Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz spe88 #48118 üzenetére

    Az, hogy nem megbízható, az azért túlzás, ha nem lenne az, akkor nem is forgalmaznák.
    Ugye köztudott tény, hogy a WD a merevlemezeit külön felhasználási célokra/kategóriákra osztja és ezért nem mindegyik használható arra, amire a felhasználónak kellene.

    A Green pl. kifejezetten adattárolási célra lett kifejlesztve, vagyis hogy elálljanak rajta az adatok, illetve néha rátegyünk, illetve töröljünk róla ezt azt, tehát nem intenzív felhasználási célra lett kifejlesztve, főleg hogy van benne egy olyan technológia is, aminek hála energiatakarékos, illetve szabályozza a forgási sebességet és az olvasó fejet leparkoltatja ha nem használjuk és ez okozza a hátrányokat és a megbízhatatlanságot, amiről írtál, de ez csak akkor jön elő, ha nem arra használják mint amire kell, mert ugye a folyamatos szabályzás és fejparkoltatás a típusnál kopást, illetve egyéb használati hibákat eredményezett, persze ezt is csak egyes típusoknál, de erről volt is itt cikk és ezt a hibát már úgy tudom hogy javították.
    Ha csak adattárolásra akarod, akkor arra tökéletes, de általában drágábbak, mint egy pl. egy azonos méretű WD Blue, ami szintén alkalmas lenne a feladatra, tehát jól fontold meg a vételt.
    Ez a kevés használatos dolog meg hülyeség, legalább is szerintem. Na meg akkor mit mondjuk arra az állításra, hogy ha használjuk, akkor szintén tönkre megy? Ilyesmi miatt szerintem ne aggodalmaskodj.

    mikk2000: Ha csak normál adattárolásra, akkor WD és azon belül Green. Adattárolás alatt normál adattárolást gondolok és nem intenzív terhelést (pl adattárolás, de torrentezés, tehát le/fel töltés, mondjuk le kell tölteni egyszer, de a feltöltés már más).
    Vagy esetleg ha találsz Seagate-ben olcsóbban, akkor az is megteszi, bár azokban egyáltalán nem bízok.

    Jim74: Különösebb paraméterekről nem tudok, legalább is amiknek meg kellene felelnie, hogy működjön is, max lehet pár olyan eszköz, ami nem tudja kezelni, de ez utóbb szokott kiderülni.
    Ajánlani a WD új "SSHD"-t tudtam volna, (Western Digital Black2 1TB HDD + 120GB SSD SATA3 WD1001X06XDTL) de az eléggé horror áron van, így inkább egy Seagate ST1000LM014/ST1000LM015-t tudok ajánlani.
    Tapasztalatom nincs vele, így semmi jót, vagy rosszat nem tudok róla mondani.

Új hozzászólás Aktív témák