- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dzsekó #62950 üzenetére
Tudomásod szerint, ezek a winyók parkolnak?
- Western Digital 8TB 7200rpm SATA-600 256MB Ultrastar DC HC320 HUS728T8TALE6L4
- Western Digital 8TB 7200rpm SATA-600 256MB Gold WD8003FRYZA tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
cocka
veterán
válasz Dzsekó #62950 üzenetére
És az miért van, hogy a Hitachi Z5K1 meg a WD10SPZX meg az ST1000LM048, és a Toshiba L200 is mind 1 terás, 1 tányéros, mégis SMR lemez?
1 terás tányérból 1 darabot használ mind a négy, akkor mi szükség van az SMR technológiára?
A 3.5-es 2 terások esetében értem, mert ott a már említett Seagate-et leszámítva mindegyik 2 tányéros 2 terás és gondolom ebből következik, hogy SMR nélkül amúgy nem tudtak volna 1 tányéros 2 terást gyártani.
Vagy valahol hibás a gondolatmenetem?
-
titán
válasz tibaimp #62955 üzenetére
A gold adatainak nézz utána, nekem már késő van, Az biztos, hogy az ultrastar sokkal több munkára termett, mint a red pro, 2 millió óra mtbf az 1 millióval szemben és évi 550tb workload a 300tb-al szemben. Szóval én a kettő közül az ultrastart venném. Szerintem a goldnak azonosak lesznek a specifikációi, mint az ultrastarnak. Én az ultrastart választanám, kinek mi a szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
VVoid
aktív tag
válasz tibaimp #62951 üzenetére
Van több Ultrastar vinyóm is, nem parkolnak.
Érdemes alaposan körülnézni, megbízható helyről vedd, ahol megadják az 5 év garanciát.
Főleg, hogy utánanéztem sorozatszám alapján, RMA-zni egyiket sem lehet a HGST honlapja szerint ("The drive is not valid for warranty through HGST. Please return product to your point of purchase."). -
aktív tag
35 E Ft-ig keresek
2 Tb-os HDD-t
fotó, videó katalogizáló rendszer alá, amely sokszor olvas be képeket és ír ezekbe adatokat
pl.2TB Seagate FireCuda ST2000DX002 jó erre vagy felesleges a hibrid?
Most egy Toshiba DT01ACA200 van, annál érezhetően gyorsabb lesz? -
cocka
veterán
válasz mastodon #62960 üzenetére
Nekem ugyanannak az 1 terás verziója van, de nem érzem a NAND kimondott előnyét. Sőt, nagy fájlok beolvasása talán még lassabb is, mint az előző WD10EZEX-emen volt.
Vagy nem tudom miért van ez, lehet a natív IDE mód használata miatt. Nem volt kedvem átállni AHCI-re, pontosabban amikor teszteltem akkor se volt olyan kiugróan magas sebességnövekedés az IDE módhoz képest, szóval a kompatibilitás miatt maradtam IDE módnál.
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #62937 üzenetére
7200RPM-esek nem parkolnak, de azt meg felesleges venni egy adatmentős vinyónak, meg jóval is drágább.
Nem fordítva van? Én azt hittem a 7200RPM-esek az olcsóbbak. Vagy valahol elnéztem valamit. Most kicsit fáradt vagyok, csak gyorsan és röviden néztem meg újra. Én ezeket az árakat találtam:Felügyeleti üzemre, 10TB méretben:
10TB 3,5", 7200RPM: Purple WD101PURZ (104 900 Ft) vagy a Skyhawk ST10000VX0004 (92.690 Ft)
10TB 3,5", 5400-5900rpm: Purple WD100PURZ (120 900 Ft)Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Leavemealone
tag
Hello, én ssd mellé adattarolasra keresnek halk es megbizhato winchestert 4TB méretben. A halkat úgy értem, hogy egy WD Blackem van és irtozatosan süvitő hangja van, ahogy forognak a tanyerok, tehat ehhez kepest sokkal halkabbat szeretnek. Ötlet? A WD redrol sok rossz hozzaszolast is talaltam arukereson, webáruházaknal, nem gyoztek meg hogy megvegyem.
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
titán
válasz Leavemealone #62963 üzenetére
Szia!
Purple-t ajánlanám, halk, hűvös, szerintem gyors, 3 év gyári garancia.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Leavemealone #62963 üzenetére
A WD redrol sok rossz hozzaszolast is talaltam arukereson
Üdv! Mi vele a probléma? Ránéztem árukeresőn. 3.5" 4TB méretben népszerűség szerint rendezve a WD40EFRX Red az első. 97 visszajelzésből 3.1% adott csak 1 csillagot. A második a ST4000DM004 BarraCuda 33 visszajelzésből 6.1% adott 1 csillagot. Nekem nem tűnik olyan rossznak.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Leavemealone
tag
válasz tknof1871 #62965 üzenetére
Bocsánat, nem az árukereső volt.
[ Szerkesztve ]
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Chaser
legenda
van 2tb-os 2,5" hdd legalább 3 év garral 22-23e ft környékén?
1 tb-os seagete van 13e körül, 3 év garral - bár sok helyen 2 év garral látom azt is -, ugyanabbóla szériából a 2 tb-os már csak 2 év garos
semmi extra dolga nem lenne, nas szerű feladatra használnám, adattárolás kizárólag és visszaolvasás esetenként, de nem 24/7-ben_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
M107
addikt
válasz tknof1871 #62965 üzenetére
Én ezek fenntartással kezelem, de nagyon , ha most kellene HDD akkor 95 % vagy RED vagy Purple, még játékra is pedig nem 7200 Rpm-esek.
Hobbi játékos vagyok arra nekem megfelelne, vagy most P300 Toshi.
Le lehet írni ezt meg azt, idáig bármilyen HDD-t vettem 1 adta meg magát anno egy samu 750 GB sata II lemez.
Gari ment vissza 14 nap és jött az új, pár hónap után eladtam azóta is megy........
Mindez 2011-ben volt azóta egy HDD hibám se volt, pedig csak annyit csinálok táp kábel és sata kábel rá cupp 4 csavi becsavar és használ.
+
HDS sosem áll le, s hadd menjen.A Sea-t nem nagyon szeretik főleg a baracudákat, de adnék bárkinek 100.000 Ft ha az ő általa választott Sea Baracuda amit én fizetek ki és zsír új 2 éven belül meghalna.
Közjegyzői okiratba is foglalnám......A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Sage83
aktív tag
Helló
Ssd mellé milyen hdd az ajánlott? Játékra meg adat tárolásra kell... Wd blue ezex vagy purple?
Segítséget előre is köszi!
-
Chaser
legenda
notebook szinten elég sok döglött hdd-vel találkoztam szervizelés közben, vagy csak bad sectorossal, sok közülük új volt, vagy alig néhány napos, ezek főleg toshibák voltak, de wd, segate, hitachi is volt bades, csak azok kisebb arányban
asztaliban ugyanígy találkoztam mindenből döglött hdd-vel
az h veszel pár darabot abból egy konklúziót lehet levonni: semmit_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
M107
addikt
válasz Chaser #62972 üzenetére
Persze ezt minden elismerem, mert ugye adunk egymás szavahihetőségére.
De az is érdekes hogy nekem csak 1 darab merevlemez romlott el amióta van/volt gépem.
Ezért is írtam, amit írtam, hogy vakon bevállalom és fizetnék is.
Tömegtermelés van, de azért a gari időt + felette bőven ki kell bírniuk nekik.
Ma is akármelyik HDD-t vakon megveszem, és semmi gondom vele vagy ha még is lenne, a 2 év alatt hát akkor fizettek ahogy megígértem közjegyzői okiratban megkötöttek szerint.Legyen az WD, Sea, Toshi, kukmurutty......
UI:
1992 óta csak 1 merevlemezem ment gariba és volt egy pár az utolsót 2016 febr. vettem, ( 3TB DT0ACA 300 ) igaz nem vásárolok évente HDD-t de minek is CTG 500 W PSU 2011 nov működik most már azért gondolkozok a cserén csak mindig elmarad
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz Chaser #62974 üzenetére
De gondolom te sem több ezret vettél, vagy használsz amióta ezzel foglalkozol...
Nekem semmivel nincs bajom, csak az nem szeretem mikor leírják, hogy pl a Sea baracuda kerülendő, mert ez az...
Persze tömegtermelés van de ha tényleg normálisan van használva, akkor 95 % mindegyik a célnak megfelel.Láttam már Camera MVR 8 HDD-vel 4 TB WD purple, és 4- 5 hónap cserés 1-2 darab de van amikor bírja 10 hónapot is.
Nem egyet nem kettőt, mert az akárhogy nézzük nem optimális kevés a hűtés stb stb, de ez ezzel jár 1-2 darabossal semmi gond de a 8-16 HDD-kel viszont mindig van fél éven beül.
De ezek nem a HDD hibái hanem ott ahol használod..UI:
De általában itt normál gépekbe NAS esetleg egy két otthoni szerverbe keresnek HDD-t, aki már nagy szerverekbe stb stb annak már olyan szerződése is van egy egy beszállítóval ami bőven megéri és a beszállítok is kalkulálnak a hiba lehetőséggel, így ezt rögzitik is a garis feltételeik során.
Sima gépbe ha valaki megveszi a merevlemezt és használja normálisan akkor annak bírnia kell, az esetek 95 % hiba nélkül, de mint írtam tömegtermelés van, előfordulhat hiba.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz Chaser #62970 üzenetére
Itt is u.az nem a HDD hibái, hogy nem építenek ki normális hűtést, gyári hibás meg persze bármikor lehet a tömegtermelés miatt.
Ha gyártó észre veszi azonnal vissza vonják a két ellenőrzés közti merevlemezeket ha jó volt ha nem, megy a süllyesztőbe.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
félisten
Sziasztok!
WD Purple winyót szeretnék venni NAS üzemre: torrent, filmnézés, zene lejátszás, stb.
A winyót terhelés hiányában le szoktam állítani 1 óra után.
4 és 6TB verzió között vacilálok.Megbízhatóságben van különbség?
Illetve a fenti felhasználásra van jobb, vagy bármi hozzáfűzni való? Egy éve nem foglalkoztam winyókkal, így nem tudom mi változott.Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
KBalázs34
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom már jó pár éve a fórumot és a hozzászólásokat különböző témákban és kinek milyen merevlemez válik be valakinek pl a WD-k mennek tönkre az asztali gépében, és a Seagate jön be és az megbízható valakinek meg a WD, bár ez is attól függ hogy ki mire használja az adott merevlemezt vagy milyen körülmények között hal be a merevlemez és így tovább sorolhatnám , nem megfelelő tápellátás vagy nem jó minőségi tápot vesz vagy a hűtése nem megfelelő, valakinek új a merevlemez és pár napig működik mondván hogy most vette és már el is romlott mert ajánlották neki és soha többet olyat nem vesz! Persze lehetnek hibás darabok is ! Én mindig vigyázok az ilyen dolgokra főleg ha adatról van szó a fontosabb adatokat két három helyen van tárolva +felhőben!
Régebben volt egy 400 GB Samsungom azt tönkre ment sajnos mert egy régi házban volt ahol alig volt hűtés akkoriban nem nagyon figyelgettem ezekre, de azon kívül még 2x500 Gb os Samsungom van amik kb 8-9 évesek és még mindig működnek 100/100-as a kondi sentinel szerint egyikkel sem volt soha semmi problémám, most már kivettem a gépből egyiken régen a rendszer volt , most már pihennek a szekrényben és lassan 10 évesek! Ja és még van egy WD Green EZEX 1TB-os is amit szintén kivettem a gépből csak adattárolásra volt használva a szekrényben pihen! 100/100-as Sentinel szerint kb 8 éves és a gépben volt ez ideáig, napi használatra volt kb 15-16 órákat ment, de volt olyan is hogy 24-48 órát is ment a parkolás olyan 60 000 ezer körül lehet!
Úgy gondolom hogy a Táp ellátás illetve a hűtés az ami meghatározza a merevlemez élettartamát illetve a jó minőségű tápon múlik, de még sok tényezőn is múlhat, de ezek a fontosak! A szakik többet tudnak erről mondani!Kb 1 éve vettem egy 2 TB WD Purle-t és nagyon meg vagyok vele elégedve, itt ajánlották egy bevált típus, egy asztali gépben használom adat és torrent-re kb 15-16 órát megy naponta.! Tudom hogy felügyeleti kamera rendszerhez lett kifejlesztve! Most úgy döntöttem hogy tervezek még egyet venni 2TB vagy lehet 3 TB , de csak adatmentésre használnám és utána menne szekrénybe, de még az is lehet hogy berakom a gépbe!
Nézegettem még Seagate-et meg Toshibát is ami szintén ajánlott, de maradok inkább a WD-nél megbízható és strapabíró típust kerestem, eddig nem volt egyikkel sem problémám megfelelő táp ellátás hűtése van!A rendszer SSD-n van ami MLC-s szinű Adata SP920 tipus szintén ajánlották a fórumon és meg vagyok vele elégedve!
Gondoltam megosztom a véleményemet és a tapasztalataimat !
Remélem jó helyre írtam, de ha nem offoljátok![ Szerkesztve ]
-
KBalázs34
csendes tag
Azért mert videóvágásra is használom, nem csak alapszintű-re kelet és kb 1 éve volt hogy vettem és az csak 120 GB-os rendszernek nekem tökéletes! Az Aqua boltban vettem 16 000 FT volt! És tényleg strapabíró!
Ja bocsánat elírtam Western Digital Caviar Green 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX ! 2011-ben vettem!
-
M107
addikt
Nas-ra én RED vennék mert az a tipikusan oda való, de ha te a purple választod így hogy amit leírtál és arra is lesz 70-85% használva a lila sem rossz választás.
-
Krilehor
tag
Sziasztok,
Rendeltem 2db Seagate 10TB IronWolf HDD-t és az egyik Recertificated Product matricával jött, ami tudtommal gyárilag javított. A gyári 36 hónap garancia a Seagate oldala szerint megvan rá, csak a bibi, hogy kb fél évet állt egy raktárban és mire hozzám került már csak 31 hónap gari van rá.
Ilyenkor szerintetek jogos a reklamáció, hogy egy újként, 36 jónap gyári garival hirdetett, teljes áron eladott HDD valójában egy Recertificated 31 hónap gyári garanciával? Vagy ilyenkor a Seagatenek elküldött számla esetén a vásárlás dátumára hosszabodik a 36 hónap? -
M107
addikt
válasz Krilehor #62983 üzenetére
Bár nem vagyok otthon a témában, de a teljes garancia idő megillet, de én alapból vissza küldném a ki küldte majd ő fizeti a postát is hogy te újat rendeltél és nem javítottat.
Sajnos manapság már itt tartunk.
Amúgy is figyelni kell, mert nem minden web bolt adja meg a garit, itt megadják és ők biztos hogy vadi újat is küldenek :
Mondjuk ára az van, bár te nem írtad mennyibe fájt a 2 darab.
-
dugo_
veterán
A számlán/garijegyen szereplő vásárlási dátumtól él a garancia.
Az ilyen visszaellenőrző online felületekre azt a dátumot viszik fel, amikor a termék lejött a szalagról/bekerült a rendszerbe. Az első hivatalos garis igénykor ez módosul az online felületen is, ahogy befut mellé a dátumos számla/garijegy.
-
Chaser
legenda
te soha nem az adott gyártóval vagy szerződésben, hanem a bolttal ahol vásároltál, ha két éve állt raktárban a hdd, neked akkor is vásárlástól él a teljes gar - opciósan egyes esetekben lehet közvetlen a gyártót megkeresni garanciás gond esetén, de az sem kötelező, ha úgy teszel is, ahogy mondták a számlán szereplő dátumtól és a gar, de ha ez neked most nem felel meg, és neten vetted, visszaküldöd és veszel máshol v másikat -
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Krilehor
tag
válasz Chaser #62987 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Bennem is ez merült fel, hogy én hiába kapok a bolttól egy 36 hónapos jótállási jegyet, az hozzá szól (vele vagyok szerződéses jogviszonyban) és nem a gyártóhoz, ahogy hirdették. De ha úgy van ahogy (#62986) dugo_ írta, akkor a gyári garancia elvileg rendben. (#62984) M107 Amikor rendeltem [innen] még pár ezressel olcsóbb volt, de nagyságrendileg ez az ár. Visszaküldeni elvileg nem tudom, mert cégre vettem. -
M107
addikt
válasz Krilehor #62988 üzenetére
Közel azonos ár
De akkor végül is 36 hónap garit meg kellett kapnod, de vannak egyes web áruházak ahol nem adják meg még kisebb árú termék esetén sem.
-
M107
addikt
Ezt csak azért írtam mert, elég sokan nem nézik, sajnos és könnyen beleugranak,mert olcsóbb meg így meg úgy, a gari idő meg persze kisebb, de elnézést kérek.
-
Lex Icon
senior tag
válasz viharhozo #62994 üzenetére
Ceges vasarlonak semmilyen jotallas nem jar kotelezoen.
Miért ne járna? Ne írj ilyen butaságokat!
mogotte allo ceget idonkent cserelik, es akkor buktad az oda szolo garit.
Ez sem igaz, mivel ha a bolt marad, akkor nem számít a mögötte álló cég, mivel "örökli" a garanciális kötelezettséget is. Ha meg nem marad, akkor a jótállást/garanciát vállaló cégnek megszűnéskor gondoskodnia kell, hogy a garanciát valaki vállalja vagy a gyártóhoz tudsz fordulni, mert megszűnt a cég.
-
PadaVaJ
tag
válasz Krilehor #62988 üzenetére
Azért nem olyan biztos. Lehet, hogy megillet az elállási jog.
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
Lex Icon
senior tag
Egyrészt, tisztességes cég vállal jótállást céges vásárló esetén is. Például ha veszel egy üzleti notit (Dell, HP, ...) a cégednek, akkor megkapod a rendes jótállást. Persze, ha egy otthonra szánt súlyzót veszel a fitness termedbe, akkor érthető módon nem.
Másrészt a kellék szavatosság is működik csak tudni kell hogyan.
Harmadrészt a gyártóval is tudod rendezni a garit ha máshogy nem megy. -
TommyGun
őstag
Sziasztok
Főleg filmeket sorikat szeretnék tárolni, hogy PLeX-el vagy DLNAval megnézzük a TVn, tehát kényes adat nem lenne rajta, ami baj ha elveszik. A 3 terrás P300-as toshibát néztem ki, most 21.500 körül mozog, van ennél jobb ajánlat jelenleg, erre a felhasználásra? (Láttam benne van az jánlottak között.)
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest