- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz rendon #61099 üzenetére
Ez a topik értelemszerűen belső merevlemezekkel foglakozik, nem pedig külsőkkel! Itt az előbbiekkel kapcsolatban lehet érdeklődni, mint az az imént a másik topikban is már említve volt! Ha külső kell, akkor annak van külön topikja, ami ugyancsak említve volt és most a fórumtárs is linkelte. Sőt, az itteni téma-összefoglalóban és a téma tudnivalókban is le van írva, amiket itt és a többi topikban is javasolt előtte elolvasni.
Az meg a másik, hogy 1 kérdést elég rendszerint 1 topikban feltenni (a megfelelőben), nem pedig 2-3 topikba is beírni ugyanazt, pláne ilyen rövid időn belül, az előzőben a választ meg sem várva...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ehh így viszont tippre nem lesz jó választás, mivel emlékeim szerint az adatvesztés, CRC, egyéb dolgokra ezek a felügyeleti vinyók kevésbé vannak kihegyezve mint a Red
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dromi
tag
Sziasztok! Mielőtt még azt írnátok rossz topik, végülis itt is meg lehet. Van egy új kérdésem. Melyik a legjobb ingyenes/fizetős töredezettségmentesítő szoftver? Mert tegnap majdnem fél napig ment a CC Defraggler típusa, (807GB & 7% a tr.-ség). Tegnap megcsinálta 5%-ig, erre ma nézem és 7% megint, röhejes. (PURZ 3TB) Amellett meg baromi lassú, még az 500GB-s merevlemezt is sokáig csinálja, nem, hogy a 3TB-t. Legalább 2-3 szoftvert ha lehet. Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
Core2duo6600
veterán
Például a Diskeeper, nem ingyenes, az otthoni 50 usd körül van, 3 gépig
A pro 100 USD körülhttp://www.condusiv.com/products/diskeeper/
Ha fut, akkor képes megelőzni a fragmentáció kialakulását, ebben emelkedik ki a többi prg közül.
Szerintem neked erre van szükséged.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
LANcelot444
csendes tag
Sziasztok!
Adott húgom Dell E4310 laptopja, és ebbe kellene új merevlemez. Jelenleg WD1600BEVT van benne, ennek a sebessége megfelel neki, de betelt. Sokat nem akar költeni, de a hely kell, így az ssd sajnos kilőve. Viszont itt akadtam el, hogy SSHD legyen, vagy inkább 7200-as HDD. Ezeket néztem az ajánlottak közül:
SSHD:
1TB Seagate FireCuda ST1000LX015
7200rpm:
1TB HGST Travelstar 7K1000
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX
1TB Seagate BarraCuda Pro ST1000LM049
Később lehet, hogy lesz SSD is, de most ezen lenne a op rendszer.
Keret 15-20k de nyilván minél kevesebb annál jobb...
A 7mm vastagokhoz adnak vmi "vastagítót", hogy jó legyen a 9,5mm es helyre?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz LANcelot444 #61108 üzenetére
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX
1TB Seagate BarraCuda Pro ST1000LM049"A 7mm vastagokhoz adnak vmi "vastagítót", hogy jó legyen a 9,5mm es helyre?"
A csatlakozási és rögzítési pontok ugyanott vannak, a vékonyabbnak a magasságából van lecsapva így nem kell semmilyen magasító/hézagoló, vékonyabb jobban fog szellőzni.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Tombi
őstag
válasz Peter Kiss #61110 üzenetére
oda tényleg kell magasító
méretre vágott lapos gumi jó lehet szvsz -
jim bcs
nagyúr
válasz Peter Kiss #61110 üzenetére
Ha cseréltél már hdd-t Latitude E sorozatba akkor a választ is tudod.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
TeeJay
félisten
válasz LANcelot444 #61108 üzenetére
vedd ezt
[link]HGST HTS721010A9E630
Hitachi 1.0TB Travelstar 7K1000
7200RPM 3év gari
szerintem bestbuyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
NAS-ba melyiket célszerü venni, WD RED vagy WD Purple?
2TB vagy 3 TB jöhet számításba
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Próbált már valaki WD Red/Purple (5400rpm) vagy Seagate Ironwolf/Skyhawk (5900rpm) winyóra 2-3 éves játékokat telepíteni?
Mennyire gáz, hogy nem 7200-es? Csak a töltési idökben okoz gondot, vagy játék közben is észlelhetö a különbség?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Core2duo6600
veterán
Játéka válogatja, ha folyamatosan tölt akkor lehet különbség, de ha egyszer betölti a pályát akkor csak a pálya betöltésnél.
Viszont a nagy méretű hdd ken az adat is sűrűbben van, így lehet, hogy nincs semmien hátrány.Az FPS re nincs hatással !
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
2-3 TB-os HDD-t szeretnék vásárolni archiválási céllal. Családi képeknek, videóknak, dokumentumoknak.
A gépre kötve csak a másolás/írás erejéig volna, a legfőbb cél a tartósság, a sebesség nem számít.
SATA külső (USB 3.0-ás) rackbe rakosgatnám, milyen márkát típust érdemes megvásárolni?
Milyen értékek/paraméterek megfelelőek a fenti célra? (Cash, fordulat, SATA II vagy III)Pár oldalt visszaolvastam, de érdekelne szakik véleménye.
Köszönöm.
-
félisten
válasz Core2duo6600 #61120 üzenetére
A minimum fps-re gondoltam; töltés miatti akadások, stb.
Lehet, hogy valami játékos topikban kellene rákérdeznem, hogy a játékok mekkora része tölt folyamatodan, és mekkora részük csak pálya betöltéskor.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
TeeJay
félisten
hát USB3.0 megoldásra ilyen méretben csak drága HDD lesz
ha táppal nem akarsz szórakozni akkor 2,5" HDD-k külső házban tökéletesek
veszel egy Revoltec EX207 alu rack-et
bele meg egy HGST 5400-7200-as 2,5" 1TB HDD-t
vagy WD Blue 7mm-es is jó vagy WD Black 1TB is tökéletes 5év garival 7200RPMezek mind 1 TB-os méretűek
van már elvileg 9,5mm magas 2TB-os Toshiba is de drágább lesz jóval
vagy veszel 3,5" HDD-t és annak adsz tápotis
ott hardveraprón van jó olcsó is sok HDDMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
titán
-
Zoli2
aktív tag
válasz TeeJay #61123 üzenetére
Szia!
A dokkolóba hagyományos SATA csatolófelület van, maga a dokkoló csatlakozik USB 3.0-as felületen.
Tehát hagyományos 3,5"-os méretű HDD-re van szükségem, csakhogy érdemes e SATA III felületeű HDD-t vásárolni vagy elég a SATA II, merthát az USB 3.0 miatt lehet hogy felesleges a SATA III. -
Core2duo6600
veterán
-
Zoli2
aktív tag
válasz Core2duo6600 #61127 üzenetére
Értem és köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Core2duo6600 #61127 üzenetére
Szerintem kevered a PCIe-el, egy sata 3-as hdd szemre is gyorsabb egy sata 2-estől.
-
jim bcs
nagyúr
válasz MasterMark #61130 üzenetére
Gondolod nem tudom mennyi a hivatalos Gb/s? Tisztában vagyok vele, viszont számtalan gépet rakok össze a mai napig és ami szemre gyorsabb az gyorsabb, igen is van különbség olykor nem kevés, legyen az 5400-es vagy 7200-es.
-
King Unique
titán
Az USB 3.0 UASP módban max. 450 MB/s körüli adatátviteli sebességet tud, tehát egy HDD-t nyilván nem korlátoz, max. egy SATA III-as SSD-t. A legtöbb HDD igazából még a SATA II értékeit sem nagyon tudja kihasználni, tehát elvileg majdnem mindegy is, hogy SATA II/III típust veszel. Sebességben is inkább apróbb különbségek szoktak lenni a kettő között, mintsem olyan nagy eltérések. De az mondjuk nemcsak a csatolófelülettől függ, illetve elsődlegesen nem attól, hanem eleve inkább a lemeztányérok adatsűrűségétől, a fordulatszámtól, cache méretétől stb. Viszont ettől függetlenül manapság inkább SATA III-as típust érdemesebb venni, illetve a SATA II-es modellek már lassan kifutóban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz jim bcs #61131 üzenetére
max a cache és a vezérlő között limitálhat a SATA2 mert a cache tudna pl 4-500MB-ot
na de mennyi is a cache a HDD-n? átlag 32-64-128MB?
kétlem hogy abból sokat észre lehetne venni
de ha gondolod megjön holnap 4darab WD10EZEX és megmérem az asztali gépben
ott van 4darab SATA3 és 2darab SATA2, lemérem melyik porton hogy teljesít
lineárisban kizárt hogy limitálna mert 200MB-ot jó ha karcolnifogja
a burst lehet 300+ MB de az meg null gyorsulásMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ttoti84
csendes tag
Sziasztok!
A régebbi Synology DS212j-t cserélem le egy új DS218play-re. 2db WD Purple 3TB WD30PURX vinyót rendeltem bele, most az emagon jó áron van 3 év garival 24990. A gondom az, amit a rendelés után vettem észre, hogy a Synology weboldalán a támogatott HDD-nél a DS218play-nél már csak a WD30PURZ típus van feltüntetve. Paraméterileg mindenben megegyezik a WD30PURX-el. Szerintetek ettől függetlenül tudja majd kezelni a DS218play, vagy inkább a 2TB RED-et válasszam és mondjam vissza a Purple-t?
A Purple Synology NAS raid1 kombóval van valakinek tapasztalata? A NAS-t fényképek tárolására, filmekre fogom használni, és a fényképek miatt fontos a megbízhatóság. -
ttoti84
csendes tag
válasz Core2duo6600 #61136 üzenetére
Köszi az infót, olvastam . Remélem nem okoz gondot a Synology-nak sem, csak nem szeretnék belefutni abba, hogy megérkezik a vinyó és a nas, és nem megy a kettő együtt. Esetleg futott bele valaki ilyen hibába?
-
ttoti84
csendes tag
válasz Core2duo6600 #61138 üzenetére
Okés! Köszi a válaszokat!
-
Shummo
senior tag
Valakinek sikerült már a WD10SPZX-be a parkoltatást állítani 8mpről, vagy kikapcsolni?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Shummo #61142 üzenetére
Én HDS-be szoktam állítani (*=összes meghajtó) beáll.és nincs gond. (akkor kapcsol ki mikor én a gépet)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
jim bcs
nagyúr
bolic !
Leszel kedves kulturált formát felvenni, nem a kocsmában vagy! Többet nem szólok!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital