Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz V/ #5669 üzenetére

    PLA: ezzel annyi tapasztalatom van, hogy
    - X idler oldali elemet nyomtam belőle. A 8-as rudak furata szűkebb volt, én persze beletoltam így is a rudat. Az idom reccsent. Ugyanezt eljátszva petg idommal, nem reccsent :)
    - egy kollégám szintén hasonló modellel szintén pla anyagból szintén beleerőltette a rudat, szintén reccsent.
    Nem azt mondom, hogy a pla egyáltalán nem jó ilyen modellekhez, csak azt, hogy a fizikai erőhatásnak nem áll úgy ellen, mint a petg anyagú
    - petg-ből nyomtam még az elején egy saját spool holder-t, amibe 628-as csapágyat gondoltam rakni. Persze tolerancia akkor még nem volt ismert számomra, meg hogy ezt be kellene tervezni. A csapágy nem nagyon akart beugrani a helyére, kis kalapácsos kényszerítést alkalmaztam. Egyben maradt a modell.

    Sacco, hő, pla: itt bizony én is csak a sorban állok, vagyis azt szajkózom, amit olvasok :D Mivel nekem nincsenek pla alkatrészeim, így erről közvetlen tapasztálasból nem is tudnék írni. (azért azt érdemes figyelembe venni, mennyire van közel a nozzlihoz/alu blokkhoz az adott modell. Értem ezalatt, hogy ha csak 1-2mm a távolság, azért már meggondolandó, hogy pla vagy nem pla, nem?
    Amúgy arra gondolsz, hogy a radiátorra van PLA idom rakva? Próbáld meg a ventit kikapcsolni, amikor a hotend még bőven 200 fok fölött van. Nekem volt egyszer petg-ből egy ilyen venti tartóm (a gyári, kék fröccsöntött helyett) és csak 1x felejtettem el, hogy nem hűlt még le a hotend rendesen. Kikapcsoltam a delejt a gép alól. Venti persze off. Másnap láttam csak, hogy eldeformálódott a venti tartó idomom. Nem folyt szét, persze, de onnantól már nem volt passzosan felrakható a radiátorra, lötyögött, a két íves szárnya széthajlott (ez egy szimpla v6 fej volt)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák