- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
1.5 TB-os hdd-t nem látok az ajánlóban. Mi ennek az oka?
Körülbelül 1.2 Tb-nyi adatot szeretnék elraktározni de a 2 TB-os lemezt túlzásnak érzem. Ez az adatmennyiség nem fog változni a későbbiekben sem és csak ennek a tárolására vennék egy hdd-t.Üdv:Viktor
-
KFORboy
senior tag
válasz jim bcs #62501 üzenetére
Igazából a kérdés elég szimpla, USB 3.1- en mennyi a difi sebességben egy sata III-hoz képest azonos 5400-as vinyókkal...
Ennyi...Erre se az összefoglaló nem ad választ se úgy nem indokolt a "formanyomtatvány" szerint bedobnom a kérdést, mert ilyen nincs....
Tudom a két csatoló elméleti sebességét, de pl egy 5400RPM-es vinyó sosem ad le 500MB írásos sebességet SATA III-on amit mondjuk egy jobb SSD meg igen.A szűk keresztmetszet a HDD sebessége és erre vagyok kíváncsi mint tapasztalat, hogy akinek van külső USB 3.1-es vinyója az mit tapasztalt, SATA-n mint mindenkinek úgy nekem is van tapasztalatom... Azaz össze tudnám hasonlítani ha legalább ez a fél adat meglenne...
Totál nem indokolt a cseszegetés !
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
King Unique
titán
válasz KFORboy #62505 üzenetére
Arra célzott a fórumtag teljesen jogosan, hogy kissé el vagy tévedve... Az összefoglalóban és a téma tudnivalókban linkelve vannak a külső merevlemezes témával foglalkozó topikok. Az és az USB 3.X téma eleve oda, nem ide, nem a belső merevlemezekkel foglalkozó topikba való! Meg el kellene dönteni, hogy most külső, vagy belső kell-e és aszerint feltenni a kérdést a megfelelő topikban.
"Tudom a két csatoló elméleti sebességét, de pl egy 5400RPM-es vinyó sosem ad le 500MB írásos sebességet SATA III-on amit mondjuk egy jobb SSD meg igen."
Ha tudod és leírod, akkor minek kérdezed? Teljesen egyértelmű és a neten is számos tesztet találni, hogy önmagában egy HDD eleve nem képes nemhogy az USB 3.1 Gen 2, de még az USB 3.0 szabvány határait sem feszegetni, mivel ahhoz SSD kell (bővebben).
[ Módosította: jim bcs ]
-
King Unique
titán
válasz Viktoár #62503 üzenetére
Azért, mert a 1,5 TB-os a HDD-k a legtöbb gyártónál már rég kikoptak a kínálatból. Meg azért, mert az ár-érték arányuk már korábban sem feltétlen volt a legjobb pl. a 2 TB-osokhoz viszonyítva. Meg amikor manapság a merevlemezgyártóknál az egyre nagyobb és nagyobb tárolókapacitású HDD-k gyártása az egyik cél, akkor nyilván még kevésbé fognak TB-on belüli köztes és kicsi kapacitásokkal szórakozni, pláne 3,5"-os fizikai méretben.
Az pedig gondolom megvan, hogy a 1,5 TB a bruttó tárolókapacitás SI (1000) alapon, ami az IEC (1024) szerinti átváltás után nettó ~ 1,39 TB. Plusz egy merevlemeznél sem árt, ha van rajta elegendő szabad tárterület, nem a legjobb fullra telemásolni. Na meg azt is szokták mondani, hogy tárhelyből sosem elég, inkább legyen több, mint kevesebb (kicentizett).
Ha annyira 1,5 TB-os kell, akkor meg beszerzel valahonnan egy régebbi típust, már ha kapni még olyat. Vagy veszel 2 TB-osat, aztán kész.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz King Unique #62510 üzenetére
Használt vagy régebbi darabot nem szeretnék venni.
Marad a 2TB-os.Üdv:Viktor
-
mackosajt
addikt
A jó ár miatt rácuppantam a 3 TB P300-ra.
"Bár ne tettem volna!" (az idézőjeleknek jelentése van)Szóval a NAS tegnap estig a WD RED 1TB-vel üzemelt. És mostantól ismét.
Egyszerűen nekünk zavaró a hangja a P300-nak, a NAS-ban. Nem a "Kerregés", sokkal inkább a pörgési zaj, mintha egy venti folyamatosan menne indokolatlanul.De no para, megy a gépembe, és a fiúk az én régi WD Blue-mat kapják, a NAS-on meg végeztem egy takarítást.
Most épp a Blue tartalma kúszik a P300-ra.Szóval így már értem, miért nincs az összefoglaló NAS-os részében.
Én csak bíztam a véleményekben, de sebaj, mondom, jó szolgálatot fog tenni nekem.Gondoltam csak leírom a saját tapasztalatom, ha nem baj.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #62399 üzenetére
Beszereltem a számítógépembe a WD Purple "30PURZ" merevlemezt.
Az adatlapomon látható konfigurációban, SATAII csatlakozó felületen keresztül meglehetősen korrekt eredményt hozott:
WD30PURZ - HD Tune Random Access Test
WD30PURZ - ATTO Diskbench Test
Összehasonlításként a 7200 RPM-es "WD 10EZEX" eredménye ugyanabban a hardverkörnyezetben:
Ezek alapján az 5400 RPM nem jelent szignifikáns hátrányt a gyakorlatban. A HD Tune fájlmásolási tesztek is egészen jó eredményt hoztak. Úgy tűnik, hogy kiegyensúlyozott teljesítménye van ennek a merevlemeznek.
Persze, az adatokat majd most mozgatom át rá az EZEX-ről...
A lényeg, hogy csendesen, megbízhatóan tegye a dolgát még nagyon sokáig!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
titán
válasz mackosajt #62512 üzenetére
Nem is tudom. Oda nem inkább egy 5400-as fordulatú vinyó kellett volna?
A hang egy szubjektív tényező, kinek mi a zavaró és ki milyen környezetben használja, ahol zavaró lehet, vagy egyáltalán nem hallani.
Küld vissza, ha nem jött be. Köszönjük a tapasztalatokat természetesen, a későbbi vásárlóknak nagyon hasznosak.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
Mint írtam, hasznosítom, és perpill meg is oldottam.
Igen, nem kellett volna a kedvező ár miatt raugranom.
Viszont az is biztos, hogy wd red alá nem adom a NAS-ba, ha mégis később azt bővíteném.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
galaxys80
veterán
Sziasztok!
Egy NAS-ba szeretnék tenni egy 1 Terrás HDD-t. Egyik ismerősöm tudna most szerezni zsír új Toshiba DT01ACA100 3,5-es 1TB os Sata3 7200rpm HDD-t 8.000-ért.
Látom, hogy nincs az ajánlottak között. Nagyon mellélőnék vele? -
Shokkolo
addikt
válasz mackosajt #62520 üzenetére
előtted 2-3 nappal vettem szintén p300-at, szintén egy 3 TB-s darabot.
Nekem nem tűnik olyan hangosnak.
A nasomban pedig 2 WD enterprise csücsül, ami minden csak nem halk
Vagy kifogtam egy jó darabot, vagy ennyire más az ingerküszöbünk?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Dzsekó
addikt
válasz mackosajt #62520 üzenetére
Elketyeg benne. Olcsón vehető. Menteni meg minden vinyóról kötelező. Hang meg szubjektív. Valahol a másik szobában van a NAS, valahol meg kábelrendező helyiségben, ahol meg a szerverek meg a hűtés miatt úgyis zúgás van.
Én 2,5"-os WD10JFCX (Red)-et tettem a NAS-ba, a vinyónak nem volt hangja, de a NAS ventinek, ami ok nélkül bekapcsolt, annak volt. Emiatt likvidáltam a NAS-t, nem bírtam megszokni (közel volt az ágyamhoz).[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Milyen winyót tudnátok ajánlani olyan 500Gb-1Tb méretben adattárolásra asztali PC-be ? Mindegy milyen hangos, csak sokáig üzemeljen.
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Egy mikroszkóp (TEM) számítógépében lévő 10 éves WD vinyót akarom lecserélni. Elég lenne 1 terás, viszont évi kb. 360 napot menni fog, így nem tudom, mi lenne a legjobb választás. WD1003FZEX, esetleg P300?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Ereshkigal #62526 üzenetére
Inkább WD1003FZEX.
-
newmoonlight
senior tag
Az a helyzet, hogy a tökéletesen zaj- és vibrációmentes 6TB-os Purple után beépített 10TB-os (szintén 5400rpm-es) Purple-től rezonál egy kicsit a gép (Thinkstation P 310 SFF desktop) felső burkolólemeze. Hangja nem igazán van, de a tenyeremet rátéve, határozottan érezhető a vibráció. Létezik olyan HDD-beépítőkeret (az a hullámos, kék színű műanyag), amely kevésbé adja át a lemezháznak a rezgéseket?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
mufi
senior tag
Sziasztok, Dell M4700 laptopba kellene merevlemez, nem oprendszer lenne rajta. 1TB, vagy nagyobb kellene, gyors és csendes kellene. Szóbajöhet hardveraprós hirdetés is, bár inkább újat szeretnék, mégsem zárkózok el a használt piactól.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Adattárolásra ár/érték arányban melyik a legajánlottabb HDD (2-3Tb)? Még mindig a red? Pár éve még az volt.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsi, de nem tudtam hova írni, így ez tűnt megfelelőnek.
Van egy külső hdd hordozható mobil rack, amiben van egy 2,5 hdd.
A mobil rack-hez egy ilyen Y 2x usb a és 1x usb mini b kábel van és a narancs ponttal jelzett vastagabb usb a porttal működik, a vékonyabb usb a nem kell hozzá, az ott feleslegesen lóg (az usb mini b meg a rack házba megy).A sima 1x usb a 1x usb mini b kábellel nem működik csak Y-nal, viszont jó lenne, ha lenne olyan kábel amivel működne, ami nem Y, hanem a sima megoldás. Van ilyen egyáltalán hozzá szerintetek? (lehet usb 2.0 vagy 3.0 is, ha lenne)
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Shokkolo #62541 üzenetére
Elvileg igen, de a képről a vastagabb usb-ről is megy önmagában, a másik (kicsit vékonyabb) usb a csak lóg magában, az nem kell hozzá.
Viszont a vékonyabb usb a-val már önmagában nem működik.
Csak azért kérdezem, hogy létezik e olyan usb a és usb mini b kábel, ami plusszban tudja azt, amit az a vastagabb usb végű a képen, hogy ne kelljen ilyen y-t használni.[ Szerkesztve ]
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Viszonylag rég vettem már HDD-t. Szeretnék venni egy használtat innen az apróról.
Max 500GB csak torrentezésre. Heti szinten kb 3-4 nagyobb adat töltés, törlés. Ha már 2-3-4 évet így kibírna örülnék is neki. Ha megy a levesbe nem gond.
Melyik márka illetve szín, ami ajánlott? Nem lényeg milyen hangos (szekrényben van a NAS)
Szerintem a gyorsaság sem számít.
Előre is köszönöm a válaszokat.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
King Unique
titán
válasz Ice&Lime #62540 üzenetére
Az USB Y-kábelre általában akkor lehet szükség, ha csak USB 2.0 porthoz lehet csatlakoztatni az eszközt. Ezzel a megoldással lényegében 2 db USB 2.0-s portot használ a stabil tápellátás biztosításához, mivel 1 db port esetében bizonytalan, elégtelen lehet. Viszont USB 3.X portoknál már nem szokott ilyenre szükség lenni, mivel ott rendszerint 1 db port is megfelelő tápellátást biztosít. Tehát az USB 3.X port a biztos megoldás arra, hogy ne kelljen Y-kábelt használni.
Abban pedig nincsen semmi meglepő, hogy az Y-kábelnek csak a kiegészítő tápvonalát csatlakoztatva nem működik az eszköz, mivel azon az ágon csak tápellátás történik, adatkapcsolat nincsen. A fővonalon van mindkettő, ami a képen narancs színnel van megjelölve.
Legközelebb pedig jó lenne használni a fórum keresőjét, meg elolvasni az adott topik összefoglalóját, valamint egyes legutóbbi hozzászólásokat (példa), mielőtt felteszed a kérdésed... Már csak azért is, mert eleve nem a megfelelő topikban érdeklődsz, mivel ez a topik nem külső, hanem belső merevlemezekkel foglalkozik, ha esetleg nem lenne egyértelmű.
-
Ice&Lime
veterán
válasz King Unique #62544 üzenetére
Köszi a választ és bocsi, hogy ezek szerint téves topikba írtam.
Enyire nem szoktam áttúrni a topikokat.
írok akkor a másikba. -
Ice&Lime
veterán
válasz King Unique #62546 üzenetére
Már feltettem, mert nem találok megfelelő kábelt itthon hozzá, usb 3.0 A to mini B usb és nem külföldről szeretném venni.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
válasz Dzsekó #62534 üzenetére
Szia, köszönöm. Ennek van 2 TB-os változata? Annyi kérdésem lenne, hogy ennél a fajtánál mennyire hangos, ha pl egy ideig netezek, aztán pl megnéznék egy képet ami ezen a lemezen van, mármint, sokszor hallom a laptopban, hogy elindult a HDD mikor megnyito róla egy képet, zenét...
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Dzsekó
addikt
Nincs belőle 2TB-os. Ha 2TB-os kell, akkor Toshiba L200-at tudom javasolni.
Ha nincs beállítva a laptopban, hogy álljon le a HDD, akkor nem fog felpörögni, amikor képet nézel róla, mert állandóan pörög majd.
Fej parkolását célszerű kikapcsolni, mert akkor kattogni sem fog a fej, amikor ki-be rakja parkolóvillára és parkolóvilláról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest