pontosan ott vannak elrejtve a különböző hang effektek. Egy házimozi erősítőnak már van DTS hangsávot fogadó bemenete és ha egyszer újramuxoljátok az mkv-t AC3 hangal akkor többé nem lesz meg a házimozi élmény. Késöbb ha lesz házimozi lehetőség akkor újra meg kell szerezni az mkv-t eredeti állapotban. Érdemes a megfelelő mkv mellé a kiszedett DTS hangsávot is eltárolni.
-
JD0e
csendes tag
Sziasztok
A problémám a következő lenne:
Az általam szerkeszett mkv fájlokat nem játssza le a médiabox (PC-n tökéletesen megy)
A következő módosításokat végeztem az eredeti mkv-n:
- töröltem az angol hangsávot, magyart tettem a helyére
- módosítottam a videófájl fps-ét (timecodes), mivel a filmek fps-e 23, a magyar hangsáv forrása 25.
Az eredeti mkv-kat hiba nélkül viszi a box, amiket én csináltam, azok el sem indulnak.mkvmerge GUI v5.2.1-et használtom.
Ja, illetve az egyiknél csak annyit módosítottam, hogy a feliratot töröltem, benne hagytam mindkét nyelvű hangsávot, még fps-t sem kellett állítani, de ez sem indul.
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
lupu500
tag
Minden valószínüség szerint az újramuxolásnál történt valami. Ha az eredeti anyagot jól lejátsza a mediaboxod akkor a tartalmilag megváltozatott új mkv konténer azonos paraméterekkel kell rendelkezzen mint az eredeti. Attól hogy kiveszel egy hangsávot és újra összemuxolod, ha jól csinálod mennie kell. Általában az újramuxolásnál vannak mindig a problémák. Fontos info hogy az eredeti mkv mindenhól jól fut.
Nézd át ismételten az újramuxolást vagy váltsál muxer progit. -
JD0e
csendes tag
Közben megtaláltam a megoldást a problémára egy külföldi fórumon
File > Options > 'Disable header removal compression for audio and video tracks by default' kiválasztása.
Ennyi, ha valakinek hasonló gondja akadna a jövőben...
-
pöcpec
csendes tag
SEGÍTSÉG! Mert megőrülök!
STB-be dugott > NTSF-re formázott USB-re rögzítettem egy koncertet.
Két médiafájl 000.ts és 001.ts jött létre.(az STB a 4GB-os határ miatt darabolja gondolom)
A tsMuxer GUI 1.10.6 a 000.ts betallózáskor azt mondja Delay -2150ms, míg a 001.ts-nél -1718ms.
A MediaInfo 0.7.46 viszont az alábbiakat közli:General
ID : 710 (0x2C6)
Complete name : E:\blablabla\000.ts
Format : MPEG-TS
File size : 3.82 GiB
Duration : 51mn 36s
Overall bit rate : 10.6 Mbps
Network name : UPCD_ThorVideo
ID : 101 (0x65)
Menu ID : 31001 (0x7919)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=1, N=64
Codec ID : 27
Duration : 51mn 35s
Bit rate : 9 675 Kbps
Width : 1 440 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.249
Stream size : 3.49 GiB (91%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Audio
ID : 110 (0x6E)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 6
Duration : 51mn 35s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -2s 244ms
Stream size : 142 MiB (4%)
Language : HungarianMenu
ID : 100 (0x64)
Duration : 51mn 36s
List : 101 (0x65) (AVC) / 110 (0x6E) (AC-3, Hungarian)
Language : / HungarianGeneral
ID : 710 (0x2C6)
Complete name : E:\blablabla\001.ts
Format : MPEG-TS
File size : 1.34 GiB
Duration : 18mn 21s
Overall bit rate : 10.5 Mbps
Network name : UPCD_ThorVideo
ID : 101 (0x65)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Format settings, GOP : M=1, N=56
Codec ID : 27
Bit rate : 9 578 Kbps
Width : 1 440 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.246
Stream size : 1.23 GiB (91%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Audio
ID : 110 (0x6E)
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 6
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -1s 656ms
Stream size : 50.4 MiB (4%)
Language : HungarianMenu
ID : 100 (0x64)
List : 101 (0x65) (AVC) / 110 (0x6E) (AC-3, Hungarian)
Language : / HungarianHa a tsMuxer által közölt értékekkel muxolom akár egybefűzve (join), akár külön a két fájlt - meg ugye levágnám az
elejéről és a végéről a fölösleges reklámokat - mindíg CSÚSZIK A HANG!
Ha a MediaInfó értékeivel csinálom akkoris CSÚSZIK!Célom: MKV készítése chapterekkel.
A két progi (tsMuxer, MediaInfo) miért mutat eltérő Delay-t?
Hogy a túróba tudnám összefűzni a két fájlt, levágva az elejéről és a végéről a felesleget, hogy ne csússzon a hang?
Üdv,
Bocsi a terjedelem miatt![ Szerkesztve ]
-
SajtiPeti83
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni .ts kiterjesztésű fájlok egyesítéséhez. Milyen programmal végezzem, és hogyan?
Előre is köszönöm.
-
pöcpec
csendes tag
Tovább próbálkozom, mert nem hagy nyugodni.
Most úgy próbálom, hogy mindkét fájt szétszedem videó és hangra, a két videót és a két hangot külön összemuxolom, majd az így kapott videót és hangot muxolom össze, hátha helyrejön a szinkron és majd utána vágom le az elejéről és a végéről a reklámokat.
De sajna az alábbi problémába ütköztem:
tsMuxerrel szétszedem a 000.ts (51perc) és a 001.ts (18perc) fájlokat hang és videófájlokra.
MKVmergeGUI-val addolom a létrejött 000.track_101.264 és a 001.track_101.264 fájlt.
Muxing után az MPC lassítva játsza le: 1 óra 43 perc lett!
A fps értéket nem változtattam!
Az forrásfájl és a végeredmény is 25 fps!
(ezután a két AC3 hangfájlt muxolva szépen összefűzte, de hát a lassított videóval ugye eleve nem lehet szinkronban!)Kipróbáltam másik forrásfájllal is az eredmény ugyanaz!
Mit kell még beállítani az mkvmergében, hogy jól (eredeti sebességben) muxolja össze a videókat?Azért szenvedek ennyit mert a set-top-boxról USB-re felvett jó minőségű (1440x1080) felvételekből szeretnék reklámmentesített mkv-t készíteni chapterekkel és a média playeremhez csatolt HDD -re arhíválni.
Üdv,
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Mit a ajánlotok VC1es és L5.1 videók L4.1 mkvba való átkódolásához???
Valami egyszerű, de klikkelgetőst preferálnék.Köszi a segítséget
-
laspring
tag
Sziasztok!
Van egy LG BD550 blueray lejátszóm. USB harddrive-ról szeretnék mkv-t lejátszani, de nem indul el, nem játsza le. Kétfélével próbálkoztam, egyik sem működött.
Néhány oldallal ezelőtt találtam egy dolgot amit kipróbáltam: H264LevelEditor-ral 5.1-ről átírtam 4.1-re az mkv leveljét. Viszont ezután sem működöttHa ajánlotok egy progit akkor légyszi abban is segítsetek, hogy azt hogyan kell használjam. Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest