- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz Pocokk #27395 üzenetére
Ez minden Hitachinál normális jelenség, nem kell megijedni. Teljesen jó a vinyó. Ez az adat Hitachinál mindig rohadt megas, aztán egy idő után kinullázza magát a vinyó. Ettől azonban a kondíció mindig 100%-on marad. Ha az lecsökken, akkor valami baja van a vinyónak. Általában sok írásnál ugrik meg ez az érték, aztán egy idő múlva kinullázódik.
Nekem sok Hitachim volt már mindegyik ezt csinálta. -
-
TROG AIR
aktív tag
válasz Dzsekó #27408 üzenetére
Üdv Dzsekó...ez nem válasz,de neked megy konkrétan....
Ez mehet rendszervinyónak szerinted?
(tudom green....de 16 g ddr3-at kap meg stabil vga-t...)[ Szerkesztve ]
430 pozitív , 0 negatív....
-
Zlin50
senior tag
válasz Dzsekó #27408 üzenetére
A 7K3000-est egy HD103UJ helyére raktam, azt szántam lecserélni. A samsung probléma nélkül ment és megy továbbra is miután a 7K3000-est kivettem és visszaraktam mig a 7K3000-est nem minősítik a szervízben. A HD103UJ mindenesetre megy tovább mint eddig. Ha a táppal gond lenne, akkor a Samsungnál is probléma lenne. A tápnak (Corsair VX550) meg illene bírni. Az 5K3000 és a másik 7K3000 problémamentes. Ha nem cserélik akkor 5K3000-est fogok kérni hekyette. Hónapon belül -20% ellenében megy.
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
ETOM
addikt
válasz Zlin50 #27412 üzenetére
Mindig ugyanolyan hangja van ahogy észre vettem. Eleinte zavart kicsit most már megszoktam. Gumibakos cuccal van rögzítve amit a házhoz adtak. Hallani sajnos h bent van a gépbe, de nem vészes nem sistereg meg seekel mint a régi samsungom. (legalábbis nem hallottam eddig)
-
Zlin50
senior tag
Valami nagyobb frekvenciás hangot ad ki, vagy csak alacsonyabbat? Én 2002FAEX esetén egy méterről is hallható nem visító inkább egy ilyen folyamatos FFFFFFFFFFF hangot hallottam ami feltehetően a tányérforgás hangja. Mivel a wd-nél hangosabb volt inkább visszavittem. Viszont a HD204UI nálam olyan visító hangot ad mint egy szénkefés motor. És ez a házban felerősödik. Nem lehet megszokni, és egyre jobban idegesít. Mostanában ezért kísérletezgetek mindenféle vinyóval. Hiába ideje lesz hogy ezek a forgó-morgó-visító kacatok leáldozzanak. Az SSD a jövő, csak még ki kell várni hogy akik eladják a HDD üzletágukat azok beinduljanak a másikkal. Addig viszont kicsi és drága lesz.
-
TXT
őstag
Segítsetek légyszíves.
Igaz, hogy pár kérdés-válasz elhangzott már ebben a témakörben, de íme pár újabb kritérium.
Belső winyót keresek 7200rpm, Sata3-as, lehetőség szerint halk, de mindenképpen megbízható formában 1TB-os és 2TB-os kivitelben adattárolás céljából.
Mit ajánlanátok?
-
ETOM
addikt
válasz Zlin50 #27414 üzenetére
Alacsonyabbat inkább, de ha csendet akarsz sztem ilyet se vegyél.. nem azért jó gyors meg minden dehát ugye hallani. Én is ssd tervezek csak drága mulatság úgy voltam vele először a gép legyen meg.
Idle Mode 29 dBA (average)
Seek Mode 0 34 dBA (average)
Seek Mode 3 30 dBA (average)Még ezt tudom írni bár gondolom ismered.. azért nem annyira csendes az 30dBA se
-
D.Orion
veterán
Üdv! Pár hónapja(max 2) már jártam itt és érdeklődtem, hogy milyen 1.5-2TB-os HDD-t érdemes venni. Felhasználása elég vegyes lenne, a szimpla adattároláson át a játékig. Ennél komolyabb dolgoknak viszont nem lenne kitéve(nem vágok videót meg semmi ilyesmi).
Ha jól emlékszem, akkor anno a Samsung F4-es winyót javasolták itt többen is, mert 5400rpm-es fordulata ellenére hozza majdnem a 7200rpm-es társak sebességét. Hangban és melegedésben pedig értelem szerűen jobb helyen végez.
Most csak szeretnék megerősítést kérni, hogy tényleg ez volt-e az a winyó amiről anno szó volt. Sajnos valamiért nem találom a régebbi hsz-em a topikban.
-
verybigboy
senior tag
HD204 vásárlás előtt vagyok, kérdés hogy melyik verziót vegyem?
HD204UI vagy HD204UI/CE? Ugyanabban az árban van, de nyilván van külömbség köztük, MI????
-
Balee_boy
tag
válasz verybigboy #27421 üzenetére
A jelölésen kívül nincs köztük különbség.
-
verybigboy
senior tag
Ha a HD204UI ugyanaz mint a HD204UI/CE (nem kérdőjelezem meg hogy nem ugyanaz a két hardware) de akkor minek a 2 különböző termékkód? Valami sántít itt
-
scope2007
addikt
válasz verybigboy #27425 üzenetére
van
HD204UI
HD204UI/CE [ez gondolom central europet jelent]
HD204UI/JP [ez japán piacra szánt]volt nálam CE és sima is.. a matricán kívül nem volt közöttük különbség..
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
mpierre
veterán
-
félisten
válasz scope2007 #27426 üzenetére
Igen, ez logikusnak tűnik, de akkor mik a Z4/UZ4/JP1/JP2...
Észak-Japán meg Dél-Japán?
De komolyra ferdítve a szót, ugyanilyen betűjellel van ellátva a fw frissítőjük is, szóval akkor mégsem teljesen egyformák? (F4EG vs. F4EG_JP)
Magyarul mi törpénne, ha a HD204UI/UZ4-re ráküldeném a F4EG_JP-t?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
mpierre
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #27428 üzenetére
A Z4-nek 4K szektormérete van, a simának nem... Fura lenne.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Mercutio_
félisten
Ha adattárolás, akkor nincs szükség 7200-asra, az első hsz-ben szereplő 5400-asok közt nézegess, kisebb zaj/fogyasztás/hőfok, sokan a Samsung HD204UI-t ajánlják, esetleg még a Hitachi 5K3000-t.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Zlin50
senior tag
Akkor viszonylag halknak ajánlható a Hitachi 7K3000-es. Ráadásul még rendszernek is jó.
Adattárolásra pedig a mások által már javasolt HDD-k is megfelelnek. Tapasztalatból mondják.De viszonylag halknak ott van még a WD2002FAEX is. Kicsivel hangosabb a 7K3000-nél de nem hallatszik a szoba másik végéből is, csak egy méteren belül. Viszont nem visít csak tányérforgásból adódó zaja van.
[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
-
félisten
Feltételezem azért, mert 5400 és 7200 RPM közt állítgatja az IntelliPower algoritmus a fordulatszámot, így aztán mindegyik helyes... WD-knél (kizárólag a Green szériánál) ez elég régóta így megy, ezért születnek néha olyan hibás következtetések, hogy az 5400RPM-es green, az olyan teljesítményre képes, mint egy 7200-es...
Persze hogy képes, mivel akkor 7200-n teker...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
TXT
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #27435 üzenetére
köszönöm a kisegítést
Ezek közt melyiknek mi az előnye-hátránya?
WD20EARX vs.Samsung HD204UI vs. Hitachi 7K3000[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #27435 üzenetére
"mert 5400 és 7200 RPM közt állítgatja az IntelliPower algoritmus a fordulatszámot"
-
Zlin50
senior tag
A Hitachi a leggyorsabb közülük és persze drágább.
A WD csak tárolásra jó hiába S3, de legalább halk. Az EARX-nél az EURS és EARS is gyorsabb.
A Samu számomra felemás. Nekem hangos, van akinek halk. Amúgy kb az 5K3000-rel együtt vannak a többit illetően."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
Úgy értem, hogy az EARX átviteli sebessége rendesen elmarad a másik kettőtől, összehasonlítva ugyanazon a porton.
7K3000 kattogása? Hát igen, ezt szeretném én is megtudni. A másodikat (amit az első teljesítményén és halkságán felbuzdulva vettem) bevittem az aqua szervízbe a kattogás miatt, hogy nézzék meg. Az első nem csinálja azt.
-
TXT
őstag
válasz Zlin50 #27440 üzenetére
Látod? Ezért filózom a vásárlás kapcsán, hogy melyik legyen (vagy melyik biztosan ne), mert ennyi tapasztalat közt picit nehéz kiigazodni. Ráadásul jó lenne tudni melyik a legjobb vétel a sok-sok felhozatal közt. Amit én szeretnék, az egy viszonylag (vagy teljesen) halk, de megbízható, gyors háttértár, amit, ha akarok, vagy úgy adódik, oprendszerhez is használhatok. (min 1TB, max 2TB) Nekem igazán mindegy lenne melyik, ha ezeknek pont megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
totyax
aktív tag
Helló, nemrég vettem az általatok melegen ajánlott HDS5C3020ALA632 (5K300/2TB)-es hitachi hdd-t. Nem először csinálja azt, hogy defrag közben a vinyó elhal, tehát a defrag nem fejeződött be, de a vinyó nem teker legalábbis a hdd led szerint. Ilyenkor a sentinel nem látja a vinyót, és nem tudom elérni sem az adatokat. Ami komolyabb, ami mutatja hogy nem szofttveres gondról van szó, hogy a gép indulásakor a bios sem látja ezután. Kis idő múlva viszont a gép indításakor már a bios látja, és használható. A sentinel szerint a vinyó 100% a többi smart paraméter is jó. A gariztatás körülményes lehet így, ha nem látszik legalább smart adatok alapján hogy a vinyó rossz, ritkán elhal. Ilyesmi jelenséggel találkozott valaki, egyéb ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital