- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
A kisebb rpm nem feltétlen jelent kisebb sebességet, a hitachi 5k3000 kisebb fordulata ellenére is simán dupla sebességű, mint a korábbi 7200-asaim, ugyanis az adatsűrűség is számít! A kisebb rpm rosszabb hozzáférési időt eredményez azonos tányérméretnél, de tároló vinyónál az a pár ms annyira nem vészes. Amúgy van 7k3000, ami ennek a 7200-asváltozata, "teljesítményre" kihegyezve. Megbízhatóságukról nem tudok nyilatkozni
-
Isual
veterán
válasz totyax #26201 üzenetére
Mivel nem rendszervinyó lesz, ezért nyilván nem akarok plusz pénzt kiadni a "teljesítményre kihegyezett" verzióért, de persze lassú se legyen a lemez. Főleg torrentezésre, filmek, sorozatok, adatok (ISO-k, pár játék) tárolására lesz úgyis használva, a rendszer az SSD-ről fut majd.
A fő szempont tényleg a minél alacsonyabb zajszint, működési hőmérséklet/hőtermelés (egy Corsair 600T-ben lesz az alsó 3-as dobozban a 3 vinyó egymás fölött [az SSD, egy régebbi 250-es WD és az amit most veszek majd], mivel a másik dobozt kikapom a jobb légáramlás miatt) és a jó megbízhatóság. (Nemrég egy WD vinyóm távozott el, az adatokkal együtt... )[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
zolynet
veterán
nagyon meg vagyok elégedve a sebességgel, hőmérséklettel
samsung 2tb hd204ui
hitachi 2tb picit gyorsabb, illetve aki tapasztalta, tesztelte szerinte halkabb is
megbízhatósáról beszéljünk 2-3év múlva
maradj az 5400rpm-nél, adattárolásra fogod használni
csak a teljesség kedvéért egy fasza kis logoutos 2tb vinyos teszt ... jó olvasgatást[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Isual
veterán
válasz zolynet #26203 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valószínűleg akkor a 2TB-os Hitachi 5K3000-es lesz. És így sokkal olcsóbban is jövök ki mintha vettem volna egy terrásat 11k-ért és később még ~15kért egy külső USB3-as vinyót. Így 17k körül lesz 2TB-nyi hely, aztán majd ha kevés lesz elég lesz akkor egy külső vinyóba fektetni.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Hunter2
addikt
Kellene nekem valami 640-es vagy 750-es vinyó ami lehetőleg jó gyors és elérhető használtban is. Egy 2x250Gb-os raid0 kötet helyett kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #26188 üzenetére
A wiyno nagy ívben letojja, hogy hány particiót teszel rá.
Azok az adatok amik a hdd külsö felületén vannak gyorsabban olvasod be, mint amik belül vannak.
Több part esetében, hogy amit elösször hozol létre kivül van -e eazt nem tudom.Első HSZ !
Külsőnek nézzél ki egy keretet, és ismét előlről válasz házat, vagy egy kész terméket.
Utobbiból, pl. a WD My book seria, de a többinek is van gyári megoldása, utobbi esetben talán maga a ház megbizhatobb.(#26191) kabanka
Nem hiszem, hogy raid kártya lenne a gépedben.
Ha rendszer hdd nek teszed akkor inkább a Black.
Viszont a Black inkább gyors mint halk.
Blue 320 as hogy pontosan milyen azt meg nem mondom, lasabb mint a szintén 1 tányéros samu 320 as.
Mellesleg a samu mintha csendesebb is lenne.(#26193) Hitman
2 TB ig megy a advanced format nélkül is, felette kell az advanced format.
De mivel több mint valószínű, hogy win 7 et használsz, nem kell ezzel foglalkozni.
4 k ra kell tenni az allocation unitot és kész.(#26196) Atimester
Nálad a pont.
Hogy használjuk az erős vga kat ezzel nincs is bajl ,azzal már igen, hogy amikor csak netezünk akkor nem kapcsol le a vga, hanem zabál tovább szépen.
Ezen látszik vátozni az új 6 os serias intel chispet Legalábbios egy lapos esetében kitűnően müködött.
Ott ha csak nézelödfsz a cpu ban lévő vga megy, ha indítasz egy game-t átvált a külsőre.(#26198) Lokids
Nekem 3 ilyen van, eddig megvagyok velük elégedve, de ezek közül 2 alig ment még.
Hitat is szokták még dicsérni, de első HSZ !, ha onnan választasz nagyon nem nyulsz mellé.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Valaki tudna segíteni, hogy vinyó vásárlásnál miket kell figyelembe venni?
Milyen márka legyen SATA 2 vagy 3, külső belső stb...
1, 1,5, max 2terrásat vennék és 15 körül -
Brave_86
aktív tag
Hello
Segítséget szeretnék kérni, most készülök hdd-t venni, párat már kinéztem az 1Tb-osak közül! Ezek közül melyiket lenne érdemes választani?
Esetleg a 1,5 Tb-osak közül is ajánlhattok!HITACHI 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ
SEAGATE 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 ST31000340AS
Western Digital 1TB 32MB SATA3 WD10EALXJelenleg samsungom van, eddig bevált, megéri e váltani más márkára jelenleg?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Üdv!
-
mpierre
veterán
válasz Brave_86 #26210 üzenetére
A seagate nem igazán, de látom a 7200-s fordulatot részesíted előnyben. Akkor a wd, vagy a samu, bár kb ugyanennyiért már kapsz 1,5TB-t is. (Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB (HDS723015BLA642))... Ez ~50% plusz tárhely.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Hitman
aktív tag
válasz Core2duo6600 #26207 üzenetére
"De mivel több mint valószínű, hogy win 7 et használsz, nem kell ezzel foglalkozni."
Pont itt van a gondom, mivel dual-boot XP/win7 használok és az xp-t is meg akarom tartani még egy darabig. Wd féle "align-olással" meg semmi kedvem szórakozni... -
Phvhun
őstag
Üdv,
van egy ilyen vinyóm, de megteltem.
Érdemesebb venni mellé egy ugyanilyet és áttolni raid0-ba ( egyáltalán lehetséges adatvesztés nélkül ? ), vagy vegyek 3k-val drágábban egy 1 terásat ? -
mpierre
veterán
válasz Phvhun #26214 üzenetére
Mit is nyernél raid 0-val? Az egyik meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza, vagyis bukod az összes adatod. Inkább 1TB.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Core2duo6600
veterán
válasz Hitman #26213 üzenetére
Megparticionálod a win 7 telepítőjével, majd felrakod az xp ét.
Utána a 7- est és teljesen jó lesz.Amúgy, meg én azt vallom, 1 hdd - 1 OS.
(#26214) Phvhun
Ne 1, hanem min. 2 TB osat, mert ismét meg fogsz telni.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
köszönöm
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
K Norbi
addikt
Sziasztok!! vinyót szeretnék vásárolni a notebookomba! a mostani
Seagate ST9500325AS (500 GB, 5400 RPM, 8Mb cache SATA-II) és ezt néztem
Western Digital Scorpio Black WD5000BEKT ( 500GB Cache 16MB. 7200rpm SATA II)
Win7 64 bit van a gépen, zenét hallgatok filmet nézek, net, mit ajánlotok? jobb a 7200 mint az 5400? válaszotokat elöre is köszönöm!! -
_stick_
őstag
Hali!
Erről a vinyóról mi a véleményetek? Bár, ahogy visszaolvastam seagate-et nem nagyon ajánljátok.
Ez az egy lenne egyelőre a gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz K Norbi #26219 üzenetére
Gyorsabb, de ha a mostani vinyód hőmérséklete 40 fok felett van, akkor ne vegyél 7200RPM-eset, mert nagyon melegedni fog.
5400RPM-esben, most a Hitachik a leggyorsabbak, 1. hsz-ben benne vannak, pl. 5K750 széria. De a 7K750 is a leggyorsabb a 7200RPM-esek közül, ha azt vennéd. -
Dani79
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan lehet életre kelteni egy Sata vinyót?
Teljesen új a rendszer (utóljára 6 éve csináltam ilyet) komplett gépcsere volt.
I5-ös vas sata3 vincsi és sata dvd meghajtó.
Problémám az hogy a bios felismer mindent viszont a win7-et képtelen vagyok telepíteni, Telepítésnél nem látja a vinyót, valami drivereket keres, de még odáig sem jutok el, hogy partíciót csináljak és formázzak.
Olvastam néhány hsz-t de sokra nem jutottam, hogyan is kezdjek neki. -
Core2duo6600
veterán
válasz Dani79 #26223 üzenetére
Na most, akkor
Sata 3 as csatlakozóba is dugtad ?
Milyen lap ?
Eredeti - e az OS vagy kokányolt ?
Driver a sata 2 öz a win 7 nek nem kell, ha sata 3 as csatiba dugtad, akkor kell egy drivert előkészíteni pl egy pendrive ra, de szerntem a sata 3 egy hdd nél semmit nem gyorsít.
Ha sata 2 es csatiba dugod, akkor gond nélkül fel kell mennie a rendszernek.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dani79
tag
válasz Core2duo6600 #26224 üzenetére
Sata 2ben van már most mind a kettő
Asus p8h67-m
eredeti win7
alaplap driverei között találtam sata-hoz valót de nem csinál vele semmit
pendriveról próbáltam.
annyira jutottam hogy a driverek ablakban felsorol egy rakat sata illesztőt
mondjuk az a alaplap lemezről csak a driver könyvtárat másoltam át (lehet az egész lemezt kellene?) -
Dani79
tag
Biosban viszont láttam 3 féle sata beállítást, az itt olvasottak alapján AHCI-re állítottam
-
K Norbi
addikt
Egy Msi m volt aztán 2 évesen alaplapos lett pont gari után rá 2 hónapra! ez szivás mondom! most Dell Inspiron N5110 est vettem azt mondták ezek jó gépek, véleméy erröl a gépröl?
Intel Core i7-2630QM Processor (6M Cache, 2.00 GHz) 500Gb Sata II, 5400rpm, Ram: 2x 4Gb DDR-3 1333mhz, video: Nvidia GT525M 1Gb.
Amikor telepitettük ráfele a videókártyának a driverjét! nem engedte! azt irta elöszer telepiste az Intel drivert! de hogy?? amikor az Intelnek a Chipsetje felvolt már! és aztán Intel Hd grahpics kellet neki! és utánna egyböl engdte feltelpiteni az Nvidia Driverjét! de alapértelmezetnek az Intel Grahpicsot használja! olvastam hogy az I7 es procinak kell ez a driver! ez igaz? jól csináltuk a dolgokat? -
sanyesz79
csendes tag
Hali!
Milyen véleménnyel vagytok a WD20EARS 64 mb SATA2 vincsiről?
-
sanyesz79
csendes tag
válasz fenergie84 #26232 üzenetére
Köszi a választ!
Én is most rendeltem egy ilyet, legfőképp adattárolásra, tehát annyira most a sebessége sem érdekes...
-
Dzsekó
addikt
válasz K Norbi #26228 üzenetére
Az már határon van, ha tartósan 48 fok felett van, akkor a vinyó károsodhat.
Igaz, hogy gyorsabb, de nem éri meg az adatok elvesztése árán. Hitachiból van 7mm-es változat, ha be tudod rögzíteni a laptopba, akkor érdemes azt venni, igaz, az picit kisebb méretű (7200RPM-ben 320GB 5400RPM-ben 500GB max). -
spae
aktív tag
Na, úgy néz ki, hogy célegyenesbe érkezett a winyócsere projectem!
A WD Cav. greent visszacserélik, és az lenne a kérdésem, hogy melyik vinyó legyen szerintetek:
1) WD Black 1TB (a 640mb sokkal lassabb?) +8000 ft
2) Hitachi Deskstar 1.5 TB + 6000 ft
3) esetleg más (Samsung, Seagate)Előre is köszönöm!
-
ló úr
őstag
válasz Vigneau #26241 üzenetére
Ilyenem van nekem is ez a Hitachi.gyors,nem melegedős,és nem is olyan hangos,egyszóval elég jóféle+ 3 év gari,és a ajánlottak között ottvan az első hszben is.Én csak ajánlani tudom neked,jobbat jobb áron nem nagyon találsz jelenleg
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
-
ló úr
őstag
válasz Vigneau #26243 üzenetére
Ez egy tökéletes winyó.Persze még nincs meg régóta de eddig okés minden,és a Hitachikat dícsérik,h eléggé bírják,és tartósak. Én iponon vettem,minden rendben van vele Nem a legcsendesebb típus,de messze nem hangos.Egyáltalán nem zavaró a kicsike,én am. is szeretem hallani,h dolgozik
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Vigneau
félisten
-
Egon
nagyúr
A WD Blue az 5400 RPM-es, nem? Azért szivatni nem akarom magam... Így is messze a leglassabb alkatrész a vinyó (SSD egyelőre nem jáccik), nem akarom még jobban visszafogni a rendszer teljesítményét.
Egyébiránt én sem vagyok különösebben WD-párti (bár most is WD vinyóim vannak), de ennek inkább az az oka, hogy egyrészt kicsit taszít a nagy hype, ami körülveszi (és ami lassan kezd átcsapni Hita hype-ba...), másrészt messze nem olyan csendes, mint amennyire mondják (a régi 120 GB-os Seagate szintjét egyik sem tudta hozni)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs