- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
Üdv,
2 HDD beszerzéséhez szeretnék tanácsot kérni, 1 vagy 2 TB méretben.
- Az első "sima adattároló" lenne asztali gépben, illetve játék lenne rátelepítve (évi kb 20 alkalommal ha játszok ?! )
- a másik szintén adattárolásra lenne használva, de sok-sok apró file-al, photoshop miatt.
Nem feltétlen kell szupergyors, inkább mind2 esetén a megbízhatóság és az élettartam lenne a mérvadó.
Előre is köszönöm"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tetsuo
őstag
válasz Shokkolo #62201 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek 1 TB-os winchesterre lenne szüksége.
Érdemes helyette SSD-ben vagy nagyobb HDD-ben gondolkodni, mondjuk egy 3 TB-osban, mert az előbbi pl. gyorsabb, korszerűbb és nem sokkal drágább, míg az utóbbi fajlagosan olcsóbb és később szorul csak bővítésre. Esetleg floppy disk, a retro feeling miatt. A HDD-nél még ez is elmarad. -
Dzsekó
addikt
válasz RoyalEKO #62197 üzenetére
Nem szép a hangja.
Seagate által ajánlott Seatools mit ír rá?
Sentinelben tiltottad a parkolást?
HD Sentinellel parkolás tiltása:
Beállítások -> Lemez figyelés -> Lemezek leállásának akadályozása
pont alá egy
*
(csillag) kerüljön.Load/ unload cycle count értékét nézd meg, hogy mennyire nő smartban, és válts decimális nézetre, úgy könnyebb kielemezni. Értéken jobb klikk, és decimális nézet.
-
Dzsekó
addikt
válasz konyi79 #62198 üzenetére
- Smartban a load/unload cycle count értékét látod, hogy mennyire nő
- wdidle3-al meg tudod nézni (wdidle3 /r parancs), hogy mekkora értéken van a parkolás (300 secnél már nem kell piszkálni, de 4 vagy 8 secnél érdemes 300-ra rakni vagy egyszerűen a /d kapcsolóval kikapcsolni a parkolást). -
Dzsekó
addikt
válasz Peter Kiss #62196 üzenetére
Seagate-eknél a HW ECC Recovered mindig megegyezik a Raw Read Error Rate értékével, és mindig egy véletlenszerű számot vesz fel, általában nagyot, de van, hogy kicsit. Logikát nem kell benne keresni, az érték mindkettőnél Seagate gyártó specifikus. Power on time és Head flying hours már érdekesebb, hogy miért olyan sok, de ettől még hibátlan a vinyó, max már futott egy keveset előtte. Az más kérdés, hogy állítólag új a vinyó. Érdekes, hogy a ki be kapcsolások száma csak decimális 16, ettől persze még lehetett előtte szerver vinyó.
Smart képnél arra voltam kíváncsi, hogy mechanikai gondja van-e a vinyónak, ami látszólag nincs (Reallocated sector count, Uncorrectable sector count, Current pending sector count, Seek error rate, Ultra ATA CRC error count, Spin retry count).[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz Dzsekó #62206 üzenetére
Kicsit utána olvastam, és pl. a Seek Error Rate Seagate esetében és a fenti példát használva így alakul:
0x000000A2BBE1 az értéke
Alsó 32 bit: 0x00A2BBE1 - ennyi seek művelet volt
Felső 16 bit: 0x0000 - ennyi error voltGondolom, hogy a HW ECC is hasonlóan jöhet ki, sőt, valószínűleg ugyanígy, így azokkal gond nem lehet
A lemeznek meg szerintem baja van, 2 nap alatt megváltozott a hangja teljesen, álmoskönyv szerint nem jó jel.
-
konyi79
addikt
válasz Dzsekó #62205 üzenetére
Köszi,
nincs már itthon gép, amibe bele tudnék rakni 3,5-ös HDD-t, azért kérdeztem mennyire szükséges küzdenem vele, a típusra rákeresve a topikban régebben eléggé problémás volt ebből a szempontból. A NAS smart adatai szerint most 36 óra alatt 17-et parkolt, értéke 200, szóval úgy tűnik nem lesz vele gond.
Meg érdekességként egy HGST Travelstar 5K750 smart adatai, ami sok évvel ezelőtt feleslegben volt itthon, azóta vándorol nasról-nasra torrentezni 24/7-ben. Döbbenet, mit kibír a kis vacak. -
Shokkolo
addikt
válasz Dzsekó #62203 üzenetére
Köszönöm
@Tetsuo:
Lehet, hogy te nem tudod elképzelni, de ez akkoris így van.
Van mellé NAS, de abba is csak 2*1 TB, és bőven elférek, sosem volt 70% fölött.
Nem tárolok baromságot..."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
M107
addikt
válasz Shokkolo #62209 üzenetére
Jó ott a 2 darab 2 TB is csak olyan 2*8000 Ft árkülönbség megéri e neked, mivel írtad, bőven elférek 2*1 TB-on is.
Személyem ha NAS-om volna 2*2 TB minimum. és bőven elég lenne durván 3-6 hónapig amit néznék szépen rá és kész, utána del.
Onnan tudom hogy saját belső 3TB HDD-m ha levenném még az ún nem kellő dolgokat simán maradna rajta 1.85 TB szabadon, most olyan 890 GB össz-visz ha van rajta.Amúgy ha tényleg elférsz akkor jó lesz a 2*1 TB is.
Gondolni kell a jövőre is.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Shokkolo
addikt
A NAS-ban marad a 2 * 1 TB, oda sikerült anno kerítenem WD Enterpriseokat.
Azok iylen örök élet +1 nap
Amíg mennek és nevetve elférek addig tökéletes.A 2 HDD amit keresek másra kellenek, az egyik a gépbe, pár fotót, 1-2 játékot meg régről őrzött cuccokat tárolni.
Most egy WD Blue van benne 1 torrás és 500+ szabad hely.
Csak a HDD sentinel szerint döglődik (pedig elég keveset ment...), és nem várnám meg...
Max veszek egy HDD keretet hozzá, belerakom és megy amíg megy, de semmi kritikus adattalA másik pedig barátnőm gépébe kéne mert régi már az övé is, és photoshoppolgat rengeteg képpel.
Méretre nem nagy, csak sok...[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
M107
addikt
válasz Shokkolo #62211 üzenetére
Szegény blue tényleg rami állapotban van.
Igaz hogy nem olcsó, de a gari miatt is megéri : Western Digital WD Black 1TB (WD1003FZEX)
20-25 ezer közt kapható sajnos, de tényleg NO1 + 5 év gari
Vagy WD lila vagy red de azok 5400 rpm -sek.
Vagy adsz + 1 lehetőséget 2 új blue-nak.Mondjuk a saját usb3-as blue-m :
2014 júliusi vásárlás. Állandóan a gépen lóg.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jenco73
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 7-8 éve hibátlanul üzemelő WD 15EARS merevlemezemet szeretném lecserélni valami hasonlóan tartós megbízható,gyors és csendes darabra. 2-3 tb-os méretben gondolkozok. Főleg torentek futtatására használnám de a régi lemezről átmenteném az fotóimat és a dokumentumaimat. Egyenlőre nincs gond a régi lemezzel de szerintem nem ártana gyorsabb lemezre váltani és tényleg 7-8 éve nyúzom már a régit. -
Dzsekó
addikt
válasz jenco73 #62213 üzenetére
WD Purple 3 év garival
WD20PURZ 2TB
WD30PURZ 3TBValamivel gyorsabb lesz a nagyobb adatsűrűség miatt, de ha gyorsabb kell, akkor 7200RPM-es WD Red Pro 3-5 év garival
WD2002FFSX 2TB 3 év gari
WD4003FFBX 4TB 5 év gari[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
NAS-t szeretnék építeni. 3 vagy 4 db (még nem biztos) 4 TB-os HDD-t szeretnék raid 5-be freenas alá rakni. Nézegettem az ajánlót itt meg a neten is, WD red az ajánlott. A WB blue annyival rosszabb? Filmek, játékok lennének tárolva rajta, fontos adat nem, vagy backupolva. Sebesség annyira nem fontos. Árban kb 8k különbség van köztük. Megéri a red?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz yusukee #62215 üzenetére
A 4 TB-os WD Blue valójában átcímkézett Green, ezért nem igazán ajánlott. A Red és a Purple viszont már inkább, illetve kifejezetten NAS-ban történő használatra a Red és a Seagate IronWolf.
-
konigjanos
senior tag
Egy éve vettem egy 4TB Toshiba 3.5" SATA merevlemezt /MD04ACA400/ de most már kezdem nagyon unni, mert rettentő hangos lemezművelet közben. Hasonló méretben, elérhető árban mi az ajánlott és megbízható halk lemez, amire érdemes lenne cserélni? sebesség kevésbé fontos, a rendszer külön ssd-ről megy. köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz konigjanos #62218 üzenetére
Például a WD Purple, ha halk kell és kevésbé fontos a sebesség, megfelel egy 5400 RPM-es is.
-
konigjanos
senior tag
Garanciával kapcsolatban kérdezném: van valami szabály, hogy hány hibás szektor, vagy % kondiciónál adnak helyette másikat? vagy csak ha teljesen bedöglik?
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz konigjanos #62220 üzenetére
Elméletileg nincs, de érdemes a saját programjával is ellenőrizni.
Személyem, ha bármi baj volt azt csinálta, hogy küldtem vissza.Bár kevés garanciális cserém volt, minden amit vettem Pc szinten működik kivéve egy 750 GB HDD ami garis csere volt még 2011-ben 14 nap múlva kaptam egy újat, amit 3 hónap múlva eladtam.
[ Szerkesztve ]
-
jozs6200ax
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni milyen hdd-t ajánlanátok számomra. Adattárolásra lenne főleg, filmek , játékok (esetleg erre telepített játékok futtatása). 2-3 Tb -os változat érdekelne . Válaszotokat előre is köszönöm -
Dzsekó
addikt
válasz jozs6200ax #62222 üzenetére
Ha beéred a lassabb, de halkabbal, akkor WD Purple, gyorsabb, de hangosabb pedig Toshiba P300.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
2TB méretű 3.5 hdd-t keresek. Újonnan vásárolnám.
1-2 játék futtatása lenne a feladata, illetve a másik felét adattárolásra használnám.
A rendszer ssd-n van. Halk üzem fontos lenne. 20K-ig.
Mit ajánlotok?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
M107
addikt
válasz Ace Ventura #62225 üzenetére
P300 Toshiba, viszont hogy ha halk is kell hogy legyen akkor oda inkább 5900-5400 Rpm HDD érdemes vagy WD RED vagy Purple viszont mivel a fordulatuk alacsonyabb mint a P300 nak játékok futtatásakor lehetnek kicsi laggok.
Bár én anno 1 TB Red-ről játszottam FULL HD ban max 60 FPS ig de nem volt problémám, de játékoknak ajánlott a 7200 as HDD, viszont akkor meg nem lesz olyan halk.
Bár én nem tapasztaltam hangoskodást se anno az 1 TB Redem sem a mostani DT0ACA300 Toshim esetében sem, 4 kis gumi bakon ül egy ITX házban.
Simán alszom mellette.UI:
Bár én már nem játszom PC-n már vagy 2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz jozs6200ax #62224 üzenetére
Oda ajánlott, de asztaliként is használható, ugyanúgy, mint a Red.
-
Pala
veterán
Sziasztok!
A WD20SPZX mennyire ajánlott backup HDD-ként, külső házba rakva?
-
Pala
veterán
Még egy másik kérdésem is lenne: ártól teljesen eltekintve melyik a legmegbízhatóbb 3.5"-os 2TB-os 7200rpm-es vinyó (már ha van egyértelmű "győztes" ebből a szempontból).
-
konigjanos
senior tag
A WD40PURX és a WD40PURZ között mi a különbség? melyik ajánlottabb?
-
Peter Kiss
őstag
válasz konigjanos #62232 üzenetére
Villogó háromszög mellett fent:
Módosultak a WD Purple merevlemezek cikkszámai, ugyan nem most, de sokaknak még friss az információ. Az eddigi PURX modelleket a PURZ fogja váltani, a névváltoztatás csupán formai, egyik sem rosszabb mint a másik, funkciójukban és képességeikben nem változtak a merevlemezek.
Nem csak névváltás volt, de érezhető specifikációjuk nemigazán változott.
-
konigjanos
senior tag
válasz Peter Kiss #62233 üzenetére
Köszönöm, kissé figyelmetlen voltam. Ami érdekes, hogy az x végűekkel az árgép szerint kevesebb volt a baj...
-
Peter Kiss
őstag
válasz konigjanos #62234 üzenetére
Pont a fordítottját látom a newegg-en, de az újabbnak kevesebb review-ja van.
-
Gaab.mm88
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy laptop, melybe gyárilag 2db HDD (SATA3-as mind 2) építhető be. Az első helyén egy 250GB-os WD Blue SSD van, a második szabad helyre szeretnék egy HDD-t rakni. Főként adat tárolásra használnám, illetve évente több alkalommal nagyobb igénybevételnek lenne kitéve. Várom a tanácsaitokat! Köszönöm.
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
van egy NAS otthon, benne jelenleg 3db 3Tb-os WD RED. Van egy negyedik is és egy WD Purple (amit az éjjeli zaj miatt váltott egy SSD), de most arra megy a külső mentés.
Ezt szeretnémkiváltani valami archiveálásra szakosított lemezzel és a felszabaduló 3Tb-s maradna spare, ha megdöglok az egyik a NAS-ban.A Raid5 miatt jelenleg ugye 6Tb használható, ha benyomnám 4iknek, akkor 9Tb, tehát 6-10Tb-os archiválós lemez kellene,lényeb a biztonság, évek múlva is.
Nem belső mentés lenne (300k kicsit sok egy NAS-ra, hogy 8 lemezes legyen), hanem USB3 bay-en kereszüli, külső.korábban volt a Seagate-nek dedikált Archive lemezcsaládja, de már nem találok ilyet. A WD-nek is volt, de az átszinezésekkel megint nem tudom mi az.
Mit javasoltok 6-8-10Tb méretben a célra?
Kösz
-
RoyalEKO
csendes tag
válasz Peter Kiss #62200 üzenetére
Elküldtem az új hangját is a Seagate supportnak, meg mellékeltem a SeaTools-os long generic test-et is, amint hiba nélkül átment.
Hogy őszinte legyek, nem lepődtem meg a válaszukon, sejtettem, hogy valami nem okés egy pár hete vett vinyónál ez a kattogás...
Ezt írták:
"Thank you for righting back to us with the results of the performed checkups. In fact the last mp3 you have sent us obviously demonstrates that "clicking" sound that is a sign of the defective movement of the disk's read-write actuator. Even if at the moment your drive has passed Seatools testing this sound is an indicator of the mechanical damage of the drive's components that can cause its sooner failure and data loss.
In this situation we would recommend you to proceed with its warranty replacement at the place of purchase or directly from the manufacturer (Seagate)."
Magyarul kuka, és cserélhetem is ki.Most már csak annyi kérdésem lenne, hogy ha sikerül elintéznem ott, ahol vettem, és be tudnám váltani akár másik típusúra is, ti melyik márkát/modellt javasolnátok ebben a 10 TB-os kapacitásúban, ami a legmegbízhatóbb, és tudja produkálni (vagy akár túllépni) ennek az IronWolf-nak az írási/olvasási sebességét? Csak mert ezek után valahogy a Seagate-ektől elment a kedvem...
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Peter Kiss
őstag
válasz RoyalEKO #62238 üzenetére
Először inkább azt gondolnám át, biztosan megfelelő módon kezeled-e az adott adataidat, nem kellene másik módszert alkalmazni.
Gondolok itt olyan egyszerűségre, hogy 1 nagy disk helyet 2 kisebb/több, a pótolható anyagokat nem annyira pakolászni, pótolhatatlannak meg legyen egy mentése valamerre, szóval nem a gyártó lenne nekem az első kérdésem a helyedben.Őszintén szólva csodálom azokat, akik vesznek ekkora HDD-t. Nekem annyi tárolókapacitásom van mindig, hogy legalább egyszer minden elférjen máshová, elosztva. Most még több is van, illetve sok a pótolható, azt meg lesz.rom.
-
RoyalEKO
csendes tag
válasz Peter Kiss #62239 üzenetére
Igazából nekem azért kellett nagy winyó, mert a régebbieket, amik folyamatosan mennek kb. 0/24-ben nem szeretem 2-3 évnél tovább használni, nehogy idővel az aktív használat miatt tönkremenjenek. Az alaplapom is eléggé szűk keresztmetszet, mert egyszerre csak 4 SATA-s eszközt tudok rácsatlakoztatni, így próbálom tömbösíteni az adataimat, és minél kevesebb HDD-n tárolni a cuccost. Természetesen backup winyóm is van, amire a fontos személyes adataimat időközönként lementem, de ezt egy torrentezős, filmek tárolására szánt winyónak vettem, ahol azért nem akkora érvágás, ha egyszer elveszítek mindent, de azért nem is lenne őszinte a mosolyom, ha egy szép nap 10 terrányi filmem menne a levesbe egyik pillanatról a másikra, ami úgy jó 15 év termése... Ezért is figyelem folyamatosan HD Sentinellel a winyóimat, hogy legyen még időm backupolni, ha kezdene halódni, mert sajnos annyi pénzem nincs, hogy minden winyóból duplán vegyek (így is egy 100 ezres tétel volt ez nekem), így marad az a megoldás, hogy keresek valami megbízható(bb) márkát, és figyelem továbbra is a hangját és értékeit, amik előrejelezhetik a meghibásodását.
-
őstag
A cikkszámon (és áron) kívül van különbség a HDWD130UZSVA és HDWD130EZSTA között?
Elvileg mindkettő 3 TB Toshiba P300-at takar.A torrentre használt 4 lemezes RAID5-ös tömbben az egyik (vagy mindegyik?) merevlemez döglődik. Arra gondoltam, hogy ilyenekre cserélem le, mert a HDWD130UZSVA már bruttó 20 fölött egy kicsivel kapható.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
A 4 éves, adattárolásra használt WD 1 terrás 2,5-es vinyóm elkezdett szarakodni. Teljesítmény még 100%, de a kondíció már csökken. Jelenleg 71%. Észrevehető. Több képet nem nyit meg, nem lehet másolni, lefagy a képnézegető. Videókkal is van hasonló. Szerencsére egy 2 terrás Toshiba külső hdd-re sikerült 99%-ban mindent mentenem. Ezt használom biztonsági másolatokra. Szóval kéne egy megbízható 2 terrás belső 2,5-es hdd. WD-t többet nem veszek. Samsunggal még nem volt gondom, a Toshiba is hibátlan. Inkább vennék vmi Toshiba, vagy Hitachi vinyót. Vagy valami ötlet? Melyek manapság a leginkább megbízható cuccok? Márka, típus. -
SkyLine3000
addikt
Pár napja 86% volt a kondíció, tegnap még 71 volt most meg már csak 52%...
Pár napja 21 gyenge szektort mutatott a hd sentinel, most meg már 119-et. -
King Unique
titán
válasz SkyLine3000 #62245 üzenetére
Attól, mert 4 év (!) után tönkrement, illetve elkezdett gyenge / hibás szektorokat termelni a WD merevlemezed, még nem kellene végleg ignorálni a gyártót. Ennyi erővel más márkájú merevlemez is produkálhat ilyet ennyi idő után, vagy akár még hamarabb is... De ha nem akarsz többet WD-t venni, akkor ne vegyél, a te dolgod. A topik összefoglalójában vannak ajánlott 2,5"-os merevlemezek egyéb gyártóktól is, bár ha 2 TB-os kell, akkor szűkül a kínálat (Seagate, Toshiba).
(#62236) Gaab.mm88:
Szintén, ott vannak az összefoglalóban az ajánlott 2,5"-os merevlemezek. Viszont azt nem írtad, hogy milyen magas (7 / 9,5 mm) fér bele a laptopba és mekkora tárolókapacitású (TB) kellene. Ha ezek le vannak tisztázva, utána lehet szelektálni az ajánlottak közül.[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz King Unique #62247 üzenetére
Kicsit utána olvasgattam és nem olvastam túl jókat a wd vinyókról. Pedig pont azért vettem, mert anno jó régen megbízható cég volt. Asszem maradok inkább Toshiba-Hitachi vonalon. Azokkal még soha nem volt semmi gondom, tök mindegy hány évesek voltak. Legtöbb ember meg úgy van, ha csalódik egy márkában, nagy valószínűséggel mást választ utána, nem szívesen kísérletezik tovább. Nem játékok tárolására kell, hanem a sok1000 családi képek, videók és egyéb nagyon fontos, hasonló anyagok tárolására.
Persze ettől még lehet jó hddik vannak a wd-nek, de nekem nem jött be. -
King Unique
titán
válasz SkyLine3000 #62248 üzenetére
Ennyi erővel pl. a Seagate-ről sem olvasni itt-ott túl jókat, van ahol meg a Toshibát szidják. De ilyenkor pont az a lényeg, hogy egyes rosszul sikerült sorozatok, avagy egy személyes negatív tapasztalat alapján még nyilván nem lehet általánosítani és lehúzni az egész gyártót. Az meg a másik, hogy a korábbi WD merevlemezed csak 1 TB-os volt és lehet másik sorozatból való, mint pl. a 2 TB-os WD20SPZX. Vagyis azt inkább meg lehetne érteni, ha nem akarsz meg 1 ugyanolyan 1 TB-osat venni, de az utóbbi nem ugyanolyan, pont az a lényeg.
De mindegy, ha nem kell WD, akkor veszel másikat, ennyi.
"sok1000 családi képek, videók és egyéb nagyon fontos, hasonló anyagok tárolására."
Akkor meg veszel 2-3 db-ot, illetve eleve több online és / vagy offline tárolóra mented a pótolhatatlan adatokat. Ez esetben kizárólag 1 db HDD-n tárolni őket = 0 adatbiztonság szempontjából, legyen az akármilyen HDD is...
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz King Unique #62249 üzenetére
Személyes tapasztalat, h Samuval és Toshibával még nem volt gondom a wd-vel meg igen, ennyi.
De hagyjuk már ezt, h miért nem veszek wd-t! Azért, mert!
Pont azért van a külső hdd-m is, ha nem tűnt volna fel, h legalább 2x legyenek meg a cuccaim. Ezért tartom, biztonsági mentés céljából! Felhőbe meg a büdös életbe nem fogok tárolni semmit. A cuccaim nem fognak házon kívülre kikerülni, kész. Ezen is kár vitatkozni.
Csak arra vagyok kíváncsi, h manapság melyik gyártók megízhatóbbak? Wd nem érdekel. Pont.
De valszeg utánanézek máshol, mert ennek semmi értelme, h azon győzködjenek, h a beszart wd hdd helyett miért ne vehetnék ismét wd-t... Nem veszek és kész! Van még jópár gyártó, amik közül lehet válogatni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest